Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Mats Bilar

   
Malexander Rallyvideo.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© AE Motorsport.
© AE Motorsport.
Anton Eriksson och Lars Andersson kör SM, SM Veckans Vintersprint, Svenska RallyCupen och Rally Sweden i teamets Skoda Fabia R5.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Oscar Sundell har i år setts med Toyota Corolla, den är nu såld och BMW Compacten uppdateras för att vara redo för 2019!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andreas Hultström och Tom Törngren fortsätter med VOC och siktar på seger i Svenska RallyCupen!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack med en stor Volvo S80, så har vi sett bröderna Broberg under 2018. Under 2019 ska de testa S60 mot S80 i grupp E.
Del 1; Vem kör vad 2019, bl.a. Eriksson i blå/gul Fabia mot VM, SM och Svenska RallyCupen.

Igår dök SMK Sundsvalls Anton Erikssons namn upp i anmälningslistan till Rally Sweden, Anton har i år setts tävla flitigt och ökat tempot i teamet Skoda Fabia R5. Först, hur summerar ni årets säsong?
- Ja, under 2018 tävlade teamet i Rally-SM och Svenska RallyCupen. Slutade på sjätteplats i Rally SM och körde hem Svenska RallyCupen totalt!

Var kommer ni lägga fokus på tävlandet kommande år?
- Planen är att fortsätta i både Rally-SM och Svenska RallyCupen med samma Skoda Fabia R5 som i år. Vi kommer också ställa upp i SM-sprinten under SM-veckan på hemmaplan i Sundsvall samt VM tävlingen Rally Sweden. Det innebär att årets två första månader blir hektiska.
- Utöver detta kan det bli en utlandsstart på asfalt också flikar teamet nye faste co-driver Lars Andersson in i diskussionen.

Och målet är att försvara segern i Svenska RallyCupen och kliva uppåt i SM?
- Ja siktet är att komma på pallen i SM klassen Trimmat 4WD (R5) och att vinna 4WD i Svenska RallyCupen igen.

Lars Andersson blir permanent co-driver och man planerar att köra på egna noter i SM serien. Samtidigt lämnar Skodan sina klassiska gröna färger och blir blå/gul med den nya dekoren som just satts på bilen.
- Första tävlingen för teamet var planerat för SM deltävlingen Bergslagsrallyt. Men det har varit ett långt uppehåll sedan sista tävlingen i oktober så för att förbereda oss kommer vi köra Finnskogsvalsen i Torsby i den öppna klassen för att få rekognosera och skriva egna noter och komma väl förberedda. Möjligen kommer vi också köra ett test innan Finnskogsvalsen för att komma igång än bättre.


Sundell satsar på SM i BMW Compact.
Oskar Sundell har i år setts tävla i bland annat Toyota Corolla, men den är nu såld och vad väntar här näst?
- Ja Toyotan är såld och vi håller på att uppdaterar min BMW Compact till det nya grp H reglementet. Det är i den ni kommer få se mig och Håkan Jacobsson köra Rally SM med i trimmat 2wd under 2019.

Du har tidigare setts tävla flitigt, antar att mer än SM står på agendan?
- Vi ska även köra SM-veckan Vinter och Sommar. Sen blir det lite strötävlingar i mån av tid.

Och uppdateringarna på BMW´n är på god väg?
- Vi jobbar hårt just nu för att bli klara och räknar med att köra test i Sveg under trettonhelgen. Men sen kör vi nog nån tävling också innan Bergslagsrallyt för att verkligen vara redo.


Hultström går för seger i Svenska RallyCupen.
Från 4wd och 2wd går vi vidare mot de otrimmade klasserna och åkarna. Andreas Hultström har setts flyga fram i VOC klassen genom sista säsongerna, vad väntar 2019?
- Jag och co-driver Tom Törngren fortsätter vårt samarbete och tänker satsa på att åka Svenska RallyCupen även nästa år. Målet är självklart att försöka förbättra vår andraplacering från i år. Vi kommer också åka andra tävlingar utanför cupen för att hålla uppe tempot under säsongen.

