GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Robin Adolfsson med co-driver Nicklas Jidflo tog sig upp till tredjeplatsen i tabellen för 4WD Övriga.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Emrik Smedberg och Carl Eriksson fortsatte stabilt med att samla poäng.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hans Bååth med co-driver Andreas Sigfridsson slutade East Sweden Rally på 23:e plats av 58 startande vilket är ett av duons bästa resultat hittills.
DRIVE VXO Motorsport klättrar i Teammästerskapet i Rally-SM.
PRESSRELEASE

Efter årets tredje deltävling i Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping avancerade DRIVE VXO Motorsport fyra placeringar i teammästerskapet.

Robin Adolfsson med co-driver Nicklas Jidflo tog sig upp till tredjeplatsen i klassen 4WD Övriga, Emrik Smedberg tillsammans med Carl Eriksson håller niondeplatsen i otrimmat 2WD. Hans Bååth och Andreas Sigfridsson gjorde sitt hittills bästa resultat och tog sig i mål på 23-plats av 58 startande i den stora klassen Trimmat 2WD.

Teamet samlade ytterligare 20 poäng och avancerar från elfte till åttonde plats i Rally-SMs Teammästerskap.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog återigen värdefulla SM-poäng. Duon ligger nu på en tredjeplats i klassen med endast 6 poäng upp till andraplatsen.
"Vi körde bra hela dagen. Vi låg innanför ramen för vad som är rimligt utan att ta alltför stora risker. Vi tappade 15-20 sekunder på SS3 och lite till på SS6 när bromsarna inte orkade med. Det fick gå på ren vilja. Vi fick åka brett och sladda av farten när bromsarna inte orkade, det tog oss i mål men med tidstapp naturligtvis. Vi tog verkligen i idag och missade tyvärr tredjeplatsen med 0,5 sekunder och hade 20 sekunder upp till andraplatsen", sammanfattar Robin Adolfsson.

"Utan problem hade vi varit med och fajtas om andraplatsen. Vi fick dock med oss en bra poängskörd efter att ha tagit fulla powerstage poäng på SS7. Med tempot från Linköping kommer vi väl förberedda till Sandviken om två veckor och då kommer vi köra för SM-silver", fortsätter Nicklas Jidflo.

Emrik Smedberg och Carl Eriksson fortsatte med sin stabila körning och plockade återigen viktiga poäng.
"Vi gör inga misstag utan åker på och sätter bra tider på de sträckor där vi kan. Vår utmaning är att vi tappar på krokiga partier där vår Gr N-bil bil förlorar på grund av sin högre vikt jämfört med våra konkurrenters lättare R2-bilar. Vi lär oss dock mycket av detta och jobbar ständigt med att hitta sätt att anpassa körningen för att bli så effektiva som möjligt på de partier som inte riktigt passar bilen. Ser vi till de positiva sidorna så kan vi konstatera att de sträckor där det går att åka ett jämnt tempo, utan alltför många temposänkningar, hänger vi med bra. Vi åker på och samlar poäng även i Sandviken så får vi se hur långt de räcker i totalen. Vi har sju poäng upp till femteplatsen och med lite tur kan vi ta oss dit", säger Emrik Smedberg.

"Vägkaraktären i Linköping var värdefull för oss i utvecklingen av vårt notskrivande. Särskilt sträckorna på övningsfältet som innehåller väldigt många olika varianter på svängar med en och samma radie. I kombination med att vi försöker hitta en effektivare körstil måste vi också skapa förutsättningar för att kunna utnyttja den. Och för det krävs noter som ger Emrik en mer detaljerad beskrivning av vägen", berättar Carl Eriksson. "Vi gjorde stora framsteg med detta i Linköping och det kommer vi ha stor nytta av framöver, oavsett bil."

Teamchefen Hans Bååth med co-driver Andreas Sigfridsson slutade East Sweden Rally på 23:e plats av 58 startande vilket är ett av duons bästa resultat hittills.

"Vi ser detta som ett rejält kliv framåt på vår nivå", säger Hans Bååth. "Vi försöker öka tempot utan att ta alltför stora risker. Samtidigt utvecklar vi bilen som ännu är ganska oprövad i Sverige. Vi är inte så många som kör BMW M3 här, därför har vi sneglat mycket på Finland där bilen är vanligare. Dock skiljer sig vägarna åt en hel del och vi har nu efter dryga två år med bilen utvecklat framförallt fjädringen mot att passa både oss och de svenska vägtyperna. Bilens setup är idag väldigt annorlunda jämfört med när vi började köra den 2018. Vi känner en allt större trygghet i bilens uppträdande vilket är en förutsättning för att tempot skall kunna öka..."

