Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Teamråd bildat för att bidra utvecklingen av Rally-SM.
PRESSRELEASE

Inför säsongen 2022 har ett initiativ tagits för att bilda ett teamråd bestående av aktiva
tävlande som stöd för utvecklingen av Rally-SM. I samband med SM-konferensen i Linköping under helgen hölls ett möte där 2022:års SM-arrangörer och förbundsfunktionärer fick en presentation av det nybildade Teamrådet.
Tidigare har Teamrådet haft inledande möten med promotorn SRM och representanter för Rallyutskottet och förbundsstyrelsen.
– Vi har sett att det finns ett behov av att de aktivas perspektiv tas tillvara i utvecklingen av Rally-SM. Målsättningen med Teamrådet är att Rally-SM skall utvecklas positivt både sportsligt och kommersiellt på kort och lång sikt, säger initiativtagaren Thomas Nilsson och fortsätter:
– Långsiktigt finns det många strategiska vägval där det är viktigt att alla involverades
perspektiv tas tillvara. Tävlande, arrangörer, promotor och förbund har alla utmaningar, inte minst ekonomiska. För att Rally-SM ska kunna fortsätta utvecklas är det viktigt att alla har möjlighet att bedriva sin verksamhet på ett långsiktigt hållbart sätt.
– På kort sikt finns det flera områden med utvecklingspotential, vi har tillsammans med SRM under hösten arbetat för att områden som PR/media, resultatrapportering, arrangörsmanual, de olika mästerskapens namn, med mera ska ha bättre förutsättningar redan under säsongen 2022.

Bakgrund
Inför säsongen 2020 tecknade Svenska Bilsportförbundet, SBF, avtal med en ny promotor för driften av Rally-SM. Säsongerna 2020 och 2021 påverkades mycket av coronapandemin och en stor del av arbetet från förbund, promotor och arrangörer fick ägnas åt att hitta lösningar för att kunna genomföra tävlingar. Nu när vi förhoppningsvis är på väg till en mer normal situation i samhället kan mer fokus läggas på utveckling. Teamrådet har bildats för att aktiva Rally-SM tävlandes perspektiv skall utgöra en naturlig del i utvecklingen av Rally-SM.

Sammansättning och representation
En avgörande fråga för Teamrådet är att det består av personer som representerar aktiva tävlande i hela mästerskapet och som kan bidra med kunskap och erfarenhet från att bedriva tävlingsverksamhet på olika nivåer. Sammansättningen av rådet kommer anpassas över tid för bästa möjliga representation och engagemang.
– Vi är mycket medvetna om att ett initiativ som detta alltid kan ifrågasättas. Hur har urvalet gått till? Representeras aktiva i Rally-SM på ett bra sätt? säger Mathias Bengtsson och fortsätter;
– Samtidigt ser vi att det är viktigt att ta initiativ för att säkerställa att de tävlandes intressen tas tillvara när Rally-SM går in i ny en fas med ny promotor. Teamrådet är nytt och det finns mycket att förbättra men de första stegen är tagna. Vi är intresserade av frågor som lyfts fram från tävlande på olika håll och vi är också öppna för att både ta in nya rådsmedlemmar och även ställa våra platser till förfogande i de fall någon annan är mer lämpad.

Samtliga rådsmedlemmar tar gärna emot synpunkter och ideér personligen men en epostadress till rådet har skapats dit det går bra att maila. Rådet vänder sig till aktiva tävlande och självklart även till den som planerar att tävla i Rally-SM. Gällande sprintarna, Grus-SM och Asfalts-SM, har promotorn för avsikt att bilda ett likvärdigt teamråd.

Målsättning Teamråd Rally-SM
• Att tillsammans med Promotor, arrangörer och SBF utifrån de aktivas förutsättningar höja och förbättra status för Rally-SM på kort och lång sikt.
• Att arbeta för ett positivt samarbetsformat mellan aktiva och övriga intressenter i Rally-SM.
• Att arbeta för att både bredd och elit får bra förutsättningar att deltaga så vi kan säkerställa både kvalitet och att antalet aktiva i Rally-SM bibehålls eller ökar.
• Att vara en tillgång för Promotor och SBF.

