Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Senast Mads Östberg rattade rallybil var i Rally Sweden, nu ett halvår senare är det dags för EM tävlingen Rally Liepaja.
EM start för Östberg i Citroen C3 R5, kör Rally Liepaja.

Den 14-16:e augusti är det dags för andra deltävling i FIA European Rally Championship när Lettiska Rally Liepaja avgörs. Totalt 10 sträckor på 18 mil i tävlingen, en perfekt uppvärmning inför stundande WRC start i Estland!

Ikväll meddelar Mads Östberg att han tillsammans med Torstein Eriksen kör tävlingen. För Mads och Citroen handlar det om att komma igång efter uppehållet. För norrmannens del var sista tävlingen det korta Rally Sweden i mitten av februari vilket innebär ett halvårs frånvaro från rallybil, Mads har under hösten en ledning i WRC2 att försvara.

Hittills är 13 ekipage anmälda för tävlingen, först in med anmälan var MRF-teamet med Craig Breen och Emil Lindholm. Rakan Al-Rashed som helgen innan värmer upp med AUK Jämsän Äijät Ralli kör VW Polo GTI R5 från Printsport. Eerik Pietarinen, Alberto Battistolli och Callum Devine är andra R5 åkare redan anmälda.

Publicerad: 2020-07-29 20:41


Gryazin snabbast på kvalet inför Rally Liepaja.
© emotorsport.sePolske Mikolaj Marczyk var snabbast genom shakedown inför Rally Liepaja, första rundan toppade Mads Östberg men en miss och ett par tappade sekunder andra vändan gav fjärdeplatsen.

Det blev slutligen en sjätteplats för Mads när det sista åket på sträckan gjordes, det som kval inför kvällens val ...

Publicerad: 2020-08-14 20:20


15-åriga Maja Bengtsson SM-debuterar som kartläsare åt Jonas Kruse.
© Team Nybe.Lyssna till arrangörens vädjan. Den uppmaningen kommer från SVT:s bilsportexpert, Jonas Kruse, inför lördagens publikfria SM-rally i Hässleholm.
Rally är en svensk nationalsport med en stor och entusiastisk publik som i år tvingats svälta på grund av alla inställda rallytävlingar. Jag vet att...

Publicerad: 2020-08-14 20:12


Följ resultaten från shakedown & kval i Rally Liepaja.
© FIA ERC / Frederic LeLettiska Rally Liepaja inleder tävlandet under lördagen, men på fredagens seneftermiddag körs shakedown och kval. Sträckan "Welcome to Latvia" på 4,16km inleds 15:30 svenskt tid, då körs först fria träningen och efter det ett kvalåk.

Efter kvalet kan de tävlande välja startposition utifrån sin kl...

Publicerad: 2020-08-14 13:54


Två strukna sträckor i Snapphanerallyt.
Publikfritt och alla får följa EC Snapphanerallyt från distans, idag kom det slutgiltiga beskedet, lördagens två första sträckor stryks.
- Det har skett förändringar i bansträckningen av EC Snapphanerallyt som medför att de två första sträckorna, SS3 och SS4, utgår ur tävlingen helt, hälsar ...

Publicerad: 2020-08-14 13:40


Dennis Rådström och Johan Johansson tillbaka på grus i Rally-EM.
© Vandraq Studio.Till helgen kör Dennis Rådström och Johan Johansson den andra deltävlingen i Junior-EM i Rally, ERC3 Junior, där de tävlar i en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland för teamet ORSAK Rally Sport. Premiären kördes på asfalt i Italien för tre veckor sedan, där Dennis och Johan fick avbryta den första...

Publicerad: 2020-08-14 13:39