"Jag trodde att vi skulle kunna höja tempot ett snäpp i Linköping" kommenterar Andreas Sigfridsson. "Bilen , noterna och körningen kändes bra i Hässleholm men tyvärr fick vi inte så många mil och framförallt ingen clean sträcka där vi kunde utvärdera tiderna. I Linköping åkte vi fortare än någon gång tidigare under de två senaste åren vi tävlat tillsammans. Det ska bli kul att se vad detta kan räcka till i Sandviken."

Efter tre deltävlingar ligger Robin och Nicklas på tredje plats i klassen 4WD Övriga med endast 6 poäng upp till andraplatsen.

Emrik och Carl lämnar Linköping på en niondeplats i förarmästerskapet för klassen otrimmat 2WD/R2 med sju poäng upp till femteplatsen.

Hans och Andreas är hittills poänglösa i SM men tog sig i mål på 23 av 58 startande i Trimmat 2WD i East Sweden Rally.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-08 18:42


Följ fredagen av Rallye Monte Carlo - fem sträckor!
© Hyundai Motorsport.Redan klockan 06:10 rullar första ekipage iväg på ss3, en timma tidigare klockade de in på service. Första sträckan av fem under fredagen i Rallye Monte Carlo. Aspremont / La Batie-des-Fonts på knappt två mil ska de tävlande möta på morgonen.

Knappt timman senare är det dryga två mil långa Chala...

Publicerad: 2021-01-21 21:03


Volvo Euro Cup klart för start, kör i Holland, Sverige, Norge, Danmark & Belgien!
© emotorsport.seNorska Aurskog Höland Rally i Björkelangen blir sista deltävling i Volvo Euro Cup, fjolårets försök med nystartade cupen blev en dubbeltävling i Danmark, resterande del tvingades ställas in i spåren av Corona pandemin.

I år satsar Ted Malm bakom serien på fem deltävlingar, alla stora rallyn som i...

Publicerad: 2021-01-21 20:20


Fem R5 tillverkare topp fem i Rallye Monte Carlo.
© Oliver Solberg Media Office.33,8 sekunder skiljer fem tillverkare åt i Rally2 klassen i Rallye Monte Carlo efter två sträckor, fyra mil och 26 minuters tävlande. Summerat samtliga Rally2 ekipage oavsett klass så är det ett spännande resultat.

Leder gör Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia Rally2 Evo, nio sekunder bakom ses Adrie...

Publicerad: 2021-01-21 19:56


Tänak och Mikkelsen övertygar, toppar var sin VM klass efter ss2.
© Hyundai Motorsport.När de första fyra milen av årets WRC säsong inleddes under eftermiddagen var det Ott Tänak som hade bäst känsla för underlaget, Estländaren i Hyundai tog två sträcksegrar och leder 3,3 sekunder före Kalle Rovanperä.
- Men motorn dog två gånger innan start, några sekunder kvar och vi han starta ...

Publicerad: 2021-01-21 17:52


WRC året startar, följ Rallye Monte Carlos två första sträckor.
© Toyota Gazoo Racing.Drygt fyra mil ska avgöras under första dagen i Rallye Monte Carlo, vid klockan 14:08 Svensk tid rullar första bil ut på två mil långa Saint-Disdier - Corps, timman senare väntas Saint-Maurice / Saint-Bonnet sträckan, också den på två mil köras.

Startordningen går utefter fjolårets VM tabell, Seb...

Publicerad: 2021-01-20 21:52


Nyheter, Tider & Reultat för Rallye Monte Carlo.
© Oliver Solberg Media Office.Automobile Club de Monaco fixade WRC premiären, om än med justerad tidsplan och strax under 30 mil körs Rallye Monte Carlo. Full satsning med både WRC2 och WRC3 samt FIA R-GT Cupen till start och det blir en tuff start, ingen shakedown körs för att tighta ihop tidsschemat för att klara de regionala ...

