Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Patrik Johansson är 2011 års EVO Champion!
PRESSRELEASE

• Jocke Nyman tog sin första seger och säkrade andraplatsen i mästerskapet
• Jimmy Joge stoppades av motorproblem och slutade trea
• Sista sträckan avgjorde till Hans-Erik Wengs fördel som blev tvåa i tävlingen.
• Bland de tio främsta totalt fanns sex Evolution Challenge-team

I en spännande sjätte runda, och final, i årets Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, kunde Patrik Johansson och Jesper Johansson lämna Katrineholm och KMK-Trofén som 2011 års förare- och co-drivermästare! De tog titeln sedan försäsongens ledare Jimmy Joge/John Stigh tvingats bryta efter fyra sträckor med motorproblem.

Jocke Nyman/Bo Holmstrand var snabbaste team för dagen och bärgade sin första Evolution-seger för säsongen. Det gjorde att de gick om Joge/Stigh och slutade på silverplats.

Före starten av årets final var scenen den att Johansson/Johansson och Joge/Stigh var de två som kunde slåss om titeln, och både hade 44 poäng. Den av de två som var först i mål skulle vinna. Joge/Stigh tog initiativet under fredagens kvällssträcka på 4,46 km, Ramsjöhult precis utanför Katrineholm. Tvåa så långt var Kristian Johansson/Fredrik Livh, 2,5 sekunder bakom, och Hans-Erik Weng/Stefan Ohlson trea, ytterligare 0,6 sekunder efter.

När teamen gick in för service och nattvila var Nyman/Holmstrand fyra och femma Johansson/Johansson med bara några få sekunder till i tidkortet. De var nöjda med en lugn och fin start, utan några som helst problem att rapportera. Med dagsljus och åtta sträckor framför sig under lördagen skulle de gå till attack.

Det föll inget regn under natten, utan vägarna hade torkat upp och var perfekta för det stora slaget. Nu skulle det avgöras, och tyvärr visade sig ordet ”perfekt” passa illa för motorn i Joge/Stighs bil. Redan på SS3 började den gå på tre cylindrar. Med förhoppningen om att felet skulle rätta till sig av sig självt, fortsatte de genom SS4. Men då var oljestickan torr och de förstod att rallyt och målet att ta sin andra, raka seger i Evolution Challenge var över för deras del.

För 2010 års mästare var det en besvikelse att behöva ge upp en säsong som startat med succé och segrar i de tre inledande deltävlingarna. Men deras fart visar att de i allra högsta grad är ett av de snabbaste teamen i både Mitsubishi Evolution och Rally-SM. I samma stund som de tvingades bryta var det klart att Johansson/Johansson skulle bli 2011 Evolution Challenge champions.

När titeldramat försvann, tog Johansson/Livh ledningen efter SS3, men på följande sträcka snurrade de och genast tappade de 20 sekunder innan de kom iväg igen. Det gav Nyman/Holmstrand ett övertag, och de fokuserade direkt på att ta deras första seger för året. Efter sex körda sträckor och nytt serviceuppehåll hade de en ledning med 6,2 sekunder.

Johansson/Johansson var nu tvåa, med Weng/Ohlson trea och Johansson/Livh fyra – och bara 15 sekunders skillnad mellan dessa fyra! På femte plats Anders Jonasson/Jörgen Lindahl som trivdes med att äntligen ha löst sina transmissionsproblem, något som annars sinkat dem i de senaste tävlingarna. Sexa Joachim Carlström/Jörgen Norman som återigen presterade på topp i sin ”gamla” Evolution VIII.

Johan Rudengren/Christer Johansson var sjua. Även om han var nöjd med farten, erkände Rudengren att han åkte lite för brett, lite för ofta. Därefter kom Daniel Johansson/Stefan Ahl, glada över att kunna tävla igen efter kraschen i Linköping och att deras nyinköpta Evo IX fungerade helt problemfritt.