Arbetsform
• Elektroniska möten i huvudsak som protokollförs av Promotor.
• Rådsmedlemmarna är inte med för att bevaka egna intressen utan för att skapa goda förutsättningar för bredd och elit i Sveriges finaste motorsportmästerskap.
• Rådet ska verka för att få ett brett mandat från de aktiva.
• Sammansättningen av TEAM-rådet efter olika kompetenser och med engagemang på olika nivåer och bilklasser skall eftersträvas.
• Rådet ska inte ”gnälla” utan proaktivt arbeta fram lösningar tillsammans med övriga parter på frågor som har förbättringspotential.

Teamråd Rally-SM
I teamrådet ingår för närvarande:
Mathias Bengtsson, Thomas Nilsson, Nicklas Hägg, Hans Bååth, Mattias Adielsson och Staffan Andersson.


» Pressrelease från Svenska RallyMästerskapen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-11-14 15:20


Kända namn som kollar noterna åt Rally1 ekipagen i Rallye Monte Carlo.
© emotorsport.seVid sidan om förare och co-drivers i Rallye Monte Carlo finns det en uppsättning till bakom, eller snarare framför de tävlande. "Gravel crew" eller som i Monte Carlos fall mer i jakt på snö och is, ett ekipage som innan sträckan stängs åker igenom och noterar förändringar i noterna med snö, is eller...

Publicerad: 2022-01-17 19:54


Rallyäventyret vid Polcirkeln avslutat.
© Marko Kyöstilä.Hans Bååth och Andreas Sigfridsson gick i mål på en niondeplats i Nordic Lapland Rally i Drive VXO Motorsports mest utmanande tävling hittills. Fina sträcktider blandades med avåkning och motortrubbel men långt ifrån alla de drygt 130 startande tog sig hela vägen till målrampen i centrala Rovaniemi....

Publicerad: 2022-01-17 09:19


Solberg redo inför Rallye Monte Carlo, en dröm som går i uppfyllelse.
© Hyundai Motorsport.I veckan startar Rallye Monte Carlo, på torsdag kväll inleds tävlingen med de två första sträckorna i mörker - knappt fyra mil ska då avverkas med de helt nya Rally1 bilarna.

Under lördagskvällen hade WRC Promotorn livesänd visning av bilar och intervju av tävlande, teamledare och FIA representan...

Publicerad: 2022-01-16 20:44


Utökade sändningar, fem sträckor live från Rallye Monte Carlo i SVT.
© Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool.Redan på torsdag inleder Sveriges Television sin satsning på WRC serien, kanalen sänder årets första specialsträcka från Rallye Monte Carlo. Vid klockan 20:00 går sändningarna igång och 18 minuter senare kör Sebastien Ogier ut på ss1.

Kanalen fortsätter sedan med två sträckor under lördagen, samm...

Publicerad: 2022-01-16 20:41


Så gick det i Mullsjöcup 1 & 2.
© Anders BlomqvistMullsjöcup 1 & 2 kördes hos Vännäs MK under helgen, två tävlingar med sex sträckor varje dag. Lördagens rally vanns totalt av Jörgen Jonasson med 47 sekunder tillgodo på Marcus Nilsson. Samma par i toppen även för söndagen och liknande marginal mellan dem. Tillbaka från Arctic Lapland Rally i Finlan...

Publicerad: 2022-01-16 20:03


Fotospecial från WRC presentationen, Ford Puma Rally1, tidernas snyggaste rallybil?
© Joerg Mitter / Red Bull Content Pool.WRC serien blir elektriskt, eller i alla fall baserad på hybridteknik under skalet när Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport och M-Sport Ford går in i 2022. Ett nytt reglemente och en ny era, under lördagskvällen träffades team och tävlande hos RedBulls Hangar-7 i Salzburg och via en livesänd pres...

Publicerad: 2022-01-15 22:06


Lägesrapport inför Hälsingerallyt, 90-talet bilar och finfina sträckor.
© Kjell Mattsson.Arbetet inför Hälsingerallyt rullar på för SMK Hälsinge, tävlingen som går från Hassela körs över 75km special på fyra vintersäkra sträckor.

