Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Magnusson vann - ny ledare i EVO Challenge.
PRESSRELEASE

Andreas Magnusson och co-driver Henrik Hulterskog vann den andra deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden för grupp N Mitsubishi Lancers. Preem Näsby Kong Christian Race var platsen och efter segern tog han över den totala ledningen i cupen.

Kong Christian Race i Kristianstad är årets första riktiga Grustävling som körs i Sverige. Strålande sol och fina vägar gjorde tävlingen perfekt. Tävlingen innehöll 5 st specialsträckor på 45km som gick norr om Kristianstad. Sträckorna var utslagsgivande även om tävlingen inte var så lång.

Magnusson/Hulterskog satte upp ett högt tempo från start och vann första sträckan med 0.9 sekunder före vinnaren av första deltävlingen Jimmy Joge och hans nya co-driver Mathias Gårdman.

Sträcka ett var inte lika lyckosam för Joachim Borg/Lill-Erik Gustafsson, som körde bra till sista kurvan på sträckan där de åkte av vägen och rullade. Båda klarade sig utan skador men det gick tyvärr inte lika bra med bilen.

Första sträckan var snabb och följsam, andra sträckan var krokigare och mer tekniskt med mycket stenar i kanterna. Efter ca 2 km fick Joge/Gårdman punktering som gjorde att bilen blev mer och mer svårkörd, de fick stanna och byta däcket vilket gjorde att de tappade 3 minuter till Andreas.

Ericsson/Stigh missade i ett vägbyte och tappade ca 20 sekunder till ledaren. Evo Challenge nykomlingen Herman Wistrand/Anders Holmqvist fick tekniska problem på den krävande andra sträckan, motorn tappade effekt och de tvingades stanna för att inte förvärra problemet på deras Evo IV.

Vid första servicen ledde Magnusson med 9.7 sekunder förre Hans-Erik Weng/Anders Frediksson. Joachim Carlström/Jörgen Norman var ytterliggare 14.1 sekunder efter på tredje plats. Ericsson/Stigh på fjärde plats var endast 3 sekunder från trean - Ericsson säger att han fortfarande lär sig sin Evo IX, Det är hans första grusrally i en 4 hjulsdriven bil.

Förarna behöll samma positioner på sträcka tre och fyra, men alla sa att de fick jobba hårt. När Carlström kom till servicen efter SS3 var han orolig när motorn rusade ett antal gånger men man löste problemet utan tidsförlust.

Med sista sträckan kvar hade Magnusson/Halterskog 12.3 sekunders ledning före Weng/Frediksson som tänkte strida in till mållinjen. Weng avslutade med snabbaste Evo Challenge tid och andra tiden totalt på SS5 men det räcket inte för att ta över ledningen.

Med 3 sekunder mellan Carlström/Norman och Ericsson/Stigh var det full attack för båda team till målet. Carlström gick ut som segrare ur den kampen och slutade på en tredje plats.

Genom att vara snabbaste av de 240 startande på specialsträcka tre visade Jimmy Joge att han kunde ha vunnit deltävling två om han inte fått punktering, nu slutade Jimmy på femte plats. Alla Evo Challenge team hade fart i bilarna, det visar resultaten. Fyra Mitsubishi Evo Challenge Team bland de tio bästa totalt.

Men det var Magnussons och Halterskogs dag, efter en säker körning på SS5 vann de Evo Challenge deltävling två och slutade på en hedrande tredje plats totalt.

”Jag är nöjd med att ha vunnit idag” säger Magnusson”Det har varit ett tufft rally för mig, första tävlingen på riktiga grusvägar i den här bilen. Det gör att jag är mer än nöjd med resultatet och ledningen i Mitsubishi Cupen.

