............ LÄS MER OM BILARNA OCH LÄGG ETT BUD .............

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Denna BMC Cooper S inköptes den 30 maj 1970 för 4400: -. Den hade en nedväxlad låda, motorn borrad till 1293 cc och gav 100hkr. Hade ett extraktorgrenrör följt av ett 2 tums system med en dämpare. Toppfart 140 km/h, väldigt snabb i acceleration! Det lades i en bricka på vardera sida i vätskefjädringen fram, för att höja framvagnen. Den hade gått som isbanebil i Norrland.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
I garaget visas bilder på rallyförare, rallybilar. Startlistor, resultatlistor från 70-talet. Klassiska Rallycupen och sträcktider under 90-talet. Namn som Kalle Grundel, Leif Nilsson, P-I Walfridsson, Jerry Larsson, Anders Oscarsson, Mats Adolfsson, J Sönegård, Leif Ramström, K-G Backström, Lennart Kristensson, J-O Blixt, U Josefsson, P-O Flogner, K Jönsson, inte undra på att man kallade det för Lilla VM.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Pontus Lönnströms vassa Volvo 940 grupp H rönte stort intresse. Den hade en kraftfull motor, riktig växellåda och bilen ett avancerat stötdämpar/fjädringssystem. Men som alla vet räcker det inte bara med en snabb bil. Det måste också till en snabb och duktig chaufför för att vinna ett JSM.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Beatrice Svensson med sin kartis Anna Sörman i sin häftiga Volvo 240 (närmast). De var starkt på G, men rullade i Marknadsnatta strax efter den här helgen. Nathalies fräna Suzuki hamnade tyvärr också på taket i Norrköping, så det blev plåtjobb och en ny fräsch lackering efter detta. Kalle Olstams snabba Appendix-k utrustade Volvo 240 är nu såld.
Rally & Konst i Järnboås 2021 - Nils-Brage laddar för ny utställning i september.

Planeringen är nu i full gång inför höstens konstrunda, Ljusstråk. Den första helgen i september, 4-5/9! Den konstnärliga biten är redan klar. Karin Pettersson visar sina akvareller och keramikern Jennie Henriksson sina alster. I år är det faktiskt 5:e året med rally, vid sidan av den konstnärliga biten. Rally i text och bild, som det brukar stå i annonserna. Räknar också med att lastbilsälskare ska få sitt lystmäte tillgodosett i år. Allt började dock med denna grupp 2 trimmad BMC Cooper S från 1965.

År 2017.
Ett gäng från Hallsberg dök upp.
Titta där Janne, du var med i ISTEÉT 1970, i en Volvo PV med startnummer 25!
Det var bara det att tävlingen ställdes in p.g.a. vatten på isen. En annan storhet som ärade med besök var en av ”Sveriges bästa kartläsare”, Bruno Berglund. Han och frun berättade att de höll på och städade i garaget hemma. Bl.a. hittade han en beskrivning/ritning över en framtagen instrumentpanel inför ett Safari-rally.

JSM mästare 2018.
Under 2018 ställde JSM-mästaren Pontus Lönnström ut sin häftiga Volvo 940. Det extra roliga är att Pontus bor i Järnboås. Nu började det dyka upp gamla rallyåkare från förr, t.ex. gamle stjärnföraren Alf-Göran Hagelin från Filipstad. Den snabbe f.d Std-B åkaren Mats Danielsson från Nora som totalsegrade i SMK Örebros ”Bildelstrofén” 1978. Och ett gäng rallybitna från Borlänge, kul!

Rallytjejer 2019.
Till året 2019 tänkte jag att det skulle vara roligt att hitta några rally-tjejer som kunde visa upp sina ekipage. Jodå, bara över skogen väntade Vikers Beatrice Svensson med sin superhäftiga Volvo 240. Inte långt därifrån boende Nathalie Wennerström med sin fräsiga Suzuki. Det hördes att många tyckte det var roligt att tjejer körde rally. Den fina appendix-k utrustade Volvo 240:n ägdes och kördes av Kalle Olstam.
Finn Sohlberg från Karlstadstrakten dök upp, en känd gammal Saab-förare. Han hade med sig en bild då han flög högt på en specialsträcka i Värmland. Hans-Åke Israelsson från Skepptuna, som både körde/läste i Klassiska Rallycupen hälsade på i Skogshyddan. Han växte upp där i sina ungdomsår och han älskar Järnboås.

