Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Full fart under en regnig ”Gullringshus-Stjärnsväng” i Tomellila den 4 april 1992. Första barmarkstävlingen för året. 49 mil från Örebro, sedan hem igen samma dag! Genom snöstorm på det småländska höglandet. Då är man bra sugen på rallyåkning, kartläsare Tommy Holmén.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Vem minns inte bröderna Sture och Tord Linberg från Hällefors MK? Nu är det dags igen för Sture att sätta sig bakom ratten. Som kartläsare sonen Martin och för servicen står äldre sonen Tommy! Knästående (fr.v) Tommy Lindberg, Martin Lindberg och pappa Sture Lindberg.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Den snabbe chauffören och skicklige bilbyggaren Janne Westlund vid sin Opel Ascona A. Det här motorutrymmet går inte av för hackor, eller vad sägs om en cross-flow motor som ger 237 hkr vid 8000 r/m.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Precis så här såg Sylvia Österbergs Opel Ascona ut då hon vann damklassen i Monte Carlo-Rallyt 1973 tillsammans med Inga-Lill Edenring. – Det ska på en smal blå rand efter sidorna, berättar Janne.
Rally & Konst vid Skogshyddan 2021!

Helgen den 4-5 september, då slås portarna upp i garaget för årets Rally & Konst vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås. Väggarna är fyllda av reportage från tävlingar under 70-talet. Resultatlistor, foton, collage med ”vassa värmlänningar” och ”snabba T-klubbars förare”. Fortsätter med Klassiska Rally Cupen under 90-talet. Utanför garaget kommer gräsmattorna vara nyklippta för rallybilarnas utställning och flaggan vara hissad! I år blir det tema ”Opel Rally”. Plus en liten överraskning. Lars Persson från Nyhyttan visar upp sin 50 år gamla Volvo lastbil N 86 i utmärkt bruksskick.

Beträffande konsten så visar Karin Pettersson, med egen ateljé i Örebro, sina naturinspirerande abstrakt målade verk. Fantastiska skapelser gjorda i akvarell. Gästutställaren Jennie Henriksson visar också sina häftiga och avancerat experimentella verk med Bergslagen i åtanke. Keramik gjort i verkstaden på KKV i Örebro.

Lindbergare från Bredsjö gör rallycomeback!
Från Järnboås till Bredsjö är det inte långt. Målet är ett besök hos Lindbergs Bil. Mitt i skogen ligger bilverkstaden, nästan granne med ”Bredsjö Gårdsmejeri & Ostcafé”. En rallyutrustade Opel Ascona B, en sådan där bil som Opelteamet hade. Vilken pärla, ska han verkligen ta ut den i skogen?
- Det ska bli spännande, säger Sture. Senast jag körde rally var för över 20 år sedan.
Vem var snabbast av er bröder, kände jag mig nästan tvingad att fråga? Sönerna skrattar då vi sitter i fikarummet hos Lindbergs Bil i Bredsjö. Jag märker att Sture blir diplomatisk, han svarar.
Under Bergslagsrallyt 1979 åkte vi sekundlika på Björnjägaren, den var nästan 10 mil lång. Vi fick båda tiden 73,41! Dock, den här bilen har jag kört 1 kilometer på grusväg! Undra hur det kommer gå?

Men det har varit karossbyte på den nya bilen. Tror det var ”PG” Anderssons pappa som rullade med den i ett Midnattssolsrally. ”Pitan” i Stockholm blev inblandad då. Hela bilen är därefter genomgången av tidigare SM-vinnaren Mats Karlsson. Den är snabb, 190hk ger motorn, har en 5 växlad ZF-låda och bakaxelutväxling 5,28 med diff.

Sture har erfarenhet både av Ascona A och Kadett GTE. Debuten i bilen har dröjt, beroende på Pandemin.

Sonen Martin kommer vara kartläsare. Själv var Martin lovande längdskidåkare, gick på skidgymnasiet i Torsby. Men nu är det kartläsare som gäller, både till pappa Sture och brorsan Tommy! Första gången jag åkte med var 2003, med brorsan. Men, det är också Enduro som gäller nu.
Jag kör en Husqvarna 350, har åkte Gotland Grand National 2 gånger.

Storebrorsan Tommy började med folkrace.
Jag kom sedan in på Motorsportsgymnasiet i Mantorp. Började skruva i STCC åt Kristoffersson Motorsport. Första rallybilen blev en Citroen, därefter Peugeot. - Golfen jag kör nu köptes i Danmark. Det är en ren grupp H-bil, motorn ger 235 hkr. Sedan blev det barn och bilen står nu här inne i garaget och väntar.
Kom och se Sture Lindbergs Opel Ascona B rally!

Fabrikare på gång i Bångbro, strax söder om Kopparberg!
Ja, de är det första man tänker på då man får se en skymt av bilen. Färgen, taklackeringen, skärmbreddarna. Jag är inte ensam på besök i verkstaden, folk kommer och går. Intresset är stort för att se hur bilen tar form. Och snart är det dags för premiär, nämligen som föråkare i Kils SM-tävling den 14 augusti.
Janne Westlund började tidigt med rally.
Jag var ju inte så intresserad av bakverk, som ”farsan” tyckte att jag kanske skulle hålla på med, Han var konditor.
Jag började åka kartläsare med en granne som heter Lars-Ove Pettersson. Jag var 13 år. Han hade bilverkstad bredvid vårt Värdshus. Jag hängde mycket i hans verkstad. Det slutade med att jag som 17 åring köpte en Ascona A i Fredriksberg. Jag gjorde i ordning bilen, den blev klar innan jag hade körkort. Jag fick ”tvinga” brorsan att köra, det gick bra. Han körde upp sig till B-förare. Därefter körkort, då skiftade jag över brorsan till kartläsarstolen. Det var så det började.