Efter lördagens enda serviceuppehåll väntade säsongens tre avslutande sträckor - samma trio sträckor som inlett morgonens tävlande. Medan Nyman/Holmstrand stärkte sin ledning blev det allt tätare i fighten om andraplatsen. När bilarna köade upp för att starta på den tionde och avslutande sträckan var det bara 2,2 sekunder mellan Johansson/Johansson, Weng/Ohlsson och Johansson/Livh. Alla tre gick på full attack genom den 9,8 km långa Vergesberg och när klockorna stannat var det Weng/Ohlsson som svarat för sitt bästa resultat för säsongen – tvåa! Johansson/Johansson trea, extremt nöjda med att ha tagit en pallplats och blivit 2011 års mästare i Evolution Challenge.

Vid slutmålet i Katrineholm sa en mycket glad Patrik Johansson: ”Att nå pallen på den här tävlingen och bli mästare är en härlig känsla! Det har varit ett helt osannolikt jämt mästerskap, och det gör att resultatet är ännu mer tillfredsställande. Vi har verkligen haft några riktigt tuffa fighter! Sammanhållningen är väldigt god och det gör att vi har väldigt roligt i depån. Så nu ska vi fira tillsammans!”

Genom att spara sitt bästa resultat till sist, sa Jocke Nyman: “Vi har verkligen försökt köra på max idag och det fungerade! Jag är så lycklig över att äntligen vinna en tävling igen i Evolution Challenge, även om det dröjde ända till slutet på året. Att vi därmed kom tvåa i mästerskapet gör det hela ännu bättre! Vi ser redan fram emot nästa år.”

Simon Slade, en av organisatörerna bakom Evolution Challenge säger: ”Vi vill tacka alla sponsorer, team och vänner till serien för allt stöd och engagemang. Det är med glädje vi redan nu kan säga att planerna för nästa år är långt gångna, och att detaljer för 2012 kommer att presenteras i november.”

2011-års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth Gearboxes, PIAA extraljus, Sparco racekläderr, MPart, RPM Promotions och Raceconsulting rally results service.

Evolution Challenge Sweden – Resultat deltävling 6
1 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 58:22.5
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Stefan Ohlson (Borensberg) 58:35.9
3 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd) 58:37.4
4 Kristian Johansson (Viskafors)/Fredrik Livh (Forserum) 58:40.3
5 Anders Jonasson (Växjö)/JörgenLindahl (Ryd) 59:33.7
6 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 59:38.2
7 Johan Rudengren (Eskilstuna)/Christer Johansson 1:00:18.2
8 Daniel Johansson (Ingarö)/Stefan Ahl (Uråsa) 1:02:17.4

Brutna
- Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby ) DNS
SS5 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge) Motor


Slutlig mästerskapsställning
Förare
1 Patrik Johansson 52
2 Jocke Nyman 48
3 Jimmy Joge 44
4 Hans-Erik Weng 36
5 Kristian Johansson 31
6 Joachim Carlström 25
7 Anders Jonasson 25
8 Ramona Karlsson 16
9 Daniel Johansson 15
10 Johan Rudengren 10
11 Andreas Magnusson 8
12 Christian Larsson 8
13 Niclas Hägg 7
14 Jan-Erik Folkesson 6
15 Jennie-Lee Hermansson 4

Co-drivers
1 Jesper Johansson 52
2 Bo Holmstrand 48
3 John Stigh 44
4 Fredrik Livh 31
5 Jörgen Norman 25
6 JörgenLindahl 25
7 Stefan Ohlson 24
8 Stefan Ahl 15
9 Miriam Walfridsson 15
10 HenrikHulterskog 13
11 Christer Johansson 10
12 Matthias Andersson 7
13 Marie Andersson 6
14 Emil Eklund 5
15 Ola Persson 4
16 Jonas Sandberg 3
17 Magnus Johansson 3
18 Morgan Ohlsson 2
19 Stefan Ottosson 2


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-11 17:01


Fogdeby och Norén ska värma publiken i Marknadsnatta.
© Alexander Fogdeby.I helgen är de dags att avsluta säsongen 2019 för Alexander Fogdeby och Dennis Norén. Man avslutar ett riktigt bra och lärorikt år med att åka Volvo 940 Evo i Marknadsnatta.
- Ska bli kul att åka bakhjulsdriven bil med ordentlig ork i maskineriet! Stort tack till Tommy Eliasson som lånar ut sin...