Gamla rallybilar 2020.
År 2020 skulle komma att bli en utställning med gamla klassiska rallybilar. Först klar blev Göte Nygren. Vid besök hemma hos honom undrade han vilken Saab jag tyckte han skulle ställa ut! Det var ju fantastiskt att få välja, men jag föll för den knallröda Saab-sporten. Nästa person att göra klart med var en gammal kompis från förr, Bengt-Göran ”Benga ” Jonsson. Många känner honom från Mekonomen-tiden i Örebro. En riktig Ford-fantast, speciellt Cortina modellen. Han frågade också vilken bil jag tyckte han skulle ställa ut. Jag valde mellan den vita och gröna. Men det blev den i British Racing Green!
Jag hade tidigt tänkt på den snabbe PV-föraren från Ludvika, Adam Backström. Han verkar omåttligt populär då han kommer farandes på specialsträckorna i sin tuffa Volvo PV. Med en 5-växlad låda och power i motorn, är det alltid spinn på bakhjulen. Han slår inte av, konstigt att han håller sig på vägen …
Förra året var det rekord med antalet besökare. Både då det gäller den konstnärliga biten med Karin Petterssons akvareller och Jennie Henrikssons häftiga keramik. De gamla rallybilarna i toppskick på gräsmattan, rönte stort intresse.

Vad väntar 2021?
År 2021. Som sagt, nu är planeringen igång inför höstens Rally & Konst vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås.
Akvarell och keramik utställningen sker i maskinhall med öppen framsida. Rallybilarna utomhus och ”Rally i text och bild” i garaget med öppen dörr. Allt Corona anpassat. Trots dessa konstiga tider hoppas jag hitta några som inte tävlar just denna helg, 4-5 september. Vi får se vilka bilar som kommer vara på plats.
- Välkomna till Skogshyddan på förhand, avslutar Nils-Brage Pettersson!


Från 2020, närmast Adam Backströms snabba Volvo PV rally, i mitten ”Bengas” tuffa Ford Cortina GT, längst bort Göte Nygrens fantastiska Saab Sport grupp 2-trimmad och utrustad.

Publicerad: 2021-04-15 20:43


Följ lördagens rallyn, bland andra Uddevalla City Race & Vltava Historic Rally.
© emotorsport.seUddevalla City Race, långt ifrån det centrala Cityrace med storpublik som varit planen, istället sker det långt ifrån centrum och befolkning. Tävlingen är publikfri och körs helt på inhägnat område men arrangören och SM promotorn sänder live från tävlingen, samtidigt går resultaten live på webben un...

Publicerad: 2021-05-07 20:24


Johnsens trea i Tjeckiska EM rallyt efter etapp 1.
© Anders Johnsen.Om Karl Wagner körde hem de tre första sträckorna i Historic Vltava Rallye under fredagens tidiga kväll så var det Andrea "Zippo" Zivian i Audi Quattro som gick bäst under kvällen.

Italienaren "Zippo" tog två sträcksegrar, ligger fortsatt tvåa totalt med 17,8 sekunder upp på Wagner i Porsche 911 ...

Publicerad: 2021-05-07 20:19


Johnsens trea totalt efter tre sträckor i Historic Vltava Rallye.
© Anders Johnsen.- Det regnar, eftersom det är rally. Håller det i sig så här då blir det regndäck från SS1. Vi rekade SS3 en sista gång på förmiddagen och den är mycket lerig bitvis och det har genats en halvmeter på flera ställen så det blir lite besvärligt att åka där med våra bilar med halvdan fjädring, och s...

Publicerad: 2021-05-07 18:43


Midnattssolsrallyt skjuts upp, siktar på 2022.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men skjuts nu upp.
-Vi gör vårt yttersta för att kunna köra 2022, säger Philip von Mecklenburg, KAK.

De rådande omständigheterna gör att organisationskommittén nu väljer att ställa in årets Midnattssolsrally.
– Intresset för Midnattssolsrallyt...

Publicerad: 2021-05-07 11:11


64 ekipage inleder Asfalt SM med Uddevalla City Race.
© emotorsport.se Ett 60-tal bilar gör upp när Asfalt SM startar med Uddevalla City Race, allt tävlande sker helt utan publik långt ifrån city på inhägnat område! Men resultat och livestream från tävlingsområdet kommer sändas under hela tävlingen!

Klent startfält i årets första rally.
Arrangerande BMK Udd...

Publicerad: 2021-05-06 21:04


Johnsens redo för Historic Vltava Rallye, årets andra EM deltävling!
© Anders Johnsen.Från Tjeckiska Klatovy körs Historic Vltava Rallye, andra deltävling för FIA European Rally Championship, 12 sträckor på 13,5 mil väntar de 60-talet tävlande med start fredag eftermiddag.

