Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Björn Kallin.
© Björn Kallin.
Magnus Lindqvist och Sara Ridde tog ännu en seger i Elit B och bäddar maximalt för sig inför finalen.
Det hettar till i SverigeSerien efter Eskilstuna.

Alla höga förväntningar på tävlingen möttes med råge när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie besökte Finess EMK Kannan. Jättefint organiserat och fantastiska sträckor. Heder åt hela det rutinerade gänget i Eskilstuna. Tävlingen blev som vanligt tuff och när dammet till slut lagt sig så fick Patrik Fredriksson, Magnus Lindqvist och Linus Flodin kliva högst upp på pallarna i VOC förarklass A, B och C.

Eskilstuna och EMK Kannan tillsammans med SRC har näst intill blivit ett fast inslag i SverigeSerien. Och Eskilstuna MK bjuder alltid på lika fina tävlingar på utmanande sörmländska rallyvägar.

Låt mig börja med att uttrycka hur otroligt imponerad jag är över den här klassen och hur stolt jag är över att få leda den. Vi håller ställningarna hyfsat sett till antal startande även om säsongsavslutningen i SverigeSerien som allt utvecklade sig detta speciella år i bakvatten av Coronapandemin blev mycket tajtare tidsmässigt än vad vi önskade oss, helt enkelt för många serietävlingar på kort tid. Men två saker kan vi slå fast med eftertryck efter helgen. VOC dominerar totalt över Grupp F trots den klassens friare och dyrare reglemente. Återigen var ”mina” VOC åkare ungefär en minut snabbare än motsvarande GrF och det trots en betydligt kortare tävling än senast i Trollhättan. En annan sak vi har slagit fast med lika stort emfas är att SverigeSerien håller sin ställning som klar nummer ett för våra riktigt framgångsrika VOC kombatanter. Precis som det brukar vara när vi samkör med andra stora rallyserier så är det SverigeSerie-åkare i toppen av alla förarklasser, konstaterar en stolt klassansvarig Roger Fransson.

Nu har det släppt för Patrik Fredriksson i Elit A.
Patrik Fredriksson har genom åren varit killen med massor av stolpe ut. Men nu har det släppt på riktigt. Första segern i Trollhättan följdes direkt av en till i Eskilstuna.
Det är märkligt men precis detta ser man relativt ofta. Drömgränser slås bara för att sedan passeras mer eller mindre i strömhopp. Och det är bara att ge ett stort grattis till sedan länge kämpande Patrik Fredriksson och CoDriver Per Wiksten som nu definitivt brutit igenom barriären. Patrik hade koll på detta redan tidigt i rallyt och trots lite mer safe körning på slutet så plockar han en säker seger.

Hur gick det då bakom Patrik?
Bakom Patrik så slog sig Andreas Hultström med CoDriver Lisa Jonasson in på en andraplats. Andreas har i år fokus på SRC men det här är ett namn som vi gärna skulle se mycket mer av i SverigeSerien, den serie som vi vet har mest ögon på sig även i internationella kretsar. Stabil körning rakt igenom. Bakom honom ständigt snabba Dennis Askling med Alan Karlsson i högerstolen. Tredje pallplats till Dennis och Alan trots ett lite stökigt rally om rapporterna talar sanning. Lite längre ner på femte plats måste jag också nämna Dennis Persson. Han har situationen i år att ett bröllop i nära kretsen gjorde att han missade Nora. Samtidigt tvingades han bryta i Trollhättan. Här i Eskilstuna talas det om en punktering och jag vet att han så gärna hade haft med sig mer än en femteplats in mot finalen i Örebro om två veckor. Tufft läge. Men långt ifrån avgjort.

Magnus Lindqvist tillbaka högst upp i Elit B
Linkan har en smått fantastisk resultatrad i år, idel segrar och andraplatser.
Nu kom Magnus Lindqvist med Sara Ridde i högerstolen igen och det med besked. Seger och fina poäng även från dagens avslutande PowerStage, om jag inte ser fel i listan så fyra pinnar. Bakom Linkan duon Niklas Berglund och Henrik Pedersen. Här är också en förare vi vill se mer av i VOC´s toppserie. När han visar sig är det alltid med besked. Daniel Jonsson med Emma Hägg vid sin sida in på sista pallplatsen.

