Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Lars Engström är en av favoriterna i Trimmat 2wd, leder tabellen inför finalen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Med klassegern klar kan det bli full attack av Håkan Lindh i Appendix K.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Närmare 70-talet åkare i grupp F med SM trean Elliot Sjögren i A/B-klassen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Arne Nörager i Merceders toppar tabellen för A/B-förarnas grupp E.
Novemberskölden, största rallyt på flera år - 220 ekipage och fem sträckor på lördag.

Störst för året och sist på säsongen, Nässjö MK´s Novemberskölden som final för Bilsport RallyCup. Med 230 anmälda inkluderat sex föråkare vid stängningsdags, då hade innan dess också närmare 30-talet ekipage avanmält sig sedan anmälan öppnades. Rekordintresse och nog ska förra årets rekord om 195 startande slås, bland föråkarna ses också klubbens senaste stjärna, ADAC Opel E vinnaren Calle och Torbjörn Carlberg.
Det är onotat, det är 24km special och det är fem specialsträckor som väntar de tävlande i ett typiskt höstväder och en lång dag är att vänta - t.o.m. om allt lirar kommer första bilarna tillbaka till Brinellskolan för målgång innan sista bil startat.

Ungdomsrally inleder listan, där hittar vi sju ekipage där tabelltvåan Mio Asklöf och femman Eddie Ramírez Eriksson är de enda som gjort starter tidigare under året, vi ser nu Kullings MS åkarna Ville Larsson och Linus Gustafsson Thor. Där finns Vingåkers Emil Fällman, Kinds Anton Larsson och Botkyrkas Jesper Jansson i klassen.

Totalt närmare 40 ekipage för grupp E, 18 av de anmälda i gemensamma A/B-klassen där Arne Nörager är klar mästare, tvåan Anders Sköld kan utmanas av trean Jesper Larsson Odenmalm - vidare bakåt är det än tätare. Keith Wennberg, Hans Andreasson, Lars Svensson och Jörgen Gerhardson är några av utmanarna.
Med över 20 ekipage i C-klassen blir det en tuff utmaning, i tabellen är det Oscar Hedberg och Mikael Fransén som håller täten samtidigt som Jakob Sandberg och Torbjörn Södergren ses bakåt i tabellen.

Om grupp E må vara rekordstor så är grupp F också det, totalt 69 ekipage väntas för de två klasserna. 23 bilar väntas till A/B-klassen där Thomas Karlsson, Jonas Gustavsson och Jimmie Karlsson ses topp tre i tabellen efter fem deltävlingar. Robin Thörnberg, Johan Pettersson, Alexander Zell, Roger Karlsson och Elliot Sjögren finns bland namnen med A- och B-licens.
C-klassen med 46 ekipage, överst i tabellen ses Markus Nilsson och Patrik Tallåker som också ses i listan för helgen. Fyran Patrik Lundström ses i listan och har god chans att klättra. Niclas Johansson, Erik Axelsson, Emil Ivarsson och Simon Arvidsson är andra namn ur största klassen.

30-talet bilar genom två klasser med Appendix K, det som skiljer klasserna är tillverkning före och efter 1975. I den tidigare klassen Mats Andersson som tvåa i tabellen, ende topp tre som kör. Lars Nilsson, Jens Andersson och Thomas Theorin är förare nedåt i tabellen som kan nå en tredjeplats.
Klassen för nyare än -75 är Håkan Lindh klar, tvåan och hemmahoppet Johan Axelsson utmanas närmast av Lars Eriksson och Joakim Petersson. Sören Carlsson och Kjell Fransson finns bland utmanarna som inte tävlat lika flitigt i cupen under året.

Sju bilar för grupp H Classic, Karl-Erik Forsman och Åke Månsson fördelar andra och tredjeplatsen i tabellen där två poäng skiljer inför.

