Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© M-Sport.
© M-Sport.
Mikko Hirvonen leder efter första etappen i Portugal.

© Fredrik Åhlin.
© Fredrik Åhlin.
Fredrik sexa i WRC2 efter inledningen, hoppas på mer tillfriskning till lördagen för att fortsätta åka fort.
Mikko leder i Portugal - bra tempo på WRC2 Svenskarna.

Det har varit en delvis tuff dag i Rally de Portugal, sex sträckor som kostat bilar under dagen men också flera punkteringar och svåra däcksval. Många är de som inte hittat rytmen och känt att noterna varit korrekta då såväl vägar som natur såg helt annorlunda ut under rekognoseringen med stora vattensamlingar. Så när som en knapp halvmils kortning av en sträcka har vägarna klarat sig bra.
Med två raka sträcksegrar på förmiddagen avancerade Daniel Sordo genom resultatlistan, gick till topp på ss3 - det var Hyundais första sträcksegrar och första ledning i ett VM rally med nya i20 WRC.
Samtidigt åkte Ott Tänak fort och höll andraplatsen under en tid, de båda rasade dock en aning på ss4 där de delvis blev hindrade, sträckan ströks helt efter Kubicas avåkning.
Det var Fordföraren Elfyn Evans som var först att försvinna, den unge britten körde av vägen på ss4, strax efter slutade Robert Kubicas dag i ett träd på samma sträcka. Bilen saknade ett hjul och blockerade vägen så sträckan stoppades och sedermera ströks för de kvarvarande.

Mikko snabbast till slut.
Efter service och när det var dags för en andra omgång på sträckorna visade Sebastien Ogier tempot direkt, var bäst på ss5 där Finske teamkollegan lade sin VW på taket. Ogier kunde där efter inte rå på Thierry Neuville och Mikko Hirvonen som tog de efterkommande sträckorna.
Mikko avancerade, leder efter första dagen med 3,7 sekund till Ott Tänak, för trean Ogier som bara har 6,5 sekund till ledning är det en smaksak att klå Fordåkarna under lördagens morgon. Mads Östberg och Jonas Andersson har kört upp sig och ligger fyra efter en annan tam inledning, bakom följer Sordo och Neuville, fabrikens tredje förare, Finske Juho Hänninen återfinns som åtta efter punktering och däckbyte på sträcka. Sjundeplatsen håller Henning Solberg som inte alls kan leva upp till resultaten från shakedown. Andreas Mikkelsen hittar inte rytmen, ligger nia och över två minuter till ledaren.

Bra fart på Svenskarna.
Just utanför topp 10, som elva ses Jari Ketomaa, finländaren leder WRC2 klassen efter att på kvällens sista sträcka blåst förbi tidigare ledaren Nasser Al-Attiyah som nu är 4,7 sekund bakom. Pontus Tidmeand gör en stabil insats som trea, dock 1:22 minut bakom ledaren men gör starten på WRC2 säsongen smart.
- Det finns mycket att jobba på eftersom jag inte har vant mig vid bilen än, men den funkar riktigt bra och jag är glad att vi hänger med i konkurrensen som vi gör. Det är långt kvar, summerar Pontus dagen.

Pontus har närmast Estländaren Karl Kruuda efter sig, och där på en kvarts minut till Bernardo Sousa. Sexa är Fredrik Åhlin som bara är drygt minuten bakom Pontus. Även Fredrik summerar dagen positivt.
- Första dagen avklarad och med tanke på att jag halva veckan varit däckad av matförgiftning så får vi vara nöjda med dagen! Det är bara hoppas jag mår bättre imorgon så vi kan fortsätta följa vår och teamets plan så kommer det sluta bra.
Båda Svenskarna har gjort en stabil insats, kört smart och klarat problem som flera av konkurrenterna drabbats av på de tuffa och bitvis steniga sträckorna.

