GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Malexander Rallyvideo.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Tappi Sladi!

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Per Götberg laddade hårt på de luriga Sörmländska vägarna, full fart över krönen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Daniel Wall och Håkan Jacobsson tog fyra sträcksegrar och slutar femma totalt!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andreas Hultström och Tom Törngren körde hem VOC / grupp F.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ola Axelsson / Curt Lundmark tog hem Rallyklassikernas onotade klasser.
Full fart i Mälarrallyt, Göthberg och Wall 4wd respektive 2wd snabbast.

Med 180-talet startande ekipage arrangerade 7-klubbars arrangörerna Mälarrallyt, fyra sträckor på delvis kända rallyvägar, som avslutning den klassiska Skeppsta-Öllösa vars andra hälft innebär ordentligt med rattvridning.

Göthberg körde hem segern.
Dagen startade i högt tempo, 12km långa Klevasträckan där Anton Eriksson var fyra tiondelar före Per Göthberg, bakåt skiljde 12 sekunder till Kjell Sandberg samtidigt som Jari Saarinen och Kenny Stavbom var 20 sekunder från ledaren. När Anton bröt på ss2 ökade Göthberg upp marginalen bakåt där Kjell och Jari skuggade. För Per innebar ss3 ett ordentligt ryck, 15 sekunder före Kjell. Istället för att slå av på tempot fortsatte Per i högt tempo, vann även avslutningen ihop med co-driver Niklas Lundqvist och tar totalsegern 36 sekunder före Kjell Sandberg. Fortsatt jämn kamp mellan Jari Saarinen och Kenny Stavbom som var närmare minuten från ledaren, men bara sekunden mellan dem.

Haglund snabbaste b-förare.
Christoffer Haglund gick från Trimmat 2wd som b-förare till 4wd i helgen, med en Mitsubishi Lancer EVO7 var attacken på körningen som i Volvon, 4wd premiären slutade med femteplats i gemensamma 4wd klassen och snabbaste B-förare!

Fyra sträcksegrar för vinnaren.
Med en femteplats totalt kör snabbaste 2wd åkare in, där handlar det om Daniel Wall som ihop med Håkan Jacobsson körde hem samtliga sträcksegrar. Trots utklassningen i sträcksegrar var segermarginalen bara 12 sekunder, andraplatsen till Emil Karlsson som sågs köra mer brutalt än vanligt. In som trea körde Robert Eriksson med halvminuten fram på vinnarbilen. Ett av få misstag gjorde Fredrik Eriksson, han väntades tillhöra täten men försvann ut i skogen på ss3.

En tiondel i b-klassen.
Som alltid blev B-klassen en hård uppgörelse in över mållinjen, Andreas Ekström ledde från start och kämpade i tät genom dagen, men bara ett par svängar från mål tog det stopp, över stock och sten och till mål som åtta i klassen. Istället kom uppgörelsen att stå mellan Jimmy Ekström och Pontus Florin - de båda var tvåa och trea inför sträckan. Från tredjeplats till seger då Florin körde 5,5 sekund snabbare än Ekström på avslutningen, vid målbilen kunde segermarginalen konstateras till 0,1 sekund. Tredjeplatsen till Alexander Andersson och som fyra Johnny Björk.

Andra raka cupsegern för Brolin.
En som hittat ordentligt tempo i C-klassen är Johannes Brolin som stått på pallen i samtliga deltävlingar av Svenska RallyCupen i år, de två senaste som vinnare när han nu körde hem klassen 12,7 sekunder före Adrian Ring. Tredjeplats för Kristoffer Gustavsson jagad av Marcus Savela bara sekunden bakom.

Bäckström snabbaste klassiker.
Snabbast för Appendix K var Arne Bäckström, då tävlandes i Svenska RallyCupens klass en bit ned i fältet. Här var Charles Andersson tvåa 47 sekund från vinnaren och in som trea Dan Andersson.

Hultström ökade och vann.
38:a totalt var Andreas Hultström som körde hem VOC / grupp F klassen, dagen innebar jämn kamp med Joakim Ellner Landberg som inledde snabbast på första halvan av tävlingen. Efter ss3 hade Hultström tagit kommandot och när Ellner punkterade en bit före mål på ss4 var fighten avgjort. Trots tidstapp var Ellner bara 9,5 sekund bakom vid mål, 10-talet sekunder nedåt ses Lars Ohlson följd av Rickard Gustafsson.

SMK Nyköping heta i C-klassen.
SMK Nyköping tog full pott på prispallen i C-klassen, samtliga representerade av klubben. Om segern var det också tätt, 1,6 sekunds fördel för Oskar Johansson mot Hampus Lindqvist. Tredjeplatsen till Jimmy Lindqvist som var nio sekunder bakom.

