Sydsvensk premiär, Adolfsson tog hem Silverkongen. - emotorsport.se emotorsport.se - allt om rally!
   Carless Racing Fuels.

   
Västras BF-

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Onebet

   
Onebet

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson tog totalsegern i Silverkongen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Markus Theorin och Henrik Söderqvist körde in som tvåa totalt och var bäst med 2wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
23:e plats totalt för Lukas Kindgren och Martin Hugosson som snabbaste grupp F / VOC ekipage.
Sydsvensk premiär, Adolfsson tog hem Silverkongen.

Silverkongen inledde de Sydsvenska cuperna och DM serierna när det under lördagen, en riktig heldag, kördes sex sträckor runt Älmhult, vem trodde för ett par veckor sedan att det skulle vara hårda vägar och dammigt som en sommardag.
Kristoffer Nilsson tog sin vana trogen att vinna den inledande sträckan. Men uppvaktning kom nu från Tobias Johansson som bara var sekunden efter på den knappt 6km inledande sträckan. Men på ss2 fick de båda problem, Stoffe tappade flertalet minuter och Johansson tog sig till mål men bröt efter sträckan med trasig drivaxel.
Upp som ledare gick istället Sundsvallsföraren Anton Eriksson som höll den fram till ss5, där gjorde han som så många andra, punkterade och tappade flertalet minuter och bröt efter sträckan.
Robin Adolfsson var den som körde till ledning på ss5 och höll den även på avslutningen, tar totalsegern i årets första grustävling för de sydsvenska åkarna. Joachim Carlström kör in som tvåa i klassen slagen med 52 sekunder i grusdebuten med sin Mirage R5 och in som trea Nils Jensen. Ola Schön var snabbast i 4wd för b-förare och Sofia Sörensson körde hem c-klassen.

Theorin tvåa totalt och 2wd vinnare.
När flera av de snabbaste 4wd åkarna försvann kunde 2wd eliten härja högt i totallistan, Johan Axelsson inledde med tredje tid totalt på ss1 där för övrigt b-föraren Simon Magnusson var näst bästa 2wd bil. Markus Theorin var den som tog sträcksegern totalt på ss2 och går upp som tvåa totalt, i klassen följde Axelsson och Daniel Wall. Theorin och Axelsson tog var sin sträckseger på följande sträckor, på ss5 försvann dock Axelsson med flyttat hjul som så många andra.
Mattis Olsson i ny bil och Victor Karlsson i Ford Fiesta R2 var snabbast på de sista sträckorna. Markus Theorin tar hand om andraplatsen totalt och segern i 2wd trots en del tekniska problem med bland annat trilskande koppling, var 17 sekunder bakom Adolfsson i topp. Samma marginal bakåt där Daniel Wall kör in som tvåa och åtta sekunder bakom honom ses Oskar Sundell som kämpade mot Mattis Olsson om placeringen.

Högt tempo och b- och c-förarna.
Simon Magnusson och Joakim Hansson hade ledningen i b-klassen under de två första sträckorna, sedan tog Rasmus Lundh över ledningen och behöll den dagen ut. På de två sista sträckorna närmade sig Hampus Jakobsson men hade till mål 9,8 sekunder kvar, 20 sekunder bakom vinnaren är trean Björn Borgqvist.
Även c-klassen bytte ledare några gånger under dagen, Adring Ring öppnade bäst men bröt med Opel Ascona B på grund av bakaxel problem. Victor Hansen höll tempot och ökade under dagen, fick äntligen bilen att lira en längre tävling efter tekniska problem under vintern, kör hem c-klassen 27 sekunder före Linus Månsson och som trea Claes Söderqvist.

Kindgren snabbast i jämn grupp F / VOC klass.
Patrik Fredriksson startade bäst i VOC/grupp F klassen men tappade tid på femte sträckan och slutar trea. In som vinnare efter en rad jämna och snabba tider är Lukas Kindgren som då har 13 sekunder bak till Henrik Levin, han i sin tur samma marginal till Fredriksson. I b-klassen åkte Fredrik Persson riktigt snabbt under dagen, men lång tid på ss5 gav ett tidstapp och tredjeplats 13 sekunder bakom vinnaren. Snabbast var Andreas Persson som åkte jämt dagen lång med Mattias Erelt som tar andraplatsen, sju sekunder bakom.
Närmare minuten tillgodo hade Simon Bolsgård när det handlar om c-förare i grupp F / VOC bil, in som tvåa kör Simon Johansson med Dennis Lundh åtta sekunder bakom.

