GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© AE Motorsport.
© AE Motorsport.
Anton Eriksson och Lars Andersson kör SM, SM Veckans Vintersprint, Svenska RallyCupen och Rally Sweden i teamets Skoda Fabia R5.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Oscar Sundell har i år setts med Toyota Corolla, den är nu såld och BMW Compacten uppdateras för att vara redo för 2019!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andreas Hultström och Tom Törngren fortsätter med VOC och siktar på seger i Svenska RallyCupen!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack med en stor Volvo S80, så har vi sett bröderna Broberg under 2018. Under 2019 ska de testa S60 mot S80 i grupp E.
Del 1; Vem kör vad 2019, bl.a. Eriksson i blå/gul Fabia mot VM, SM och Svenska RallyCupen.

Igår dök SMK Sundsvalls Anton Erikssons namn upp i anmälningslistan till Rally Sweden, Anton har i år setts tävla flitigt och ökat tempot i teamet Skoda Fabia R5. Först, hur summerar ni årets säsong?
- Ja, under 2018 tävlade teamet i Rally-SM och Svenska RallyCupen. Slutade på sjätteplats i Rally SM och körde hem Svenska RallyCupen totalt!

Var kommer ni lägga fokus på tävlandet kommande år?
- Planen är att fortsätta i både Rally-SM och Svenska RallyCupen med samma Skoda Fabia R5 som i år. Vi kommer också ställa upp i SM-sprinten under SM-veckan på hemmaplan i Sundsvall samt VM tävlingen Rally Sweden. Det innebär att årets två första månader blir hektiska.
- Utöver detta kan det bli en utlandsstart på asfalt också flikar teamet nye faste co-driver Lars Andersson in i diskussionen.

Och målet är att försvara segern i Svenska RallyCupen och kliva uppåt i SM?
- Ja siktet är att komma på pallen i SM klassen Trimmat 4WD (R5) och att vinna 4WD i Svenska RallyCupen igen.

Lars Andersson blir permanent co-driver och man planerar att köra på egna noter i SM serien. Samtidigt lämnar Skodan sina klassiska gröna färger och blir blå/gul med den nya dekoren som just satts på bilen.
- Första tävlingen för teamet var planerat för SM deltävlingen Bergslagsrallyt. Men det har varit ett långt uppehåll sedan sista tävlingen i oktober så för att förbereda oss kommer vi köra Finnskogsvalsen i Torsby i den öppna klassen för att få rekognosera och skriva egna noter och komma väl förberedda. Möjligen kommer vi också köra ett test innan Finnskogsvalsen för att komma igång än bättre.


Sundell satsar på SM i BMW Compact.
Oskar Sundell har i år setts tävla i bland annat Toyota Corolla, men den är nu såld och vad väntar här näst?
- Ja Toyotan är såld och vi håller på att uppdaterar min BMW Compact till det nya grp H reglementet. Det är i den ni kommer få se mig och Håkan Jacobsson köra Rally SM med i trimmat 2wd under 2019.

Du har tidigare setts tävla flitigt, antar att mer än SM står på agendan?
- Vi ska även köra SM-veckan Vinter och Sommar. Sen blir det lite strötävlingar i mån av tid.

Och uppdateringarna på BMW´n är på god väg?
- Vi jobbar hårt just nu för att bli klara och räknar med att köra test i Sveg under trettonhelgen. Men sen kör vi nog nån tävling också innan Bergslagsrallyt för att verkligen vara redo.


Hultström går för seger i Svenska RallyCupen.
Från 4wd och 2wd går vi vidare mot de otrimmade klasserna och åkarna. Andreas Hultström har setts flyga fram i VOC klassen genom sista säsongerna, vad väntar 2019?
- Jag och co-driver Tom Törngren fortsätter vårt samarbete och tänker satsa på att åka Svenska RallyCupen även nästa år. Målet är självklart att försöka förbättra vår andraplacering från i år. Vi kommer också åka andra tävlingar utanför cupen för att hålla uppe tempot under säsongen.

Då fortsätter ni också med årets bil?
- Vi kommer att åka samma VOC´are som vi åkte större delen av 2018 med. Jag kommer även att klassa upp mig till A-förare.
- För att vara så väl förberedda som möjligt ska vi plocka ner och gå igenom bilen så den är på topp.


S60 eller S80 för Brobergs - fortsätter i grupp E.
När det gäller grupp E har Broberg Brothers Rally med Alexander & Rickard Broberg setts tävla i en klart udda bil, en stor Volvo S80.
- Vi startar säsongen 19:e januari med åtta sträckor i Treskerundan, och sedan vidare som 0-bil i Bergslagsrallyt helgen efter.

Ryktet säger att ni fortsätter i samma klass, d.v.s. grupp E?
- Ja klassen passar bra på många sätt. Niklas Ledin har byggt vår nya bil, en ny Volvo S60 som 2019 ska få jämföras med deras S80 som vi åkt med i år. Vilken av bilarna vi åker i när höstmörkret tränger på får visa sig, om någon av dom lever vill säga.

