GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Christoffer Haglund och Jens Jakobsson körde hem Marknadsnatta och SVenska RallyCupen efter hårig avslutning.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Fredrik Eriksson gasade värst i Trimmat 2wd, smet upp i ledning på sista sträckan och tar andraplats i Svenska RallyCupen 2019.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Lukas Kindgren var snabbast genom grupp E / VOC klassen.
Haglund körde hem Elektrikerna Marknadsnatta och Svenska RallyCupen.

Elektrikerna Marknadsnatta agerade stor final, Svenska RallyCupen tog avslut likt Östergötlands DM. 160-talet ekipage som drog iväg ut mot Hultekil som agerade ss1, en klassiker i sammanhanget.

Tuff kamp från start.
Stig Andervang drog upp tempot med sträckseger, endast 0,7 sekund bakom var Christoffer Haglund som R5 debuterade i samma tävling för ett år sedan och hunnit med 14 tävlingar i år, ett par sekunder ytterligare för Sebastian Eriksson och så b-förare Mattias Olsson som fyra genom sträckan. Haglund gick upp i topp efter andra sträckan, var där åtta sekunder före Andervang och Eriksson. Haglund och Andervang vann så var sin sträckseger fram till avslutningen, den nu extra poänggivande sträckan i och med finalen skulle avgöra i tabellen.
SMK Nyköpings Haglund och Jens Jakobsson laddade hårt för sträcksegern och chansen på att säkra cupen, en riktig urladdning, en extra tidsödande tur över en gräsmatta, studs över stenar men snabbaste tid till mål. Totalt 13,6 mellan dem båda in till slutmålet, två poäng i cupen där Haglund vinner före Andevang. 24 sekunder från segern var Sebastian Eriksson, bakåt följde Joakim Längberg och Micael Jakobsson.
I slaget om snabbaste B/C förare tog Mattias Olsson stopp på sista sträckan, en hård attack och en sten i innern stukade Fiestans hjulupphängning, upp i tabellen går Mikael Hallqvist förbi.

Eriksson avslutade bäst i Trimmat 2wd.
Emil Karlsson hade ledningen i Trimmade 2wd klassen efter två sträckor, bröt med trasig drivning och lämnade över till Erik Brodin som höll fram till och med ss4. På avslutningen gjorde Fredrik Eriksson en attack och går in som sexa totalt efter dagen och upp som cuptvåa. Vinner 2wd klassen 0,6 sekund före Brodin och 8,2 före Mats Larsson följd av Johan Svensson och Björn Larsson.
Alexander Andersson startade bäst i B-klassen men fick ge sig för Victor Bergsander på sista sträckan där han smet förbi med 1,6 sekunds marginal. Knappt 20 sekunder från tät bilarna var Erik Stenberg följd av Jon Johansson och Claes Åström.
Kalle Gustafsson rattade hem c-klassen i kamp mot Claes Söderqvist, 11,7 sekunder mellan dem till mål, tredjeplatsen tar Alexander Grehn.

Alpine vinnare i Appendix K.
Kjell Fransson och Stefan Ryberg är de stora namnen i Appendix k för Svenska RallyCupen i år, de har kört om segrarna hela året och till mål 6,3 sekunder mellan dem idag, fördel Kjell i Renault Alpine trots att tempot sjönk på sista sträckan. In som trea Morgan Olsson följd av Arne Bäckström som petade ned Mats Lindwall på sista sträckan.

Kindgren snabbast i VOC, Hultström mästare.
De två i toppen av tabellen för Svenska RallyCupen i grupp F / VOC försvann, först Andreas Hultström efter en avåkning redan på ss2 och på sista sträckan, med dubbelpunktering försvann Gustav Johansson. In som vinnare för tävlingen ses Lukas Kindgren som hade 5,9 sekunder till Niklas Ledin i Saab 900 för grupp F. Ett par tiondelar bakom ses Dennis Askling som passerade Linus Harling på sista sträckan som där tappade 20-talet sekunder.
Tim Lagerstam har kört stabilt under säsongen, tog hem storseger i c-klassen med 1 minuts marginal till Daniel Lindau, 19 sekunder bakom finns Pontus Westling.

Johansson vassast i grupp E.
Mikael Johansson rattade hem grupp E, i A/B klassen skiljde 9,9 sekunder till Fredrik Wistedt samtidigt som Alexander Broberg smet förbi Jimmy Alfredsson på sista sträckan, 12,9 sekunder mellan dem fyra första efter 25 minuters körning. Oskar Andersson rattade hem c-förarnas klass med 16,2 sekunder till Pär Henrik Andersson och halvminuten före Dan Brewitz.

Isak laddade värst på ss5, tog Ungdomssegern.
Fighten om segern i Ungdomsrally var inte slut förrän vid målet på sista sträckan, Gullabo RC´s Isak Arvidsson inledde bäst, toppade klassen efter ss1 men blev sedan omåkt av Sixten Westman. Den sistnämnde hade ledningen inför sista sträckan, Isak var där 8,2 sekunder före Sixten på sträckan och de bytte placering. Isak tog segern med 1,3 sekund efter den tuffa avslutningen, kör hem Ungdomsrally i Svenska RallyCupen. Bakåt för klassen Oscar Östlund, Melvin Bengtsson, Daniel Suvala och Moa Martini.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2019-10-26 20:10


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Tidigare nyheter:
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Finn Eirik Eilertsen ny president i NBF
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.