Mats Bilar

   
Västras BF.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Mattias Ledin körde hem totalsegern i Novemberskölden - var redan förra året snabbast med 2wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Fyra totalt slutar Jan Wigertson, snabbast i otrimmat.
Snöig och hal Novembersköld - Ledin snabbast totalt.

Novemberskölden hos Nässjö MK blev en lerig och hal upplevelse, snö vräkte ned under stora delar av tävlingen och ihop med gruset blev det en hal sörja, tuffa förhållanden som satte förarna på prov på fina sträckor - slutligen handlade det om 150-talet bilar till start. För åskådarna som sågs i stora skaror handlade det mer om att uppleva den första "november kölden" ute i skogen.
Trots vädret hade arrangören tur - höglandet vaknade till ett tjockt snötäcke på söndagens morgon, något som hade gjort tävlandet svårt!

Tävlingen fyra sträckor med olika vinnare, Mats Karlsson från Appendix K klassen var värst ut på ss1, där efter tog Daniel Wall sträcksegern på dagens andra. Trean körde Mattias Ledin hem som där satte en imponerande tid totalt, avslutningen laddade David Lindström hårdast på, gick där från sjätte till andraplats totalt.
Tvåa på sista sträckan var Mattias Ledin som med det säkrade totalsegern ihop med Valkyria Edlund i sin Peugeot 208 R2, genom sin fantomtid på svårkörda ss3 tog Peugeotåkaren segern 15 sekunder före David, tredjeplats totalt för Wall där Håkan Tagesson och Victor Karlsson följde i klassen.

Storseger bland b-förarna tog Daniel Karlsson som hade 40 sekunds marginal efter sträckorna till Joakim Hansson, strax bakom Henrik Tagesson. Med ett 20-tal sekunder körde Andreas Elfver hem c-förarklassen - han gjorde segern med tider väl i nivå med b-förarna! Tvåa i klassen Johnny Ekeflo och tredjeplats för Hampus Jakobsson.

Mats Karlsson var totalsnabbast på ss1 och tog segern bland Appendix K åkarna, segern i klassen före Hans Gustavsson. Sören Carlsson vann sin klass och i Max -74 klassen körde Magnus Friman snabbast av alla. För "Grupp H Classic" tog Fredrik Karlsson segerpokalen!

På flera sträckor tillhörde otrimmade ekipage täten, väglaget gjorde att effekten inte var det viktiga, samtidigt förändrade sig förhållanden utefter klasserna under dagen - med en fjärdeplats totalt ses Jan Wigertson som fortsätter visa imponerande fart i Volvo 850 och sätter de bakhjulsdrivna på plats. Andraplatsen till Peo Kindgren som bara vara fyra sekunder bakom, tredjeplats för Thomas Karlsson. Tvåa totalt på ss2 var Johan Axelsson som var bäst av B-förarna i grupp F, femma i gemensamma klassen efter tidstapp mot de framförvarande på sista sträckan.
Den stora c-förarklassen blev inte riktigt lika tät och jämn som väntat, segern körde Christian Gustafsson hem med 12 sekunds marginal, Nässjöföraren drygade ut på avslutningen till Frans Harrén-Söderbäck som var tvåa i en Suzuki, knappt ett par sekunder bakom var trean Arvid Tobiazon.

Segern i grupp E plockade Stefan Ottosson hem efter sträckseger i klassen på avslutningen, ledde tidigare gjorde b-föraren Johan Broman som till mål var 2,5 sekund bakom. Tredjeplats för Jesper Larsson följd av Timmo Helgesson. Med tider för en tredjeplats i A/B klassen ses Robin Håkansson som vinnare bland c-förarna. Han pressade sig förbi Christoffer Gustafsson på avslutningen, 1,1 sekund skiljde när ekipagen var tillbaka vid slutmålet i Nässjö. Tredjeplats för Emil Johansson följd av Magnus Lundin.

Först ut för dagen var Ungdomsrally, flitigt tävlande Hörbyåkaren Victor Hansen körde hem segern med fyra raka sträcksegrar och lyfte segerpokalen. Kullingsåkaren Tim Lagerstam var 11 sekunder bakom och med Hampus Ströbeck som trea.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2016-11-06 08:51


Nya bilar byggs för Midnattssolsrallyt, högtryck i Engelska Fordfabriken.
© Historic RallySport Ltd.Sommarens stora rallyklassiker är Midnattssolsrallyt, tävlingen som efter tre år i Vimmerby flyttar till Örebro. Basen för årets rally blir på Truckstop i Örebro, något som kan skapa en klart bättre serviceupplägg än tidigare och med större stad betydligt mer publik och evenemang. Mer bakom rallyt s...

Publicerad: 2019-03-19 22:07


Späckat rallyår i Västra, tre serier och 24 tävlingar!
© emotorsport.seRallysäsongen i Västras distrikt är hektisk, tre serier har nu presenterat sina kalendrar - visserligen tidigare men idag lanserade Västras BF sin annonsering för serierna.

Men kör sin vanliga FM serie och i tillägg en Sprintserie för mindre tävlingar. Den stora FM serien går med 7 deltävlingar,...

Publicerad: 2019-03-19 20:53


Ny teknik ska förbättra livesändningarna från WRC serien.
© emotorsport.seWRC promotorn som har rättigheterna och ansvarar för produktionen av TV från serien har ingått ett nytt avtal för att ytterligare stärka sin position.

Tillsammans med företaget LiveU ska man implementera företagets tjänst inom HEVC, något som i stora drag handlar om att komprimera film utan att f...

