Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack i EMK Kannan, det gick inte hela vägen den gången, men tempot har varit högt i år!

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Teamet redo för ett av sommarens rally, snyggt och prydligt och teamets partners får synas!

© Börje Persson.
© Börje Persson.
Full fart hela säsongen för Gotlänningen, både på ön och fastlandet.

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Jonathan och Hanna Nyberg med Honda Civicen, men till nästa år väntar annan bil!
Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
PRESSRELEASE

Gotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
- Min absolut första rallytävling i förarstolen vilket gick väldigt bra. Det resulterade i seger i klassen och även nionde grupp E bil av 12 startande.

Fortsatt med Rally Gotland på hemmaplan.
- Våran första stortävling vilket också gick över alla förväntningar, Seger i ungdomsklassen, även sjätte snabbaste grupp E bil av 17 ekipage. Där dom flesta åkte notat. På sträcka 3 och 4 hittade vi en riktigt fin känsla och fint samspel i bilen vilket resulterade i andra snabbaste Grupp E bil på respektive sträcka.

Lundasprinten den 19:e maj tog vid. Första tävlingen på enbart asfalt.
- Vi sa innan tävlingen att vi skulle ta det lugnt och bara känna lite på det. Men vi hittade känslan direkt i bilen och var snabbaste standard, Grupp E & F, bil på alla tre åken. Eftersom vi var ensamma i ungdomsklassen så fick vi jämföra oss med de övriga. Blev då 1:a av totalt 12 Grupp E och F bilar.

In i juni och Sommarspecialen den 8/6, en riktigt rolig och bra tävling.
- Efter 2 körda sträckor så är vi snabbaste Grupp E bil. Tyvärr gick växellådan sönder så vi hade bara treans växel kvar vilket ledde till att det var väldigt svårt att sätta bra tider. Vi tog oss till slutmål och vinner ungdomsklassen.

Säsongen fortsatte med Låsta sprinten den 29:e juni.
- En sprint som bestod av en sträcka på drygt 5km som skulle köras två gånger, vi visste att vi hade ett tufft motstånd denna tävling och försökte att trycka på rejält från start och försöka att vara med i toppen. Allt flyter på riktigt fint tills när det återstår ca 500 m av sträckan så kommer vi för fort fram i en lurig kurva och kommer av vägen och blir sittande där i drygt 10 min, tack vare publiken på plats kunde vi köra vidare. Andra varvet gick riktigt bra och det visade sig att vi står oss rätt så bra mot Grupp F bilarna med. Vi slutar på en tredje plats i klassen trots allt.

Dagen efter nytt rally, nu Surasprinten.
- En sprint som bara bestod av asfalt inne i Surahammar centrum, en riktigt fin och häftig tävling på alla sätt. Körningen kändes bra och det slutar med vinst i Ungdomsklassen. Vi börjar att komma in mer och mer i att köra på asfalt, det är ett riktigt häftigt underlag, med rätt grejer så kan man åka riktigt fort. Vi kan säga redan nu att vi kommer att köra mer asfalt 2020.

Planen var Eckerölinjen Rallysprint på Åland i slutet på juli, men där blev det aldrig någon start.
- Nej, det svenska körtillståndet gäller inte på Åland. Men det hindrar inte Nyberg Motorsport att delta. Jonathan och hans bonuspappa Magnus fick byta plats och det resulterade i en tredje plats i klassen så helt okej gick det.

Istället blev Norrsprinten nästa start för Jonathan.
- En riktigt rolig tävling med fin sträckning. Vi förbättrade oss för varje sträcka, tävlingen slutar med vinst i ungdomsklassen vilket också resulterade i att vi bara slutar en tiondel efter snabbaste grupp E bil. Den bilen kördes av team kamraten och även bonuspappan Magnus Nyberg som delade bil med Jonathan.

