Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
SM gänget samlas för en sista kamp om medaljerna i helgens Västrally.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ska Mikael Wikström och Lennart Nilsson ta en femte raka seger? Guldet är redan säkrat i Nationella 4wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jon Johansson är en som kämpar om sista medaljplatsen i täta Nationella 2wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Johan Holm på hemmaplan, SMK Trollhättans Volvo 940 åkare jagar guldet i Standard.
Upplagt för SM avslut i Västrallyt, så ser startfältet ut inför lördagens final.

SMK Trollhättan står för Rally SM final, Västrallyt med åtta mil special på 10 sträckor, allt körs under lördagen för de 84 anmälda. Till rallyt kommer också Inbjudningsklass där 23 tävlande i Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally kör sju av sträckorna efter SM fältet.

Ska PG ta ännu ett guld, men vem tar silver och brons?
16 deltagare i Internationella 4wd där Per-Gunnar "PG" Andersson är storfavorit om SM guldet, lika så favorit om segern även om allt fler utmanar. Mattias Adielsson var hetast senast i Fagersta, kan han upprepa det på "hemmaplan"? Jonas Åkesson och Jari Liiten är två som också krigar om medaljerna. Tom Kristensson vann South Swedish Rally, han är tillbaka i Polska Hyundai i20 R5, flitigt tävlande ger högt tempo.
Hemmaföraren Jerker Axelsson är en verklig utmanare som är tillbaka i VW Polo GTI R5, bara ett par tävlingar inför och första gången mot SM fältet. William Binbach är en annan som visat högt tempo, nu med Morten Erik Abrahamsen tillbaka i högerstolen på Hyundai i20.

Femte raka för Wikström?
Nationella 4wd går med 12 deltagare, en som jagar en femte raka SM seger är Michael Wikström i Ford Fiesta WRC. Utmanades hårt senast av Albert Friberg som nu har mer mil i bilen, i Fagersta var det debut med Mirage. Jonna Eson Brådhe och Joachim Carlström är utmanare, också de i Mirage. På hemmaplan gör Kenneth Bäcklund en SM comeback, kör Mitsubishi Lancer EVO7.

Tufft om medaljerna bakom guldmedaljör Nordh.
Tunnast är Internationella 2wd med sex ekipage, klar mästare är Albin Nordh men bakom är det Lukas Hägg, Isak Reiersen och Isac Nordström som jagar i Fordar. Lyckad start i Fagersta för Jonatan Johannesson som gör en fortsättning i SM, likt Bengtsfors Hugo Johansson kör de Peugeot 208 R2.

Stekhet Nationella 2wd, många om bronset.
Största är Nationella 2wd, mer än halva startfältet med sina 42 ekipage, klar mästare är Patrik Flodin men självklart är det sikte på seger även i finalen. Emil Karlsson ligger tvåa inför helgen, tillbaka i Volvo 240 efter en stor insats i gareget efter rullningen i Fagersta. Bakåt tufft där Victor Bergsander, Jon Johansson, Pontus Berglund, Linus Harling, Tommy Eliasson och Peter Westin är några med bra läge i en tät tabell.
Hemmaföraren Mikael Ericsson och Stefan Alenmalm är två utmanare, andra är Värmlänningarna Gustav Johansson och Nicklas Karlsson. Kristian Johansson är en annan utmanare som kommit allt mer tillrätta i Corollan, bilbyte för Gustav Hartzell i VW Golf och för Robert Andersson är det Renault Clio R3T som gäller. Mathias Savela, Patrik Hallberg, Marcus Persson, Isak Arvidsson och Joel Norqvist ses bland B-förarna, som C-förare Martin Adolfsson, Pontus Ollakka Persson och Morgan Larsson.

Holm jagar guld på hemmaplan.
Standardklassen bjuder på sju åkare, SM ledande Johan Holm kör final på hemmaplan i jakten på guldet, jagas av Älmhults Stefan Håkansson och Vännäs MK´s Erik Sjöström som till Trollhättan bytt Opel Astra mot VW Golf Mk 3 GTI. Utmanare om helgens seger Falköpings Jim Johansson bland åkarna.

