GN Motorsport

   
Onebet

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Onebet

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson tog totalsegern i Silverkongen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Markus Theorin och Henrik Söderqvist körde in som tvåa totalt och var bäst med 2wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
23:e plats totalt för Lukas Kindgren och Martin Hugosson som snabbaste grupp F / VOC ekipage.
Sydsvensk premiär, Adolfsson tog hem Silverkongen.

Silverkongen inledde de Sydsvenska cuperna och DM serierna när det under lördagen, en riktig heldag, kördes sex sträckor runt Älmhult, vem trodde för ett par veckor sedan att det skulle vara hårda vägar och dammigt som en sommardag.
Kristoffer Nilsson tog sin vana trogen att vinna den inledande sträckan. Men uppvaktning kom nu från Tobias Johansson som bara var sekunden efter på den knappt 6km inledande sträckan. Men på ss2 fick de båda problem, Stoffe tappade flertalet minuter och Johansson tog sig till mål men bröt efter sträckan med trasig drivaxel.
Upp som ledare gick istället Sundsvallsföraren Anton Eriksson som höll den fram till ss5, där gjorde han som så många andra, punkterade och tappade flertalet minuter och bröt efter sträckan.
Robin Adolfsson var den som körde till ledning på ss5 och höll den även på avslutningen, tar totalsegern i årets första grustävling för de sydsvenska åkarna. Joachim Carlström kör in som tvåa i klassen slagen med 52 sekunder i grusdebuten med sin Mirage R5 och in som trea Nils Jensen. Ola Schön var snabbast i 4wd för b-förare och Sofia Sörensson körde hem c-klassen.

Theorin tvåa totalt och 2wd vinnare.
När flera av de snabbaste 4wd åkarna försvann kunde 2wd eliten härja högt i totallistan, Johan Axelsson inledde med tredje tid totalt på ss1 där för övrigt b-föraren Simon Magnusson var näst bästa 2wd bil. Markus Theorin var den som tog sträcksegern totalt på ss2 och går upp som tvåa totalt, i klassen följde Axelsson och Daniel Wall. Theorin och Axelsson tog var sin sträckseger på följande sträckor, på ss5 försvann dock Axelsson med flyttat hjul som så många andra.
Mattis Olsson i ny bil och Victor Karlsson i Ford Fiesta R2 var snabbast på de sista sträckorna. Markus Theorin tar hand om andraplatsen totalt och segern i 2wd trots en del tekniska problem med bland annat trilskande koppling, var 17 sekunder bakom Adolfsson i topp. Samma marginal bakåt där Daniel Wall kör in som tvåa och åtta sekunder bakom honom ses Oskar Sundell som kämpade mot Mattis Olsson om placeringen.

Högt tempo och b- och c-förarna.
Simon Magnusson och Joakim Hansson hade ledningen i b-klassen under de två första sträckorna, sedan tog Rasmus Lundh över ledningen och behöll den dagen ut. På de två sista sträckorna närmade sig Hampus Jakobsson men hade till mål 9,8 sekunder kvar, 20 sekunder bakom vinnaren är trean Björn Borgqvist.
Även c-klassen bytte ledare några gånger under dagen, Adring Ring öppnade bäst men bröt med Opel Ascona B på grund av bakaxel problem. Victor Hansen höll tempot och ökade under dagen, fick äntligen bilen att lira en längre tävling efter tekniska problem under vintern, kör hem c-klassen 27 sekunder före Linus Månsson och som trea Claes Söderqvist.

Kindgren snabbast i jämn grupp F / VOC klass.
Patrik Fredriksson startade bäst i VOC/grupp F klassen men tappade tid på femte sträckan och slutar trea. In som vinnare efter en rad jämna och snabba tider är Lukas Kindgren som då har 13 sekunder bak till Henrik Levin, han i sin tur samma marginal till Fredriksson. I b-klassen åkte Fredrik Persson riktigt snabbt under dagen, men lång tid på ss5 gav ett tidstapp och tredjeplats 13 sekunder bakom vinnaren. Snabbast var Andreas Persson som åkte jämt dagen lång med Mattias Erelt som tar andraplatsen, sju sekunder bakom.
Närmare minuten tillgodo hade Simon Bolsgård när det handlar om c-förare i grupp F / VOC bil, in som tvåa kör Simon Johansson med Dennis Lundh åtta sekunder bakom.