Och målet är nya pokaler?
- Att fira en ädel valör i Svenska RallyCupen är huvudmålet. Det är många snabba och trevliga Grupp E åkare söder ut, så vi ska också försöka klämma in några av Sydsvenska Rallycupens tävlingar och vill gärna åka 0-bil på SM tävlingar om möjlighet finns.
- Vi ser fram emot att komma ut i skogarna igen och vi känner oss väl förberedda för kommande bataljer, avslutar Alexander.

De närmsta dagarna väntar fler delar i populära reportageserien "Vem kör vad 2019" där vi får möta fler team som berättar om sina planer för det kommande året.

Publicerad: 2018-12-28 19:56


Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
© Team Nybe.Som ett första steg i juniorsatsningen och utvecklingen av Team NYBE tar vi nu in Maja Bengtsson 15 år, från Älmhults MK för att stödja och utveckla hennes satsning som co-driver.

Maja har åkt med Patrik Johansson, Robin Sandberg och framför allt med Jonas Åkesson i både SM-sprintar samt teamets...

Publicerad: 2019-11-15 19:41


26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
© EASR.Med närmare två års möjlighet för förberedelser inför East African Safari Classic Rally blir det med 12 dagar till start bråttom. I alla fall för teamet Minti Motorsport Oman som aviserar en tredje bil för start under torsdagen - sedan tidigare är två ekipage anmälda för teamet.

Föraren blir högi...

Publicerad: 2019-11-14 21:55


Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
© emotorsport.seIgår presenterades Mästerskapsreglerna för SM serien 2020, några direkta nyheter finns där inte markerade i dokumentet.

Gällande klasserna så blir Trimmat 4wd en ren R5 klass, den är nu enda typen bilar för SM klassen Trimmat 4wd.

För den mer spretiga 4wd Övriga går en rad bilklasser, så som ...

Publicerad: 2019-11-14 21:33


Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
© emotorsport.seÄlmhults MK kör Silverratten under lördagen, 18km special fördelat på 4 sträckor. Ett 60-tal ekipage ansluter till tävlingen, ut i Ungdomsrally ses Linus Adolfsson, Oliver Gren och Felix Larsson.
Följer i listan gör Appendix K där Thomas Thelin, Ingemar Johnzon, Hannu Saikanmäki och Lars Nilsson se...

Publicerad: 2019-11-14 21:13


Fler tävlingar i kalendern för 2020!
© emotorsport.seVid sidan om E-Cupen som tillkom i rallykalendern under onsdagen för 2020 års säsong adderades under tisdagen även ett flertal tävlingar från Södras distrikt. Det handlar där om deltävlingar för de sydliga mästerskapen och serierna som nu finns att beskåda. Saknas gör fortsatt några distrikt, bland ...

Publicerad: 2019-11-13 21:39


Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
© emotorsport.seKalendern rullar på för 2020, ikväll presenterades kalendern för E-Cupen 2020, det blir då den 23:e raka säsongen utan uppehåll för cupen som inleddes under Energicupen men som bytt namn till E-Cupen under senaste åren.

En kalender om sex deltävlingar väntar nästa år, start hos Jönköpings MK på a...

Publicerad: 2019-11-13 21:05


Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
© Hyundai Motorsport.Den 1:a januari är det fritt fram att tävla med det uppdaterade kittet för Hyundai i20 R5, bilen som inte blev den snabba succé teamet väntat har under hösten fått en rejäl uppfräschning.

Nya bilar som levereras går med den nya specifikationen och för befintliga kunder finns ett kit för uppgrader...

Publicerad: 2019-11-12 21:15


Nio WRC rallyn inställda genom åren.
© Citroen Racing.Nio VM deltävlingar har ställts in sedan VM serien instiftades 1973, totalt har närmare 600 tävlingar körts. 1974 var året då tre av de nio inställda rallyna kom, då var det oljekrisen som stoppade tävlande i Monte Carlo, Sverige och Grekland.

1982 satte Falklandskriget stopp för det Argentinska ...

Publicerad: 2019-11-12 20:57


Här är WRC medaljörerna efter 2019!
© emotorsport.seNär nattens besked kom att Kennards Hire Rally Australia helt ställs in kunde FIA och WRC promotorn bekräfta under dagen att serien tar avslut efter den 13:e deltävlingen i Spanien.

Ott Tänak var klar mästare innan finalen, där emot blev den väntat spännande avslutningen av brons och silver i för...

Publicerad: 2019-11-11 22:25


Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
© emotorsport.seI helgen matade vi in drygt 100 Svenska rallytävlingar för säsongen 2020 i systemet och de visas då i vår kalender. Flera distrikt har nu presenterat dess sökta datum i SBF´s kalender. Ett fåtal distrikt saknas fortfarande som inte visas öppet!

Datumen i kalendern baseras på de sökta datum som v...

Publicerad: 2019-11-11 22:15


Tidigare nyheter:
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
Katsuta vann Japanska WRC träningen.
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rally Australia blir avlyst!!
»
Klasseseier i Rallye La Nucia
»
Lyseng/Iversen tok teten i Spania
»
Sterk andreplass for Gröndal i Tyskland
»
Trond Lyseng og Pål Iversen kjörer spansk asfaltrally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ lördagens rallyn, bl.a. resultat & radio från Novemberskölden.
» Silly season, så ser WRC kontrakten ut just nu!
» Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
» BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.
» Östberg och Mikkelsen petade från WRC start i Australien.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.