Ohlsson, Sundqvist och Widerberg vassast för grupp E.
Gullabos Erik Ohlsson tog efter hård kamp hem grupp E klassen för A-förarna med nio sekunds marginal före Jesper Larsson, tredjeplatsen för Carl Ryke. Ledde klassen efter fyra sträckor gjorde annars Stefan Ottosson men ett däckbyte på ss5 gav tidstapp.
Erik Sundqvist laddade hårt på avslutningen, avancerar där upp som vinnare för b-förarna, men de var tre förare inom sju sekunder där Oscar Arvidsson och Kjell Svensson jagade.
Lite uddare bilar i täten av c-klassen, Johan Widerberg med Mercedes tog segern 28 sekunder före Tim Hammarström i en Renault Clio. In som trea och bara sex sekunder bakom var Joakim Blansch.

Fyra klasser i Appendix K.
Fyra klasser för Appendix K, där vinner Kenneth Waltersson, Patrik Axelsson, Morgan Olsson och Anders Söderberg var sina klasser.

Snabba Ungdomsåkare, Kalle vinner.
En intressant klass att se är Ungdomsrally där det hålls ett högt tempo, vinnande ur helgens kamp med 11 bilar till start var Kalle Gustafsson i en VW Polo där Emil Friman var tvåa, bara åtta sekunder bakom. De båda tätbilarna låg totalt runt 60:e plats av de 130-talet bilar som tog sig till mål. Bakom i klassen följde Tim Lagerstam, Simon Axelsson och Anton Johansson.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2018-04-22 10:44


Dags för Trendab Rallyt.
Efter ett långt sommaruppehåll men med tanke på den torra sommaren och hög brandrisk med inställda tävlingar som följd så kanske det inte var så fel ändå. Nu på lördag är det Taxinge MK som bjuder in till Trendab rallyt med start och mål som vanligt i Taxinge Bygdegård. Det är två specialsträckor so...

Publicerad: 2018-08-21 12:21


Tidemands viktigaste rally - möter Kopecky i Turkiet.
© emotorsport.seInom en snar framtid väntas anmälningslistan för Marmaris Rally Turkey presenteras, men redan nu kan vi avslöja att det blir en spännande kamp i WRC2 klassen.

Med fyra körda tävlingar kommer de båda Skoda Motorsport förarna, VM ledande Jan Kopecky och tvåan Pontus Tidemand möta varandra. Det blir...

Publicerad: 2018-08-21 00:53


Fantastisk startfält i KNA Sommer Rally Grimstad.
© KNA Sommer Rally Grimstad.När KNA Aust Agder visade upp startlistan till helgens Sommer Rally Grimstad visade det otroliga 74 startande bilar på listan.

I Challenge klassen får vi se smakbitar på rallyhistoria med bilar som Skoda 130, Ford Capri, Triumph TR4 och Saab V4. Den äldre gardet vill nog nöjt återuppliva gamla ti...

Publicerad: 2018-08-20 23:05


Hansen om Snapphanerallyt, är supernöjd med tävlingen!
© Victor Hansen Motorsport.Årets 5:e SM-deltävling, Snapphanerallyt, började på fredagskvällen med två sträckor på Garnisonen som kördes på blandat underlag med asfalt, betong och kullersten. Lagom till start började det regna vilket gjorde att det blev vanskliga förhållanden.

Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg gick ...

Publicerad: 2018-08-20 22:56


Full fart uppför backen, foto från lördagens Klevasprint!
© emotorsport.seTidaholms MK arrangerade en av årets populäraste rallysprintar, det handlade om körning uppför Klevabacken på klubbens egna motorområde. Full fart i tre åk för de 120-talet som fick en plats i startlistan, då hade arrangören redan tvingats gallra ett 30-tal ekipage. Intresset var stort för tävlande ...

Publicerad: 2018-08-20 20:52


Fortkörning och breda fälgar, böter för Hyundai i Tyskland.
© emotorsport.seDet blev en minst sagt dyr helg för Hyundai Motorsport i Tyskland, först ut var Dani Sordo under torsdagens shakedown. Då körde han 86km/h på en 50 sträcka, för det fick han dock ynka 900 euro böter - en lite del mot vad som komma skulle.

