GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nattkröken avslutar årets AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

Det kommer att bli en spännande avslutning på årets AutoExperten Rallycup nu på lördag då Fagersta MK arrangerar sin smått klassiska Nattkröken, som förr alltid kördes på natten därav namnet. Det är den sjunde och sista deltävlingen ingående i 7 klubbars och AutoExperten Rallycup. Det är klara vinnare i några klasser men andra och tredje platserna kan komma att skifta i den sista deltävlingen.

Det är näst intill hundra anmälda på lördag och det är många namnkunniga ekipage i startlistan. Om vi börjar med klassen 4 WD så har vi Michael Holmgren Gnesta MK som redan har vunnit men vill säkert ta ytterligare en seger, han får bra motstånd från bl.a. Ronnie Jakobsson Kolsva MS och Micke ”Pulver” Persson från Fagersta MK.

Det kommer att bli sekundstrider i den mycket jämna klasen A förare 2 WD för där hittar vi Håkan Långkvist Fagersta MK och alltid snabbe Ola Axelsson Västerås MS sen har vi Tomas ” Lången” Pettersson Grangärde RRC i sin vältrimmade Ford Escort. Så kommer det en snabb norrman nämligen Steve Rökland och han vill nog vara med bland de främsta.
Nästa klass är B förare 2 WD där Joakim Lindell Almunge MK står över eftersom han redan vunnit men Jimmy Eriksson Rasbo MK tar chansen att kliva upp på silverplats men både Jesper Forsell Kolsva MS och Niklas Albinsson Fredriksbergs MK är segeraspiranter på lördag.
Med lite poängomräkning så är det lika läge mellan Stefan Andersson Västerås MS och Oscar Vöks Fredriksbergs MK i C förare 2 WD där kan Fritjof Vikström Fredriksbergs MK säkert klämma sig emellan de båda andra och ta poäng så det är bäddat för dramatik i denna klass, även Mikael Högback Västerås MS kan vara topp tre.

Lite märkligt är det i klassen VOC, Grp N -14.00 A och B förare att ingen av de tre i serietoppen är anmälda utan här är det Christian Granfors Kolsva MS och Erik Brodin Sandvikens MK som får bära favoritskapet de kommer att få se upp för Nils Strömgren Fagersta MK och Jukka Latvasalo Eskilstuna MK här har vi också en förare som har aviserat att han kör sin sista tävling efter 50 års tävlande, nämligen Anders Ellner SMK Södermanland det är nog inte så många som kan slå det, man förknippar annars Anders med SMK Kungsör men den klubben existerar inte inom SBF sedan några år tillbaka.
Anders har inte bara tävlat utan har också varit arrangör och fixare under många Mälarrallyn.
Hädanefter kommer vi troligtvis att få se hans bisittare, barnbarnet Joakim Ellner - Landberg ta plats bakom ratten istället.
Nu har vi kommit till den största klassen deltagarmässigt VOC, Grp N – 14.00 C förare med 21 anmälda och det är bröderna Alarik Magnus och Martin från Örsundsbro MK som tillhör favoriterna och som ligger etta och tvåa i sammandraget men Torbjörn Anderstedt Eskilstuna MK och Lars Andersson SMK Sala kan nog tänka sig en pallplats.

Det är nästan lika många i Grp E klassen som innehåller både A B och C förare, 19 anmälda, Jimmy Kullander Katrineholms MK kommer inte till start med 23 poäng till godo på hemmaföraren Johan Pettersson Fagersta MK som ligger tvåa med 88 poäng som i sin tur jagas av Janne Kolmbäck Taxinge MK på tredje plats med 64 poäng.

Fortåkande Mikael Wisti från hemmaklubben Fagersta MK som vann senast i Brukssvängen kommer den här gången att få hårt motstånd från Erik ” Eken” Johansson SMK Hedemora i en Audi Quattro. Tom Silèn Örsundsbro MK är redan klar mästare i klassen App.K

Ungdomsklassen har under året dominerats av SMK Salas Elias Lundberg i de flesta tävlingar han ställt upp i, och givetvis även i AutoExperten Rallycup så det blir säkert en vinst i årets sista tävling också om allt går som det ska, det andra ekipaget är Mathias Savela Stockholms BK. Det tillkommer säkert några efteranmälda i de olika klasserna som vill åka årets sista tävling.

Arrangörerna i Fagersta MK bjuder de tävlande 33 km fördelat på fem stycken spännande specialsträckor runt Fagersta och med första start Kl: 11.00

Sedan återstår prisutdelningsfesten den 7 nov. på Brukshotellet i Fagersta.
Välkomna hälsar 7 klubbars gm. Thord S


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-19 19:31


Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i december.
© emotorsport.seWRC kalendern får vänta tills oktober, FIA och WRC Promotorn är inte klara med de 14 deltävlingarna och ändringar utefter det första utkastet är att vänta. Ryktena är fler än vad det finns deltävlingar, klart är att det åter blir 14 deltävlingar och att Tour de Corse inte gjort något större motstånd...

Publicerad: 2019-09-19 05:45


60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Uddevalla City Race körs med MK Trophy som arrangör, där näst sista deltävling i Mega Rally Cup och final för Asfalt Cupen. 16km är uppdelat på fyra sträckor som går dubbelt.

Ett 60-tal åkare och en mängd klasser, ensam A-förare i 4wd är Rolf Grybb i Citroen Ds3 R5, Urban Andersson som b-förare ...

Publicerad: 2019-09-19 05:33


Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
© Privat.Pontus Lönnström kommer att satsa på junior-VM i rally nästa år. Tävlingarna går samtidigt med rally-VM, WRC, men juniorerna tävlar vid färre tillfällen. Förarna i JVM kör identiska bilar, Ford Fiesta R2t, och mekaniker, däck m m lottas ut på de olika förarna inför varje tävling. Allt för att föruts...

Publicerad: 2019-09-18 22:39


50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
© emotorsport.seSMK Nyköping kör deltävlingar i Svenska Sprintserien på Björshultsbanan under helgen, två deltävlingar och drygt 60 anmälda bil, av dem närmare 50 rallyekipage.

Största klass med 27 deltagare är Trimmat 2wd där Mikael Lundberg och Göran "Lillen" Andersson är två av A-förarna med högt tempo i spri...

Publicerad: 2019-09-18 21:49


Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
© emotorsport.seNorska Mästerskapet tar final i Hamar, där Rally Hedemarken med NMK Hamar som arrangör. 10 mil special på totalt 11 sträckor, flera klassiska fina och utslagsgivande etapper - bland annat närmare 11km långa Rokosjøen med klassiska Engseth hoppet och de efterföljande lyften på snabb väg!

70 bilar ...

Publicerad: 2019-09-18 21:21


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Tidigare nyheter:
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
NBF sitt lisensregister er midlertidig ute av drift
»
RALLY-NM avsluttes på Hedemarken
»
NM löp vinteren 2020
»
Pallplass for Mikkelsen i Rally Tyrkia
»
Oliver Solberg med seier i Susquehannock Rally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Radio & Resultat från lördagen med bl.a. East Sweden Rally.
» Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
» Mycket TV tid från Rally Turkey, så sänder Red Bull TV & SVT, startar ikväll!
» 59 ekipage, Tidemand i WRC, 3x Solberg i WRC2 duell och JWRC final i Wales Rally GB.
» Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.