VOC ställer 23 bilar i Sverigeserien.
Totalt 23 bilar för Inbjudningsklasserna som kör en kortare bana än SM-åkarna, där tävlar VOC åkare om Sverigeserien, allt svalare intresse för serien för varje deltävling. Som A-förare finns Patrik Fredriksson, Dennis Persson, Dennis Askling och Robin Wallón. B-förarna håller uppe intresset med 10 startande där Magnus Westman, Magnus Lindqvist, Daniel Jonsson och Tim Palmqvist ses bland åkarna. Åtta för C-klassen med Noah Grönkvist, Linus Flodin, Jonas Karlsson och Jesper Sandgren bland åkarna. Ensam för Ungdomsrally är Rasmus Hansén tävlandes för NMS Boden.

Tidsplan, Västrallyt (SM):
08:30: SS1: 4,82km.
09:00: SS2: 14,72km.
09:43: SS3: 8,84km.
10:18: Service.
12:06: SS4: 2,81km
12:23: SS5: 4,40km
12:45: SS6: 10,35km
13:10: SS7: 4,66km.
14:05: Service.
15:23: SS8: 14,72km.
16:05: SS9: 6,30km.
17:00: SS10: 8,84km.
17:40: Målgång.

Rallyradio & WebTV:
»
Inför Västrallyt, summering av säsongen inför finalen.
» Rallyradio Västrallyt.
» WebTV från powerstage, ss10.

» Inbjudan & Anmälningslista, se ''Inbjudningar''.

Publicerad: 2022-09-01 20:57


Premiär för nya stora GK Door Team Sweden - Haglund en av sju förare 2023.
© emotorsport.seUnder kvällen inkom fem anmälningar till Rally Lima utan angivna besättningar, alla med anmälare GK Door Team Sweden - ett nytt team som officiellt ser dagens ljus under måndagen. Totalt nu 75 anmälda ekipage för tävlingen.

Till premiären ses fem förare anmälda i det nya teamet, tre ekipage i Int...

Publicerad: 2022-12-05 19:34


MAS och Rally Live fortsätter sitt långa samarbete.
© RallyLive.Inför SM-säsongen 2016 ingick Rally Live för första gången ett avtal med MAS om rallyradio. Sedan dess har man haft ett långt och uppskattat samarbete där Rally Live sänt den populära rallyradion från både Rally-SM, och sedan 2021 MAS Rallycup. 2023 fortsätter samarbetet för 8:e året i obruten följd...

Publicerad: 2022-12-04 20:02


Ny rallyseger i Chile för Östberg och Barth.
© Team Joker Rally.Norsk/Svensk seger i Chile när sista sträckan i Rally del Bio Bio tog målgång för några minuter sedan, ett par sträckor har strukits av dagens sju planerade.

Målgången för Mads Östberg och Patrik Barth togs med en andratid på sträckan, samtidigt 1:33 minut före teamkollegan i Joker-teamet Alberto...

Publicerad: 2022-12-04 19:54


Henning Solberg snabbast totalt i Rally Isla de Los Volcanes.
© Privat.Henning Solberg tävlar sporadiskt, men när han väl sitter i tävlingsbil är han direkt i topp. I helgen var han inbjuden till Kanarieöarna för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, tävlingsbilen var en Citroen C3 Rally2 och som co-driver Italienaren Giovanni Bernacchini.

Rallyt som skulle körts...

Publicerad: 2022-12-03 20:54


Östberg och Barth leder i Rally del Bio Bio, sju sträckor kvar under söndagen.
© Copec RallyMobil, Luis BarraphotoUnder tidiga kvällen Svensk tid avslutades andra etappen av Rally del Bio Bio i Chile. Under de båda tävlingsdagarna som avverkats har Mads Östberg och Patrik Barth kört hem åtta av elva sträcksegrar, då samtliga fem under lördagen.

Det Norsk/Svenska ekipaget i Citroen C3 Rally2 toppar nu 53 seku...

Publicerad: 2022-12-03 20:33


Bulacia kör ny säsong med Toksport WRT i WRC2.
© Toksport WRT.Efter en fjärdeplats i WRC2 säsongen 2021 siktade Bolivianen Marco Bulacia högt i mästerskapet 2022 där en fortsättning med Toksport WRT stod på programmet. Men årets säsong har kantats av problem och egna misstag med bara en av sju starter till mål utan att ha behövt starta om eller brutit.

