Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack i EMK Kannan, det gick inte hela vägen den gången, men tempot har varit högt i år!

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Teamet redo för ett av sommarens rally, snyggt och prydligt och teamets partners får synas!

© Börje Persson.
© Börje Persson.
Full fart hela säsongen för Gotlänningen, både på ön och fastlandet.

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Jonathan och Hanna Nyberg med Honda Civicen, men till nästa år väntar annan bil!
Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
PRESSRELEASE

Gotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
- Min absolut första rallytävling i förarstolen vilket gick väldigt bra. Det resulterade i seger i klassen och även nionde grupp E bil av 12 startande.

Fortsatt med Rally Gotland på hemmaplan.
- Våran första stortävling vilket också gick över alla förväntningar, Seger i ungdomsklassen, även sjätte snabbaste grupp E bil av 17 ekipage. Där dom flesta åkte notat. På sträcka 3 och 4 hittade vi en riktigt fin känsla och fint samspel i bilen vilket resulterade i andra snabbaste Grupp E bil på respektive sträcka.

Lundasprinten den 19:e maj tog vid. Första tävlingen på enbart asfalt.
- Vi sa innan tävlingen att vi skulle ta det lugnt och bara känna lite på det. Men vi hittade känslan direkt i bilen och var snabbaste standard, Grupp E & F, bil på alla tre åken. Eftersom vi var ensamma i ungdomsklassen så fick vi jämföra oss med de övriga. Blev då 1:a av totalt 12 Grupp E och F bilar.

In i juni och Sommarspecialen den 8/6, en riktigt rolig och bra tävling.
- Efter 2 körda sträckor så är vi snabbaste Grupp E bil. Tyvärr gick växellådan sönder så vi hade bara treans växel kvar vilket ledde till att det var väldigt svårt att sätta bra tider. Vi tog oss till slutmål och vinner ungdomsklassen.

Säsongen fortsatte med Låsta sprinten den 29:e juni.
- En sprint som bestod av en sträcka på drygt 5km som skulle köras två gånger, vi visste att vi hade ett tufft motstånd denna tävling och försökte att trycka på rejält från start och försöka att vara med i toppen. Allt flyter på riktigt fint tills när det återstår ca 500 m av sträckan så kommer vi för fort fram i en lurig kurva och kommer av vägen och blir sittande där i drygt 10 min, tack vare publiken på plats kunde vi köra vidare. Andra varvet gick riktigt bra och det visade sig att vi står oss rätt så bra mot Grupp F bilarna med. Vi slutar på en tredje plats i klassen trots allt.

Dagen efter nytt rally, nu Surasprinten.
- En sprint som bara bestod av asfalt inne i Surahammar centrum, en riktigt fin och häftig tävling på alla sätt. Körningen kändes bra och det slutar med vinst i Ungdomsklassen. Vi börjar att komma in mer och mer i att köra på asfalt, det är ett riktigt häftigt underlag, med rätt grejer så kan man åka riktigt fort. Vi kan säga redan nu att vi kommer att köra mer asfalt 2020.

Planen var Eckerölinjen Rallysprint på Åland i slutet på juli, men där blev det aldrig någon start.
- Nej, det svenska körtillståndet gäller inte på Åland. Men det hindrar inte Nyberg Motorsport att delta. Jonathan och hans bonuspappa Magnus fick byta plats och det resulterade i en tredje plats i klassen så helt okej gick det.

Istället blev Norrsprinten nästa start för Jonathan.
- En riktigt rolig tävling med fin sträckning. Vi förbättrade oss för varje sträcka, tävlingen slutar med vinst i ungdomsklassen vilket också resulterade i att vi bara slutar en tiondel efter snabbaste grupp E bil. Den bilen kördes av team kamraten och även bonuspappan Magnus Nyberg som delade bil med Jonathan.