Rosén och Johansson snabbast i grupp E.
Andreas Rosèn körde hem grupp E och segermarginalen blev slutligen 35 sekunder till Alexander Broberg, som trea Jonas Larsson.
Med tider upp som trea bland A/B klassen tog Nicklas Johansson segern som c-förare, där 50 sekunder före Pär Henrik Andersson och som trea Nicklas Gustafsson.

Östlund tog hem Ungdomsrally.
I Ungdomsrally startade och avslutade Kalle Gustafsson snabbast för dagen, två sträcksegrar men tidstapp mot Oscar Östlund på de två mittersta sträckorna gav andraplats. Med tio sekunders prickar blev marginalen 15 sekunder upp till vinnande Östlund. Tredjeplatsen till Alexander Fogdeby följd av Sixten Westman och Daniel Suvala.

Många vinnare hos Rallyklassikerna.
Rallyklassikerna bjöd upp med sju klasser för Klassiska och Historiska bilar, dubbelt Saab i klass 3 där Per-Arne Sjöstedt var minuten före Göte Nygren. Storseger också för Kenneth Waltersson som var 1:33 minut före Bo Eriksson. Betydligt tätare för Klass 5 med Janne Blom som toppade de två första sträckorna, de två avslutande till Lasse Drotz som var 3,6 sekund bakom till mål. Nära två minuter skiljde Tommy Wikström och Håkan Gustavsson i Klass 7.

Axelsson snabbast hos Rallyklassikerna.
Tony Jansson körde hem Klass 8 med sin Ford Escort MK1, sedvanligt hård körning och seger 16 sekunder före Upplandskollegan och teamkamraten Göran Westerman, tredjeplats för Erik Uppsäll som hittat fart i sin Saab V4. De snabbaste hittas i Klass 9 med Ola Axelsson som vinnare, knappt 15 sekunder före Patrik Dybeck som annars öppnade klart snabbast på ss1. Kim Sevius var 10 sekunder från avancemang på en tredjeplats med sin Volvo 262. Trippelt Opel Kadett för modernaste klassen, Ulf Pettersson halvminuten före Anders Söderberg och som trea Håkan Huggare.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2018-09-23 09:34


Eriksson och Saaben redo för rallyåret 2019!
© Johan Eriksson.- Nu presenterar vi hur bilen kommer se ut 2019, hälsar Ludvika MS åkaren Johan Eriksson.

Engh Mek AB går in som huvud samarbetspartners till nästa år. Vi har hittat en lösning som blir bra för oss båda som vi är nöjda med.

Förutom Engh Mek så finns även R-Sport Sweden, AD Bildelar Ludv...

Publicerad: 2018-12-15 17:57


WRC seriens silly season snart slut, läget inför Monte Carlo.
© emotorsport.seI veckan stänger anmälan till WRC seriens premiär i Rallye Monte Carlo, i mitten av januari körs den första deltävlingen och i samband med anmälan stänger dit gör anmälan för fabriksteamen till WRC serien det samma.

Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport och Citroen Racing är klara med sina team...

Publicerad: 2018-12-15 10:12


Power stage före lunch i Bergslagsrallyt.
Mekonomen Bergslagsrallyt i Ludvika bjuder SM-eliten och åskådarna på power stage strax innan lunch, specialsträcka fyra. En publiksträcka alldeles intill stan.

På power stage har de tävlande möjlighet att köra till sig extra SM-poäng. Snabbaste förare i respektive klass får fem poäng, näst snabb...

Publicerad: 2018-12-14 17:30


VW lämnar Rallycrossen - starten på Svensk WRC2 satsning?
© Volkswagen Motorsport.VW lämnade WRC cirkusen hastigt för ett par år sedan, inte lika hastigt och oväntat men idag bekräftade teamet att de också lämnar Rallycross VM.

Tyska teamledningen har beslutat att dra sig ur när tre andra team med mer eller mindre fabriksstöd valt att lämna säger Sven Smeets i ett utskick. Täv...

Publicerad: 2018-12-14 15:58


Madelene Buskas lotsar junior i Rally SM.
© Joons Motorsport.Från SM-guld och VM-start till en storsatsning på Junior-SM i rally. Nästa säsong läser gotländskan Madelene Buskas noterna till Johannes Joons från Skutskär.

I sin femtonde säsong som kartläsare, eller co-driver som det heter då den som åker med i rallybilen ska leverera noter som beskriver väge...