Svenskt i startlistan bland de 20 EM ekipagen, Anders och Ingrid Johnsen gör ny EM start. Sedan den Italiensk...

Publicerad: 2021-05-06 20:13


Drive VXO Motorsport gör årspremiär i Rally-SM Asfalt i helgen.
© Drive VXO.Den 19 juni avgörs deltävling tre i Svenska Rallymästerskapens Asfalts-SM på hemmaplan hos DRIVE VXO på Uråsa flygfält. Men redan nu kommande helg gör teamet årspremiär i teammästerskapet med tre anmälda bilar.

Teamets ordinarie förare Emrik Smedberg med co-driver Carl Eriksson i Ford Fiesta R2T ...

Publicerad: 2021-05-06 19:40


Neuville och Tänak förlänger med Hyundai efter 2021.
© Hyundai Motorsport.Både Thierry Neuville och Ott Tänak förlänger sina kontrakt med Hyundai Motorsport efter årets säsong. De båda förarna som kör på heltid väljer nu att förlänga sina kontrakt under en flerårsperiod med Hyundai Motorsport.

Anledningen till de tidiga kontraktsförhandlingarna är att testerna med 2022...

Publicerad: 2021-05-05 22:12


WRC körning för Veiby & Andersson i helgens Italienska Targa Florio.
© Hyundai Motorsport.Targa Florio - Rally Internazionale di Sicilia körs för 105:e gången, flera tävlingar i tävlingen, bland annat en med moderna WRC bilar där Thierry Neuville och Ole-Christian Veiby / Jonas Andersson kör Hyundai i20 WRC. Andra tävlingen för Norsk/Svenska ekipaget i WRC bil.

Shakedown och första ko...

Publicerad: 2021-05-05 20:12


Hansen i helgens Tjeckiska Rallye Sumava Klatovy.
© emotorsport.seSvenskt i det 80-talet stora startfältet för Tjeckiska Rallye Sumava Klatovy, tävling över 15 mil asfalt. 7 sträckor på 88km under lördagen, två sträckor går dubbelt under söndagen och adderar då 62km till innan målgång.

Victor Hansen och Victor Johansson tar teamets egna Peugeot 208 R2 till Tje...

Publicerad: 2021-05-05 20:02


Tidigare nyheter:
Carlberg, Äntligen dags för Rally SM premiär!
SM Veckan Sommar i Halmstad ställs in.
Ny WRC-chans för Oliver Solberg i Rally-VM.
McRae kör Australiensiska Rally Mästerskapet 2021.
Brittiska Rally Mästerskapet redo att start upp, anmälan har öppnat.
Veiby & Andersson vinnare i Rali Terras d´Aboboreira.
81 bilar till Rally de Portugal, dubbelt Svenskt i rekordstora WRC2!
Veiby och Andersson leder Rali Terras d´Aboboreira efter dag 1.
Ingen inbjudan till Midnattssolsrallyt 1:a maj, skjuts framåt i väntan på besked.
Linköpings rallyträning inställd.
Maxat intresse för klassiska Safari Rallyt, fyra Porschar för Team Tidö / Race4Health.
Veiby & Andersson i helgens Portugisiska Mästerskap, nästa helg WRC start i Italien.
Gruvrundan inställd, nytt tapp för Bilsport Rally Cup.
Följ Rally-SM live, syns genom Streamify.
10% av Malms Motorsports budget till #FkkCancer!
Första filmerna från testerna med M-Sports Ford Fiesta Rally1 2022!
Dubbelt Svenskt till Klatovy, Hansen & Johnsen testar tjeckisk rallyasfalten.
Uråsa laddar för Asfalts-SM.
Rallykoll världen runt, så gick det i några av helgens rallyn!
Lärorik helg för Dennis Rådström & Johan Johansson i Kroatiens VM-rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Optimisme for Aurskog-Höland Rally
»
Oliver Solberg med ny start i WRC-bil
»
Rally Hedemarken går som normalt i september
»
Nytt löp med WRC-bil for Veiby
»
Mads Östberg tok seieren i Rally Kroatia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 64 ekipage inleder Asfalt SM med Uddevalla City Race.
» Carlberg, Äntligen dags för Rally SM premiär!
» Ny WRC-chans för Oliver Solberg i Rally-VM.
» Följ lördagens rallyn, bland andra Uddevalla City Race & Vltava Historic Rally.
» McRae kör Australiensiska Rally Mästerskapet 2021.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Blomberg och Olearys Racing siktar på Brittiska Mästerskapet i Mirage R5.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.