GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Sebastien Ogier, fullföljer han sitt tvååriga avtal med Citroen, eller går han till Toyota, eller tillbaka till M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Elfyn Evans hörs i diskussionerna kring Toyota Gazoo Racing. Men lämnar han sin trogne arbetsgivare i M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Finns det plats för Pontus Tidemand? Fyra WRC tävlingar gjorda, bra erfarenheter och en bra lagspelare för varje team.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon hoppades på WRC tävlande 2020, men Nya Zeeländaren var uppgiven när hans uppvisningstävling i Austraien ställdes in, det var där han skulle visat att han är att räkna med.
WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?

Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal och fortsätter under 2020, de har fortsatt kontrakt med Sebastien Ogier och Esapekka Lappi under säsongen. Citroen var också ett av teamen som högst manade på FIA om ett skifte till hybrid, nu är man plötsligt ett av teamen som meddelar att de inte kommer köra 2022 när de nya bilarna är klara.

Ställde krav, lämnar serien före 2022.
En av anledningarna är att PSA gruppen genom DS är aktiv i Formel E och i förra veckan presenterade Peugeot en racingsatsning med hybrid, tre så stora satsningar är för mycket för koncernen! Plötsligt var rallyintresset borta när FIA följt önskemålen.
Redan i höstas i ett pressutskick från Opel Motorsport, Opel som också ingår under PSA koncernen, kunde man mellan raderna läsa att planerna från Citroen var att dra sig ur redan efter årets säsong när planerna för PSA koncernens motorsport satsningar nämndes.

Ogier sugen på Toyota?
Ogier riktas också mot Toyota Gazoo Racing, kanske med anledning av ett nedläggningsbesked från Citroen eller för bristen på ansvar och arbete från teamledingen. Ogier sätter press när saker inte fungerar, just problem med bilen har det varit gott om. Om man då inte levererar från teamet och satsar för lösningar är vinnarskallen hård i orden, något han varit under hösten.

Mäkinen i Japan och förhandlar.
Tommi Mäkinen rapporteras från Finland nu vara på huvudkontoret i Japan men ska vara i Finland mot veckoslutet, kanske för att presentera sina tre nästa förare. Redan med Tänak fördes diskussionerna ihop med Toyotas högsta ledning, förarvalet är inget beslut Tommi själv kan göra!

Ogier och kompisen Evans?
Rykten placerar Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä i de tre Toyota Yaris WRC för 2020, intresset för Evans finns från flera håll, många års erfarenheter och med rätt bil har han visat snabbhet förr. För övrigt även en förare Sebastien Ogier haft ett gott öga till sedan åren i M-Sport! Men även M-Sport skulle vara en möjlig arbetsgivare för Ogier, mer fritid och ett gott samarbete med Wilson kan locka - frågan är om M-Sport har pengarna efter tidigare ekonomiskt tuffa år med fransmannen.

Suninen kvar hos M-Sport.
Teemu Suninen väntas förlänga med M-Sport, det säger Timo Jouhki i en intervju med Finska Helsingin Sanomat. Skulle Citroen lämna står också förare som Esapekka Lappi ledig, likt Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, Mads Östberg och Hayden Paddon - alla redo för en plats i M-Sport.

Finns plats för Tidemand?
Fyra bra tävlingar i bagaget har också Pontus Tidemand inför nästa år, resultaten har inte varit med Svensken men han följt sin och teamets plan, ta sig runt, samla erfarenheter och med en plats i ett fabriksteam skulle han också få möjlighet till en mängd tester inför varje deltävling. Svenskens hot mot en chans i M-Sport är en nedläggning från Citroen där möjliga platser minskar.

Paddon gett upp.
En som inte tror på en comeback i WRC klassen är Hayden Paddon, inte som permanent förare. Han satsade i år allt på att samla budget för två WRC tävlingar och en i WRC2 Pro, inget gick hem. Starten i Finland grusades efter en hård krasch på test dagar före start. WRC2 starten i Wales gick inte vägen med avåkningar och dåligt tempo. När så starten i Rally Australia bokstavligen brann inne tappade Hayden sina chanser, "jag tror inte det blir något mer i WRC menade Hayden efter den inställda finalen.

Latvala till Sverige eller Finland.
Jari-Matti Latvala kan få lämna Toyota, han säger sig då ända vara klar för minst en WRC start 2020, antingen i Sverige eller Finland berättade Jari-Matti i en finsk intervju.

» Mer info om Rally VM - WRC serien, se
''Rally VM - WRC''.

Publicerad: 2019-11-18 20:23


WRC presentationen på Autsport International inställd.
© M-Sport.Den sjunde november förklarade WRC Promotorn ihop med Autosport att WRC serien precis som de senaste åren skulle presenteras på stora motormässan Autosport International i Birmingham en bit in på nya året.

Men när först Citroen Racing valde att lägga ned satsningen och senare meddelade Toyota Gaz...