Publicerad: 2019-03-19 20:27


Film, nya Fiesta MK8 R5 testas i Portugal.
© emotorsport.seUnder några dagar är M-Sport just nu i Portugal och genomfört tester med Ford Fiesta R5. Framför allt är det delar för den nya R5:an som testas ut, bilen som under tidiga sommaren ska homologeras och göra tävlingsdebut i Rally Finland.

Som förare ses teamets båda WRC2 kontrakterade förarna Gus Gr...

Publicerad: 2019-03-19 17:17


På torsdag startar Rally EM för landslagsföraren Mattias Adielsson.
© Mattias Adielsson Motorsport.Azores Rallye är den första deltävlingen i årets rally-EM (ERC). Mattias Adielsson förbereder sig nu tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson på atlantön Azorerna. Det blir den tredje starten för SainteLoc Racing och deras Citroen C3 R5.
- 2015 var jag här och körde tävlingen i vår privata ...

Publicerad: 2019-03-19 09:27


WRC åkarna Paddon & Östberg möts i Otago Rally.
© Geoff Ridder.Den 12-14 april är det dags för Otago Rally på Nya Zeeland, en populär tävling som utöver New Zealand Rally Championship även som kvaltävling inför årsfinalen i FIA Asia Pacific Rally Championship.

Tävlingen med basen i Dunedin kör också en klassisk upplaga samtidigt, precis som förra året ses Ma...

Publicerad: 2019-03-18 22:41


Svenskt i tabelltoppen i både EM och TER.
© Mats Myrsell.Moritz Rally Costa Brava inledde FIA Historic Sporting Rally Championship ihop med nya Tour European Rally Historic. Det är TER organisationen som till året startat en historisk serie bredvid de modernare bilarna, vid några av årets deltävlingar samkörs serierna.

Det var Svenska framgångar med to...

Publicerad: 2019-03-18 21:33


Hyundai nyttjar två jokrar inför Rally Finland i jakt på guld.
© emotorsport.seNär Corsica Linea - Tour de Corse avgörs i slutet av månaden är det med Thierry Neuville, Dani Sordo och Sebastien Loeb i de tre bilarna, petad från start är Andreas Mikkelsen som istället får den viktiga uppgiften att göra tester av nya delar på i20 WRC. Nya delar sitter dock på bilen redan i Korsi...

Publicerad: 2019-03-17 20:58


Sebastien Loeb Racing med Hyundai i20 R5.
Veckan före Rally Sweden fick Sebastien Loeb Racing hem en VW Polo GTI R5, senare presenterades att bilen skulle köras av William Wagner i franska asfalt mästerskapet.

Nu har fransmannen och hans team också spenderat i en Hyundai i20 R5, något som visades upp vid helgens event med sponsorn Starte...

Publicerad: 2019-03-17 20:52


Breen snabbast i West Cork Rally - Hirvonen 16:e totalt.
Clonakilty Park Hotel West Cork Rally avgjordes på Irland, snabbast totalt var Craig Breen ihop med Paul Nagel i Ford Fiesta R5. Segern skrevs efter 15 sträckor och 21 mil till 22 sekunder före Alastair Fisher.

Ytterligare 15 sekunder bakom ses Tom Cave i en Hyundai i20 R5, han var den som knep ...

Publicerad: 2019-03-17 19:42


Tidigare nyheter:
Svensk tredjeplats i Zuiderzeerally, Weijs snabbast totalt.
Solberg nära segern i USA, tvåa efter hård kamp in till mål i 100 Acre Wood Rally.
Svensk succéstart på EM & TER säsongerna i Costa Brava - Johnsen och Myrsell på pallen!
Jonasson vassast i vinterfinalen, Vindeln Runt.
Storseger för Nasser i Qatar International Rally.
Stark debut av Solberg i USA - trea bakom ledande Higgins efter dag 1.
Berenguer snabbast i Rally Costra Brava, svenskarna 4:a & 8:a totalt.
Lucky snabbast, Johnsen trea på ss1 i Costa Brava!
Subarudebut för Solberg ikväll, så körs 100 Acre Wood Rally.
Strax EM start, Myrsell redo med Sierran - Johnsen i Porsche 911!
Lundberg & Arhusiander tar sig an Azorernas tuffa vägar i EM-debuten.
Så körs Historiska Sprint & Back Cupen 2019.
Svenskt i VOC klassen för Holländska Zuiderzee Rally.
Vindeln Runt avslutar rallyvintern.
Higgins och Solberg i helgens 100 Acre Wood Rally - USA & Subaru debut för Oliver.
Adielsson, Lundberg och Hjerpe bland Svenskarna till Azorerna.
Sydsvenska Mästerskapet och Ramudden inleder samarbete.
Reiger bakom Ogiers seger i Mexico?
10 bilmodeller i Sydamerikanska populära MR-klassen, Ligato vann Rally de Toledo i Chevrolet Agile.
Generatorbyte hos Toyota Gazoo Racing, ny tillverkare ska testas.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Andreplass i Subarudebut for Oliver Solberg
»
Valter Jensen måtte bryte Rallye Costa Brava
»
Oliver Solberg på tredjeplass i USA
»
Bilsportens fortjenestemedalje i gull til Holm Jacob Matheson
»
Årsmöte Team Rally Nasjonal
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Fem WRC åkare bötfällda i Mexico.
» Så sänder RedBull TV och SVT från Rally Mexico.
» Citroen Racing ställer krav, annars lämnar de WRC efter 2020!
» Kankkunen kör Yaris WRC i Neste Rally Finland.
» Stark debut av Solberg i USA - trea bakom ledande Higgins efter dag 1.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.