Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tommy Vestlund summerar Karlskronapokalen.
PRESSRELEASE

När sista specialsträckan (SS) i årets andra SM-deltävling i rally körts så rullar Tommy och Fredrik över målrampen som 5:a i klassen Otrimmat 4WD. Man hade då över 9 specialsträckor kört ca 6 mil på extremt krokiga vägar runt Karlskrona. Tommy tyckte det varsvårt att hitta någon rytm i körningen på SS1 och man fick även nästan stanna på sträckan då Säters Marcus Hällbo rullat och stod tvärs över vägen.
-Man måste genast släppa det man sett och fokusera på vägen och körningen till 110% annars hamnar man där själv. Det gick väldigt kantigt hela sträckan. Vi var ändå snabbast av dom som blev hindrade av Hällbo, men vi hade inte räckt mot Andreas tid ändå tror jag, säger Tommy.

SS2 gick lite bättre och Tommy hade 4e bästa tid i klassen, men berättar att han har svårt att få till det med arrangörsnoter. Har helt enkelt åkt för lite med sådana och är mer van att skriva egna.

På SS3 hade Oskar åkt av och vi fick krypa förbi då den stod tvärs över och tappar rytm igen och åker kantigt. I slutet på sträckan blir det bättre. Men slagna av Andreas Magnussons kanontid med över 12 sekunder.
-Jag kände att Andreas var bara att glömma och vi sa att få se om det kommer att hålla hela vägen. Jag kände att vi hade inte allt för stor marginal för att kunna öka så mycket mera. Sedan hade Robin Sandberg och Jimmy Joge ”klarat” sig från att bli hindrade 2ggr och det gjorde ju inte saken lättare.

På SS4 körde Tommy på en sten mitt på sträckan men hade tur att det blev en pyspunka som höll ända till ca 2km från mål.
-Ja det blev onödigt spännande då däcket släppte från fälgen i en vänster över krön och vi for rakt ut i det gröna och åkte nästan in i en stenmur. Där hade jag jättetur att det inte var färdigt åkt där.

Tommy tappar ca 30 sekunder och rasar i listan.

På SS5 är Tommy riktigt på hugget och känner att nu har flytet infunnit sig. Här hade Andreas Magnusson åkt av och rivit uppenstor sten på vägen . Tommy är här lite över 4 sekunder efter Jimmy Joge i klassen trots att man blev hindrade, vilket Jimmy och Robininte blev. Ett steg i rätt riktning helt enkelt.
-Ja det är den största stenen jag sett mitt på en väg någonsin., det måste ha varit en jäkla smäll för Andreas. Vi fick åka slalom mellan stenarna för att komma förbi, säger Tommy.

På SS6 är Tommy 2:a efter Jimmy och börjar hitta rätt mellan stenar och träd som står som staket efter sträckorna. Endast 2,1 sekunder efter men för långt bakom 1 & 2 plats för att kunna ha en chans att åka in det. Man sitter och tittar inför SS7 att en ev. 3:e plats är inte omöjlig att köra till sig.
-Ja åkte för allt vad tygen höll och vi tog ca 4 sekunder av Hasse Gustavsson som låg 3:a och Joakim Carlström på 4:e. Bara någon tiondel från Robin som var snabbast så det kändes gött, säger Tommy.

Inför SS 8 så var Hasse och Joakim ca 6 sekunder bort och det var spänt värre. Tommy körde för allt vad han orkade, vilket även Hasse och Joakim gjorde och här delade alla tre sträckseger på exakt samma tiondel.
-Det är ganska lustigt att man kan åka så lika. Gjorde någon småmiss bara men inget stort, säger Tommy.

Inför sista sträckan kändes det att chansen fanns men ändå ganska liten, men Tommy gjorde vad han kunde och fick här se sig slagen av Joakim som var ca 3 sekunder snabbare och slutade iom det 3 i otrimmat 4WD. Hasse som sinkades något av ett något för lågt turbotryck slutade 4 i klassen.
-Vi gjorde vad vi kunde, men kanske jag körde lite för mycket på ”säkerhet” på sista sträckan då det kändes lite för långt bort.

Teamet är ändå väldigt nöjda att komma i mål då över 30 bilar bröt i den mycket svårkörda tävlingen. Många har fått smaka på rejält av den tuffa karaktären i Blekinge. Nu laddar Tommy och teamet sina batterier under sommaren och kör nästa SM-tävling i Augusti.


» Pressrelease från Team Slirej - Tommy Vestlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-06-08 22:12


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
© Sunnyside Experience.Rallysäsongen på Gotland drar igång med Sommarspecialen hos Gotlands MFBK, men som för så många klubbar så får ingen publik finnas på plats. Det är två sträckor som ska köras dubbelt under dagen. Totalt ett 40-tal bilar där Christoffer Lilja är ensam i Ungdomsrally som är först ut i listan.

När d...

Publicerad: 2020-07-08 22:17


SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
Det blir ingen 56:e upplaga av SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen i september. Detta tunga beslut fattades i går och anledningen är den pågående Corona-pandemin.

Med detta följer SMK Hörby i samma fotspår som de flesta av landets arrangörer, och väljer att följa Polisens/FHM/RF/SBF:s regelverk ...

Publicerad: 2020-07-08 14:37


TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
© emotorsport.seHistoriska RM serien i rally 2020 är inställt, det meddelar Historiska utskottet under onsdagen. Detta sedan SMK Hörby valt att ställa in TV-Svängen.
- I och med detta beslut av SMK Hörby så har Historiska Utskottet under dagen beslutat att ställa in RM för 2020 i Rally helt och hållet, vilket, ...

Publicerad: 2020-07-08 14:13


Tidigare nyheter:
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
» Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.