Onebet

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Onebet

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Anton Erikssson är en av förarna som väntas göra upp om segern i Rally Biltema.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Dennis Lundh går först ut i b-förarnas 2wd klass.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Linus Harling i Nissan Almera är en av två icke Volvobilar i grupp F klassen.
Störst i helgen, 190 bilar och 6 mil special i Rally Biltema.

Carlstad RC ihop med Forshaga MC bjuder på helgens största rally, det handlar om Rally Biltema som inleder säsongen för Svenska RallyCupen samt deltävling för 1300 RallyCup med närmare 190 startande. Sex sträckor på sex mil ska avverkas under dagen i skogarna runt Karlstad.

Suzukibilarna först ut.
1300 Rallycup inleder startlistan där Ola Strömberg går först ut på vägarna med nummer 2 på dörren, han sätter också meriterade värmländske co-drivern Anders Fredriksson i högerstolen på sin Suzuki. Robert Andersson och Joacim Rydin är namn som följer i startlistan bland A-förarna, med b-licens ses bland andra William Binbach och Adam Carlsson. För C-förarna Anton Larsson, Erik Björklund och Juha Liimatainen.

Ford, Mitsubishi eller Skoda snabbast?
På tur står 4wd klassen, aningen tunt med bara 16 deltagare - här finns dock snabba Jimmy Olsson och Martin Lundqvist i Mitsubishi, Fredrik Grahn med Ford Focus WRC och SM åkande Anton Eriksson med Skoda Fabia R5. Mästerlige Mats Jonsson luftar sin Mazda 323 och Harry Joki ses i Mitsubishi Lancer bland de anmälda. Emil Carlsson och Roland Eliasson är andra kvicka namn bland A-förarna.
Leif Nordh möter bland andra Mikael Hallqvist och Henrik Carlzon som b-förare och ensam c-förare ut är norskan Jeanett Haug.

Eriksson först ut i 2wd.
80 av bilarna går för Trimmat 2wd, hälften av dem som A-förare och tävlingen största klass. Senaste årens mästare i Svenska RallyCupen, Golfåkaren Fredrik Eriksson inleder klassen, jagas hårt av ett koppel Volvoåkare som Emil Karlsson, Eric Johansson och Mikael Wiberg. Många mil och högt tempo i South Swedish Rally hade Stefan Alenmalm, bakom ses också snabbe Nässjöföraren Johan Axelsson och Nyköpings JSM talang Pontus Jakobsson. Listan kan göras lång, SM och tyske Opel Adam åkaren Elias Lundberg gör start, lika så Lima MS åkaren Andreas Levin och Fagerstaåkaren Mats Larsson. En annan som inte ska räknas bort är MK Rattens Andreas Persson som ihop med brodern Henric kör en Renault Clio R3T.
Sex Östgötar i täten av startlistan i b-förarklassen, Rasmus Lundh är först ut och jagas av bröderna Andreas och Jimmy Ekström i var sin Volvo 940. Daniel Jansson, Emil Lennartsson - snabbe JSM åkaren Hampus Jakobsson och Eskilstunas Pontus Florin är andra namn att räkna med i toppen.
Öster- för Västergötland i c-klassen där Linus Månsson i Ford Fiesta St jagas av Johannes Brolin i Volvo 240 i startlistan. Töcksfors snabbe man, rallycrosstalangen Thomas Bryntesson körde flera rallyn under vintern med bra tempo, nu blir det grusdebut i skogen för Thomas.

Appendix K rena Volvoklassen.
Trimmat men enligt sin tid är de 12 Appendix K bilarna med Arne Bäckström som första bil ut, Tomas Ebegård skuggar i startlistan. Tredje bil ut är snabbe Ola Axelsson ihop med Curt Lundmark i högerstolen på Volvo 240´n.

