Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Shark Challenge Historic Rally

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Per Götberg laddade hårt på de luriga Sörmländska vägarna, full fart över krönen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Daniel Wall och Håkan Jacobsson tog fyra sträcksegrar och slutar femma totalt!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andreas Hultström och Tom Törngren körde hem VOC / grupp F.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ola Axelsson / Curt Lundmark tog hem Rallyklassikernas onotade klasser.
Full fart i Mälarrallyt, Göthberg och Wall 4wd respektive 2wd snabbast.

Med 180-talet startande ekipage arrangerade 7-klubbars arrangörerna Mälarrallyt, fyra sträckor på delvis kända rallyvägar, som avslutning den klassiska Skeppsta-Öllösa vars andra hälft innebär ordentligt med rattvridning.

Göthberg körde hem segern.
Dagen startade i högt tempo, 12km långa Klevasträckan där Anton Eriksson var fyra tiondelar före Per Göthberg, bakåt skiljde 12 sekunder till Kjell Sandberg samtidigt som Jari Saarinen och Kenny Stavbom var 20 sekunder från ledaren. När Anton bröt på ss2 ökade Göthberg upp marginalen bakåt där Kjell och Jari skuggade. För Per innebar ss3 ett ordentligt ryck, 15 sekunder före Kjell. Istället för att slå av på tempot fortsatte Per i högt tempo, vann även avslutningen ihop med co-driver Niklas Lundqvist och tar totalsegern 36 sekunder före Kjell Sandberg. Fortsatt jämn kamp mellan Jari Saarinen och Kenny Stavbom som var närmare minuten från ledaren, men bara sekunden mellan dem.

Haglund snabbaste b-förare.
Christoffer Haglund gick från Trimmat 2wd som b-förare till 4wd i helgen, med en Mitsubishi Lancer EVO7 var attacken på körningen som i Volvon, 4wd premiären slutade med femteplats i gemensamma 4wd klassen och snabbaste B-förare!

Fyra sträcksegrar för vinnaren.
Med en femteplats totalt kör snabbaste 2wd åkare in, där handlar det om Daniel Wall som ihop med Håkan Jacobsson körde hem samtliga sträcksegrar. Trots utklassningen i sträcksegrar var segermarginalen bara 12 sekunder, andraplatsen till Emil Karlsson som sågs köra mer brutalt än vanligt. In som trea körde Robert Eriksson med halvminuten fram på vinnarbilen. Ett av få misstag gjorde Fredrik Eriksson, han väntades tillhöra täten men försvann ut i skogen på ss3.

En tiondel i b-klassen.
Som alltid blev B-klassen en hård uppgörelse in över mållinjen, Andreas Ekström ledde från start och kämpade i tät genom dagen, men bara ett par svängar från mål tog det stopp, över stock och sten och till mål som åtta i klassen. Istället kom uppgörelsen att stå mellan Jimmy Ekström och Pontus Florin - de båda var tvåa och trea inför sträckan. Från tredjeplats till seger då Florin körde 5,5 sekund snabbare än Ekström på avslutningen, vid målbilen kunde segermarginalen konstateras till 0,1 sekund. Tredjeplatsen till Alexander Andersson och som fyra Johnny Björk.

Andra raka cupsegern för Brolin.
En som hittat ordentligt tempo i C-klassen är Johannes Brolin som stått på pallen i samtliga deltävlingar av Svenska RallyCupen i år, de två senaste som vinnare när han nu körde hem klassen 12,7 sekunder före Adrian Ring. Tredjeplats för Kristoffer Gustavsson jagad av Marcus Savela bara sekunden bakom.

Bäckström snabbaste klassiker.
Snabbast för Appendix K var Arne Bäckström, då tävlandes i Svenska RallyCupens klass en bit ned i fältet. Här var Charles Andersson tvåa 47 sekund från vinnaren och in som trea Dan Andersson.

Hultström ökade och vann.
38:a totalt var Andreas Hultström som körde hem VOC / grupp F klassen, dagen innebar jämn kamp med Joakim Ellner Landberg som inledde snabbast på första halvan av tävlingen. Efter ss3 hade Hultström tagit kommandot och när Ellner punkterade en bit före mål på ss4 var fighten avgjort. Trots tidstapp var Ellner bara 9,5 sekund bakom vid mål, 10-talet sekunder nedåt ses Lars Ohlson följd av Rickard Gustafsson.

SMK Nyköping heta i C-klassen.
SMK Nyköping tog full pott på prispallen i C-klassen, samtliga representerade av klubben. Om segern var det också tätt, 1,6 sekunds fördel för Oskar Johansson mot Hampus Lindqvist. Tredjeplatsen till Jimmy Lindqvist som var nio sekunder bakom.