Tredje deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sker ca 100km norr om Kristianstad i Ljungby. Deltävlingen är South Swedish Rally den 23 & 24 Maj som ingår även i Svenska Mästerskapet för Rally.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är supportat av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Scandinavian Tools & Tent, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden Deltävling 2
Resultat

1 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 26:57.9
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 27:07.7
3 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 27:39.5
4 Jonas Ericsson (Kolsva)/John Stigh (Skänninge) 27:42.2
5 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mathias Gårdman(Norrköping) 30:03.1

Brutna
SS1 Joachim Borg(Järfälla)/Lill-Erik Gustafsson (Örebro) Avåkning
SS2 Herman Wistrand (Väsby)/Anders Holmqvist (Segeltorp) Motor

Ställning i Cupen efter deltävling 2

Förare
1 Andreas Magnusson 19
2 Jimmy Joge 18
3 Hans-Erik Weng 18
4 Jonas Ericsson 17
5 Joachim Carlström 12
6 Joachim Borg 6
7 Kenneth Jonsrød 5
8 Mikael Gustafsson 3

Co-drivers
1 Henrick Hulterskog 19
2 Anders Fredriksson 18
3 John Stigh 17
4 Mikael Johansson 12
5 Jorgen Norman 12
6 Lill-Erik Gustafsson 6
7 Ola Persson 4


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-04-21 17:45


Italiensk rallyfinal allhelgonahelgen med Svenskt på startlinjen.
© FIA ERC, Gregory Lenormand.Den 5-6:e november körs finalen i Italienska Mästerskapet, tävlingen Rally Liburna Terra med basen i Peccioli som inleder med en superspecial på fredagens eftermiddag.

Lördagen blir mer hektiskt, tre sträckor på 28km innan service. Fram till nästa service väntar ett andra varv på sträckan. Som av...

Publicerad: 2021-10-25 21:26


Ny WRC chans för Solberg, kör finalen på Monza.
© Hyundai Motorsport.Under måndagen presenterade Oliver Solberg att han tar över Pierre-Louis Loubets bil i 2C Competition under WRC finalen Forum8 ACI Rally Monza, Svensken gör då sin femte tävling för året i WRC bil, den fjärde i VM.

Svensken får i och med detta bästa tänkbara möjlighet för fler mils träning inför ...

Publicerad: 2021-10-25 21:23


Östberg ny vinnare i Rally Hungary när Gryazin straffades.
© FIA ERC.Det blev efter målgång omkastningar i Rally Hungary, detta sedan Nikolay Gryazin tilldömts 15 minuters straff för att inte ha stannat vid en bil vid sidan om vägen under morgonen.

Det var när Norbert Herczig kört av redan på söndagens första sträcka som incidenten skedde, inga större synliga ska...

Publicerad: 2021-10-25 18:50


Endast tre förare tar powerstage poäng i WRC2 2022.
© FIA ERC.Till nästa år ändras poängfördelningen för powerstage i WRC2 klassen, anledningen är årets orättvisa förhållanden bland de fem som tar poäng.

Inför den TV sända powerstage sträckan seedas fältet om, något som gjort att 2-3 av tätbilarna i WRC2 klassen går först på tävlingens sista sträcka, reste...

Publicerad: 2021-10-24 20:15


Toksport och Movisport gör upp om WRC2 Teams i ACI Rally Monza.
© FIA ERC.I WRC2 serien för Team krävs start i en utomeuropeisk tävling för att köra om mästerskapet. Men med årets problematiska säsong stryks det kravet i efterhand, detta för att kunna kora en mästare. Med Japan inställt och i Safari Rallyt deltog inget team om poäng skulle mästerskapet varit dött.

Besl...

Publicerad: 2021-10-24 20:08


Mikkelsen dubbel rallymästare - körde ikväll hem EM titeln.
@ FIA ERC.När Rally Hungary dryga timman försenat efter bland annat olyckor och problem med publik tog målgång kunde Andreas Mikkelsen genom en sjundeplats säkra EM titeln med en deltävling kvar, den på Kanarieöarna samtidigt som WRC2 finalen.

Norske Mikkelsen har säkrat båda mästerskapen ihop med Toksport...