1983 byggde vi en ny bil, provade att åka Junior SM, det gick så bra i Falun att vi blev trea. Vi körde upp oss till A-förare snabbt. Det var en rolig tid. Vi byggde en Opel Manta 1986, tyckte dock det var svårt att få till väghållningen på den. Christer Sunner föreslog att vi skulle satsa på en fyrhjulsdriven bil. Vi började bygga en Audi Quattro. Det gick bra med den, så bra att jag fick en förfrågan av Anders Kulläng om jag ville vara med i juniorlandslaget. Det här var 1987.
Nu är det 2021 och Janne Westlund är fortfarande aktiv. Han har kört både framhjulsdrivet, bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Han behärskar allt och åker fort! Nu snart åter redo i en Opel, en ”fabrikare”, med en cross-flow motor på 237 hkr. Det här blir något att bita i för konkurrenterna i Appendix k, den saken är klar!

Kom och se Janne Westlunds Opel Ascona A CF rally!

Publicerad: 2021-08-02 19:03


Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
© emotorsport.seEfter nio specialsträckor, fem av dagens tog SM ekipagen service, vid 11:30 checkar första bil in till serviceplatsen i Klevshult för en timmas översyn och mekande, för förarna blir det chans till en bit mat innan Rally SM säsongen avgörs.

Med start 12:55 går sista etappen igång, då väntar tre st...

Publicerad: 2021-09-25 00:27


Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
© emotorsport.seRallysporten är rejält på gång, sju tävlingar under lördagen är ett klart bevis på detta. Göhlins Skilling 500 hos Skillingaryds MK som Rally SM final körs med 70-talet åkare över 11 mil special, totalt 15 sträckor varav 11 på lördagen med första sträckan 8:05. Det sänds Rallyradio via SM seriens be...

Publicerad: 2021-09-25 00:21


PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
© emotorsport.sePer-Gunnar PG Andersson tog tre av fyra sträcksegrar under kvällen i Skilling 500, den fjärde tog Pontus Tidemand hem.
- Det går bra, förklarar PG kort på service och på frågan om morgondagen.
- Vi ska nog tänka lite också, inte bara full attack.

PG toppar rallyt 8,8 sekunder före...

Publicerad: 2021-09-25 00:05


Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
SM-finalen i Rally, Göhlins Skilling 500, startade med fyra sträckor på fredagskvällen. Snabbast – P-G Andersson.

Totalt ska femton sträckor köras, vilket innebär att SM-finalen i Skilingaryd är årets längsta rally i Sverige. Redan på fredagskvällen kördes de fyra första sträckorna. Ärjängsförar...

Publicerad: 2021-09-24 23:55


Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
I helgen är Laxå nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Och det är en tajt och öppen serie som nu går i sitt slutskede. Laxå kommer att bjuda på ett tufft rally och det blir spännande i VOC Mekonomen Rallys alla klasser.

Laxå är näst sista deltävling i årets SverigeSerie och m...

Publicerad: 2021-09-24 21:29


Finsk fartfest för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office. Full fart på grus blir nästa punkt i VM-programmet för Oliver Solberg. Hyundai-föraren ska köra sin favorittävling för första gången när Rally Finland går av stapeln nästa vecka.

Tävlingen blir den första unge solberg deltar i som "vuxen". Oliver Solberg lämnade nämligen tonåren bakom sig på tors...

Publicerad: 2021-09-24 11:36


Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
© emotorsport.seFredagsrally väntar, de fyra första sträckorna i Rally SM finalen Göhlins Skilling 500 avgörs under fredagskvällen, strax efter klockan 18 rullar ekipagen igång på 6,2km långa ss1, vidare mot ss2 på samma längd innan man går för 40 minuters service.

En andra vända under kvällen och fram mot 21:30...

Publicerad: 2021-09-24 08:39


Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
© emotorsport.seLaxå Rallyt tillbaka med Laxå MK som arrangör, deltävling för VOC Sverigeserien där 40km special fördelat på fyra sträckor körs under lördagen för de drygt 100 ekipage.

Åtta bilar i 4wd klasserna, Björn Adolfsson, Mikael Jirvelius, Robert Persson, Mikael Hallqvist och Mathias Gårdman ses ur respe...

Publicerad: 2021-09-23 21:12


Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutar årets Rally SM serie, Skillingaryds MK står för arrangemanget där totalt 15 sträckor ska köras, det handlar om närmare 11 mil. Rallyt startar redan fredag kväll, två sträckor går dubbelt i mörker innan lördagen tar över för de 76 startande.

Vem vinner Internatione...

Publicerad: 2021-09-23 21:02


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tidigare nyheter:
Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
Tidemand ger allt i SM-finalen.
Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
NM-Rally: Vintersesongen 2022
»
Fröslid jublet for NM-gullet, men utelukket fra löpet.
»
EM: Andreas Mikkelsen vant Rally Azorene
»
Frank Tore Larsen best i mörket på Hedemarken
»
Mikkelsen på andreplass etter förste dag.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
» Så sänder SVT från Acropolis Rallyt, fyra sträckor live!
» Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
» Dubbel VM-lycka för Oliver Solberg.
» Publikinformation och försäljningsställe för Karta & Program inför EMK-Kannan.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.