Rosén och Johansson snabbast i grupp E.
Andreas Rosèn körde hem grupp E och segermarginalen blev slutligen 35 sekunder till Alexander Broberg, som trea Jonas Larsson.
Med tider upp som trea bland A/B klassen tog Nicklas Johansson segern som c-förare, där 50 sekunder före Pär Henrik Andersson och som trea Nicklas Gustafsson.

Östlund tog hem Ungdomsrally.
I Ungdomsrally startade och avslutade Kalle Gustafsson snabbast för dagen, två sträcksegrar men tidstapp mot Oscar Östlund på de två mittersta sträckorna gav andraplats. Med tio sekunders prickar blev marginalen 15 sekunder upp till vinnande Östlund. Tredjeplatsen till Alexander Fogdeby följd av Sixten Westman och Daniel Suvala.

Många vinnare hos Rallyklassikerna.
Rallyklassikerna bjöd upp med sju klasser för Klassiska och Historiska bilar, dubbelt Saab i klass 3 där Per-Arne Sjöstedt var minuten före Göte Nygren. Storseger också för Kenneth Waltersson som var 1:33 minut före Bo Eriksson. Betydligt tätare för Klass 5 med Janne Blom som toppade de två första sträckorna, de två avslutande till Lasse Drotz som var 3,6 sekund bakom till mål. Nära två minuter skiljde Tommy Wikström och Håkan Gustavsson i Klass 7.

Axelsson snabbast hos Rallyklassikerna.
Tony Jansson körde hem Klass 8 med sin Ford Escort MK1, sedvanligt hård körning och seger 16 sekunder före Upplandskollegan och teamkamraten Göran Westerman, tredjeplats för Erik Uppsäll som hittat fart i sin Saab V4. De snabbaste hittas i Klass 9 med Ola Axelsson som vinnare, knappt 15 sekunder före Patrik Dybeck som annars öppnade klart snabbast på ss1. Kim Sevius var 10 sekunder från avancemang på en tredjeplats med sin Volvo 262. Trippelt Opel Kadett för modernaste klassen, Ulf Pettersson halvminuten före Anders Söderberg och som trea Håkan Huggare.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2018-09-23 09:34


Röjsels mål - ett tredje raka SM-guld.
© Daniel Röjsel Motorsport.Efter två raka SM-guld i rallysprint, senast i Sundsvall under SM-veckan i slutet på januari i år, har Daniel Röjsel satt målet på att försöka ta ett tredje nu på fredag i Malmö
-Det blir tufft men vi måste ju försöka. Bara för att det har gått bra dom senaste gånger finns dock inga garantier. M...

Publicerad: 2019-06-26 21:35


Sprintrally hos Films MK när LMBab Sprinten körs.
© emotorsport.seFilms MK kör LMBAB sprinten på en 4km lång byväg där varje ekipage kör sträckan tre gånger och snabbaste tid räknas, 70 bil ut för start.

Närmare hälften av de anmälda ses i Trimmat 2wd, dit 35 bilar där Niklas Karlsson, Pontus Westman, Martin Lindberg och Kim Nilsson ses bland A-förarna. För b-k...

Publicerad: 2019-06-26 19:01


Dackefejden nästa i SSRC och SSM.
Drygt 100 rallyekipage och tusentals åskådare kommer på lördag att vallfärda till Kosta och den anrika rallytävlingen Dackefejden. Genom åren har tävlingen alltid haft någon form av mästerskapsstatus och så även i år när Sydsvenska Rallycupen och Sydsvenska Mästerskapet utgör stommen i tävlingen.
...

Publicerad: 2019-06-26 17:04


Tidemand laddar för SM-sprint i Malmö.
© Pontus Tidemand. Pontus Tidemand är tillbaka i rallybil lagom till SM-veckans rallysprint. Han har två mästartitlar i just sprint med sig i bagaget och är ordentligt sugen på att ta hem en tredje.
- Det här ser jag fram emot, det är bara att ladda på rejält, säger Pontus.

Under våren har det blivit några...

Publicerad: 2019-06-26 16:13


Tänak klar, sjätte WRC åkaren till Rally Estonia.
© Rally Estonia. Ott Tänak är nu också klar för start i Rally Estonia, Estländaren kör en Toyota Yaris WRC på hemmaplan och gör det för att försvara fjolårets seger. Det är inte bara Tänak som har hemmaplan, allt mer av Toyota Gazoo Racings verksamhet sköts just från företagets nybyggda lokaler i Estland.

Arrangö...