In på fastlandet och Eskilstuna för deltävling i Svenska RallyCupen med EMK-Kannan.
- Vi var 13 ungdomar till start i klassen. Vi försökte redan från start att åka på så fort vi kunde, bara för att se om vi kunde hänga med dom duktiga ungdomarna. Hade fjärde tid i klassen på första sträckan, andra kändes bra tills vi såg förvarning mål, då kom vi lite för fort in i en kurva, vilket resulterade i att vi åkte ner i ett dike och la sidan mot en sten. Publiken hjälpte oss upp och vi kunde ta oss i mål på sträckan. Men vi valde att bryta efter det då det blev alldeles för mycket skador på bilen.

Söder ut för TV-Svängen den 14:e september i Skåne,
- Kanon fin tävling med jätte fina vägar. 13 ungdomar till start så riktigt hårt motstånd väntades. Vid service efter tre sträckor så låg vi på en sjätte plats i klassen. Men redan innan bestämde vi att denna tävling skulle vi ta oss i mål med hel bil och med en bra placering. Så vi ökade lite till på dom sista sträckorna vilket visade sig direkt på tiderna. Vi låg på en femte plats inför sista sträckan, där sa vi att vi skulle göra en riktig urladdning för att kunna klättra upp på en fjärde plats, det gick! Så vi slutar 4:a i tävlingen och det var vi riktigt nöjda med då det var så pass hårt motstånd.

Säsongens sista rally tävling, då handlade det om AN i strå i början på oktober.
- En tävling som gick lite upp och ner, vi är bra med på första sträckan som resulterade i att vi leder klassen. Sen händer något med bilen, den var stendöd när vi skulle starta upp och åka sträcka två. Så vi fick stå över den omgången och försöka fixa bilen så vi skulle kunna komma till start sista omgången. Vi får igång bilen och kan köra sista omgången då lyckades vi att sätta en bra trots att bilen hoppade ur spåren precis vid mål så vi råkade tyvärr komma emot några mindre träd som resulterade i en hel del skador på bilen, men trots det så vann vi Ungdomsklassen och blev även drygt 6 sekunder snabbare än 1:an i Grupp E klassen, vi lyckades även att vinna över alla Grupp F bilar!

Nu går teamet in på ett kort vinteruppehåll och laddar batterierna inför ett händelserikt 2020. Teamet har redan börjat att förbereda inför 2020 med att laga bilen inför kommande vintersäsong. Vid årsskiftet kommer teamet att presentera 2020 års nyheter och tävlingskalender, redan nu kan vi säga att till grussäsongen 2020 så kommer vi att köra en annan bil som vi hämtade hem nu i helgen.

Stort Tack till alla sponsorer som har hjälp mig i mitt första år i Ungdomsrally, utan er hade detta år inte ens varit möjligt!


» Pressrelease från Nyberg Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-11-18 19:44


F1 tvåan Bottas klar för ny rallystart, kör WRC i Arctic Rally.
© Taneli Niinimaki.Finske Valtteri Bottas debuterade i rallybil under Arctic Lapland Rally i Rovaniemi under inledningen av 2019, han körde då en Ford Fiesta WRC och slutade femma totalt. Sedan dess har huvudmålet varit Formel 1 VM, Mercedesföraren slutade där två i VM.

Men under året har han också setts köra Toyot...

Publicerad: 2019-12-08 18:47


VOC Sommarserien med sex deltävlingar 2020.
© emotorsport.seVOC Sommarserien i rally 2020 är planerad, det handlar om sex deltävlingar med start i Flen den 25:e april och avslutning i Eskilstuna med EMK-Kannan den 12:e september.

Mellan dessa stopp kör man deltävling i Ljungby med Midsommardansen, hos MK Team Westom med Rally Edane och vidare i Värmland t...

Publicerad: 2019-12-08 18:08


Fyrhjulsdrivna Rally3 får nytt reglemente 2021.
© Suzuki Ibérica.Den 1:a januari 2021 vill FIA presentera ett nytt reglemente för kategorin Rally 3, det handlar då om en ny modell som ska gå ihop och på sikt fasa ut R4 bilarna. Ett första utkast har presenterats för FIA World Motor Sport Council och planen är att allt ska vara klart för start 2021.

Anledningen...