Publicerad: 2019-10-22 20:17


Flera nya Svenska namn i listan för East African Safari Classic Rally.
© emotorsport.seAnmälningslistan för East African Safari Classic Rally fyller på, just nu 26 ekipage där Ian Duncan som vi tidigare berättat i år kör Rover Vitesse och allra sist med drygt en månad till start är Rommy Bamrah i Datsun 280Z.

Mest intressant är de anmälningarna som går för Svenska Team Tidö / Race4...

Publicerad: 2019-10-22 18:56


Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Elektrikerna Marknadsnatta 2019, stor final för Svenska RallyCupen och Östergötlands FM/DM serie. Fem sträckor väntar de tävlande under lördagen, en spännande final och starkt startfält på 160-talet bilar väntas rulla ut från Skänninge klockan 10:00!

Programförsäljning kommer att...

Publicerad: 2019-10-21 22:03


Stort intresse för nya Volvo Euro Cup 2020, spännande europaserie med VOC bil.
© Dominik Autengruber. Nordic West Euro Cup var VOC åkarnas egna EM serie höll igång en bra bit in på 2000-talet men försvann så, de Svenska åkarna var oerhört populära i Europa bland publiken. Vilda Svenska rallyåkare som kom på sladd med stora Volvobilar på asfalten. De senaste åren har tävlandet med bilarna utomlands ...

Publicerad: 2019-10-21 21:35


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
© emotorsport.se17 specialsträckor ska ta årets näst sista WRC deltävling till mål, 64 ekipage tar sig an Spanska RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som körs nästa helg. Svenskt på startlinjen, utanför VM klass för Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson i Ford Fiesta R2t.

Rallyt sänds på TV, Sveriges Television...

Publicerad: 2019-10-20 21:31


Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
När ADAC 3-Städte-Rallye tog målgång under lördagens tidiga kväll stod Fabian Kreim som vinnare i tävlingen och som tysk rallymästare. Men under kvällen kom nya bud, mästartiteln får behållas men segern i tävlingen fråntas han.

Kreim uteslöts under sena kvällen efter att inte ha respekterat en ol...

Publicerad: 2019-10-20 20:39


Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
© ASM Motorsport.Spanska Rallye Ciudad de Granada blev en shakedown inför det Spanska VM Rallyt för Sebastien Loeb, medans teamkollegan Thierry Neuville tränade asfalt i Italien förra helgen fick Sebastien Loeb tio extra mil på grus när helgens tävling avgjordes.

Loeb i en Hyundai i20 WRC vann tävlingen 2:32 minu...

Publicerad: 2019-10-20 11:39


Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
© Subaru Motorsports USA.Sex av sju sträcksegrar tog Oliver Solberg och Aaron Johnston under lördagens etapp i Amerikanska Lake Superior Performance Rally. Teamkamraten hos Subaru Motorsports USA, David Higgins tog en sträckseger innan Solberg kontrade och efter ännu ett par sträckor bröt Higgins på nytt.

Efter närmare t...

Publicerad: 2019-10-20 10:15


Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seKlart sydligaste tävlingen för de Svenska rallyåkarna var Falsterbo Rallysprint, där körde Joakim Grahn hem segern efter två åk på sträckan. Joakim och Adam Grahn vann halvminuten före Magnus Larsson som hyrde GN Motorsports Fiesta R5. Vidare i totallistan följde Tobias Ekelund, Sune Larsson och Ric...

Publicerad: 2019-10-19 19:07


Tidigare nyheter:
Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.
Dags att planera, prisutdelning & fest för Svenska RallyCupen 2019!
Vintern är här - CTEK Masnatta först att öppna anmälan för vintern!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier for Oliver i LSPR Rally
»
Oliver Solberg leder i USA
»
EVEN og Andreas Mikkelsen skiller lag
»
Stian Bröderud vant Mjåvannsprinten
»
To norske biler på pallen i San Marino
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport ger Tidemand bra betyg efter Wales Rally GB.
» Följ resultaten från shakedown inför Wales Rally GB.
» Följ Tidemand, Kristensson och Rådström i Wales Rally GB!
» Tidemand jagar inställningar, Rådström bröt i diket & Kristensson i JWRC tät.
» WRC kontrakten på gång, läget i teamen just nu.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.