Linus Flodin från klarhet till klarhet i Cupklassen
I Cupklassen är det Linus Flodin som hittat det där lilla extra och går från seger till seger.
Linus Flodin med Tobias Fredriksson imponerade från första till sista meter i Finess EMK Kannan. Loggade med det in ytterligare en kassaskåpssäker seger i den tajta C-klassen med nästan 45 sekunder. Och toppade detta med att ta full pott på dagens PowerStage. Bara att buga och lyfta på kepsen för ett kommande toppnamn i klassen och kanske också i Svenskt Rally i stort. På andra plats för dagen hittar vi Willy Klarén med Martin Stålby vid sin sida. Den här duon hittar vi normalt i SRC men jag tror att deras framtida karriär skulle må bra av att också tänka SverigeSerie, farten har dom. Tobias Petterson Nordwall med Peter Nordwall i Co-Driver sitsen hade inte sin starkaste dag den här lördagen i Eskilstuna, måhända ett taktiskt val med sikte på SverigeSerien som helhet efter att Noah Grönkvist som är en ev de som Tobias fajtas allra hårdast med i totalen bröt och Jonas Karlsson valde att lämna walk-over och helt fokusera på finalen om två veckor. Oavsett detta. Lägg alla dessa namn på minnet. De är den nära framtiden i svenskt rally.

Vi tackar Eskilstuna och hela det rutinerade teamet i Eskilstuna MK för en fantastiskt fin tävling. Vi ser redan fram emot nästa år. Nu återstår bara den som alltid lika spännande finalen av årets SverigeSerie i Örebro redan 1 oktober.

Publicerad: 2022-09-18 19:08


Tom jagar nya poäng i Polska Mästerskapet, snart start i Rajd Wisly.
© emotorsport.sePolska Mästerskapet kör sin näst sista deltävling för året, Rajd Wisly med 11 mil special asfalt från Istebna. 40 åkare i tävlingen som inleds sen fredag eftermiddag.
Två sträckor går dubbelt under fredagen, totalt 3 mil special. Lördagen ägnas åt två sträckor som körs tre gånger innan man tar målg...

Publicerad: 2022-09-29 20:44


Rally Småland - åtta sträckor och 110-talet åkare under lördagen.
© emotorsport.seRally Småland tillbaka med Vetlanda RRC som arrangör, efter något års frånvaro kör man åter tävlingen, nu har man SydSvenska RallyCupen, Sydsvenska Mästerskapet samt Södra, Småland och Gotlands DM-serier på besök. Sent in kom också Racepart Sweden 1300 Rallycup sedan deras final ställts in och flytt...

Publicerad: 2022-09-29 20:28


130-talet åkare för Rikspokalen tre sträckor under lördagen.
© emotorsport.seAnrika Rikspokalen med SMK Örebro som arrangör tar Västras DM och VOC Sverigeserien till mål. 32km special fördelat på tre sträckor är upplägget för 130-talet ekipage.

Stor VOC final.
En bit över 30 VOC ekipage kör om Sverigeserien, Fryksdalens Patrik Fredriksson toppar serien för A-förar...

Publicerad: 2022-09-29 20:14


Solberg snabb på shakedown, Tänak bäst på ss1 och snart dags för första etappen.
© Hyundai Motorsport.Ikväll 21:33 startar Kalle Rovanperä på ss2 i Rally New Zeeland, det är då sträckan Whaanga Coast som ska avverkas för den först startande finländaren. På tur väntar helgens längsta sträcka, Te Akau South på 31,5km innan loopens sista sträcka Te Akau North på 18,5km ska köras.
Utan service går de t...

Publicerad: 2022-09-29 18:52


Racepart Sweden 1300 Rallycupfinal med Rally Småland!
© emotorsport.seSukkafinalen körs på planerat datum men på helt annan plats. Startplatsen blir Vetlanda istället för Sigtuna. 7 mil SS väntar de åtta deltagarna i Racepart Sweden 1300 Rallycups finaltävling nu på Lördag i Rally Småland.

Bland sanna amatörer finns det annat som kan sätta käppar i hjulen för att k...

Publicerad: 2022-09-29 17:19


Ny deltävling i Polska Mästerskapet för Tom Kristensson i helgen.
© Kaja Wroblewska PhotographySen fredag eftermiddag startar Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson den näst sista deltävlingen i Polska Mästerskapet i rally, Rajd Wisly, i södra Polen.

