Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tuffa fighter väntas i East Sweden Rally.
PRESSRELEASE

På lördag avgörs East Sweden Rally, deltävling tre i Rally-SM 2020 med utgångspunkt från SAAB Arena i Linköping. Rallyt har lockat rekordstort startfält och tuffa kamper väntas i samtliga klasser på lördagens sju sträckor där den mest emotsedda fighten är den mellan tungviktarna Mattias Adielsson och PG Andersson i klassen Trimmat 4WD. Båda med en seger och en bruten tävling var i årets mästerskap.
– Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.
– Jag ser fram emot en tät fight med Mattias Adielsson. Han kommer garanterat vara revanschsugen och gå för seger, men vi ska försöka upprepa prestationen från Hässleholm, säger PG Andersson.

Den absolut största klassen, med hela 56 stycken startande, är Trimmat 2WD. Där är förre Ryska Mästaren och VM-medaljören Patrik Flodin och Göran Bergsten storfavoriter efter att ha visat klass och vunnit båda årets tävlingar i sin Volvo 940, senast i Hässleholm var de även tvåa totalt i tävlingen. Endast slagna av PG Andersson i en fyrhjulsdriven Ford. Förutom Flodin är det ett stort gäng som vill vara med och kriga i toppen. Kristian Johansson har vunnit två av de tre senaste åren i Linköping, Johan Green kommer fylld av självförtroende efter en stark insats på hemmaplan i Hässleholm och JSM-ledaren Hampus Jakobsson har slagläge på Green i kampen om silvermedaljen i klassen. Dessutom är det många namn som gör comeback i skogen, bland annat tidigare Svenska Mästaren och Östgöten Jimmy Joge, som kommer till start ihop med Bosse Holmstrand i en Volvo 940.
– Det ska bli väldigt kul att köra rallybil igen. Det är några år sedan vi åkte senast. Vi har haft bilen i några år och renoverat det och hade en tanke att göra nått förra året. Då var det 20 år sedan jag började köra rally och jag fyllde 40 år. Men nu blev det av i år istället och det hade inte gått utan alla kompisar som hjälpt till att skruva ihop bilen. Det är tack vare dom vi kan stå på startlinjen, säger Joge.
– Jag är en tävlingsmänniska, men det är tufft i klassen och många år sedan jag körde. Då var det mest fyrhjulsdrivet eller framhjulsdrivet, och det blir en omställning att köra bakhjulsdrivet nu. Den där riktiga farten är en färskvara, men vi kör på så mycket vi orkar och justerar målsättningen efter hand. Det finns alltid någon att fightas med.

I 4WD Övriga har Jari Liiten haft en perfekt säsong hittills, maximala poäng i både premiären i Vännäs och senast i Hässleholm gör att Jari och kartläsaren Tommy Andersson ser ut att gå raskt mot SM-guldet. Men deras resa har inte vart enkel, utan de har stött på hårt motstånd hela säsongen av Kristoffer Karlsson, tidigare Svensk Mästare i klassen, som utmanat Jari hårt och hade chans på seger i Hässleholm innan han fick bryta med ett tekniskt problem. Med mästerskapstankarna mer eller mindre borta vill Kristoffer bjuda Jari på en tuff fight varje meter som återstår av årets Rally-SM.
– Det finns viss revanschlust sedan sist. Det blev ett snöpligt slut och vi är hungriga. Mästerskapet dog för oss i Hässleholm så nu siktar vi på att vara snabbast på varje sträcka och vinna varje tävling. Vi har haft så fruktansvärt roligt i fighten med Jari i år och vi hoppas fortsätta kunna utmana honom i slutet av säsongen. Så får vi se vad det räcker till, säger Kristoffer.

