Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tommy Vestlund summerar Karlskronapokalen.
PRESSRELEASE

När sista specialsträckan (SS) i årets andra SM-deltävling i rally körts så rullar Tommy och Fredrik över målrampen som 5:a i klassen Otrimmat 4WD. Man hade då över 9 specialsträckor kört ca 6 mil på extremt krokiga vägar runt Karlskrona. Tommy tyckte det varsvårt att hitta någon rytm i körningen på SS1 och man fick även nästan stanna på sträckan då Säters Marcus Hällbo rullat och stod tvärs över vägen.
-Man måste genast släppa det man sett och fokusera på vägen och körningen till 110% annars hamnar man där själv. Det gick väldigt kantigt hela sträckan. Vi var ändå snabbast av dom som blev hindrade av Hällbo, men vi hade inte räckt mot Andreas tid ändå tror jag, säger Tommy.

SS2 gick lite bättre och Tommy hade 4e bästa tid i klassen, men berättar att han har svårt att få till det med arrangörsnoter. Har helt enkelt åkt för lite med sådana och är mer van att skriva egna.

På SS3 hade Oskar åkt av och vi fick krypa förbi då den stod tvärs över och tappar rytm igen och åker kantigt. I slutet på sträckan blir det bättre. Men slagna av Andreas Magnussons kanontid med över 12 sekunder.
-Jag kände att Andreas var bara att glömma och vi sa att få se om det kommer att hålla hela vägen. Jag kände att vi hade inte allt för stor marginal för att kunna öka så mycket mera. Sedan hade Robin Sandberg och Jimmy Joge ”klarat” sig från att bli hindrade 2ggr och det gjorde ju inte saken lättare.

På SS4 körde Tommy på en sten mitt på sträckan men hade tur att det blev en pyspunka som höll ända till ca 2km från mål.
-Ja det blev onödigt spännande då däcket släppte från fälgen i en vänster över krön och vi for rakt ut i det gröna och åkte nästan in i en stenmur. Där hade jag jättetur att det inte var färdigt åkt där.

Tommy tappar ca 30 sekunder och rasar i listan.

På SS5 är Tommy riktigt på hugget och känner att nu har flytet infunnit sig. Här hade Andreas Magnusson åkt av och rivit uppenstor sten på vägen . Tommy är här lite över 4 sekunder efter Jimmy Joge i klassen trots att man blev hindrade, vilket Jimmy och Robininte blev. Ett steg i rätt riktning helt enkelt.
-Ja det är den största stenen jag sett mitt på en väg någonsin., det måste ha varit en jäkla smäll för Andreas. Vi fick åka slalom mellan stenarna för att komma förbi, säger Tommy.

På SS6 är Tommy 2:a efter Jimmy och börjar hitta rätt mellan stenar och träd som står som staket efter sträckorna. Endast 2,1 sekunder efter men för långt bakom 1 & 2 plats för att kunna ha en chans att åka in det. Man sitter och tittar inför SS7 att en ev. 3:e plats är inte omöjlig att köra till sig.
-Ja åkte för allt vad tygen höll och vi tog ca 4 sekunder av Hasse Gustavsson som låg 3:a och Joakim Carlström på 4:e. Bara någon tiondel från Robin som var snabbast så det kändes gött, säger Tommy.

Inför SS 8 så var Hasse och Joakim ca 6 sekunder bort och det var spänt värre. Tommy körde för allt vad han orkade, vilket även Hasse och Joakim gjorde och här delade alla tre sträckseger på exakt samma tiondel.
-Det är ganska lustigt att man kan åka så lika. Gjorde någon småmiss bara men inget stort, säger Tommy.