Ohlsson, Sundqvist och Widerberg vassast för grupp E.
Gullabos Erik Ohlsson tog efter hård kamp hem grupp E klassen för A-förarna med nio sekunds marginal före Jesper Larsson, tredjeplatsen för Carl Ryke. Ledde klassen efter fyra sträckor gjorde annars Stefan Ottosson men ett däckbyte på ss5 gav tidstapp.
Erik Sundqvist laddade hårt på avslutningen, avancerar där upp som vinnare för b-förarna, men de var tre förare inom sju sekunder där Oscar Arvidsson och Kjell Svensson jagade.
Lite uddare bilar i täten av c-klassen, Johan Widerberg med Mercedes tog segern 28 sekunder före Tim Hammarström i en Renault Clio. In som trea och bara sex sekunder bakom var Joakim Blansch.

Fyra klasser i Appendix K.
Fyra klasser för Appendix K, där vinner Kenneth Waltersson, Patrik Axelsson, Morgan Olsson och Anders Söderberg var sina klasser.

Snabba Ungdomsåkare, Kalle vinner.
En intressant klass att se är Ungdomsrally där det hålls ett högt tempo, vinnande ur helgens kamp med 11 bilar till start var Kalle Gustafsson i en VW Polo där Emil Friman var tvåa, bara åtta sekunder bakom. De båda tätbilarna låg totalt runt 60:e plats av de 130-talet bilar som tog sig till mål. Bakom i klassen följde Tim Lagerstam, Simon Axelsson och Anton Johansson.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2018-04-22 10:44


För många krascher, Kris Meeke petas från Citroen Racing!
© Citroen Racing.-På grund av ett alltför stort antal krascher, varav några riktigt allvarliga som kunde gett stora konsekvenser vad gäller besättningens säkerhet. Med tanke på att riskerna inte var motiverade av besättningen i dess position i tävlingarna har Citroën Racing WRT beslutat att säga upp deltagandet a...

Publicerad: 2018-05-24 18:36


Victor och Ida bröt i ledning med växellådsras.
Victor och Ida kom taggade till Midsommardansen efter att fått mycket träning under South Swedish Rally förra helgen. Man inledde tävlingen försiktigt för att sedan bygga upp tempot.

Vid serviceuppehållet efter 3 sträckor ledde de klassen med 11,4 sekunder och låg på en 17:e plats totalt i tävlin...

Publicerad: 2018-05-24 12:44


VOC får Flens Violendagar att blomstra.
Varje år festar den lilla orten Flen i Södermanland med Violendagarna. Flens MS stod värd med drygt 30 km SS genom ett vackert och soligt landskap. Tävlingen utgjorde premiär för klassens sommarsäsong och ingår i såväl Sverige- som SommarSerien. Det var en tävling där favoriterna höll hela vägen och...

Publicerad: 2018-05-24 12:43


Östgötarnas RS serie kör vidare med Socknasprinten.
Åtvidabergs MK kör Socknasprinten ingående i Östergötlands RS-DM med en sträcka som körs tre gånger, runt 6km special väntar.
33 åkare i åtta klasser går för start där man ser fem förare i samtliga tre licensklasser för Trimmat 2wd, Tommy Johansson och Michael Nilsson är två ur A-klassen. För b-för...

Publicerad: 2018-05-23 22:23


Rally på Gotland, nu Follingbosprinten på lördag.
© emotorsport.seUte på Gotland körs Follingbosprinten med Gotlands MFBK som arrangör ingående i AN-Trofén, en sträcka körs tre gånger där bästa omgång räknas.

40 bilar i tre klasser väntar, 20 av dem i Trimmat 2wd där Christoffer Jacobsson, Andreas Frölander, Jonny Hederstedt, Mikael Olsson, Jacob Ekström och Mi...

Publicerad: 2018-05-23 20:38


Tävling två i Opel Adam Cup, Lundberg kör AvD Sachsen-Rallye.
© emotorsport.seAvD Sachsen-Rallye avgörs fredag och lördag, tävling i Tyska mästerskapet och ADAC Opel Rallye Cup som ger Svenskt på startlinjen.
Två sträckor går dubbelt för fredagskvällen vilket ger 3,6mil special, ytterligare nio mil special fördelat på fyra sträckor som körs två gånger väntar på lördagen.

