Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Janne Pettersson fortsätter med Golfen.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del5!

Nu är det dags för sista delen i "årets" Vem kör vad i rallyskogen 2011 serie. Längst ned hittar ni de fyra tidigare publicerade delarna.

Bilbyte hos Jan Johansson, Fryksdalens MK?
- Efter flera säsonger i Volvo 940 så var jag bara tvungen att stilla min nyfikenhet på att köra framhjulsdrivet. Sagt och gjort så såldes Volvon och Patrik Westerlunds Toyota Corolla inhandlades.
Bilen är renoverad och klar för en ny säsong?
- Ja bilen har nu gåtts igenom och gjorts klar till kommande säsong.
Vilka tävlingar kommer vi ser er i?
- Under 2011 skall jag försöka lära mig köra framhjulsdrivet först och främst. Har också en ny kartläsare för året som heter Krister Gull.
Vilka tävlingar som skall åkas, ja det är inte riktigt planerat men favorit tävlingen Rally Sweden vill vi inte missa.

Janne Pettersson i Nyköping, vad händer 2011?
- Jag har tänkt att fortsätta ett tag till med Golfen, bilen har ju visat sig både snabb och tillförlitlig.
Motorn är i skrivande stund på genomgång och renovering hos "Nille". I övrigt går jag igenom allt och byter det som är slitet.
Vilka tävlingar hittar vi dig i?
- Någon SM satsning är det inte tal om, då det tar alldeles för mycket tid och pengar. Konkurrensen i DM för Södermanland/Västmanland har ju dessutom visat sig minst lika tuff, såväl Ytterbring, jag som Fredrik Eriksson var före SM-åkarna i Katrineholm. Tanken är att åka när plånboken tillåter och andan faller på. Dock skall jag försöka bevaka DM-segern från 2010.
Hur förbereder ni er?
Några tester finns det inte utrymme för, men några mindre vinterrallyn, som jag älskar, innan DM-säsongen drar igång, hoppas jag hinna med.

Det är mest i racing vi ser Tony Ring, men några somrar har vi också hittat honom i Midnattssolsrallyt. Vad händer 2011?
- Ja, jag är ju betydligt mer racingåkare än rallyförare, men lite kort. Planerna är att tävla med Ferraris nya GT bil, Ferrari 458. På önskelistan finns ett antal stora internationella lopp bl.a. 24 timmars på Le Mans.
Får vi se dig något i rally Sabben?
- Vad det gäller rally så är det förståss Midnattssolsrallyt som gäller om vi får en plats. Som vanligt är det bara på skoj även om vi förra året lyckades bli sjua i regularityklassen så sakta men säkert börjar vi lära oss hur det går till. Ska tilläggas att jag för att göra det lite svårare hade en kartläsare från Holland förra året så all navigation körde vi på holländska.
Många undrar varför vi inte kör fullfartsklassen men för mig är Midnattssolsrallyt min sommarsemester och jag vill bara garva och ha kul, kör jag fullfart blir det bara ytterligare en tävlingshelg där man måste förbereda sig och fokusera.
Om du åker i år, vad blir det då för bil?
- Vad det blir för bil är inte klart men risken är stor att det som vanligt blir en Saab, inte minst på grund av den holländska inblandningen, nye kartläsaren är bästis med Victor Muller som jag också känner från mina år i Holland.

I en ylandes svart Saab V4 brukar vi se Kjell Svensson, blir det så även i år?
- Inför 2011 så ser det i dagsläget väldigt mörkt ut. Vi har näst intill ingen finansiering klar för året, förutom Midnattssolsrallyt som kanske löser sig. Vi jobbar hårt för att kunna få ihop en ekonomi men skulle det inte lyckas så får bilarna annars stå i år.
Och året som gick var motigt?
- Ja 2010 var ett strul år som startade med en trädkrash som följdes upp med motorras. Den nya motorn fick vi inte att fungera förrän till hösten. Vi brukar lägga på nya däck en gång om året och det till Marknadsnatta och då brukar tiderna och resultaten komma, så även i år.
Tyvärr fick bilen åter stryk i sista tävlingen Novemberskölden då vi med flera lyckades träffa en sten i vägkanten på ss 1. Motivationen är väl i dagsläget inte på topp men vi får se vart den hamnar.
Men det blir i Saaben vi ser er om det blir tävlande?
- Vi fortsätter i så fall med den svarta V4:an så länge den orkar med. Den skulle behöva ett karossbyte då inget längre sitter där det ska. Mycket svetstråd har gått åt för att laga utmattnings sprickor. Men så länge bilen rullar och tak med mera är helt så får den hänga med.
Och det gula står kvar?
- Den gula V4:an som vi har kvar görs i ordning så den är startklar när den tiden kommer.

Växjöåkaren Oskar Nilsson har vi sett vilt gasandes med en liten Toyota Starlet, vad blir det nu?
- Starleten såldes i höstas så det blir en del förändringar. Planen är att lära sig den ny bilen så fort som möjligt, så vi kan vara med och slåss om topplaceringar i B-Grp.H. Det kommer bli riktigt kämpigt eftersom motståndet är väldigt tufft.
Men vad är det för ny bil?
- Det blir en nybyggd 940 Grupp H som jag och min kartläsare Stefan Fransson jobbar för fullt med. Vi hoppas och tror att den är klar i mitten på mars, så det kommer bli rätt tufft att hinna testa bilen ordentligt innan första tävlingen.
Vilka tävlingar, cuper, mästerskap ska du åka när bilen blir klar?
- Vi har tänkt åka Smålands DM och SydSvenskaRallyCupen.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!".

Publicerad: 2011-01-16 19:43


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Retningslinjer for trening i bilsport under koronarestriksjonene
»
Midnattssolsrallyt utsettes til 2021
»
Fortsatt bilsport-forbud
»
Både Rally Portugal og Rally Italia utsatt
»
EM med forskyvninger i terminlisten
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
» Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
» Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
» Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
» Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.