Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sydsvenska Mästerskapet i Rally summerar Dackefejden.
PRESSRELEASE

När Dackefejden nu kördes i helgen inleddes Sydsvenska Mästerskapets återkomst. Med Kosta som bas hade Wäxjö MS bjudit in till en bana med två specialsträckor som kördes två gånger, sammanlagt nästa fyra mil SS. Spännande kamper i alla klasser och i vissa fall med oväntad utgång.

Sydsvenska Mästerskapet är ett samarbete mellan Smålands och Södras bilsportförbund och omfattar två stycken distriktstävlingar vardera. Mästerskapet är tänkt att köras i tre år och 2024 ingår alltså fyra tävlingar där alla räknas.

Mästerskapet körs i fyra klasser: 4WD, 2WD, en Standard och en för Ungdom. Alla förarklasser ingår i respektive bilklass.

Med fyra sträcksegrar kunde Mattis Olsson/Jesper Johansson, Älmhults MK vinna både klassen och totalt drygt nitton sekunder före hemmaklubbens Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo. Förra gången SSM gästade Kosta 2019 var också Mattis ohotad segrare, så favorit i repris och årets andra seger.
Efter att hälften av sträckorna körts var även Arvid Johansson/Magnus Gad med och utmanade om de främsta placeringarna men sen kom det upp ”Kullerbytta” i resultatgivningen och dagen var förstörd. Trea blev nu den långväga gästen Christer Hedlund/Johan Johansson från Lycksele MK. Dagens absolut bästa och mest överraskande prestation hittar vi i Standardklassen. På tredje plats i det mycket meriterade fältet kör en C-förare in i sin tredje!! tävling. Dessutom utan att använda noter.

Men vem är Moltas Olofsson från Asarum? Det är väl lika bra att fråga!
- Jag är 21 år och nyutexaminerad Fältservicetekniker från skolan i Ljungby. Har nu börjat jobba på Linde och är för tillfällte placerad på Volvos verksamhet i Olofström, berättar Moltas. Jag har kört väldigt mycket folkrace sedan jag var femton år med många segrar i Juniorklassen och en tredje plats i NM i Danmark.

Än en gång kan vi konstatera att folkrace är en alldeles utmärkt plantskola för rallyförare och i Moltas fall är det kompletterat med en hel del genetisk påverkan då pappa Jonas Olofsson tillsammans med bland andra Kalle Lexe hade en rallykarriär, i Golf I och II, som avslutades i mitten av 90-talet. Som så många rallypappor är han nu mycket mer nervös när sonen tävlar än han själv var när han vara aktiv. Med Åkeholm strax utanför Svängsta som bas är Asarum den naturliga klubben och grannen Hannes Håkansson kunde förse Moltas med en bra bil när han själv växlade över till trimmat.
Denna framgångrika dag åkte Tilda Arnesson med men i de två tidigare har det varit Ludvig Björn.

Så efter tre tävlingar har jag faktiskt poäng för att bli B-förare, avslutar en nöjd Moltas Olofsson. I täten i standardklassen var det en brödrakamp från Karlskrona. Robin Liljegren/Nathalie Nilsson vann varje sträcka över broder Tim Liljegren/Björn Johansson. Tim gästspelade denna dag i standardklassen bara en vecka efter SM-vinsten i 2WD i Tierp men hade egentligen ingen chans mot Robin som vinner med 17 sekunder.

Av tre startande i Ungdomsklassen är det bara Emil Karlsson/Patrik Berglund från Södra Sunnerbo som tar sig i mål men på en tid som hade gett en sjunde plats i Standardklassen. Riktigt bra gjort! Som vanligt var den största klassen trimmat 2WD. Tom Kristensson/Joakim Sjöberg gästspelade i DriveVXO:s BMW och gjorde ingen besviken. Alla sträcksegrar och snabbast totalt på sista sträckan imponerar även om vi vet att Tom är en Sveriges bästa chaufförer. Det visade han i SM-tävlingen i Tierp föregående helg då han kom två i 4WD, en (1) sekund bakom Patrik Flodin.

Bakom Tom landar junioren Will Gad/Henrik Edberg, Älmhult, även han med bra känsla efter Tierp då han låg delad etta i klassen efter första dagen. Efter dessa två kommer det riktiga getingboet. Placeringarna tre till fem ligger inom 1,4 sekunder. Pontus Berglund/Dennis Kullberg, Hörby och Emil Friman/Tom Törngren, Vetlanda växlade placeringar hela dagen och samtidigt avancerade Victor Hansen/Victor Johansson upp bakifrån. Så med en lite sämre tid av Emil på sista sträckan sattes den slutliga ordningen med Pontus trea, Victor fyra och Emil femma.

Nästa tävling i SSM är Skilling 500 med tävlingscentra i Gislaved den 29 juni. Denna tävling körs enligt ett annat koncept. Fyra unika sträckor på 39 km utan rekning och bara 60 km transport


» Pressrelease från Sydsvenska Mästerskapet.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-06-09 21:45


Sesks visar Puma Rally1 inför WRC starter i Polen och Lettland.
© M-Sport.Vi såg Martins Sesks köra in som sexa totalt i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia med en Toyota GR Yaris Rally2 förra helgen.

Dagar efter testade han Ford Puma Rally1 och det är den bilen han i veckan gör WRC debut med, 24-årige Lettländaren har fått en drömchans av M-Sport och WRC Promotorn som ...

Publicerad: 2024-06-22 06:48


Svenskt i lördagens Mascot Rally Herning och Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
© Stefan Helin.Midsommarhelgen innebär rallyfritt i Sverige, de som är rallysugna får styra utomlands vilket Lucas Helin och Mikael Kjellgren gjort med sin Opel Corsa OPC. De åker Danska Mascot Rally Herning som ingår i nationella mästerskapet, Arlövs Erik Christensen kör också rallyt i Volvo 240 - totalt 10 sträc...

