Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SM Veckan, länet har medaljhopp i SM-veckan.
PRESSRELEASE

Västmanland har några medaljkandidater när det på torsdag är SM-veckan Sommar, med crosskart och rallysprint på Västerås Motorstadion.

Intresset från förarna var enormt, vilket ger ett ruggigt startfält. Till det ett par wild card och oerhört svårtippat.
– Vi ska fundera på hur vi ska göra bästa möjliga. Men helt klart kommer de som är bättre på korta sprintar än vi, säger Göran Bergsten, kartläsare till Patrik Flodin från Hudiksvall. En duo som vunnit traditionella SM fem gånger de senaste sex åren.
Flodin/Bergsten kör en fyrhjulsdriven VW Polo i huvudklassen 4wd.
– Banan är för kort för en rallyspecialist. Jag tror det blir andra namn som sticker ut, säger Patrik Flodin. Förra året körde han punktering i Umeå och i vinterveckan blev det silver.
Stora hot är värmlänningarna Dennis Rådström, Torsby och Pontus Tidemand, Charlottenberg (guld över Flodin 2023). Andra tippar Älmhults Albin Nordh eller junioren Patrik Hallberg, Huddinge. De två sistnämnda har nyligen kraschat hårt och tar SM-veckan som test inför fortsättningen i stora mästerskapet. Rallyutskottet har gett ett wild card till Kenny Stavbom, Nynäshamn.

Tvåhjulsdrivna klassen, 2wd, är om möjligt ännu öppnare. Västmanland har sitt löfte Hugo Carlberg med, men medaljpress på Fagerstas 19-åring är lite för tidigt. Bland det tiotal som slåss om medaljerna hör Calle Carlberg, Nässjö, Andreas Levin, Lima och Daniel Röjsel, Anderstorp. Samt publikfavoriten Tim Liljegren i ”Gula faran”, hans Volvo 240. Han tog sin första SM-delseger senast i Rally Uppland tillsammans med norskan Sunniva Rudi.
– Så skönt med den segern! Nu kan jag köra avslappnat framöver. Bara ha kul, utan press, säger Karlskrona-föraren.
Han har hunnit bli 29 år, Volvon är från 1981.
– Det blir första SM-veckan för min del. Jag gillar när det är kort och intensivt, men har ingen vana av banor så det kan gå hur som helst. Tror nog vi få se många överraskningar!

Rallyutskottets wild card är Tommy Carlström, från Boden. Han kör den BMW M3 som Flodin vann SM med 2018.
– Här uppe i norr kör vi nästan bara sprintar. Älskar det och är så glad över att ha fått chansen att vara med. Nu är det upp till bevis: Att jag är bra nog för att få vara med, säger Carlström.
Rallysprinten startar inne på motorstadion och efter ett knappt banvarv går deltagarna ut i skogen. Där väntar både snabba partier och luriga böjar. Drygt tre kilometer totalt. Två kvalrundor, där snabbaste tid avgör om det blir finalkörning eller ej. Två rundor även i finalen, och dessa räknas samman till en sluttid. Snabbast vinner!

Crosskart. Här har Västmanland sina medaljchanser. I tyngsta klassen Xtreme har Fredrik ”Fidde” Avelin SM-guld från rallycross, och efter ett par säsonger i Xtreme var han bland annat trea förra året i SM-deltävlingen som gick i Västerås. Så banan kan MSK Hammarens ess.
Huvudfavorit är dock Sebastian Enholm, Fjugesta. Han har vunnit alla deltävlingar så här långt i Supercupen och den SM-deltävling som körts.
– Visst siktar jag på guld på torsdag! Kommer jag bara loss i starten så ska det gå bra, säger ”Sebbe” Enholm.
Elias Nilsson, Likenäs är en annan medaljaspirant liksom lillasyster Frida Enholm, Fjugesta.
650cc. Här kan forne mästaren Noel Eliasson visa sig på styva linan. Arbogasonen tog guld åren 2021 och 2022, båda gångerna avgjorde han på Västerås Motorstadion. Nu har han hyrt tillbaka sin vinnarkart.
– Jag har allt dokumenterat så vi plockar fram gamla data. Även om jag inte kört karten på två år är jag trygg i den och har höga förväntningar. Så är det, säger 20-årige Eliasson.
En annan mästare är Markus Andersson, Kopparberg.
– Det ska bli skitroligt att få köra igen! Banan i Västerås är fantastisk, snabb och samtidigt lite teknisk. En jättefin anläggning, säger Andersson.
Andra med höga ambitioner är Erik Andersson, Östmark och hans namne från Karlstad. Ålderman är regerande mästaren Fredrik Eriksson, Arvika. Till det ett gäng veteraner, som normalt kämpar inbördes. Nu ställs de mot betydligt mer orutinerade, segerhungriga ynglingar. Kanske cupmästaren, arrangörsklubbens egen Lars-Åke ”Kudden” Wallin, kan skrälla?
Crosskartförarna kör tre kvalheat, följt av semifinaler. De tre bästa i respektive semi gör upp i den slutgiltiga finalen.


» Pressrelease från Västerås MS.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-06-23 20:33


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Foto från Slottssprinten.
© emotorsport.seEfter fredagens uppvisning av Appendix K i strålande väder vaknade rallygänget upp till ännu en solig dag i Katrineholm och Ericsberg. Katrineholms MK hade plockat fram fem specialsträckor för rallyt, omtyckta av de 181 startande ekipagen men också av publiken som sågs i mängder i skogen under dagen...

Publicerad: 2024-07-15 16:19


Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
© Wimo Fotografie.Stig Andervang ihop med Johan Findhammer körde under helgen GTC-Rally ingående i det Holländska mästerskapet, under söndagen var Stig och ”service-Janne” på väg hem till Sverige och lämnar en tävlingsrapport.
- Även denna gång var tävlingen mycket krävande med kraftigt regn både före och under t...

Publicerad: 2024-07-15 08:32


De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
© emotorsport.seBacktävling uppför Vårdkasbacken i Härnösand där Örnsköldsviks Rallyklubb arrangerade deltävling i Hälsingeserien under söndagen. Två åk i backen gällde varav enskilt bästa sträcktid gällde som slutresultat.
Tomas Bergman i Mitsubishi Lancern var snabbast, hade halvsekunden till godo på Roger Westi...

Publicerad: 2024-07-14 22:48


Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se100-åringen Katrineholms MK laddade på med uppvisningskörning med Appendix K bilar under fredagen inför den stora Slottssprinten. Sommarens hittills enda soliga och varma dag och kväll gav mycket publik samtidigt som de tävlande till lördagen anlände under kvällen och fyllde på runt sträckan. Full f...

Publicerad: 2024-07-14 21:18


Tidigare nyheter:
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
Slottssprint på gång, programförsäljning och TV/Radio tider.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally efter Skilling 500.
Andervang i helgens Holländska GTC Rally.
Toyota förlänger samarbetet med Rally Sweden, 3-årigt avtal klart.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.
» Upplagt för rallykamp på Höljesbanan, Rally Magic ikväll.
» Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
» Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
» TV-tablå för helgens Estniska ERC deltävling, Rally Estonia.
» Mycket Svenskt och Finskt i tyska Eifel Rally Festival.
» Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.