Tre klasser och 57 ekipage när det gäller Trimmat 2wd, 18 var i A- och B-klasserna. Lars Engström, Anton Måhagen, Janne Kristiansson och Anders Kristensson är de fyra första i tabellen som också är med och gör upp. Victor Karlsson, William Andersson och Markus Börjesson är andra snabba ur A-klassen som tävlar flitigt.
Hugo Sääf är klar i B-klassen som vinnare för cupen, bakåt närmast Mattias Brindmark, Rickard Mattisson och Hampus Classon. Anton Mogeswärd, Tim Liljegren och Tim Hammarström bland åkarna, även Norskt genom Rune Kittelsen.
För C-förarna har Andreas Gunnarsson tio poängs försprång på Evert Harrström, ytterligare 20 bakåt till Fredrik Gustavsson. Hannes Håkansson, Jimmy Josefsson, Oscar Gustafsson och Magnus Grahn vidare för klassen, de sent startande C-förarna kan nog vänta sig att få göra upp i mörker under de avslutande sträckorna.

Allra sist 4wd som inte kör om Bilsport Rally Cup, där sju åkare med fjolårsvinnaren Johan Broman som möter Anders Söderberg, Niclas Melin och 4wd debutanten Pierre Melin. Simon Wagnström som B-förare och Johan Karlsson med C-licens ur klassen.

» Inbjudan & Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2023-11-02 20:02


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
© emotorsport.seTeamets första säsong blev en succé, med hela 7 SM-medaljer,
- Vi ska försvara vårt SM guld, säger Patrik Flodin.

Med mer erfarenhet från bilen och alla tester vi gjort tillsammans är vi redan innan säsongen väl förberedda. Vi hittade bra grejer efter avslutad SM säsong, på de absolut sis...

Publicerad: 2023-11-28 21:01


Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
© Roger Albert Clark Rally.- Roger Albert Clark Rally, hur svårt kan det va?
Så inleder Martin Lindén sin summering av tävlingen som körts över fem dagar efter att de tagit målgång. Martin ihop med co-driver Rickard Forsell i Volvo PV bröt under söndagen men kunde starta om. Under början av rallyt körde de tidigt i fä...

Publicerad: 2023-11-27 22:42


Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
© Ben Lawrence.RAC-rallyt slutade i diket för Oliver Solberg. Innan avkörningen hade den unge rallyföraren vunnit 19 av specialsträckorna och dominerat rallyt för historiska bilar.

Men det stora RAC-äventyret tog slut på måndagsmorgonens första sträcka, tävlingens 29:e.
Vi hade riktigt bra flyt, men en hå...

Publicerad: 2023-11-27 20:15


McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Irländaren Martin McCormack tog segern i Roger Albert Clark Rally, inför dagen blev han utmanad av Oliver Solberg som startade om, tidstappet för den brutna sträckan förde honom till fjärdeplats totalt, tre platser var inom räckhåll medans segern skulle bli en attack utöver det vanliga för att fånga...

Publicerad: 2023-11-27 17:20


Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
© Oliver Solberg Rally.Båda Svenska ekipagen startade om i Roger Albert Clark Rally för att ta målgång, sista dagen med 12 mil varav hälften enbart på den sista sträckan. Oliver Solberg och Elliot Edmondson bröt på sista sträckan under söndagen när drivningen försvann på familjeteamets Ford Escort MK2.

Omstart som fyra...

Publicerad: 2023-11-27 12:40


Tidigare nyheter:
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.
12 mil special, sju sträckor - följ Solberg & Lindén i Roger Albert Clark Rally.
Solberg sekunden från ledande Pryce i Roger Albert Clark Rally.
Konst & Rally andra advent, Italienska rallyskönheter på plats!
Tillbaka till det förflutna för Oliver Solberg.
Följ Solberg & Lindén via Resultat, Tracking och WebTV från Roger Albert Clark Rally.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Liljegren tog hem rekordstora Novemberskölden, årets rallyfinal.
» Tillbaka till det förflutna för Oliver Solberg.
» Kartor och Tidsplan, så körs Rally Sweden 2024 i Umeå!
» Fyra förare klara för Toyota Gazoo Racing i WRC serien 2024, Rovanperä kör på deltid.
» Solbergs Monster Escort redo för Roger Albert Clark Rally.
» Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
» WRC platserna allt mer bemannade, så är läget i teamen inför 2024.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.