Täta kamper att vänta i grupp F.
Isac Nordström, Tomas Locken och Kent Larsson, alla snabbare åkare i skogen som nu möts i grupp F/VOC med 15 bilar. Klassen går ihop med b-förarna och snabba åkare för klassegern ses också där, så som Andreas Hultström, klubbkollegorna i Västra Östergötlands MK Roger Karlsson och Henrik Johansson, där ses också fjolårets suveräne Undomsåkaren Joakim Ellner Landberg.
Fryksdalens Henrik Johansson går ut med nummer 132 som förste man i c-klassen och följs av 30 klasskamrater, han möter där bland annat Tim Palmqvist och Andreas Petersson. Dennis Lundh visade bra tempo vid årets första grustävling i söder, nu mäter han krafterna i de värmländska skogarna.

Tio talet åkare i grupp E.
Åtvidabergs Mikael Johansson är ensam A-förare i gemensamma A/B klassen för grupp E med sex deltagare, därmed jagas han av b-förare som Alexander Broberg som gått från Opel Astra till stor Volvo S80. Kenneth Kristiansen är en annan snabb åkare för klassen. Antalet är det samma för c-förarna där Anders Kolberg går först ut, Lind Sjölin och Nicklas Johansson är andra i klassen.

Starkt intresse för Ungdomsrally.
Intressant för återväxten är Ungdomsrally, flera från förra året har gått vidare när åldern för c-licens kommit och nya namn har nått ålder för övningskörning. Alexander Fogdeby, Melvin Bengtsson och Kalle Gustafsson inleder klassen, men avslutar tävlingen. Klassen går ut sist för tävlingen där Isak Vikman, Oscar Östlund, Hugo Johansson, Oscar Svahn Packalén, Marcus Persson, Oskar Wiklander och Tim Lagerstam är namn för klassen.

Mer om Rally Biltema:
»
Här köps Karta och Program för Rally Biltema!
»
Fler nyheter om Rally Biltema.
» Anmälningslista, se ''Inbjudningar''.

Publicerad: 2018-05-18 05:45


Rally på Gotland, nu Follingbosprinten på lördag.
© emotorsport.seUte på Gotland körs Follingbosprinten med Gotlands MFBK som arrangör ingående i AN-Trofén, en sträcka körs tre gånger där bästa omgång räknas.

40 bilar i tre klasser väntar, 20 av dem i Trimmat 2wd där Christoffer Jacobsson, Andreas Frölander, Jonny Hederstedt, Mikael Olsson, Jacob Ekström och Mi...

Publicerad: 2018-05-23 20:38


Tävling två i Opel Adam Cup, Lundberg kör AvD Sachsen-Rallye.
© emotorsport.seAvD Sachsen-Rallye avgörs fredag och lördag, tävling i Tyska mästerskapet och ADAC Opel Rallye Cup som ger Svenskt på startlinjen.
Två sträckor går dubbelt för fredagskvällen vilket ger 3,6mil special, ytterligare nio mil special fördelat på fyra sträckor som körs två gånger väntar på lördagen.

...

Publicerad: 2018-05-22 22:24


RS Uppland på gång - enkla rallyn med vanlig M+S däck!
© emotorsport.seRS Uppland är på gång, det handlar om enkla tävlingar för arrangören samt enkelt och billigare för den tävlande.
- Jag och Per-Åke Hjelm tillhörande Rasbo MK har funderat på detta med att enkelt kunna köra rally för att ha kul i en enklare form. Efter en del funderande och klurande och en del ko...

Publicerad: 2018-05-22 18:52


Två gånger Jakobsson i toppen av JR:s Minne.
Under söndagen kördes Jan Rolfssons Minne hos SMK Örebro, tre åk på en sträcka och en körtid om totalt drygt tre minuter. Ronnie Jakobsson tog hand om segern totalt, rena familjefajten där Martin Jakobsson i en Opel Corsa var tvåa totalt.

Martin var med det bäst med 2wd, 9,4 sekunder skiljde fram...

Publicerad: 2018-05-21 23:40


Sandell snabbast i Olympus Rally, seger i rallydebuten med Subaru Rally Team USA.
© Matthew Stryker.Olympus Rally med basen i Shelton, Washington var årets andra deltävling i American Rally Association - den ett par år gamla serien som i år verkligen gjort ett lyft. Bland annat med både Subaru och Ford som officiella partners med stora prispengar!

Britten David Higgins kör för Subaru Rally Team...