Tävlingen är den sjunde av åtta deltävlingarna i mästerskapet, varav den fjärde på asfaltunderlag, vilket även är underlaget på den ...

Publicerad: 2022-09-29 13:09


Oliver Solberg i sin fars framgångsspår.
© Hyundai Motorsport.18 och ett halvt år efter att pappa Petter vunnit karriärens sjätte (av 13) VM-tävlingar i rally, gör sonen Oliver Solberg (21) sin debut i Rally New Zealand.

Triumfen 2004 var den första Solberg senior säkrade som regerande
världsmästare – och den kom efter han vunnit sju specialsträckor och ha...

Publicerad: 2022-09-28 22:25


67 VM åkare till 57:e RallyRACC Catalunya, Andersson ende Svensk.
© M-Sport.57:e RallyRACC Catalunya - Costa Daurada körs 20-23:e oktober, årets näst sista WRC deltävling. Tävlingen dubblerar, agerar också EM deltävling i egen tävling som tar avslut på lördagen.

I listan för VM klasserna ses 67 deltagare men bara en Svensk flagg denna gång, 13 deltagare i Rally1 klassen ...

Publicerad: 2022-09-28 21:59


Helin och Lidebjer i helgens ADAC Cimbern Rallye.
© Helin Motorsport.Tyska och Danska mästerskapen samkör i Tyska ADAC Cimbern Rallye till helgen, 86 ekipage till tävlingen där 46 Danska ekipage möter 39 Tyska förare - enda icke Dansk/Tyska ekipage kommer från Sverige.

Lucas Helin tar Ida Lidebjer Granberg i högerstolen på teamets Opel Astra. Deras för Sverige gru...

Publicerad: 2022-09-28 20:22


Strax dags för ss1 på Nya Zeeland, publiksträckan startar 7:08.
© Toyota Gazoo Racing.SS1 i Repco Rally New Zealand innebär 1,4km publiksträcka kallad Pukekawa Auckland Domain, starten sker klockan 18:08 lokal tid, för oss i Sverige innebär det morgonsträcka, om några minuter, klockan 7:08 rullar Kalle Rovanperä ut som första bil genom sträckan.

Efter den korta sträckan går de täv...

Publicerad: 2022-09-28 20:20


Tidigare nyheter:
Chribbe Haglund lämnar Team Nybe, mot nya utmaningar 2023.
WebTV från shakedown inför Rally New Zeeland, klockan 22:00 här.
Jämtländsk Light-On Sprint i Hälsingeserien.
Följ kvällens shakedown inför Rally New Zeeland.
Snart är vintern äntligen här – MK Ratten planerar inför Finnskogsvalsen 2023!
Sugen att testa Norges svar på Pike Peak?
Wennman Historiska Rally Cupens totalvinnare.
Startfält, sträckor och nyttiga länkar inför Rally Nya Zeeland.
Nattvak för den som vill följa Rally Nya Zeeland i SVT, fem sträckor live.
Mer mil specialsträckor än transport i Rally Lima 2023!
Mille Johansson utmanade om seger i Slovenien.
Janne Blom historisk rallymästare 2022, klass 8.
Andervang snabbast i söndagens Wez-Mek Sprint.
Foto från Polkatrofén.
Mille nära Rally4 seger, bröt på sista sträckan i Mahle Rally Nova Gorica.
Grybb snabbast i Lunda sprinten.
Back SM/RM avslutades under helgens Lima Race.
Flera söndagsrallyn att följa, från Lund, Lima, Tierp och Slovenien.
Johannesson vassast i helklassiska Rally Uppsala Historic.
Broman körde hem Gränna MKs Polkatrofén - säkrade E-Cupen.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Häng med i Västrallyt, Lill-Eken, Finspångsrundan m.fl med resultat live.
» Upplagt för SM avslut i Västrallyt, så ser startfältet ut inför lördagens final.
» Jonas Kruse slutar hos Team Nybe efter säsongen.
» Följ rallyhelgen, resultat, radio och info om lördagens alla rallyn.
» Nattvak för den som vill följa Rally Nya Zeeland i SVT, fem sträckor live.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.