Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Sebastien Ogier, fullföljer han sitt tvååriga avtal med Citroen, eller går han till Toyota, eller tillbaka till M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Elfyn Evans hörs i diskussionerna kring Toyota Gazoo Racing. Men lämnar han sin trogne arbetsgivare i M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Finns det plats för Pontus Tidemand? Fyra WRC tävlingar gjorda, bra erfarenheter och en bra lagspelare för varje team.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon hoppades på WRC tävlande 2020, men Nya Zeeländaren var uppgiven när hans uppvisningstävling i Austraien ställdes in, det var där han skulle visat att han är att räkna med.
WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?

Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal och fortsätter under 2020, de har fortsatt kontrakt med Sebastien Ogier och Esapekka Lappi under säsongen. Citroen var också ett av teamen som högst manade på FIA om ett skifte till hybrid, nu är man plötsligt ett av teamen som meddelar att de inte kommer köra 2022 när de nya bilarna är klara.

Ställde krav, lämnar serien före 2022.
En av anledningarna är att PSA gruppen genom DS är aktiv i Formel E och i förra veckan presenterade Peugeot en racingsatsning med hybrid, tre så stora satsningar är för mycket för koncernen! Plötsligt var rallyintresset borta när FIA följt önskemålen.
Redan i höstas i ett pressutskick från Opel Motorsport, Opel som också ingår under PSA koncernen, kunde man mellan raderna läsa att planerna från Citroen var att dra sig ur redan efter årets säsong när planerna för PSA koncernens motorsport satsningar nämndes.

Ogier sugen på Toyota?
Ogier riktas också mot Toyota Gazoo Racing, kanske med anledning av ett nedläggningsbesked från Citroen eller för bristen på ansvar och arbete från teamledingen. Ogier sätter press när saker inte fungerar, just problem med bilen har det varit gott om. Om man då inte levererar från teamet och satsar för lösningar är vinnarskallen hård i orden, något han varit under hösten.

Mäkinen i Japan och förhandlar.
Tommi Mäkinen rapporteras från Finland nu vara på huvudkontoret i Japan men ska vara i Finland mot veckoslutet, kanske för att presentera sina tre nästa förare. Redan med Tänak fördes diskussionerna ihop med Toyotas högsta ledning, förarvalet är inget beslut Tommi själv kan göra!

Ogier och kompisen Evans?
Rykten placerar Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä i de tre Toyota Yaris WRC för 2020, intresset för Evans finns från flera håll, många års erfarenheter och med rätt bil har han visat snabbhet förr. För övrigt även en förare Sebastien Ogier haft ett gott öga till sedan åren i M-Sport! Men även M-Sport skulle vara en möjlig arbetsgivare för Ogier, mer fritid och ett gott samarbete med Wilson kan locka - frågan är om M-Sport har pengarna efter tidigare ekonomiskt tuffa år med fransmannen.

Suninen kvar hos M-Sport.
Teemu Suninen väntas förlänga med M-Sport, det säger Timo Jouhki i en intervju med Finska Helsingin Sanomat. Skulle Citroen lämna står också förare som Esapekka Lappi ledig, likt Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, Mads Östberg och Hayden Paddon - alla redo för en plats i M-Sport.

Finns plats för Tidemand?
Fyra bra tävlingar i bagaget har också Pontus Tidemand inför nästa år, resultaten har inte varit med Svensken men han följt sin och teamets plan, ta sig runt, samla erfarenheter och med en plats i ett fabriksteam skulle han också få möjlighet till en mängd tester inför varje deltävling. Svenskens hot mot en chans i M-Sport är en nedläggning från Citroen där möjliga platser minskar.

Paddon gett upp.
En som inte tror på en comeback i WRC klassen är Hayden Paddon, inte som permanent förare. Han satsade i år allt på att samla budget för två WRC tävlingar och en i WRC2 Pro, inget gick hem. Starten i Finland grusades efter en hård krasch på test dagar före start. WRC2 starten i Wales gick inte vägen med avåkningar och dåligt tempo. När så starten i Rally Australia bokstavligen brann inne tappade Hayden sina chanser, "jag tror inte det blir något mer i WRC menade Hayden efter den inställda finalen.

Latvala till Sverige eller Finland.
Jari-Matti Latvala kan få lämna Toyota, han säger sig då ända vara klar för minst en WRC start 2020, antingen i Sverige eller Finland berättade Jari-Matti i en finsk intervju.

» Mer info om Rally VM - WRC serien, se
''Rally VM - WRC''.

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter vår tillbakablick från rallysäsongen 2000, nu är det Kvarnrundan och Sapa Rallyt som vi tittar närmare på i vårt arkiv med nu totalt närmare 150 bilder från 1997-2000.

Från Saab och Mazda i Östgötaskogarna när Öppna Östgöta Mästerskapet körde deltävling tar vi oss vidare till Vetlan...

