GNM Sweden AB   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Volkswagen Motorsport.
© Volkswagen Motorsport.
Latvala vann, men det var Andreas Mikkelsen och Ola Fløene som tar andraplats i Frankrike, säkrar VM bronset och står för helgens prestation.

© M-Sport.co.uk
© M-Sport.co.uk
Pontus Tidemand tog en fjärdeplats i WRC2 klassen efter en lärorik helg.
Asfaltseger för Latvala i Franrike, Tidemand fyra i WRC2.

Jari-Matti Latvala, den sympatiske finländaren tar äntligen, efter alla års försök sin första VM seger på asfalt. För några minuter sedan tog Franska VM Rallyt - Rallye de France - Alsace målgång efter en avslutande PowerStage.
Rallyt är som ofta annars händelserikt, fredagsetappen var svårkörd och många drabbades av problem. VM ledande Sebastien Ogier som jobbade för att säkra sin VM titel tappade tid, det handlade om snurrningar, motor och växelproblem men också avslagen stötdämpare och tidstillägg för sen ankomst till service. Det blir en blygsam 13:e plats totalt för fransmannen som fortsatt leder VM men får teamkollegan Jari-Matti Latvala att närmare sig. Sebastien gjorde dock allt för att plocka VM poäng, han förnedrade konkurrenterna på den avslutande PowerStage sträckan, vann den 19km långa sträckan med 9,5 sekund före Elfyn Evans - Jari-Matti Latvala var trea, distanserad med 13 sekunder!

Latvala snabbast på asfalt.
Jari-Matti Latvala har kört smart, behållit lugnet och säkerheten i körningen vilket resulterar i seger efter 18 körda specialsträckor. Vid målgång har han 45 sekunder till VW kollegan och tredjeföraren, den lika sympatiske Andreas Mikkelsen.
Norrmannen har kört strålande på de svåra vägarna, ledde tävlingen under inledningen men tappade åtta sekunder efter sju körda sträckor. Under lördagen försvann ytterligare 20 sekunder mot teamkollegan och fabriksföraren - de sista sekunderna försvann under söndagens fyra sträckor där man allt mer körde på säkerhet för att kunna fira en andraplats i tävlingen och säkra VM bronset!
Kris Meeke är en annan som gjort bra ifrån sig, tar nu tredjeplatsen med 20 sekunder fram till Mikkelsen - pallplatsen ger Meeke en säker plats för 2015 års Citroenteam i WRC.
Daniel Sordo slutar fyra efter en bra helg, är bäst hos Hyundai där Thierry Neuville syns som åtta efter bland annat problem på inledande etappen, såväl med egen körning som bilen inställningar. Tredjemannen hos Hyundai, Bryan Bouffier slutar nia. Men för Sordo var det en fight med Robert Kubica om placeringen, Robert körde av på sista sträckan och gav bort fjärdeplatsen till Spanjoren.
Femteplatsen för Mikko Hirvonen som gjort allt vad Forden klarar, var vid målgång bara 12 sekunder bakom Sordo men minuten före teamkollegan Elfyn Evans som dock gjorde ännu en bra avslutningssträcka.

Oljeläckage förstörde för Mads och Jonas.
På sjundeplats syns Mads Östberg och Jonas Andersson, de tappade mark under lördagen med tekniska problem. Prickar för sen ankomst efter egen service på transporten sänkte dem från en kamp om fjärdeplatsen - oljeläckage i bakdiffen var problemet. Söndagens avslutande sträcka slutade med fjärdetid, det trots en snurrning -
- Det var oljud i bilen, jag missade en not och det gick galet var kommentaren från Mads efter sträckan.
Martin Prokop är sist i topp 10 för VM poäng.

Lärorik helg för Tidemand.
I WRC2 blev det ingen större lycka för Pontus Tidemand, han och Patrik Barth ledde klassen efter ss2, tappade ett par placeringar där efter och på ss5 gick det på taket för Svenskbilen.
Men Svenskarna var inte ensamma om problem, riktigt svårkörda vägar gav problem och punkteringar för många i tävlingen. Svenskarna startade om under lördagen, har tagit ett par sträcksegrar och varit med i toppen av klassen - de har haft en lärorik helg. Det blir en blygsam fjärdeplats i klassen, snabbast var Quentin Gilbert som hade 8,1 sekund till Bernardo Sousa. Sebastien Chardonnet har också snabbt i en Citroen DS3 R5, tappade tid på punktering i inledningen av rallyt och tar tredjeplatsen ett par minuter bakom.
Snabbast med R5 bil var annars Kevin Abbring i en Peugeot 208 T16 R5, holländaren tog målflagg halvminuten före WRC2 vinnaren.