Det är premiär för Supercupen och DM för Nedre Norra BF som tävlar om poäng, ett 90-tal anmälda ekipage genom de sex klasserna.

25 deltagare i Standardk...

Publicerad: 2022-01-15 21:44


Lindholm vann spännande Arctic Lapland Rally, Stugemo och Bååth till mål.
© Taneli Niinimaki.Redan på ss1 i Arctic Lapland Rally tog Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen för Skodas finska importörsteam ledningen, en ledning som hölls nästan till mål, det blev spännande mot slutet. Lördagens fem sträckor inleddes med 10,8 sekunders ledning mot Teemu Asunmaa. Trots bara fem sträckor väntade änd...

Publicerad: 2022-01-15 20:49


2wd seger i Finnskogsvalsen, Levin snabbast över 8 mil special.
© emotorsport.se84 deltagare till start, 63 till mål när Finnskogsvalsen hos MK Ratten avgjordes under lördagen, två sträckor i dagsljus och sena eftermiddagen rullade tävlingens tre sista sträckor igång - bland sträckorna i mörker sågs klassiska Likenäs känd från Rally Sweden.
Ulf Pettersson från Katrineholms MK ...

Publicerad: 2022-01-15 20:10


Rally1 bilarna visade, så ser årets WRC bilar ut!
© M-Sport.Ikväll visades de nya Rally1 bilarna i RedBulls Hangar-7 på Salzburg flygplats, på plats fanns de tre fabriksteamen ihop med förare och co-drivers - på plats i årets serie två Rally1 Svenskar - Oliver Solberg som tredjeförare i Hyundai Motorsport och Jonas Andersson som co-driver för Gus Greensmith ...

Publicerad: 2022-01-15 17:45


Tidigare nyheter:
Fotospecial från WRC presentationen, Ford Puma Rally1, tidernas snyggaste rallybil?
Lägesrapport inför Hälsingerallyt, 90-talet bilar och finfina sträckor.
Lindholm vann spännande Arctic Lapland Rally, Stugemo och Bååth till mål.
2wd seger i Finnskogsvalsen, Levin snabbast över 8 mil special.
Rally1 bilarna visade, så ser årets WRC bilar ut!
Brynildsen snabbast i NM premiären efter tiondelsfight med Veiby.
Se WRC presentationen live från Hangar-7, M-Sport, Toyota och Hyundai visar årets bilar.
Följ Finnskogsvalsen, Arctic Lapland Rally och Sigdalsrallyt.
Lappi klar för Rally Sweden, kör Toyota Gazoo Racings tredjebil i Sverige.
Lindholm toppar Arctic Lapland Rally, Stugemo 12:a i R5 - Bååth klass 8:a.
Sigdalsrallyt på gång, Norska eliten startar 2022 års mästerskap.
Premiär för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie 2022.
90-talet åkare till lördagens Finnskogsvals, 85km i både dagsljus och mörker.
Ladies in action gör comeback, nystart för att stötta rallytjejer.
90 bilar när anmälan till Hälsingerallyt stängde, premiär för Supercupen.
Jonasson favorit i helgens båda Vännäsrallyn, Mullsjö Cup 1 & 2.
Första bilden på Toyota GR Yaris Rally1 i 2022 års färger.
Bååth och Sigfridsson till start i Arctic Lapland Rally.
22 mil Arctic Rally i helgen, två Svenska ekipage i listan.
M-Sport redo med 50 bilar för nya Rally3.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Åttendeplass for Fröslid i NM-åpningen
»
Fröslid klar for Sigdalsrally i Fiesta R5
»
Rally-NM åpner med Sigdalsrally på lördag
»
Pallplass for Abrahamsen i Sverige
»
Frank Tore Larsen vant Smådölsprinten
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Häng med i North Rally, tidsplan, resultat, GPS-tracking & mellantider!
» Shakedown inför North Rally, följ resultaten.
» Del 3; Vem kör vad 2022, Stugemo på nya äventyr, Holm jagar SM medalj, Johannessons på gång och Malm mot Europa.
» Tre sträckor live från Rallye Monte Carlo i SVT´s tablå.
» Rally1 bilarna visade, så ser årets WRC bilar ut!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.