Då fortsätter ni också med årets bil?
- Vi kommer att åka samma VOC´are som vi åkte större delen av 2018 med. Jag kommer även att klassa upp mig till A-förare.
- För att vara så väl förberedda som möjligt ska vi plocka ner och gå igenom bilen så den är på topp.


S60 eller S80 för Brobergs - fortsätter i grupp E.
När det gäller grupp E har Broberg Brothers Rally med Alexander & Rickard Broberg setts tävla i en klart udda bil, en stor Volvo S80.
- Vi startar säsongen 19:e januari med åtta sträckor i Treskerundan, och sedan vidare som 0-bil i Bergslagsrallyt helgen efter.

Ryktet säger att ni fortsätter i samma klass, d.v.s. grupp E?
- Ja klassen passar bra på många sätt. Niklas Ledin har byggt vår nya bil, en ny Volvo S60 som 2019 ska få jämföras med deras S80 som vi åkt med i år. Vilken av bilarna vi åker i när höstmörkret tränger på får visa sig, om någon av dom lever vill säga.

Och målet är nya pokaler?
- Att fira en ädel valör i Svenska RallyCupen är huvudmålet. Det är många snabba och trevliga Grupp E åkare söder ut, så vi ska också försöka klämma in några av Sydsvenska Rallycupens tävlingar och vill gärna åka 0-bil på SM tävlingar om möjlighet finns.
- Vi ser fram emot att komma ut i skogarna igen och vi känner oss väl förberedda för kommande bataljer, avslutar Alexander.

De närmsta dagarna väntar fler delar i populära reportageserien "Vem kör vad 2019" där vi får möta fler team som berättar om sina planer för det kommande året.

Publicerad: 2018-12-28 19:56


Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
© Preben Berg, norsk-rally.com Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna not...

Publicerad: 2020-01-18 10:25


Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
© Anders Blomqvist.Mildväder men bra med is på vägarna, fredagens rekognosering var hal för de 80-talet ekipagen i Sigdalsrallyt som inleder Norska Mästerskapet under lördagen. Åtta sträckor på 9,2 mil ska köras, flera kända sträckor.

Mads Østberg anför startfältet, nummer 1 på dörren i en Citroen C3 R5, VM föraren...

Publicerad: 2020-01-17 22:03


Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.I Rovaniemi finns inte bara tomten och vintern, där finns också Finlands snabbaste rallyåkare över helgen. Första dagen av Arctic Lapland Rally med 91km över fem sträckor är avverkade.

De flesta trodde nog att Kalle Rovanperä i en Toyota Yaris WRC skulle plocka samtliga sträcksegrar, men det blev...

Publicerad: 2020-01-17 21:28


EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
© EKS Rally Team.EKS Rally team startar 2020 med Sigdalsally i Norge och gör det med tre bilar, precis som för Rally SM serien 2020. Idag har teamets förare rekognoserat och imorgon körs tävlingen. Ikväll presenterade så teamet sin bemanning inför året i ett inlägg på sociala medier.

- Vi är glada över att st...

Publicerad: 2020-01-17 18:57


Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
© emotorsport.se16 ekipage till Junior WRC serien 2020, idag presenterade JWRC promotorn M-Sport de 16 anmälda som kommer från 11 olika nationer. Sju av förarna känns igen från 2019 när serien inleds i Rally Sweden om några veckor.

I priset för en vinst i årets Junior WRC serie står en Ford Fiesta R5 Mk II, 200 ...

Publicerad: 2020-01-17 17:10


Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
Idag kom så beskedet från Rally Bilmetro och arrangerande Sandvikens MK, det blir ingen tävling. Tävlingen skulle varit premiär av SM serien i slutet på månaden.

Igår gav också Bergslagsklubbarna samma besked att det inte blir något Bergslagsrallyt i början på februari, det blev den andra deltäv...