Publicerad: 2024-06-22 06:29


Förändringar i resultatlistan för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia - Legends.
© emotorsport.seUnder torsdagen kom en ny resultatlista för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, redan under lördagen, sista tävlingsdagen, stod det klart att något var fel men resultaten stod sig och priserna delades ut. Vinnaren Arne Rådström är kvar, men bakom har det skett förändringar.

Tidigare tvåan Mats Pe...

Publicerad: 2024-06-21 13:43


Kalle Rovanperä kör på hemmaplan i Secto Rally Finland.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä och Sebastien Ogier alternerar om tredjebilen i Toyota Gazoo Racing - även om de båda körde favorittävlingen i Portugal. För Sebastien Ogier är det fem starter om kommande deltävling i Polen räknas in, sedan tidigare Monte Carlo, Kroatien, Portugal och Italien.

Tävlingarna för fra...

Publicerad: 2024-06-21 09:02


Karta, så körs Rally Magic på Höljesområdet.
© Höljes RX.Den 5:e juli inleds Rallycross VM helgen i Höljes, fredagen innebär också en rallyshow under kvällen som en extra publikupplevelse.

Under senaste månaderna har startfältet presenterats, 22 ekipage väntas till start där 10 av dem går i Rally2/R5 klassen med Fredrik Åhlin, Patrik Sandell, Dennis Rå...

Publicerad: 2024-06-21 08:46


Helin och Christensen flaggar Svenskt i lördagens Danska Mascot Rally Herning.
© Stefan Helin.Närmare 40 bilar när Mascot Rally Herning körs som deltävling tre i Danska Mästerskapet. Rallyt körs under lördagen med totalt 10 sträckor, inleds med två dubbelt. Efter en lite längre service går man ut mot tre nya sträckor som dubbleras innan målgång vid 18-tiden.

Med nummer 26 ses Lucas Helin ...

Publicerad: 2024-06-20 21:03


Dags för Skilling 500, 52:a upplagan nästa lördag.
© Skillingaryds MK.Skillingaryds MK arrangerar den 29 juni Skilling 500 för 52:a gången. Denna gång i trakterna mellan Gislaved och Tranemo. Sträckorna har använts tidigare genom åren men inte i denna kombination och riktning. I en tid när oroliga arrangörer flitigt studera anmälningslistan för att se om tillräckligt ...

Publicerad: 2024-06-20 18:37


Jörgen Joons godkänd notskrivare för Rally-SM.
© emotorsport.seUnder våren presenterades att noterna för samtliga grustävlingar i årets Rally-SM skulle skrivas med hjälp av det datoriserade systemet Jemba Inertia Notes System. Systemet har utvecklats av den rutinerade co-drivern Arne Johansson, som också har ansvarat för utbildning, godkännande och kvalitetssäk...

Publicerad: 2024-06-20 10:39


Andervang i lördagens Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
© Stig Andervang.Under midsommarhelgen avgörs Acon-Van der Spek Vechtdal Rally runt Nederländska Hardenberg. Fredagen ägnas åt rekognosering medans lördagen går för tävling, totalt 10 sträckor väntar, två sträckor går två gånger och två andra används tre gånger. Start vid 11-tiden och målgång runt 19 för första ekip...

Publicerad: 2024-06-19 20:03


Italienska grusmästerskapet i helgen för Royal Rally tvåan.
© emotorsport.seFrån Sverige till Italien, i helgen körs San Marino Rally som ingår i Italienska grusmästerskapet, totalt 62km special där tre sträckor går tre gånger. Resan från andraplats i Svenska EM deltävlingen till Italien gör Mikko Heikkilä som kör mästerskapet i Toyota GR Yaris Rally2, kommer rejält uppvärm...

Publicerad: 2024-06-19 19:00


Tidigare nyheter:
Video, Sesks testar Ford Puma Rally1.
Däckmästerskapet i Rally EM serien, Michelin leder.
Rally Anderslöv inleder Bilsport Rally Cup 2025.
Foto från start till mål av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördagen från fem specialsträckor!
Det närmar sig Hästkraftshelg i Årjäng, vem blir värst i Marknadsbacken?
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, fredag med tre sträckor & service.
Snabbt Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, siffror från årets rally.
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, torsdag med kval, shakedown, service, invigning och ss1.
Griebel vann Rallye ADAC Mittelrhein, Simon snabb i Rally4-klassen.
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, onsdag.
Carlberg och Eriksen tvåa i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Liiten, Wesslen och Brådhe till mål i finska SM Pohjanmaa Ralli.
ERC tabellerna efter Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, dubbelt Svenskt topp tre i Junior ERC.
Så gick det i Royal Rally of Scandinavia Legends.
Solberg junior vann som han ville!
Mille Johansson vinner Rally-EM på hemmaplan.
Oliver Solberg regerar i Värmland: Tar andra raka segern i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver och Mille kungar av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia ska avslutas, fyra sträckor till mål.
TV & Radio tablå för lördagen av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Mycket rally i tv-rutan - SVT sänder 12 sträckor från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
» Liljegren och Hovind, SM vinnare i 2wd under Rally Uppland.
» Listan gallrad, 50 namn klara för SM Veckans rallysprint i Västerås.
» Himlarace i helgen, se backeliten göra upp - Stig Blomqvist föråkare i Audi S1.
» Startlistan, dessa 18 ekipage kör Royal Rally Legend.
» Träning, kval och shakedown på Galtryggen - start 11:00.
» Överklagade beslut sätter stopp för Bresontrofen.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.