Under lördagen uppdagades att Hyundai Motorsport använde f...

Publicerad: 2018-08-19 21:56


Panzerplatte waterloo för Tom & Henrik i Tyska VM Rallyt.
På den 13:e specialsträckan av 18 tog det på lördagseftermiddagen slut i ADAC Rallye Deutschland för Tom Kristensson och Henrik Appelskog efter en avåkning på den andra rundan på den beryktade nästan 40 km långa Panzerplatte på det militära övningsfältet Baumholder.

- I en snabb vänstersväng v...

Publicerad: 2018-08-19 21:49


Porscheseger totalt i Lunda-sprinten.
© Mats Myrsell.Östhammars MK arrangerade Lunda-sprinten under söndagen, det handlade om en sträcka på asfalt och betong - totalt 9km special. För Öppna Östra sprintcupen är upplägget en sträcka som körs tre gånger varav bästa åket räknas.

Totalvinnaren återfinns i Appendix K, EM rutinerade Mats Myrsell luftade ...

Publicerad: 2018-08-19 18:02


Lundberg vinnare i ADAC Rallye Deutschland - leder Adam Cup med 67 poäng.
© ADAC / Opel Motorsport.Efter en stökig deltävling för ADAC Opel Rallye Cup under de första två dagarna i ADAC Rallye Deutschland gick det bättre under lördagen och söndagens tävlande. Då kördes ny deltävling över 10 sträckor och som vinnare står Elias Lundberg och David Arhusiander.

De startade bäst, plockade flera str...

Publicerad: 2018-08-19 14:59


Neuville, Hyundai och Kopecky toppar VM tabellerna.
© emotorsport.seEfter helgens Tyska VM Rallyt drygade Thierry Neuville ut VM ledningen med två poäng, leder nu 23 poäng före Sebastien Ogier. För konstruktörer kunde Toyota Gazoo Racing passera M-Sport Ford WRT. I WRC2 tabellen smet Jan Kopecky upp som ledare efter en fjärde raka seger, kan tjecken bli en tuff utma...

Publicerad: 2018-08-19 14:34


Tidigare nyheter:
Tänaks andra raka WRC seger och Kopeckys fjärde i WRC2.
Edwards tredje raka i BRC, andra segern och ledning för Rökland.
Mattias Adielsson trea i EC Snapphanerallyt.
Fjärde segern för Lönnström.
Marcus Nilsson rattade hem Umenatten.
Pettersson körde hem populära Klevasprinten.
Latvala bryter, Sordo bland vinodlingarna - Neuville ny tvåa.
Följ avslutningen på ADAC Rallye Deutschland.
Stor cupledning för Lundberg, snabbast med 2 sträckor kvar.
Holmberg tog hem Snapphanerallyt - Flodin vassast i 2wd.
Ogiers punktering gav Tänak stor ledning, Rovanperä leder WRC2!
Holmbergs första totalseger kom i Snapphanerallyt.
Enastående uppkörning gav seger i Snapphanerallyt för Flodin!
40-talet bilar till Östhammars Lunda-sprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Snapphanerallyt & Rally Deutschland.
Adielsson till topp i Snapphanerallyt.
Adielsson leder Snapphanerallyt - Johansson snabbast med 2wd.
Elias fyra i kortad Adam Cup deltävling.
Tänak i tysk ledning, jagas av nöjd Ogier.
Tabelläget i Rally SM inför helgens Snapphanerally.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Mikkelsen tilbake på asfalt
»
EM: Furuseth med tredjeplass i kvalifiseringen
»
Oliver Solberg imponerte i Estland. Ott Tänak vant på hjemmebane.
»
Rallysprint under Hästkrafthelgen i Årjäng.
»
Solberg/Engan på andreplass i Rally Estonia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Kullingstrofén med Radio & Resultat live, Sträckinfo och Programförsäljning.
» Kullings MS informerar publik och tävlande om den extrema brandrisken!
» Följ lördagens Kullingstrofé med Resultat & Radio.
» Följ lördagens rally, bl.a. Snapphanerallyt & Rally Deutschland.
» Kullingstrofén, en sommarklassiker i Svenska RallyCupen!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.