In på fastlandet och Eskilstuna för deltävling i Svenska RallyCupen med EMK-Kannan.
- Vi var 13 ungdomar till start i klassen. Vi försökte redan från start att åka på så fort vi kunde, bara för att se om vi kunde hänga med dom duktiga ungdomarna. Hade fjärde tid i klassen på första sträckan, andra kändes bra tills vi såg förvarning mål, då kom vi lite för fort in i en kurva, vilket resulterade i att vi åkte ner i ett dike och la sidan mot en sten. Publiken hjälpte oss upp och vi kunde ta oss i mål på sträckan. Men vi valde att bryta efter det då det blev alldeles för mycket skador på bilen.

Söder ut för TV-Svängen den 14:e september i Skåne,
- Kanon fin tävling med jätte fina vägar. 13 ungdomar till start så riktigt hårt motstånd väntades. Vid service efter tre sträckor så låg vi på en sjätte plats i klassen. Men redan innan bestämde vi att denna tävling skulle vi ta oss i mål med hel bil och med en bra placering. Så vi ökade lite till på dom sista sträckorna vilket visade sig direkt på tiderna. Vi låg på en femte plats inför sista sträckan, där sa vi att vi skulle göra en riktig urladdning för att kunna klättra upp på en fjärde plats, det gick! Så vi slutar 4:a i tävlingen och det var vi riktigt nöjda med då det var så pass hårt motstånd.

Säsongens sista rally tävling, då handlade det om AN i strå i början på oktober.
- En tävling som gick lite upp och ner, vi är bra med på första sträckan som resulterade i att vi leder klassen. Sen händer något med bilen, den var stendöd när vi skulle starta upp och åka sträcka två. Så vi fick stå över den omgången och försöka fixa bilen så vi skulle kunna komma till start sista omgången. Vi får igång bilen och kan köra sista omgången då lyckades vi att sätta en bra trots att bilen hoppade ur spåren precis vid mål så vi råkade tyvärr komma emot några mindre träd som resulterade i en hel del skador på bilen, men trots det så vann vi Ungdomsklassen och blev även drygt 6 sekunder snabbare än 1:an i Grupp E klassen, vi lyckades även att vinna över alla Grupp F bilar!

Nu går teamet in på ett kort vinteruppehåll och laddar batterierna inför ett händelserikt 2020. Teamet har redan börjat att förbereda inför 2020 med att laga bilen inför kommande vintersäsong. Vid årsskiftet kommer teamet att presentera 2020 års nyheter och tävlingskalender, redan nu kan vi säga att till grussäsongen 2020 så kommer vi att köra en annan bil som vi hämtade hem nu i helgen.

Stort Tack till alla sponsorer som har hjälp mig i mitt första år i Ungdomsrally, utan er hade detta år inte ens varit möjligt!


» Pressrelease från Nyberg Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-11-18 19:44


VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att även vi tvingas ta det jobbiga beslutet att, precis som de flesta andra cuper och serier, ställa in även 2020-års SverigeSerie. Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör det jobbiga beslutet till det enda ...

Publicerad: 2020-07-03 13:44


Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
© emotorsport.seÅrets rallysäsong skulle vara då BMW-åkande Bengt Carlsson med Martin Kempe som co-driver, skulle utöka sitt tävlande ytterligare en nivå.

Förutom att köra deltävlingar i Mega Rally Cup och Svenska Rallycupen, så skulle teamet växla upp och åka några SM-tävlingar. Men så blir det inte.

Bengt...

Publicerad: 2020-07-03 13:38


Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
© The Racing Factory.Från den 1:a juli kan nya Peugeot 208 Rally4 ut och tävla, samtidigt som FIA homologeringen gick igenom kunde också Peugeot skicka ut de första bilarna av de närmare 100 beställda.

Den nya bilen som representerar Rally4 kategorin, tidigare R2 har blivit en succé innan den ens synts på rallyvägarn...

Publicerad: 2020-07-02 20:58


WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
© Rally Estonia.Idag på morgonen presenterades så äntligen fortsättningen på WRC serien 2020, efter stoppet i mitten på mars med anledning av Corona pandemin. Rally Monte Carlo följdes av ett kortat Rally Sweden, avkortat blev också det Mexikanska VM rallyt, då med anledning av Corona pandemin.

Nu är det klart a...

Publicerad: 2020-07-02 12:43


Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
Extremt kul att kunna meddela att vi är 2 av de 70 bilarna som kommer få åka slottssprinten! Det var cirka 140 anmälda till tävlingen och det har nu gallras ner till cirka 70.