Men ...

Publicerad: 2022-12-02 19:56


Co-driverbyte för Loubet som siktar på Puma Rally1 2023, Gilsoul hoppar in i Monte Carlo test.
© M-Sport.25-årige fransmannen Pierre-Louis Loubet byter co-driver, redan första säsongen i bil, sjätte starten 2015 hoppade vännen Vincent Landais in i bilen, då en Citroën DS3 R3T Max i Junior WRC klassen.

De båda fortsatte att kampera flitigt ihop, avancerade genom flertalet R5 märken innan de slutligen...

Publicerad: 2022-12-01 21:52


Östberg & Barth snabba på shakedown i Chile - Solberg kör på Kanarieöarna.
© Copec RallyMobil, Luis BarraphotoOm de allra flesta Svenska åkarna lagt rallyhjälmarna på hyllan för resten av året så är Norrmännen lite hetare på att få tävla.

I Chile ses Mads Östberg som åter har med sig Svenske Patrik Barth i högerstolen på en Citroen C3 Rally2, gör återbesök i Chilenska mästerskapet med Joker-teamet i helg...

Publicerad: 2022-12-01 21:46


Bra tryck på anmälan till Rally Lima, 20 bilar första timmarna.
© emotorsport.seVid klockan 18:00 på torsdagskvällen öppnade anmälan till Rally Lima, 2023 års SM premiär hos Lima MS. Intresset var stort, det tog inte lång tid innan det var över 20 anmälda ekipage.

Först in i listan var Hannah Jakobsson som fortsätter med Mitsubishi Lancer och då är det Nationella 4wd som gäl...

Publicerad: 2022-12-01 21:43


Skräddarsydd försäkring för rallyteam.
© Drive VXO Motorsport.En helt ny försäkring anpassad för motorsport och rallyteam har utvecklats i samarbete mellan DRIVE VXO Motorsport och Växjöföretaget Adekvat Försäkring.

- Vi tröttnade helt enkelt på att aldrig riktigt kunna få tydliga svar från försäkringsbolagen om vad som gäller i olika situationer och med vi...

Publicerad: 2022-12-01 21:37


Tidigare nyheter:
Skräddarsydd försäkring för rallyteam.
Nu öppnar anmälan Rally Lima.
Julia Thulin, 2022-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
Sex sträckor och 108km väntar Rally Sweden Historic 2023.
Inbjudan strax klar till Rally Lima.
P-G försvarar sitt SM-guld tillsammans med Team Skåab 2023.
Rally TV är WRC Promotorns nästa drag.
Maxad SM premiär i Rally Lima, arrangören berättar om tävlingens sträckor och upplägg!
Anmälan öppen för Finnskogsvalsen/Fryksdalens Brunnsborrnings Rally 2023.
Tillståndsproblem för Rallye Monte Carlo, kastar om lördagens etapp.
Renault Clio Rally3 tävlingsklar i april - presenterad med video från tester.
VOC final i Eskilstuna 2023, kör EMK Kannan.
JWRC start i Rally Sweden trots allt, här är kalendern.
Rally Italia Sardegna klart för vidare WRC arrangemang.
Fredrik Åhlin tar tredje Skoda Fabia R5:an i Team Nybes rallyteam 2023!
Hårda tester av Skoda Fabia RS Rally2 - Lindholm går mot fortsatt Skoda körning 2023.
Sex deltävlingar i Junior EM, Svenska Royal Rally of Scandinavia en av tävlingarna.
13 deltävlingar, här är WRC kalendern 2023!
Rally-EM till Sverige redan 2023 - treårigt avtal klart!
Svenska Royal Rally of Scandinavia en av sju EM deltävlingar 2023, kalendern klar!Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Henning Solberg snabbast totalt i Rally Isla de Los Volcanes.
» Östberg & Barth snabba på shakedown i Chile - Solberg kör på Kanarieöarna.
» Skräddarsydd försäkring för rallyteam.
» Bra tryck på anmälan till Rally Lima, 20 bilar första timmarna.
» Co-driverbyte för Loubet som siktar på Puma Rally1 2023, Gilsoul hoppar in i Monte Carlo test.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.