Rallybåten   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Angelica Fuentes vid Volvo PV inför La Carrera Pananerica förra året, då åkte hon ihop med sin bror. Nu väntar en Svensk historisk PV för Appendix K ihop med maken Keith.

© Privat.
© Privat.
De snabba asfaltvägarna i Mexikanska Panamerica är långt från de sörmländska grusvägarna som väntar i Slottssprinten - lika så var PV´n i Mexico betydligt vassare än den paret ska åka i Slottssprinten.

© Privat.
© Privat.
Till Slottssprinten blir det första rallytävlingen tillsammans med maken Keith Mainland.

© Privat.
© Privat.
Angelica har tävlat i flera dicipliner, såväl regularity som historiska och moderna rallyn - men också historiska London to Brighton med en Orient Buckboard.
Mexikanska Angelica gör Svensk rallydebut i Slottssprinten, åker klassisk PV ihop med maken Keith.

Den 15-16:e juli är det dags för rallyfest vid Eriksbergs Slott. Helgen inleds på fredagskvällen där uppvisning väntas, följt av den populära Slottssprinten på lördagen med efterföljande fest i slottsparken. Anmälan öppnade vid Påsk, sakta men säkert har det trillat in anmälningar där snart maximala 180 är nådda, den 5:e juli stänger anmälan.

I Appendix K klassen dök under våren ett internationellt ekipage upp, Keith Mainland och Angelica Fuentes i en Volvo PV. Co-driver Angelica med Mexikansk flagg åkte senaste tävlingen co-driver för Harri Rovanperä i Citroen Ds3 R5 i samband med senvinterns Rally of Nations Guanajuato. Hon har många rally bakom sig och flera i legendariska La Carrera Panamerica.

Men vilka är nu detta?
- Jag är född och uppvuxen i Mexiko och växte upp med motorsport då min pappa Edgardo rallytävlade från 60- till 80-talet. Jag åkte co-driver med min pappa när jag var 13 men drömmen var att bli rallyförare som pappa. När jag fyllde 15 anmälde han mig till en regularitytävling där jag körde hans rallybil! Kanske mer imponerande var hans beslut att sitta bredvid, jag kunde inte ha önskat mig en bättre mentor vid min sida än honom, förklarar Angelica.

Karriären fortsatte.
- 1986 vann jag Regularity Rally Championship som förare och blev den första Mexikanska kvinnan att vinna det mästerskapet - något som bara upprepats 2020. Jag började också vara co-driver i det Mexikanska rallymästerskapet, när min bror Edgardo inledde tävlande 1993 var jag co-driver för honom och vi hade många framgångsrika rallyn ihop.
- Ungefär samtidigt återupplivade Eduardo "Lalo" Leon, en långvarig vän till vår familj, Mexikos mest kända landsvägslopp - La Carrera Panamerica. "Lalo" hjälpte mig att få en plats i en bil och "Carreran" har varit höjdpunkten under mina motorsportår under större delen av de senaste 26 åren. Känslan av att tävla genom Mexiko på stängda vägar i en mycket modifierad 650hk Studebaker Commander från 1954 är svårt att beskriva.

Angelica har fortsatt vara aktiv inom motorsporten, har kört en blandning av regularity, historiska och moderna rally. Absoluta höjdpunkterna under de senaste 20 åren beskriver hon var att bli den första kvinnan att totalvinna det Mexikanska rallymästerskapet, det var 2002. Men också att vara den första Mexikanska kvinnan att vinna La Carrera Panamerica totalt, det var 2006. Hon har också tävlat i Pikes Peaks fyra gånger med två klassvinster, men också tävlingar som Targa Tasmania och Monte Carlo Historique.
- 2004 gifte jag mig och flyttade till Storbritannien och där åkt i brittiska rallymästerskap. Jag har ett fantastiskt stöd från min familj och min man Keith Mainland som jag träffade på La Carrera - det är i Eriksberg vi ska göra Svensk rallypremiär tillsammans.
- Det här blir mitt första rally som tävlande i Sverige, har tidigare besökt Rally Sweden som gäst hos Lars Stugemo och hans team 2010.

I Sverige blir det Volvo PV som gäller, det är den svarta Volvo PV som Ted Malm tävlat historiskt med som paret ska använda.
- Det blir första gången som jag och Keith rallytävlar tillsammans, men jag känner definitivt till Volvo PV544 eftersom jag förra året i Carrera Pananericana tävlade i en tillsammans med min bror Edgardo.

Just nu tillhör det Mexikansk / Brittiska ekipaget en Appendix K klass om 13 deltagare med snabba åkare som Kjell Sandberg, Adrian Ring, Morgan Olsson. Till klassen också Norske Kristian Pandur i Ford Escort.

» Inbjudan & Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2022-07-03 09:37


Två Svenska ekipage i kommande EM deltävling, Barum Czech Rally Zlín.
© @World / Red Bull Content Pool27-28:e augusti avgörs tjeckiska EM rallyt Barum Czech Rally Zlín, när arrangören idag släppte anmälningslistan pekar den mot 74 ekipage i den Internationella delen av rallyt varav 44 åker om EM poäng.

27 åkare i Rally2 klassen, 25 av dem rena Rally2 bilar varav 20 från inhemska Skoda Motorsport....

Publicerad: 2022-08-15 22:17


Sex mil special på fem sträckor i Laxårallyt, missa inte anmälan!
© emotorsport.seImorgon onsdag stänger anmälan till Laxårallyt som arrangeras av Laxå MK den 27:e augusti, deltävling för Svenska RallyCupen, Västras och Stockholms DM-serier. Arrangörsklubben fyller 75 år vilket ska firas lite extra.

Rallyt är kompakt, mäter 16 mil totalt varav 6 mil är fördelat på 5 specialstr...

Publicerad: 2022-08-15 20:55


Så sänds Ypres Rally i TV, fyra sträckor live i SVT.
© Hyundai Motorsport.Till helgen är det dags för Ypres Rally, årets nionde WRC deltävling där vi har Oliver Solberg på startlinjen i Hyundai Motorsport. Hos M-Sport Ford ses Jonas Andersson vid sidan om Gus Greensmith! Samtidigt kan VM titeln säkras för ledande Kalle Rovanperä om resultaten går Finländarens väg.

Rall...

Publicerad: 2022-08-15 20:20


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Suninen blev av med Finska VM segern, för lätt stötfångare.
» Solberg på taket efter 300m i Finland, Tänak leder efter ss3.
» 84 åkare till Nattkröken, näst sista Rally SM deltävlingen.
» Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
» Tider och försäljningsställe för karta & program till Nattkröken.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.