Alexander och Dennis kommer till start i Fiestan i det oerhört tuffa 2wd klassen som näst intill är ett rent SM startfäl...

Publicerad: 2020-07-02 06:59


M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
© M-Sport.Rally di Roma Capitale 24-26:e juli blir första stora rallyt efter Corona pandemin i världen, i Rom ska 14 sträckor på runt 20 mil asfalt avverkas när EM serien äntligen kan starta.

Den centrala publiksträckan som totalt skulle körts fyra gånger är struken sedan tidigare, allt för att hålla de re...

Publicerad: 2020-07-01 21:12


Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
© FIA ERC.Tävlingsgeneralen Miloslav Regner som basar över tjeckiska stortävlingen Barum Czech Rally Zlin tvingades under onsdagen ta beslutet att ställa in sin EM deltävling. Tävlingen skulle firat 50 år och ett stort program med aktiviteter för att just visa sitt jubileum var planerat.

Men Coronapandemin...

Publicerad: 2020-07-01 18:49


Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
© Privat.Det rådande Corona pandemiläget runt om i världen gör att årets tävlingskalender för både Rally-VM och Junior-VM har ställts helt på ända.
I stora VM, WRC, har endast 3 av totalt 13 deltävlingar körts, Rally Monte Carlo i januari, Rally Sweden i mitten av februari och Rally Mexico i mitten av mars....

Publicerad: 2020-07-01 17:33


Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.
© Toyota Gazoo Racing.FIA och WRC Promotorn jobbar intensivt för att säkra en säsong värdig namnet, för det krävs sju deltävlingar något som nu gör att man söker efter nya arrangörer som med kort varsel kan träda in och ta VM status med allt vad som krävs.

Men för att lyckas sänker man också nivån, inget krav på 30 mi...

Publicerad: 2020-06-30 21:50


Jonas Kruse gästförare i Slottssprinten med 15-åriga Maja Bengtsson i kartläsarstolen.
© Team Nybe.Det är nu klart att SVT:s bilsportexpert, Jonas Kruse, kommer att göra ännu ett gästspel i rally. Tillsammans med kartläsartalangen, blott 15-åriga, Maja Bengtsson från småländska Virestad, kommer rallymästarenatt starta i Slottssprinten i Katrineholm i Team Nybe:s Volvo 940. Tävlingen avgörs 11 jul...

Publicerad: 2020-06-30 17:01


Tidigare nyheter:
15 deltävlingar i Rally SM kalendern 2021.
Rådström värmer upp inför ERC med Rally Bohemia.
I väntan på rally, Tidemand taggad för Höljes All-Star Magic Weekend.
Hektisk rallyhöst i USA, Southern Ohio Forest Rally först ut med Pastrana & Block.
Fler foto i arkivet, asfalt och grus i Skilling 500 2000.
Så gick det i söndagens Gurkrace.
Lundberg snabbast i lördagens Gurkrace.
WRC final i december med Monza Rally Show?
Tänak kör Viru Rally med i20 WRC, årspremiär i Estniska Mästerskapet.
Örkelljungas Mini Smedsvängen ställs in.
Mikkelsen klar testförare för Pirelli med Citroen C3 WRC.
WRC teamen saknar information, Hyundai Motorsport inte klara för WRC efter 2021.
FKrallysport drar sig ur årets säsong, siktar på nystart 2021.
Hitills 117 inställda rallyn i Sverige - men även allt fler öppnade anmälningar.
Eskilstuna MK kör igång igen, Kvällsrallyt på gång!
Thul ny sportchef hos WRC Promotorn, ska vara länken mellan FIA och teamen.
Fler foto i arkivet, nu Klappjakten och Tjust 2-dagars.
East Sweden Rally skippar publiksträckan, avgör hela tävlingen på lördagen.
Bilsport Rally Cup stryker säsongen 2020, sex av sju deltävlingar inställda.
Fem tävlingar klara för Historiska Rally EM serien, så körs 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
»
Rallyshow i Slemmestad avlyst
»
Klart for Rally Grimstad
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
» Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
» M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.