Publicerad: 2020-07-05 21:43


Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
© Neal Bates Motorsport.Vid sidan om Sverige har flertalet länder startat upp rallytävlandet efter Corona pandemin, Ott Tänak körde till exempel hem Grossi Toidukaubad Viru Rally i Estland igår.

Men det har tävlat på så många fler platser under helgen, Rali de Castelo Branco i Portugal ingick i Portugisiska mästerskapet...

Publicerad: 2020-07-05 21:14


Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
© Walter #3Vi har sett det förr, rallyentusiaster som gör snygga designstudier på vad som kan komma att bli häftiga rallybilar - se den nederst i den här artikeln.

För snart ett år sedan presenterade vi en Ford Puma WRC som britten Olly Higgins plockat ihop. Under lördagen dök en ny mer verklighetstrogen m...

Publicerad: 2020-07-04 21:11


Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak och Martin Järveoja tog segern i comebacken efter Corona pandemin. I veckan kom beskedet att Estland gör debut i WRC serien, långt tidigare hade Hyundai Motorsport och Tänak gjort klart för start i lördagens Grossi Toidukaubad Viru Rally.

Starten blev en perfekt träning inför VM starten...

Publicerad: 2020-07-04 18:40


VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att även vi tvingas ta det jobbiga beslutet att, precis som de flesta andra cuper och serier, ställa in även 2020-års SverigeSerie. Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör det jobbiga beslutet till det enda ...

Publicerad: 2020-07-03 13:44


Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
© emotorsport.seÅrets rallysäsong skulle vara då BMW-åkande Bengt Carlsson med Martin Kempe som co-driver, skulle utöka sitt tävlande ytterligare en nivå.

Förutom att köra deltävlingar i Mega Rally Cup och Svenska Rallycupen, så skulle teamet växla upp och åka några SM-tävlingar. Men så blir det inte.

Bengt...

Publicerad: 2020-07-03 13:38


Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
© The Racing Factory.Från den 1:a juli kan nya Peugeot 208 Rally4 ut och tävla, samtidigt som FIA homologeringen gick igenom kunde också Peugeot skicka ut de första bilarna av de närmare 100 beställda.

Den nya bilen som representerar Rally4 kategorin, tidigare R2 har blivit en succé innan den ens synts på rallyvägarn...

Publicerad: 2020-07-02 20:58


WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
© Rally Estonia.Idag på morgonen presenterades så äntligen fortsättningen på WRC serien 2020, efter stoppet i mitten på mars med anledning av Corona pandemin. Rally Monte Carlo följdes av ett kortat Rally Sweden, avkortat blev också det Mexikanska VM rallyt, då med anledning av Corona pandemin.

Nu är det klart a...

Publicerad: 2020-07-02 12:43


Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
Extremt kul att kunna meddela att vi är 2 av de 70 bilarna som kommer få åka slottssprinten! Det var cirka 140 anmälda till tävlingen och det har nu gallras ner till cirka 70.

Alexander och Dennis kommer till start i Fiestan i det oerhört tuffa 2wd klassen som näst intill är ett rent SM startfäl...

Publicerad: 2020-07-02 06:59


M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
© M-Sport.Rally di Roma Capitale 24-26:e juli blir första stora rallyt efter Corona pandemin i världen, i Rom ska 14 sträckor på runt 20 mil asfalt avverkas när EM serien äntligen kan starta.

Den centrala publiksträckan som totalt skulle körts fyra gånger är struken sedan tidigare, allt för att hålla de re...

Publicerad: 2020-07-01 21:12


Tidigare nyheter:
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.
Jonas Kruse gästförare i Slottssprinten med 15-åriga Maja Bengtsson i kartläsarstolen.
15 deltävlingar i Rally SM kalendern 2021.
Rådström värmer upp inför ERC med Rally Bohemia.
I väntan på rally, Tidemand taggad för Höljes All-Star Magic Weekend.
Hektisk rallyhöst i USA, Southern Ohio Forest Rally först ut med Pastrana & Block.
Fler foto i arkivet, asfalt och grus i Skilling 500 2000.
Så gick det i söndagens Gurkrace.
Lundberg snabbast i lördagens Gurkrace.
WRC final i december med Monza Rally Show?
Tänak kör Viru Rally med i20 WRC, årspremiär i Estniska Mästerskapet.
Örkelljungas Mini Smedsvängen ställs in.
Mikkelsen klar testförare för Pirelli med Citroen C3 WRC.
WRC teamen saknar information, Hyundai Motorsport inte klara för WRC efter 2021.
FKrallysport drar sig ur årets säsong, siktar på nystart 2021.
Hitills 117 inställda rallyn i Sverige - men även allt fler öppnade anmälningar.
Eskilstuna MK kör igång igen, Kvällsrallyt på gång!
Thul ny sportchef hos WRC Promotorn, ska vara länken mellan FIA och teamen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
»
Rallyshow i Slemmestad avlyst
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
» Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
» Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.