...

Publicerad: 2018-05-22 22:24


RS Uppland på gång - enkla rallyn med vanlig M+S däck!
© emotorsport.seRS Uppland är på gång, det handlar om enkla tävlingar för arrangören samt enkelt och billigare för den tävlande.
- Jag och Per-Åke Hjelm tillhörande Rasbo MK har funderat på detta med att enkelt kunna köra rally för att ha kul i en enklare form. Efter en del funderande och klurande och en del ko...

Publicerad: 2018-05-22 18:52


Två gånger Jakobsson i toppen av JR:s Minne.
Under söndagen kördes Jan Rolfssons Minne hos SMK Örebro, tre åk på en sträcka och en körtid om totalt drygt tre minuter. Ronnie Jakobsson tog hand om segern totalt, rena familjefajten där Martin Jakobsson i en Opel Corsa var tvåa totalt.

Martin var med det bäst med 2wd, 9,4 sekunder skiljde fram...

Publicerad: 2018-05-21 23:40


Sandell snabbast i Olympus Rally, seger i rallydebuten med Subaru Rally Team USA.
© Matthew Stryker.Olympus Rally med basen i Shelton, Washington var årets andra deltävling i American Rally Association - den ett par år gamla serien som i år verkligen gjort ett lyft. Bland annat med både Subaru och Ford som officiella partners med stora prispengar!

Britten David Higgins kör för Subaru Rally Team...

Publicerad: 2018-05-21 23:26


1300 RallyCup summerar gruspremiären.
I helgen som gick var det då äntligen dags att sparka igång grussäsongen i 1300RallyCup, Nybro AC var egentligen först ut men tvingades att ställa in den tänkta premiären på grund av en allt för långdragen vinter och Rally Biltema i Karlstad fick istället ansvaret att arrangera första grustävlingen....

Publicerad: 2018-05-21 22:42


Tidigare nyheter:
Sandell snabbast i Olympus Rally, seger i rallydebuten med Subaru Rally Team USA.
1300 RallyCup summerar gruspremiären.
Nikolay Gryazin utmanar i Rally Askersund.
Rally Askersund nästa i SM, Adielsson favorit till segern.
Dubbelt Svenskt i JWRC tabellen!
Slopad avgift för efteranmälan till Askersund.
Från vinst i Rally Biltema till tysk asfalt för Lundberg/Arhusiander.
Westlund tvåa i Lettiska Mästerskapets R2 klass, Solberg snabb men åkte av.
Jacob och Stefan hemma från O.K Auto Ralli.
WRC och WRC2 tabellerna efter Rally de Portugal.
Foto från Rally Biltema, årspremiär för Svenska RallyCupen.
Från vinst i Rally Biltema till tysk asfalt för Lundberg/Arhusiander.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Portugal.
Högt och lågt för Bergkvist i Portugal.
Stugemo 11:a och Jansson bröt i O.K. Auto Ralli.
Kämparglöden tog Tidemand till seger i Rally Portugal.
Två svenska vinnare i Rallye de Portugal - Tidemand och Rådström!
Anton Eriksson snabbast när Rally Biltema inledde Svenska RallyCupen.
Kjell Sandberg snabbast i Violenrallyt.
Högt tempo och täta dueller i Rally Biltema, Eriksson snabbast!Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Citroën Racing avslutter samarbeidet med Kris Meeke
»
Tre norske klasseseire i Rally Biltema i Sverige
»
Oliver Solberg raskest i Latvia, men endte sist.
»
Mikkelsen: Positiv avslutning på skuffende löp
»
Portugal: Mikkelsen kjörer for fabrikkpoeng
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» För många krascher, Kris Meeke petas från Citroen Racing!
» Följ South Swedish Rally med Resultat, TV och Radio under helgen.
» Lördagens Rally Biltema inleder Svenska RallyCupen i Karlstad!
» Följ South Swedish Rally, lördag med 10 sträckor.
» Följ helgens alla rallyn, Radio och Resultat från Rally Biltema.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Stor Svensk rallysatsning i USA - Robin Sandberg kör Mitsubishi i Rally America.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.