Publicerad: 2019-12-10 21:43


'Nya' Citroen C3 WRC skrotas, gamla bilar hyrs ut.
© emotorsport.sePierre Budar meddelade strax efter Citroen Racings avskedsbesked från WRC serien att deras bilar skulle finnas till förfogande om kunder ville köpa eller hyra för egna satsningar i WRC klassen.

Sådan chans har funnits de senaste två säsongerna utan några ordentliga satsningar, närmast start var J...

Publicerad: 2019-12-10 18:50


Sjunde deltävling för Bilsport Rally Cup 2020 klar.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup arbetar på med sin jubileum 2020, i dagarna blev en sjunde deltävling klar för cupen och det är Karlskrona AK och Gullabo RC som går ihop och kör Karlskronapokalen.

Premiär i Anderslövsrallyt den 4:e april, vidare mot Gruvrundan, Semesterturen, Emiltrofén, Karlskronapokalen, Kl...

Publicerad: 2019-12-09 21:07


Hybrid, standardiserad bur och chans att göra egna karosser - WRCs framtid?
© emotorsport.seNågot färdigt reglemente för WRC bilarna 2022 presenterades inte i samband med FIA World Motor Sport Councils möte förra veckan, men klara är riktlinjerna som ihop med tillverkarna ska färdigställas under första kvartalet 2020.

Som tidigare förklarat handlar det om hybridlösning, eldrift som i fö...

Publicerad: 2019-12-09 20:39


Så körs de långväga FIA serierna 2020.
© Olearys Racing.Nu gör vi en genomgång va de mer långväga FIA serierna, även de har kalendrarna klara för 2020. FIA Asia-Pacific Rally Championship som för något år sedan hade Svenskt intresse har sedan dess splittrats i två delserier, Asia Cup och Pacific Cup där de tävlande samlar poäng för respektive serie och g...

Publicerad: 2019-12-09 20:10


F1 tvåan Bottas klar för ny rallystart, kör WRC i Arctic Rally.
© Taneli Niinimaki.Finske Valtteri Bottas debuterade i rallybil under Arctic Lapland Rally i Rovaniemi under inledningen av 2019, han körde då en Ford Fiesta WRC och slutade femma totalt. Sedan dess har huvudmålet varit Formel 1 VM, Mercedesföraren slutade där två i VM.

Men under året har han också setts köra Toyot...

Publicerad: 2019-12-08 18:47


VOC Sommarserien med sex deltävlingar 2020.
© emotorsport.seVOC Sommarserien i rally 2020 är planerad, det handlar om sex deltävlingar med start i Flen den 25:e april och avslutning i Eskilstuna med EMK-Kannan den 12:e september.

Mellan dessa stopp kör man deltävling i Ljungby med Midsommardansen, hos MK Team Westom med Rally Edane och vidare i Värmland t...

Publicerad: 2019-12-08 18:08


Fyrhjulsdrivna Rally3 får nytt reglemente 2021.
© Suzuki Ibérica.Den 1:a januari 2021 vill FIA presentera ett nytt reglemente för kategorin Rally 3, det handlar då om en ny modell som ska gå ihop och på sikt fasa ut R4 bilarna. Ett första utkast har presenterats för FIA World Motor Sport Council och planen är att allt ska vara klart för start 2021.

Anledningen...

Publicerad: 2019-12-08 18:05


Bottas vann totalt på Rallycircuit Cote d´Azur.
© Valtteri Bottas.Franska Rallycircuit Cote d´Azur har körts på Paul Ricard banan under helgen, avslutning under söndagens eftermiddag när den nionde sträckan tog målgång. Fem sträcksegrar har finske Valtteri Bottas tagit ihop med co-driver Marko Salminen i en Citroën DS3 WRC.

Finländaren har varit ute 1:22 timmar...

Publicerad: 2019-12-08 14:18


Crugnola åkte ifrån Hyundais fabriksförare på Monza Rally Show.
© M. Bettiol / Monza Eni Circuit.Andrea Crugnola körde hem Monza Rally Show som avgjorts över åtta sträckor på Monza området. Hemmaföraren i en VW Polo GTI R5 körde hem segern 11,5 sekunder före Dani Sordo, spanjoren i en Hyundai i20 R5.

De tävlande var ute i över 1:25 timmar vilket visar att det är mer än en jippotävling, Andre...

Publicerad: 2019-12-08 12:49


Tidigare nyheter:
Bottas vann totalt på Rallycircuit Cote d´Azur.
Crugnola åkte ifrån Hyundais fabriksförare på Monza Rally Show.
FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
Pirelli levererar däcken till Junior EM under tre säsonger.
Videospecial, Hyundai och Toyota testar inför Rallye Monte Carlo.
Stig tvåa, Roger femma och Julia sexa, Safari Rallyt i mål.
Stig Blomqvist tvåa i Safari Rally.
Så körs FIA R-GT serien 2020.
Så körs de sex FIA European Rally Trophy serierna 2020.
Två sträckor på sex mil kvar av Safari Rallyt, ska Stig vinna?
Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
Så körs historiska Rally EM serien 2020.
6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Andreas Mikkelsen på sjetteplass i Monza Rally Show
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
» Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
» Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.