Inför sista sträckan kändes det att chansen fanns men ändå ganska liten, men Tommy gjorde vad han kunde och fick här se sig slagen av Joakim som var ca 3 sekunder snabbare och slutade iom det 3 i otrimmat 4WD. Hasse som sinkades något av ett något för lågt turbotryck slutade 4 i klassen.
-Vi gjorde vad vi kunde, men kanske jag körde lite för mycket på ”säkerhet” på sista sträckan då det kändes lite för långt bort.

Teamet är ändå väldigt nöjda att komma i mål då över 30 bilar bröt i den mycket svårkörda tävlingen. Många har fått smaka på rejält av den tuffa karaktären i Blekinge. Nu laddar Tommy och teamet sina batterier under sommaren och kör nästa SM-tävling i Augusti.


» Pressrelease från Team Slirej - Tommy Vestlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-06-08 22:12


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Vem blir årets Codriver?
Nu söker Thomas Carlssons Minnesfond kandidatnamn för 2021. Trots ett återigen speciellt år på den svenska rallyscenen, avser vi att dela ut ett stipendie även 2021.

2009 instiftades minnesfonden, där stipendiaten skall vara en ung och lovande Codriver. Normalt är det föraren i ett rallyteam som ...

Publicerad: 2021-11-25 23:05


Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
© emotorsport.seTorsdagens fyra sträckor i Roger Albert Clark Rally avverkade, mörkerkörning inledde tävlingen där två sträckor gick två gånger. Jason Tauber Pritchard och Paul Barrett delade tid över första sträckan, Pritchard i gene ledning efter den andra sträckan.

Service följde av rejält mörker för andra vä...

Publicerad: 2021-11-25 22:53


Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
I ett utskick från Svenska Bilsportförbundet presenterades planerna för Rally SM serien 2022, något som diskuterats på förra helgens stormöte. Den 19:e december, om drygt tre veckor stänger anmälan för första deltävlingen i Boden. Något reglemente finns ännu inte att tillgå på varken förbund eller S...

Publicerad: 2021-11-24 19:03


Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
© Taneli Niinimäki / AKK2022 är det Ford Fiesta Rally3 som gäller för de som vill slåss om guldet i Junior VM serien, i WRC serien körs endast fyrhjulsdrivna klasser. Nu byts en tvåhjulsdriven Ford Fiesta Rally4 ut mot Ford Fiesta Rally3, i stora drag en och samma bil men med fyrhjulsdrift.

Fem deltävlingar och koncepte...

Publicerad: 2021-11-23 22:02


5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
© emotorsport.seRoger Albert Clark Rally innebär fem dagars rallyåkande i de Brittiska skogarna över 50-talet mil, start på torsdag eftermiddag med fyra sträckor i mörker, det är två sträckor som går dubbelt.

Fredagen innebär totalt åtta specialsträckor och de första bilarna når etappmålet vid 21-tiden, åtta str...

Publicerad: 2021-11-23 21:07


Tidigare nyheter:
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.
Följ ACI Rally Monza, Rally Costa Brava och Rally Islas Canarias.
Just nu Ogier, Mikkelsen och Rossel WRC mästare.
Två sträckor live i SVT från ACI Rally Monza, lördag.
Lukyanuk toppar Spanska EM finalen.
Evans toppar ACI Rally Monza, Solberg femma och Andersson sjua!
Servoproblem för Johnsen, Hedlund snabb men Sainz toppar totalt i Rally Costa Brava.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Gundersen foran Jensen i Rally Costa Brava Historic
»
Jensen og Gundersen er jevne i Spania
»
WRC: Mikkelsen rask på shakedown
»
Seier til Veiby i Rallye Vaucluse
»
Veiby jakter seier i Frankrike
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» En vecka till WRC final, så sänder SVT från ACI Rally Monza.
» Så körs Novemberskölden, 3 mil, 5 sträckor och 170 tävlande.
» Riktig rallyfinal i Novemberskölden, 180-talet anmälda.
» Ingen Tänak i WRC finalen, Suninen ersätter.
» Förändring i Adielsson Motorsport, ny co-driver väntar.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.