Publicerad: 2019-06-26 12:50


Tredje deltävlingen i Rally-EM för landslagsföraren Mattias Adielsson.
Rally Poland, som startar på fredag, blir den tredje starten i Rally-EM/ERC för Mattias Adielsson i år. Efter en bra insats i den förra deltävlingen är förhoppningarna stora tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson och teamet SainteLoc Racing med deras Citroen C3 R5.
- Ett mycket snabbt och sv...

Publicerad: 2019-06-26 09:27


Låsta Sprinten, helgens deltävling i Trendab Rally Cup.
© emotorsport.seLåsta Sprinten hos Strängnäs AMS är deltävling för Trendab Rally Cup, det är en sträcka på 6km som går dubbelt under dagen. Ett 60-tal ekipage anmälda, sex bilar i 4wd där Michael Holmgren och Lasse Mothander är A-förarna, med B-licens bland annat Mats Attlebrant och som C-förare Martin Alarik.

K...

Publicerad: 2019-06-25 20:45


Fullt hus, 58 ekipage ut i SM Veckans sprint!
© emotorsport.seFredagsrally i Malmö, SM veckan avgörs och då blir det rallysprint där Arlövs MC och Lunds AC gör gemensamt arrangemang. Lockarps Gokartbana är basen för tävlingen, en sträcka på grus och asfalt om 2,3km ska avverkas i kval och finaler. Två kvalåk och avslutningsvis två finaler, till final går 8 bil...

Publicerad: 2019-06-25 20:08


Johnsen försvarar blå/gula färgerna i Belgiska EM rallyt.
© Anders Johnsen.Las Vegas Ypres Historic Rally är Belgiska EM deltävlingen för FIA European Sporting Rally Championship, EM serien för äldre bilar. 17 mil på 14 sträckor, tre sträckor under fredagens kväll och resterande för lördagen.

Slutligen 44 bilar totalt varav 25 kör för EM, resten för Belgiska historiska ...

Publicerad: 2019-06-25 20:03


Red Bull allt närmare en förlängning med WRC serien.
© emotorsport.se2013 tog WRC Promoter GmbH över driften av WRC serien, arbetet sker på uppdrag av FIA, Internationella Bilsportförbundet. Bakom bolaget står Sportsman Media Group ihop med Red Bull Media House som driver serien och som högst ansvarig sitter Oliver Ciesla.

De har gjort det med framgång, med nya id...

Publicerad: 2019-06-25 19:50


Tidigare nyheter:
Låsta Sprinten, helgens deltävling i Trendab Rally Cup.
Fullt hus, 58 ekipage ut i SM Veckans sprint!
Johnsen försvarar blå/gula färgerna i Belgiska EM rallyt.
Red Bull allt närmare en förlängning med WRC serien.
Breen ny förare hos Hyundai, kör Rally Finland.
Adielsson, Lundberg & Westlund om planerna och förväntningarna inför Rally Poland.
Neuville, Camilli, Veiby och Loix - kända namn i helgens moderna Ypres Rally.
Vändsträcka på 95% grus väntar de 58 åkarna i fredagens SM sprint.
Två nya år för M-Sport & Pirelli i JWRC med Fiesta R2t.
Solberg och Higgins snabba men Seehorn vinner Idaho International Rally.
Moffett dämpad vinnare av Donegal International Rally.
Fullt ös i Eskilstunas Värmesprint och Sprint DM.
Så sänder SVT från fredagens rallysprint i SM Veckan.
Hellre semester än Rally Finland för WRC vinnare Sordo .
Solberg bröt, Higgins tvåa när Seehorn leder i Idaho Rally.
Hyundai i20 R5 för Stugemo när han avverkar Italienska asfaltrallyn.
Hyundai med nya delar i i20 WRC till Finland.
51 bilar när Safari Rallyt kandiderar om WRC plats.
Värmesprint & DM Sprint i Midsommarhelgen, avgörs på söndag.
Pietarinen kör nya Skoda Fabia R5 i Rally Estonia & Rally Finland.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Eliteförere fra Norge, Sverige og Danmark kommer til Rally Grimstad
»
Craig Breen kjörer for Hyundai Motorsport i Finland
»
Tekniske problemer ödela for Oliver Solberg i Idaho
»
Svein Frustöl vant Sörlandssprinten
»
Östberg/Eriksen vant 16 av 19 fartsetapper på Sardinia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Resultat, Radio & TV från L-E Torph Memorial Rally.
» Så sänder SVT från fredagens rallysprint i SM Veckan.
» Följ Gästabudstrofén med Radio och TV, resultat från Sardinien.
» Ogier snabbast - Rådström och Kristensson i JWRC toppen på ss1.
» Så ser den ut, M-Sport visar helt nya Ford Fiesta MK8 R5!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.