Publicerad: 2019-12-08 18:05


Bottas vann totalt på Rallycircuit Cote d´Azur.
© Valtteri Bottas.Franska Rallycircuit Cote d´Azur har körts på Paul Ricard banan under helgen, avslutning under söndagens eftermiddag när den nionde sträckan tog målgång. Fem sträcksegrar har finske Valtteri Bottas tagit ihop med co-driver Marko Salminen i en Citroën DS3 WRC.

Finländaren har varit ute 1:22 timmar...

Publicerad: 2019-12-08 14:18


Crugnola åkte ifrån Hyundais fabriksförare på Monza Rally Show.
© M. Bettiol / Monza Eni Circuit.Andrea Crugnola körde hem Monza Rally Show som avgjorts över åtta sträckor på Monza området. Hemmaföraren i en VW Polo GTI R5 körde hem segern 11,5 sekunder före Dani Sordo, spanjoren i en Hyundai i20 R5.

De tävlande var ute i över 1:25 timmar vilket visar att det är mer än en jippotävling, Andre...

Publicerad: 2019-12-08 12:49


FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
© emotorsport.seFIA och WRC Promotorn är oroliga efter Citroen Racings avhopp, när det nya tekniska reglementet presenterades inför säsongen 2017 så skulle bilarna inte vara tillåtna att tävla med för privata aktörer, framför allt inte förrän FIA godkänt den tävlande.

Ett gäng starter har gjorts med förare vid s...

Publicerad: 2019-12-08 11:44


Pirelli levererar däcken till Junior EM under tre säsonger.
© FIA ERC.Det blev inget besked om vilken däckleverantör som vunnit upphandlingen för WRC serien när FIA World Motor Sport Council hade möte i veckan, men ett avtal för Junior EM serien kunde presenteras.

Det blir en fortsättning för Pirelli på Junior EM serien ERC3 Junior, serien för R2 bilar. Redan tidig...

Publicerad: 2019-12-07 11:42


Videospecial, Hyundai och Toyota testar inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Hyundai Motorsport och Toyota Gazoo Racing går för 2020, båda teamen har inlett testerna inför Rallye Monte Carlo med sina båda förare. Samtidigt har deras nya besättningar gjort sig hemmastadda i teamen och fått sina första tester.

VM vinnaren Ott Tänak har kört sina första riktiga tester med Hy...

Publicerad: 2019-12-07 09:16


Stig tvåa, Roger femma och Julia sexa, Safari Rallyt i mål.
© McKlein / EASR.Två sträckor återstod av East African Safari Classic Rally när de tävlande inledde fredagen, vid lunch Svensk tid tog de tävlande målgång efter åtta mil special för dagen.

Kris Rosenberger lotsad av Nicola Bleicher inledde starkt, sträckseger och övertog ledningen av Stig Blomqvist som hade 6,8 s...

Publicerad: 2019-12-06 17:39


Stig Blomqvist tvåa i Safari Rally.
© McKlein / EASR.Stig Blomqvist och Jörgen Fornander inledde sista etappen av East African Safari Classic Rally som ledare, 6.8 sekunders ledning efter 12 timmars körning, då har Stig och Kris Rosenberger kört om sekunder under flera dagar i täten och bytt placering. En tät och häftig kamp på de tuffa sträckorna i g...

Publicerad: 2019-12-05 23:54


Tidigare nyheter:
Så körs FIA R-GT serien 2020.
Så körs de sex FIA European Rally Trophy serierna 2020.
Två sträckor på sex mil kvar av Safari Rallyt, ska Stig vinna?
Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
Så körs historiska Rally EM serien 2020.
6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
Stig, Roger och Julias kommenterer om sjätte Safari etappen.
2:a, 4:a och 6:a - Svenskarnas placeringar i Safari Rallyt efter dag 6.
Tom Blomqvists egna ord om rallydebuten, kommer köra fler rallytävlingar.
Blomqvist jagar ledningen när regndrabbad sjätte Safarietapp ska avverkas.
Sordo, Mikkelsen och Breen, dags för Monza Rally Show.
Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
Tom Blomqvist rallydebuterade i Indoneisien.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Andreas Mikkelsen på sjetteplass i Monza Rally Show
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
» FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
» Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.