I Otrimmat 2WD har regerande Junior-mästarna Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson tagit två raka segrar och fått en smakstart på SM. Men i East Sweden Rally finns de inte på plats i och med att de är i Estland och kör Junior-VM. Det gör att Östgöten Albin Nordh får en bra chans att täppa till luckan i mästerskapet till Lönnström. Albin som missade förra tävlingen i Hässleholm när han var på plats i Lettland och Rally-EM. Men det är en uppsjö av snabba juniorer som vill lägga sig i fighten med Albin. Tabelltrean Isac Nordström vill visa att han kan kriga i SM-toppen på riktigt allvar, Joakim Ellner Landberg tog en sensationell pallplats i bara sin andra SM-tävling i Hässleholm och Victor Hansen kommer stärkt av självförtroende efter en andraplats i Hässleholm.
– Det ska bli jättekul att komma igång och köra igen, jag har längtat efter att köra rallybil och möta motståndet i SM. Även om Pontus [Lönnström] inte är på plats så är det ändå lite honom vi fightas med i mästerskapet, så vi måste försöka ta maxpoäng i helgen. Det är också första gången i tävling som vi kör bilen med senaste Rally4-uppdateringen, så det kommer bli fränt, säger Albin Nordh.


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-03 13:09


Bilsport Rally Cup öppnar redan för ansökningar om deltävling 2022.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup ligger inte bara i startgroparna för 2021 års säsong som innehåller sju deltävlingar. Nu öppnar man redan för intresserade arrangörer 2022 för att vara förberedda - både som cup och för arrangörer!
- Säsongen 2021 har inte startat, men med tanke på läget ser ut så har vi beslu...

Publicerad: 2021-01-26 21:53


WRC comeback för Paddon 2021?
© Graeme Murray Photography.Nya Zeeländaren Hayden Paddon tappade fabrikskontraktet med Hyundai Motorsport efter säsongen 2018, trots det blivit märket troget genom den Nya Zeeländska importören.

Driver eget team och kör Hyundai i20 Ap4 på hemmaplan, byggt en Kona EV - en eldriven fyrhjulsdriven rallybil som ska konkurrera ...

Publicerad: 2021-01-25 22:30


Rally på gång, Utriksesrunda och Jämtnatta.
© emotorsport.seÄntligen säger nog de flesta, efter en vinter med inställda tävlingar trots att snö och is finns. Ett par arrangörer i norr ger sig nu på försök med tävling. Arbete ihop med myndigheter och strikta riktlinjer så har man kommit så långt att man kan bjuda in till rally.

Den 20:e februari planerar M...

Publicerad: 2021-01-25 22:26


Ogier kung av Rallye Monte Carlo, åttonde segern för femte tillverkaren.
© Toyota Gazoo Racing.Han har sju VM titlar, två färre än Sebastien Loeb. Men i Rallye Monte Carlo är Sebastien Ogier och Julien Ingrassia kung. I och med söndagens vinst tog han en åttonde totalseger i tävlingen, sju delade han med Sebastien Loeb och närmast bakom är så Tommi Mäkinen med fyra vinster ihop med bland andr...

Publicerad: 2021-01-24 21:16


Tänak på tre hjul, riskerar uteslutning.
© Hyundai Motorsport.Inga poäng in på kontot från Rallye Monte Carlo, säsongsinledningen för Ott Tänak blev precis som förra året svag. Då bröt Estländaren efter en otäck krasch, nu var det istället punkteringar som förstörde helgen, något som gjorde att ekipage bröt.

Estländaren ledde rallyt efter torsdagens två st...

Publicerad: 2021-01-24 20:56


Neuville nöjd med nye co-drivern, fortsätter med Arctic Rally Finland.
© Hyundai Motorsport.Bara veckan före starten av årets Rallye Monte Carlo tvingades Thierry Neuville söka ny co-driver, in kom landsmannen Martijn Wydaeghe.

För WRC serien rätt okänd, har tidigare setts på EM och WRC2 nivå med Guillaume de Mevius i Citroën C3 R5 men har också gjort start i WRC bil tidigare, då med Cr...

Publicerad: 2021-01-24 20:53


Lärorik Hyundai-debut i VM för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg var med och kämpade om en topplacering i sin klass i Rally Monte-Carlo när debuten slutade med ett stopp i en snödriva på sista specialsträckan på söndagen.

