Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Gösta Fries.
© Gösta Fries.
Finske Jari-Matti Latvala gör andra starten i Rally Sweden för VW - han var snabb på testerna och ser nu fram emot starten i den andra VM deltävlingen 2014.

© Volkswagen Motorsport.
© Volkswagen Motorsport.
Jari-Matti Latvala trivs allt bättre i Polon, i år är det dags att ta steget upp och hålla tempot med teamkollegan Sebastien Ogier.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Det är på pressträffen efter Rally Sweden som finländaren vill sitta som vinnare på lördag.
Intervju, Latvala om tjejerna, bilsamlingen, rallylivet och Midnattssolsrallyt.

- Ta höger mot Hallen när du nästan åkt igenom Järpen, stod det i svaret från Patrik Sandell. Perfekt tänkte jag samtidigt som jag givetvis missade skylten och for raka vägen ut ur Järpen och bort mot Kall. Jag inser mitt misstag när jag möter den karavan som jag jagar. I en vit VW Polo WRC susar Jari Matti Latvala förbi mig på väg mot teststräckan. Det är Patrik Sandell och Flatout Sweden som håller i de officiella WV testerna inför Svenska Rallyt. Basen är Kall Auto Logde och sträckorna är runt Kall och Järpen.
Jag handbromsar mig runt och följer efter karavanen. I bilen slår det mig……
Tanken att intervjua en världsartist var så lockande att jag glömde det faktum att jag åkt ifrån både mössa, vantar, frågelistan och min kamera. Men ändå, jag kan inte bestämma mig om jag känner mig som ”Bambi på hal is”, eller som värsta skjutjärnsreportern som skjuter från höften.
Dem orden kommer från Mats Angland som signerar det här reportaget.

Framme vid sträckan börjar genast ett 15-tal personer att förbereda sig för service. Man slås verkligen av hur öppet och välkomnande rally är, även på denna nivå.

Latvala kliver ur bilen efter första notskrivarrundan och Patrik ropar att han ska komma och titta på ett klipp på sin mobil. Det är ett klipp från några dagar tidigare då Sebastien Ogier var här och testade. Jag blir glad. Jag blir inte glad för klippet. För det ser jag inte. Men jag blir glad när jag ser Jari Matti´s entusiasm och glädje. Han små skuttar fram för att se ett mobilklipp på sin kollega som satsar fullt. Det känns som om han måste ha sett sådant förut. Men där finns en äkta kärlek till sporten som skiner igenom. När han sedan springer tillbaka till bilen och säger ”Thats some serious action, Patrik” vet jag att denna man jobbar med det han älskar.

Efter två notskrivarrundor får jag mitt tillfälle.
- Visst har jag tid med några frågor, svarar Jari-Matti.

Första frågan - kanske var han inte det frågan han hade tänkt sig!
Vem får mest tjejer, racingproffs eller rallyproffs?

Utan märkbar överraskning eller förvåning svarar han:
- Det måste nog vara racingproffs som får mest tjejer, racing är mer champagne, och så ler han. Kanske åt min korkade fråga, kanske åt att han slapp den klassiska ”hur känns det ”frågan.

Om du skulle säga du var bra på nån annan sport, vilken skulle det vara?
- Ishockey, inte så jag är proffs men när jag spelar med mina vänner så gör jag inte bort mig. Jag spelade aktiv som ung.

Har du nånon gång haft nytta av ditt rallyåkande i vanliga trafiken?
- Absolut. Bland annat en gång när en mötande bil tappade kontrollen och kom över på min sida av vägen. Tack vara mina erfarenheter från rally kunde jag vara snabb i reaktionen och försökte hitta en väg bort från bilen. Bilen träffade oss ändå i sidan. Men hade den träffat rakt fram hade det varit en kraftig smäll som jag gärna inte vill ha upplevt.

Hur tror du att ditt rally intresse hade sett ut om du inte hade det som yrke?
- Jag hade fortfarande varit jätte intresserad. Följt VM i medierna. Jag tror också att jag skulle ha kört nationella tävlingar hemma i Finland.

Om du skulle ge mig (förutsatt att jag var 20 år yngre och ett löfte med framtidsutsikter) ett enda tips om hur jag skulle uppnå min rallydröm, vad skulle det då vara?
- Kör mycket! Kör på alla underlag och i alla förhållanden. Ha inte för bråttom med att byta upp dig till en bil du inte har råd att köra med. Det viktigaste är rutin och det spelar inte så stor roll vad du kör.

Hur många bilar äger du?
- Vi han bara beta av hans rallybilssamling, men den gick inte av för hackor. Den innehöll bland andra en Ford Escort mk 2, en Sunbeam (Jaris första rallybil), en Toyota Corolla 80 86, en Mitsubishi Evo och en Corolla WRC. I hans rallymuseum har även hans far en mängd rallybilar. Bland annat en Mitsubishi EVO 3 som Mäkinen körde.

Om du vinner VM 2014, får du Polon då?
- Jari Matti skrattade lite, - Nej, men jag frågade. Koncernen har dessvärre en sådan policy att inga fabriksbilar ska ägas utanför fabriken. Men jag hade en sådan deal med Malcom, berättade han. Tyvärr vann jag inte...

Vet du vad Midnattssolsrallyt är? Och vad krävs för att du ska komma och köra MSR eller SM?
- O Ja. Det vet jag mycket väl. Och jag har faktiskt funderat på att vara med. Problemet som jag ser det är att jag har vant mig vid att bara åka tävlingar där jag skriver egna noter. Detta har lett till att jag känner mig lite obekväm att köra på arrangörsnoter. Men man vet aldrig…

Jari-Mattis tekniker kommer och vill prata så intervjun är slut och han återgår till arbetet.

På vägen hem är jag glad för att jag inte bara fick en skvätt av den sport jag älskar, jag fick också en trevlig pratstund med en mycket trevlig person.

Intervju av Mats Angland.



* Specialsite om Rally Sweden 2014 - klicka här *




Publicerad: 2014-02-04 21:57






Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville gick direkt till ledning när Croatia Rally startade under fredagens förmidag, tog på ss1 ledningen med 6,6 sekunder till Elfyn Evans, in som trea Sebastien Ogier trots en smygande punktering och 14,5 tappade sekunder. In till service, eller snarare däckbytet, i halvtid på etappen ko...

Publicerad: 2024-04-19 19:43


90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Tidigare nyheter:
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.