Publicerad: 2021-01-20 21:26


Nya namn i SM när Sprint blir Grus och Asfalt.
När Svenska RallyMästerskapen signade avtal med SBF gjordes det för tre mästerskap, ett traditionellt och två nya unika mästerskap.
- Vi fick inte använda namnet sprintmästerskap då Riksidrottsförbundet och SBF fann detta namn tillhöra SM-veckan. Nya enkla namn till våra två mästerskap togs fr...

Publicerad: 2021-01-20 21:19


Kristoffersson tillbaka i rallybil, ses i rekordstor norsk R5 klass till Rally Finnskog.
© emotorsport.seJohan Kristoffersson tillbaka i rallybil, Värmlänningen är nu tillbaka i rallybil när första deltävlingen i det Norska Rallymästerskapet avgörs den 30:e januari.

När arrangerande KNA Kongsvinger kör KNA Rally Finnskog över sex sträckor på 10 mil under lördagen står Svensken på startlinjen i VW Po...

Publicerad: 2021-01-20 20:08


Suzuki Swift R4lly redo för EM serien, två bilar i ERC2.
© FIA ERCSuzuki Motor Iberica anmäler två bilar till EM serien, tävlandet sker i ERC2 klassen och då med Swift R4lly S som baseras på "Rally2 Kit", tidigare kallad R4.

Marknaden för Rally2 Kit kändes allt mer insomnande när FIA introducerade de nya Rally3 reglementet och M-Sport visade sin bil. Men indika...

Publicerad: 2021-01-19 22:38


Startnumren valda för årets WRC säsong - Ogier nummer 1.
© Toyota Gazoo Racing.Tio ekipage i WRC klassen, under ett par år har de tävlande i klassen haft chansen att välja egna startnummer - fasta nummer över säsongen. Till årets säsong är åter nummer 1 i bruk, en siffra endast mästaren kan välja. Under fjolåret sågs inte Ott Tänak med nummer ett, han valde att fortsätta med 8...

Publicerad: 2021-01-19 21:16


Tidigare nyheter:
Suzuki Swift R4lly redo för EM serien, två bilar i ERC2.
Startnumren valda för årets WRC säsong - Ogier nummer 1.
Meeke utmanar Al-Attiyah i Qatar International Rally.
Sist ut, Ogier, Evans och Rovanperäs tankar inför Rallye Monte Carlo.
Suninen och Greensmith optimistiska inför Rallye Monte Carlo.
Renault Clio Rally4 testas i Rallye Monte Carlo, tävlingsklar i april.
Så säger Tänak, Neuville och Sordo om chanserna i Rallye Monte Carlo.
SVT´s rallytablå för Rallye Monte Carlo - fem sträckor live!
Solberg och Gryazin skippar WRC2 i Rallye Monte Carlo.
Tablån inför Rallye Monte Carlo för RedBull TV.
Svenskarna summerar helgens Arctic Lapland Rally.
Stark debut av fabriksföraren Oliver Solberg.
Solberg 0,9 sekund från R5 segern i Arctic Lapland Rally.
Hänninen leder - Solberg totalsnabbast på ss8, två sträckor kvar i Arctic Lapland Rally.
Följ lördagen av Arctic Lapland Rally, Resultat, GPS & WebTV.
Utmanande och lärorikt Dakarrally för Ekström och Bergkvist.
Hänninen, Asunmaa och Lindholm i toppen av Arctic Lapland Rally.
Hänninen snabbast i Arctic Lapland Rally - Salo leder för mästerskapet.
Hyundai nytt, Neuville byter co-driver och så ser årets i20 WRC ut.
Toyota Gazoo Racing visar årets Yaris WRC.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Numedalsrally 2021 avlyst!
»
Arctic Lapland Rally: Problemer for Veiby, Solberg imponerte!
»
Veiby på fjerdeplass i Finland etter förste dag.
»
Veiby påmeldt i Arctic Lapland Rally
»
Ola Flöene tilbake hos Andreas Mikkelsen
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ Arctic Lapland Rally via Resultat, GPS-karta och WebTV.
» SVT´s rallytablå för Rallye Monte Carlo - fem sträckor live!
» Publikfritt i Arctic Lapland Rally, då sänder arrangören live från fem sträckor!
» Följ lördagen av Arctic Lapland Rally, Resultat, GPS & WebTV.
» Ogier snabb i Finland, bötfälld efter besök hos Toyota Gazoo Racing.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.