Publicerad: 2021-10-24 18:46


Foto från Marknadsnatta.
© emotorsport.seMed 150-talet startande avgjordes Marknadsnatta hos Västra Östergötlands MK under lördagen. Säsongsfinal för många tävlande i Östgötaskogarna, snabbast totalt var Jari Liiten som vann sekunder före Jari Saarinen och Peter Appelskog.
Victor Karlsson var snabbast totalt på en av sträckorna, körde hem...

Publicerad: 2021-10-24 14:29


Jonsson och Ledin mästare i Grus SM.
© emotorsport.seTvå åk på en sträcka var upplägget när Grus SM körde sin fjärde och sista deltävling för året, Sigtunasprinten var tävlingen med Sigtuna RC som arrangör. Vid sidan om SM klasserna med 26 bilar bjöds andra klasser in, 17 Appendix K och fyra VOC/grupp E ekipage.

Jonsons Svensk Grus mästare....

Publicerad: 2021-10-24 10:33


Dansk seger i Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seTotalt två SP när Falsterbo Rallysprint kördes under lördagen, 45 åkare i 10 klasser där Danske Mick Fraas var snabbast totalt. Fraas i Subaru Impreza tog segern ett par sekunder före Stefan Kristensson.

För Trimmat 2wd körde Lukas Hägg hem segern, i A-klassen Danske Johannes Fraas som tvåa. För...

Publicerad: 2021-10-24 10:08


Mikkelsen sjua i jakten på EM guldet efter problem.
© FIA ERC.Två sträcksegrar under förmiddagen för Nikolay Gryazin i Rally Hungary, den Ryske föraren är i ledning efter lördagens sex sträckor, sju inkluderat fredagen. Trots att han inte varit snabbast på varje sträcka skiljer ändå 25,8 sekunder till hemmahoppet Norbert Hercig.
Uppe som trea Mads Östberg so...

Publicerad: 2021-10-23 22:01


Tidigare nyheter:
Jonsson och Ledin mästare i Grus SM.
Dansk seger i Falsterbo Rallysprint.
Mikkelsen sjua i jakten på EM guldet efter problem.
Jari dominerade Marknadsnatta, Liiten före Saarinen till mål.
Borgström snabbast i Hälsingeseriens avslut.
Följ lördagens rally, bl.a. Marknadsnatta, Sigtunasprinten och Kåtmyraslaget.
Gryazin snabbast på ss1 i Rally Hungary.
Programförsäljning för Sigtunasprinten.
5 sträckor och 160 bilar när Marknadsnatta avgörs.
Här säljs karta och program till Marknadsnatta 2021.
Lördagsrally i södern, dags för Falsterbo Rallysprint.
Kåtmyraslaget avslutar Hälsingeserien 2020-2021.
56 åkare till helgens Rally Hungary, ska Mikkelsen säkra EM guldet?
Svenska RallyCupen på gång, två justerade datum inför 2022.
Dags för avgörande i Grus SM, 33 SM åkare i Sigtunasprinten.
Loeb har testat Ford Puma Rally1 i Spanien.
Finalsprinten 13:e november tar Eskilstuna Sprintcup till mål.
Tävlande och team kritiska till WRC premiären 2022, Rallye Monte Carlo tvingas tänka om.
Rallysporten prioriterad i SVT och RFs kommande SM Veckor.
Nio deltävlingar i Amerikanska Rallymästerskapen 2022.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Mads Östberg tildelt seieren i Rally Ungarn
»
Roger Rustand vant Mjåvannsprinten
»
EM: Mikkelsen europamester, Östberg på andreplass i Ungarn
»
EM: Tett på superspesialen i Ungarn
»
Andreas Mikkelsen verdensmester i WRC2!! Torstein Eriksen verdensmester som co-driver i WRC2!!
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Så sänder SVT från helgens Spanska WRC Rally!
» Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
» Följ lördagens tävlande i Secto Rally Finland, Resultat & TV-tablå.
» Nio WRC förare klara för 2022, Hyundai och Toyota klara.
» Tävlande och team kritiska till WRC premiären 2022, Rallye Monte Carlo tvingas tänka om.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.