Brittisk i WRC3/JWRC.
JWRC och WRC3 klassen har ännu inte nått målet på sista sträckan, leder med en sträcka kvar av dagen gör Alastair Fisher med 40 sekunder till Simone Campedelli och med 45 sekunder till Martin Koci.
Ännu en sträcka kortare har Drive DMack Fiesta Trophy kommit där det är dubbelt Spanien i topp, Jose Suarez är 23 sekunder före Yeray Lemes och med Franske Gilberg Quentin som trea och Max Vatanen som fyra.


Rally de Portugal!
»
Resultat, Tider & Info!
»
Officiell hemsida
»
Rally Radio.
»
LIVE video.
»
WRC Video.
»
Anmälningslista
»
Tidsplan
»
WRC - officiell.



WRC - Resultat, sträcka för sträcka!

Torsdag:
Totalt
WRC2
WRC3
19:01 - SS1 SSS Lisboa.
SS1
SS1
SS1


Fredag:
Totalt
WRC2
11:06 - SS2 Silves 1.
12:06 - SS3 Ourique 1.
12:49 - SS4 Almodövar 1.
15:51 - SS5 Silves 2.
16:51 - SS6 Ourique 2.
17:34 - SS7 Almodövar 2.
SS2
SS3
SS4
SS5
SS6
SS7
SS2
SS3
SS4
SS5
SS6
SS7
SS2
SS3
SS4
SS5
SS6
SS7


Lördag:
Totalt
WRC2
WRC3
10:55 - SS8 Santa Clara 1.
11:50 - SS9 Santana da Serra 1.
13:00 - SS10 Malhao 1.
16:00 - SS11 Santa Clara 2.
16:55 - SS12 Santana da Serra 2.
18:05 - SS13 Malhao 2.
SS8
SS9
SS10
SS11
SS12
SS13
SS8
SS9
SS10
SS11
SS12
SS13
SS8
SS9
SS10
SS11
SS12
SS13


Söndag:
Totalt
WRC2
WRC3
09:50 - SS14 Loule 1.
10:45 - SS15 S. Bras de Alportel 1.
12:05 - SS16 Loule 2.
SS14
SS15
SS16
SS14
SS15
SS16
SS14
SS15
SS16


Publicerad: 2014-04-04 20:32






Missa inte anmälan till Violenrallyt & erbjudande från partners.
© emotorsport.seImorgon onsdag klockan 18:00 stänger anmälan för Violen Rallyt hos Flens MS som körs 18:e maj, en tävling med 40km special fördelat på sex sträckor och notat av Patrik Barth.

Hittills 117 tävlande anmälda till rallyt och det finns plats för fler, vid sidan om dessa ses föråkare där SM åkande Isak...

Publicerad: 2024-05-07 20:28


Rally-SM inleder grussäsongen med spännande startfält i Rally Nyköping.
© emotorsport.seRallyt inleds redan på fredagskvällen när bilarna går över rampen på torget i Nyköping klockan 17:00. Därefter följer fyra sträckor på fredagen. Tävlingen avslutas sedan med ytterligare elva sträckor på lördagen. Totalt 15 sträckor ska köras under helgen.

Dennis Rådström från Torsby toppar tabell...

Publicerad: 2024-05-07 19:13


Bauhaus Royal Rally of Scandinavia presenterar spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally.
© Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.När den andra upplagan av EM-rallyt ERC Bauhaus Royal Rally of Scandinavia avgörs i Sverige och Värmland den 13-15 juni blir det med en spektakulär öppningssträcka strax utanför centrala Karlstad. Årets EM-fest inleds med SS Bauhaus, som körs precis utanför Bauhaus varuhus på Välsviken.

Drömmen a...

Publicerad: 2024-05-07 17:26


Flodin och Bergsten redo för tuffa fighter i gruspremiären i Rally-SM.
© emotorsport.sePatrik Flodin och Göran Bergsten ser fram emot en hård fight i Rally Nyköping i helgen.
Det här kommer att bli en spännande och intressant tävling och jag lovar att v i ska göra vad vi kan för att ge oss in i den striden, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK och Göran Bergsten, Forshag...

Publicerad: 2024-05-07 13:48


Mästerskapsledare Solberg jagar WRC2 seger.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg hoppas på en blöt start i Rally Portugal när 22-åringen kör för att överta tronen ensam i toppen av mästerskapet.