Publicerad: 2020-01-17 16:41


SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken skulle utgöra premiärtävling i årets Rally-SM. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingen inte kommer köras som planerat.
– Tyvärr så måste vi meddela att SM tävlingen Rally Bilmetro 31/1-1/2 2020 ställs in, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.
– Anl...

Publicerad: 2020-01-16 21:27


Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
© emotorsport.seNorska Sigdalsrallyt blir svenskt, i alla fall ses många Svenska ekipage bland de totalt 86 anmälda ekipagen. Vintern saknas i Sverige vilket fått flera att bege sig mot Norge för test och träning och de möter starkt motstånd.

15 ekipage ses hittills i R5 klassen, fem av dem Svenska. Mattias Ekst...

Publicerad: 2020-01-16 21:22


Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
© emotorsport.seYohan Rossel, Pierre-Louis Loubet och Adrien Fourmaux - tre unga Franska rallyåkare med något gemensamt, de stöttas och matchas alla fram av det Franska Bilsportförbundet mot en framtida WRC karriär.

När Sebastien Loeb och Sebastien Ogier lämnar WRC serien efter årets säsong jagar man nu förare s...

Publicerad: 2020-01-16 21:19


Oscar jagar JWRC satsning och Mikkelsen jagar Hyundaistyrning.
© emotorsport.seEtt av de sista namnen in i listan för Rally Sweden var Oscar Solberg ihop med co-driver Jim Hjerpe. Henning Solbergs son gjorde en satsning på Drive Dmack Cup, dåtidens JVM serie 2016, gick därifrån till Brittiska Mästerskapet 2017 och har de två senaste åren tävlat sporadiskt.

Två rallyn kördes...

Publicerad: 2020-01-15 22:27


Tidigare nyheter:
WRC statistiken talar för Hyundai 2020 - se unik tabell!
Stor Finsk rallypremiär i vintersäkra Arctic Lapland Rally.
Enormt intresse för Midnattssolsrallyt.
Snabba Australiensare, 100 bilar på 1:25 timmar till Midnattssolsrallyt - anmälan stängd!
Mares 54:e namn till Rally Sweden.
53 bilar till Rally Sweden, Solberg till JWRC.
Ikväll öppnar föranmälan till Midnattssolsrallyt.
Svenska förarna bakom tappet i startande till Rally Sweden.
20 anmälda för Rally Sweden Historic, förlängd anmälan månaden ut.
Kristoffersson tillbaka på snö och is.
Pontus Tidemand kör Rally Sweden i en Skoda Fabia R5.
Tidemand och Barth i Toksport WRT Fabia R5 till Rally Sweden.
Märtin driver Hyundais WRC2 team med Veiby och Gryazin.
WRC säsongen 2020, bilar, startnummer och kalender.
Dubbelt Svenskt till Norska Lygnasprinten.
21 anmälda för Rally Sweden, Hyundai till WRC2.
88 ekipage till Monte Carlo, Veiby/Andersson kör WRC2 för Hyundai Motorsport.
Hyundai siktar på fler WRC guld, så ser årets bil ut.
Fyra R5:or i Amerikanska Rally Mästerskapet.
Så körs NM premiären, kartor för Sigdalsrallyt.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Kalle Rovanperä med sterk WRC-debut
»
Veiby med Hyundai i 2020
»
Citroën Racing går for gull med Östberg i spissen
»
Ola Flöene med etappeseier i Dakar Rally
»
Mads Östberg kjörer åtte VM-löp i 2020
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Del 4; Vem kör vad 2020, bl.a. Lahti i Mitsubishi WRC & Axelsson i SM med BMW M3.
» SVT storsatsar på WRC, Magasin, 3 sträckor live & sammandrag från Monte Carlo.
» Del 6; Vem kör vad 2020, bl.a. Liiten laddar för SM & Kristian byter Clions R3 mot nya grupp H.
» Mats Jonsson tillbaka i WRC-bil, SM nyheter i korthet.
» Del 5; Vem kör vad 2020, bl.a. Skoglund går för NM & Backström ska underhålla med 'kutryggen'.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.