Publicerad: 2018-12-14 14:54


Latvala krashade på test, kunde fortsätta idag.
© emotorsport.seToyota Gazoo Racing har en testvecka i Frankrike inför stundande WRC säsong, men testerna har försenats efter en krasch under torsdagen. Veckan startade med tester för Ott Tänak, bilen lämnades sedan över till Jari-Matti Latvala.

Men under torsdagen tester kraschade finländaren, ihop med tillfäll...

Publicerad: 2018-12-14 13:07


Paddon utan WRC styrning 2019.
© emotorsport.seHayden Paddon blir utan styrning när WRC serien 2019 drar igång, Nya Zeeländaren har under lång tid arbetat ihop med Hyundai Motorsport om en fortsättning. Precis som i år var planen en delad tredjebil med Dani Sordo som redan tidigt skrev på sitt kontraktet.

Diskussionerna med Paddon drog ut på ...

Publicerad: 2018-12-14 12:52


Monte Carlo, Sverige och Korsika - men var mer kör Loeb?
© Hyundai Motorsport.Igår slog Hyundai Motorsports pressrelease ned med uppgifterna att Sebastien Loeb kör för teamet under 2019. Ryktena spreds redan under tisdagen men det var på onsdagen som teamet bekräftade och presenterade upplägget. Sex deltävlingar för fransmannen, resterande åtta i tredjebilen för Dani Sordo.
...

Publicerad: 2018-12-13 21:10


Nya grepp i Smålands Rally DM 2019, tävlingar för alla smaker.
© emotorsport.seSmålands DM serie i Rally testar 2019 något nytt, man kör en mix av notade och helt onotade tävlingar - d.v.s. en mix för att passa alla. Totalt tio tävlingar är öppna för DM - fem notade och fem utan, varav de sex bästa resultaten räknas.

Serien inleds med Simrishamnsmixen och Midsommardansen, b...

Publicerad: 2018-12-13 20:59


Bergslagsrallyt rivstartar med 13 mil fartsträckor.
Mekonomen Bergslagsrallyt blir en rivstart på SM 2019 med drygt 13 mil fartsträckor, fördelat över åtta sträckor.

Kommande säsong i Rally-SM får en riktig rivstart den 26 januari med vinterns enda event. Bergslagsklubbarna Ludvika MS, Hällefors MK och MK Kopparberg har lagt en bana på drygt 13 mi...

Publicerad: 2018-12-13 17:59


Tidigare nyheter:
Loeb klar för 2 år med Hyundai i WRC - debut i Monte Carlo - kommer till Sverige.
Ingen ny satsning på Nya Zeeländska Mästerskapet för Paddon, andra projekt på gång.
Fler ändringar för FIA Asia Pacific Rally Championship 2019.
Loeb till Hyundai Motorsport?
R-GT med 300 hästar och bakhjulsdrift när Abarth Rally Cup gör EM satsning.
Laukkanen flög fram, nära fånga in vinnande Chager.
Kristofferssons satsar på rallyskogen, Johan kör Polo GTI R5.
Bottas med Ford Fiesta WRC i Arctic Rally.
Adam summerar säsongen som vinnare i Hyundai Racing Trophy.
14 mil på 8 sträckor när Bergslagsrallyt inleder SM säsongen.
Chager till topp i Safari Mini Classic Rally.
Lindholm klar för Polo R5 i Finland och Rally Sweden.
Wilson inte säker på WRC start 2019 för M-Sport!
Rasmus siktar på Svenska RallyCupen i totalrenoverat snyggbygge.
Kalendern klar, så körs Klassiska & Historiska Rallycuperna 2019.
Rossi utklassade Suninen på Monza Rally Show.
Sandberg snabbast totalt i Silversprinten.
Bröderna Jakobsson siktar på gemensamt guld 2019!
Olle Erixon, stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond, extra specialutmärkelse.
Laukkanen leder Safari Mini Classic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Sebastien Loeb inngår avtale med Hyundai Motorsport
»
Johan Kristoffersson med VW Polo R5 i Romjulsrally
»
Anders Gröndal hedret med "The double" i 2018
»
Lars M Stensböl tildelt Greta Molanders Fond.
»
Ikke plass til Mads Östberg i Citroën
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Wilson inte säker på WRC start 2019 för M-Sport!
» VW lämnar Rallycrossen - starten på Svensk WRC2 satsning?
» Arbetslöse Loeb öppen för nya utmaningar.
» Loeb klar för 2 år med Hyundai i WRC - debut i Monte Carlo - kommer till Sverige.
» Ogier inte helt nöjd efter första C3 WRC testet.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.