Publicerad: 2018-05-21 23:26


1300 RallyCup summerar gruspremiären.
I helgen som gick var det då äntligen dags att sparka igång grussäsongen i 1300RallyCup, Nybro AC var egentligen först ut men tvingades att ställa in den tänkta premiären på grund av en allt för långdragen vinter och Rally Biltema i Karlstad fick istället ansvaret att arrangera första grustävlingen....

Publicerad: 2018-05-21 22:42


Nikolay Gryazin utmanar i Rally Askersund.
Ny fight är att vänta när Rally-SM fortsätter i Askersund. Favoriten Mattias Adielsson får hård konkurrens av efteranmälde ryssen Nikolay Gryazin.

Efter tre deltävlingar av totalt sex väntar Rally Askersund på den svenska eliten den 2 juni. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit till segern, d...

Publicerad: 2018-05-21 12:46


Dubbelt Svenskt i JWRC tabellen!
© emotorsport.seJunior WRC serien tog målgång för sin tredje deltävling i Rallye de Portugal, Svenske Dennis Rådström tog hem premiären i Rally Sweden. På Korsika tog franske Jean-Baptiste Franceschi hem segern men när man nu gick på grus i Portugal var det Svensk dominans. Dennis körde hem segern och Emil Bergkvis...

Publicerad: 2018-05-21 12:34


Rally Askersund nästa i SM, Adielsson favorit till segern.
Rally Askersund är nästa anhalt i Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit i årets enda deltävling där de tio sträckorna ska avgöras på en dag.

Huvudklassen lockar tio heta förare med landslagets Mattias Adielsson i spetsen. Senast i South Swedish Rally genade han en decimeter fel på e...

Publicerad: 2018-05-21 12:34


Slopad avgift för efteranmälan till Askersund.
- Tyvärr blev inte startfältet som vi hade hoppats på. Särskilt FM/DM tävlingen blev verkligen en flopp.
- Därför har vi bestämt att vi slopar avgiften för efteranmälan för att se om vi kan locka några till, säger Tommy Svallin i Rönne MK.

Klubben slopar avgift för efteranmälan ti...

Publicerad: 2018-05-21 12:33


Tidigare nyheter:
Slopad avgift för efteranmälan till Askersund.
Från vinst i Rally Biltema till tysk asfalt för Lundberg/Arhusiander.
Westlund tvåa i Lettiska Mästerskapets R2 klass, Solberg snabb men åkte av.
Jacob och Stefan hemma från O.K Auto Ralli.
WRC och WRC2 tabellerna efter Rally de Portugal.
Foto från Rally Biltema, årspremiär för Svenska RallyCupen.
Från vinst i Rally Biltema till tysk asfalt för Lundberg/Arhusiander.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Portugal.
Högt och lågt för Bergkvist i Portugal.
Stugemo 11:a och Jansson bröt i O.K. Auto Ralli.
Kämparglöden tog Tidemand till seger i Rally Portugal.
Två svenska vinnare i Rallye de Portugal - Tidemand och Rådström!
Anton Eriksson snabbast när Rally Biltema inledde Svenska RallyCupen.
Kjell Sandberg snabbast i Violenrallyt.
Högt tempo och täta dueller i Rally Biltema, Eriksson snabbast!
Victor och Jonas tog första plats i Midsommardansen.
Adolfsson körde hem Midsommardansen.
Tidemand och Rådström i WRC ledning.
Längberg före Tagesson i Klappjakten.
Andervang snabbast i Björn Waldegårds Minne.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Tre norske klasseseire i Rally Biltema i Sverige
»
Oliver Solberg raskest i Latvia, men endte sist.
»
Mikkelsen: Positiv avslutning på skuffende löp
»
Portugal: Mikkelsen kjörer for fabrikkpoeng
»
Mikkelsen felt av servoproblemer
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ South Swedish Rally med Resultat, TV och Radio under helgen.
» Lördagens Rally Biltema inleder Svenska RallyCupen i Karlstad!
» Följ South Swedish Rally, lördag med 10 sträckor.
» Följ helgens alla rallyn, Radio och Resultat från Rally Biltema.
» Här köps Karta och Program för Rally Biltema!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Stor Svensk rallysatsning i USA - Robin Sandberg kör Mitsubishi i Rally America.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.