Inför säsongens tredje VM-tävling är Oliver i delad VM-ledning tillsammans med franska Yohan Rossel i mästerskapets näst största klass.
Jag skulle vilja ha regn, ...

Publicerad: 2024-05-06 23:05


Läget i Rally SM tabellerna inför Rally Nyköping.
© emotorsport.seTill helgen väntar årets tredje deltävling i Rally SM, efter två deltävlingar på snö och is väntar nu Rally Nyköping. Basen på Skavsta flygplats ger utmärkta ytor för såväl service som parkeringar för publik.

SMK Nyköping bjuder totalt 15 specialsträckor på drygt 9 mil, fyra av sträckorna körs på...

Publicerad: 2024-05-06 22:56


Inför Rally de Portugal, upplägg, startfält och länkar inför rallyt.
© Jaanus Ree / Red Bull Content PoolRally de Portugal körs med 33,7 mil special, torsdag förmiddag shakedown och klockan 20:00 svensk tid rullar superspecialen SSS Figueira da Foz igång. Fredagen går sedan med fyra sträckor dubbelt på 13 mil. Fyra sträckor dubbelt och slutligen en publiksträcka på Lousada-banan ger 14,5mil på lördagen...

Publicerad: 2024-05-06 22:39


Programförsäljning och publiktips inför Rally Nyköping.
© emotorsport.seNu närmar sig Rally Nyköping med stormsteg, rallyprogrammet till tävlingen börja säljas den 8/5 för 150kr på sex olika platser. Köp era program på Aiden hotel Skavsta, Systrarna Brådhes Nävekvarn, Preem Nyköping, Direkten Stigtomta, Coop Tystberga och Handlaren Vrena.

Rallyradion sänds live och f...

Publicerad: 2024-05-06 19:04


Svensk J-ERC ledning, tabellerna för Rally EM efter Rally Islas Canarias.
© Flat-out media.Stark start på EM serien för fransmannen Mathieu Franceschi som toppar EM serien på 56 inkörda poäng över två deltävlingar, in som tvåa med 35 poäng ses Hayden Paddon som har två poäng mer än premiärvinnaren Simone Tempestini som inte körde på Kanarieöarna.

Helgens inhoppare fransmannen Yoann Bon...

Publicerad: 2024-05-05 22:20


Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Rally de Portugal, årets femte WRC deltävling och årligen populärt rally som kantas av stora skaror åskådare, framför allt är avslutningen i Fafe regionen populär bland publiken.

För den Svenska publiken är det TV sändningar som gäller där TV4 Motor, Sportkanalen och TV12 är kanalerna som sänder ...

Publicerad: 2024-05-05 22:04


Tidigare nyheter:
Inför Rally de Portugal, upplägg, startfält och länkar inför rallyt.
Programförsäljning och publiktips inför Rally Nyköping.
Svensk J-ERC ledning, tabellerna för Rally EM efter Rally Islas Canarias.
Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
Snart premiär för Svenska RallyCupen, missa inte anmälan till Violen Rallyt.
Foto från Götenerundan.
Pallplats för Andersson i Rallye Sulingen, Andervang 14:e totalt.
Reiersen snabbast totalt i Rally Sörland.
Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM, leder nu mästerskapet.
Broman tog hem tät kamp genom Hammarslagets vändprov.
2wd seger i Götenerundan, Alenmalm snabbast totalt.
Stavbom körde hem Björn Waldegårds Minne.
Svensk dubbelseger i Junior ERC, Mille före Calle.
39 Volvo Euro Cup ekipage till finska Ikaalinen Spa Ralli.
Följ bland annat Björn Waldegårds Minne, Götenerundan och Islas Canarias.
Rallye Sulingen, tungt för Andervang, Andersson sjua i Rally4.
Dubbelt Svenskt i Junior EM - Mille före Carlberg i Rally Islas Canarias.
Karta, så körs Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2024.
Rallyradio och webTV magasin från Rally Nyköping gratis.
Strax start för fredagens etapp i Rally Islas Canarias.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.