Fisher snabbast i WRC3 och JWRC.
I WRC3 klassen och JWRC körde Alastair Fisher till seger med 50 sekunder till Eric Camilli.

» Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2014-10-05 13:36


Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
När arrangörerna söder ut dras med brist på snö och is är det i norr brist på tävlande, Lappnatta hos Lycksele MK körs med 53km special på fyra sträckor under lördagen.

Totalt bara 11 anmälda ekipage, i Appendix K finns fyra ekipage där Christer Hedlund, Leif Ek, Erik Sjöström och Lucas Willman s...

Publicerad: 2020-02-20 05:53


Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
© emotorsport.seBland dem allra första grustävlingarna för säsongen är Anderslövsrallyt, Trelleborgs MK inleder säsongen i söder med deltävling i Bilsport RallyCup.

Intresset är på topp, redan nu ses 145 anmälda ekipage till tävlingen som går med tre sträckor två gånger, anmälan stänger först den 26:e mars!

...

Publicerad: 2020-02-19 21:42


Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
© emotorsport.seFör en tid sedan öppnade anmälan till Hässleholms GP, den 2:e maj är det åter dags för den årliga asfaltsprinten på Garnisonsområdet. Den populära vår tävlingen har redan 31 anmälda, och flera intressanta ekipage om totalsegern.

Från Norge kommer Rune Danneborg, senaste åren i Mini John Cooper Wo...

Publicerad: 2020-02-19 21:16


Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
© Citroen Racing.I WRC2 mästerskapet toppar Mads Östberg efter två raka segrar, i serien handlar det om minst åtta starter för de anmälda teamen. Östberg på maximala 50 poäng leder 20 poäng före Adrien Fourmaux och 27 poäng före Nikolay Gryazin. Rhys Yates och Ole-Christian Veiby följer i klassen.

Sexa och hittil...

Publicerad: 2020-02-19 20:49


Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
© Toyota Gazoo Racing.Under torsdagen utlovas anmälningslistan till Rally Guanajuato Mexico enligt arrangören, 20-30 bilar är att vänta. Tävlingen körs 12-15 mars, inleder med publiksträckan Monster Energy Street Stage GTO två gånger under fredagens tidiga morgon svensk tid.

Strax efter klockan 16 på fredagen startar...

Publicerad: 2020-02-19 20:29


Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
© Preben Berg, norsk-rally.comUt från Rödberg hotell klockar bilarna i Numedalsrallyt klockan 8 på lördag morgon, under dagen väntar totalt åtta sträckor när Norska Mästerskapets andra deltävling avgörs.

Flera Svenskar på startlinjen som vi berättade igår, arrangören har också släppt kartan på webben, nedan finns tävlingen i ...

Publicerad: 2020-02-18 22:36


Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä kom till Rally Sweden med en femteplats i bagaget från svåra Rallye Monte Carlo, där satte han knappt ett hjul fel och tog sig igenom med en bra placering. Han är 19 år och hade börjar köra bil som 8-åring hemma i Finland.

Sedan dess har han kört bil, bil intresset har varit stort...

Publicerad: 2020-02-18 21:58


Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Portugisiska Rali Serras de Fafe i rallytokiga Fafe regionen får en perfekt uppvärmning inför det Portugisiska VM Rallyt senare i vår.

Sedan tidigare är det klart att Ott Tänak och Dani Sordo kör Hyundai i20 WRC i tävlingen som avgörs 28-29:e februari. Planen är uppvärmning inför Rally Mexico me...

Publicerad: 2020-02-18 21:33


Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
© emotorsport.seFör att stötta svensk rallysports ungdom och hjälpa unga förare framåt tar nu den erfarna rallyföraren Mattias Adielsson initiativet till att starta sitt egna juniorteam i Rally SM. Mattias Adielsson Junior Team.
- Jag har hela tiden strävat efter att kunna ge någonting tillbaka till den generat...

Publicerad: 2020-02-18 18:48


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Tidigare nyheter:
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.
Jonasson tog hem Ängersjörundan.
Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.