19-åringen fastande med sin Hyundai i diket och utan någon publik på plats fanns det ingen hjälp att få för att komma tillb...

Publicerad: 2021-01-24 16:47


Ogier, Toyota, Mikkelsen och Rossel toppar WRC tabellerna.
© Toyota Gazoo Racing. En maximal start på säsongen för Sebastien Ogier och Toyota Gazoo Racing, efter helgens Rallye Monte Carlo toppar fransmannen VM serien på maximala 30 poäng. Tvåan i rallyt Elfyn Evans är också tvåa i tabellen på 21 poäng, fyra färre för Thierry Neuville.

I teamens mästerskap är det Toyota Gazoo...

Publicerad: 2021-01-24 15:00


Ogier tar segern i Rallye Monte Carlo - dubbelseger för Toyota.
© Toyota Gazoo Racing.Full pott, seger och fem bonuspoäng för förare, samtidigt full pott för Toyota Gazoo Racing i premiären med Jari-Matti Latvala som teamchef. För Toyota innebar sista sträckan de tre snabbaste tiderna totalt och klar ledning i VM tabellerna!

Britten Elfyn Evans var tvåa i VM serien förra säsongen,...

Publicerad: 2021-01-24 12:56


Mikkelsen vinner WRC2 i Rallye Monte Carlo.
© Skoda Motorsport.Andreas Mikkelsen tar hem WRC2 klassen och är bästa Rally2 ekipage totalt, men det gick hårt på avslutningen, sträcksegern tog trots problem i en hårnål där färden kunde tagit slut.

Men Andreas och Ola klarade sig vidare,
- Helt perfekt, svårkört på sista sträckan då vi inte tilläts ha våra g...

Publicerad: 2021-01-24 12:47


Tidigare nyheter:
Solberg avancerar, tredje Rally2 ekipage efter ss14.
Neuville snabbast - Ogier leder före Evans.
Ogier drygar ut - Solberg totalfyra på ss12.
10-talet förare straffade för genande i Rallye Monte Carlo.
Följ söndagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo.
Nu perfekt vinter, Rally Finnskog tvingas ställa in ändå.
Ogier och Wydaeghe bötfällda för hjälmtrubbel.
Evans snabbast men Ogier leder - Solberg totalfemma på ss11.
Ogier i fortsatt ledning, punktering för Solberg.
Ledarskifte efter Ogiers snabba ss9 - trippel Toyota i topp.
Se Rallye Monte Carlo, en sträcka live i SVT & sammandrag på RedBull TV.
Så körs lördagen i Rallye Monte Carlo, risk för snö!
Mikkelsen snabbast, fortsatt fem olika tillverkare topp fem.
Punktering sänkte Ogier, Evans ny ledare - Mikkelsen dominerar Rally2.
MAS tar sikte på nytt mästerskap 2021.
Se SS7 i Rallye Monte Carlo live på SVT.
Ogier upp som ledare i Rallye Monte Carlo efter SS5.
Följ fredagen av Rallye Monte Carlo - fem sträckor!
Volvo Euro Cup klart för start, kör i Holland, Sverige, Norge, Danmark & Belgien!
Fem R5 tillverkare topp fem i Rallye Monte Carlo.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Mikkelsen med overbevisende seier i Rallye Monte-Carlo
»
Rally Finnskog utsatt!
»
Numedalsrally 2021 avlyst!
»
Arctic Lapland Rally: Problemer for Veiby, Solberg imponerte!
»
Veiby på fjerdeplass i Finland etter förste dag.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ Arctic Lapland Rally via Resultat, GPS-karta och WebTV.
» SVT´s rallytablå för Rallye Monte Carlo - fem sträckor live!
» Publikfritt i Arctic Lapland Rally, då sänder arrangören live från fem sträckor!
» Följ lördagen av Arctic Lapland Rally, Resultat, GPS & WebTV.
» Ogier snabb i Finland, bötfälld efter besök hos Toyota Gazoo Racing.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.