GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Johan Karlsson och Maths Jonsson fortsätter med en ännu fräschare 940.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 2.

En härligt gäng som bjuder på show i skogen kommer från Tjust och Ydre MK och åker Volvo 940. Det handlar självklart om Johan Karlsson och Maths Jonsson.
- Vi spanar i kalendrar och funderar, nya Svenska RallyCupen verkar spännande - det blir nog cupen för Kröken nästa säsong. Helrätt med en cup utan vintertävlingar då åtminstone vi behöver en paus årligen för att hinna renovera och uppdatera både tävlingsbil och budget.
Fortsätter ni byta stolsplaceringar även 2012?
- Jajemen, "Kröken" och Maths kommer fortsätta att byta plats i bilen emellanåt då det är ruskigt skoj att pröva på båda rollerna. Det är mycket lärorikt att se vad stollbollen som håller i ratten för dagen ska hitta på, skrattar Johan.
- Vi kommer fortsätta med våran Volvo 940 grupp h som får sig en stor renovering efter en kullerbytta. Vi gör ett rejält uppsving på väghållningen så nu blir det stötdämpare som går att justera på alldeles för många sätt. Eventuellt kommer vi stoppa i 5 växlat och byta bakaxel utväxling också, vi får se - spännande och fartfyllt kommer det att bli - vi ska nog bjuda på både show och en och annan överraskning under året!


En som synts på serviceplatser under 2011 års SM serie är Jerker Axelsson. Utan bil men väl i nära anslutning till den unge talangen vid namn Tidemand.
- Ja, prio ett i år är att matcha fram Pontus Tidemand så han tar sig till VM på bästa sätt, rollen för mig är manager.
Men vi får inte se dig själv i bilen, inte ens i SM tävlingen på hemmaplan?
- Jo jag kommer att åka SM i Trollhättan med den Subaru N14 som jag körde 2010 då den är hemma i garaget igen. Då saknades 2.9 sekunder från totalseger, det var lite jobbigt men vi får ladda hårdare 2012.
Det kan bli ett häktiskt år!
- Ja, jag kanske åker föråkare i någon mindre tävling för att få upp tempo, hinner nog inte med så mycket mer då Pontus tar tid samt att min dotter tävlar nästan varje helg, fälttävlan (hästsport) samt att det är mycket annat jobb som ska hinnas med.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVärldsmästare Björn Waldegård avslutade ännu ett Safarirallyt under tidiga vintern med stil - storartad seger! Men vad händer 2012?
- Jag har inte haft ett utstakat program för mina rallyaktiviteter på många år. Jag har haft förmånen att bli inbjuden av arrangörer, privatpersoner och team under alla år sedan jag avslutade min proffesionella karriär 1992. Mitt program för 2012 är alltså ett oskrivet blad även om jag redan vet en del.
Men vad kan det vara?
- Förmodligen Planai Classic, ett regularity rally i Österrike under januari, (körs nu). Där efter föråkare i Svenska VM rallyt och Boucles de Spa i Belgien - båda under februari.
Men hur ser det ut där efter, Midnattssolsrallyt?
- Det vore roligt att köra Midnattssolsrallyt igen och så ryktas det om ett alternativ till Safarirallyt i Sydafrika och det vore ju häftigt. Men som sagt, tiden får utvisa.


Alexander Jansson gasade friskt i sin bruna Volvo 240 säsongen 2010 - har saknats i startfälten under året. Men vad ser du framåt?
- 2012 blir ett litet "mellan år", det snickras förfullt på en appendix K bil för 79-81 klassen. Det blir i alla fall inga vinterstarter för våran del utan tidigast till sommaren om det går vägen. Det är klart att Midnattssolsrallyt vore skoj men vet ej om tiden räcker.
Vad händer i övrigt?
- Jag ska försöka smyga igång med lite crosskart till sommaren som ett litet komplement och hoppas på hela serien samt ett par back RM tävlingar som det är sagt att det blir av.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se- Man kan väl säga att vi hade stolpe ut i Bilsport-Cupen 2011 med en slutlig fjärdeplats på samma poäng som tvåan, och stolpe in på Energicupen då närmste man inte var sig lik i sista tävlingen så vi kunde försvara cupsegern från året innan, dem orden kommer från Volvoåkaren David Lindström.
Men vad händer 2012?
- Planerna för året är väl i stort sett samma som 2011. Bilsport-Cupen är alltid fina tävlingar och Energicupen är ju "lilla VM". Det blir mest onotade tävlingar nästa säsong också även om Fredrik Adolfsson och jag hade vansinnigt roligt ihop i Novemberskölden, så jag utesluter inte några tävlingar med noter heller.
Men det blir samma silvriga Volvo även nästa år?
- Ja det blir fortsättning med samma bil nästa säsong. Hela bilen får en genomgång och lite uppdateringar, men om jag ska vara ärlig så ligger nog inte begränsningen i bilen. Den stora begränsningen är nog mellan ratten och ryggstödet. Det viktigaste är att ha roligt och bjuda publiken på en och annan riktig sladd. Resultat är en bonus även om man siktar högt varje gång.
Du har pratat om att justera in och finslipa inställningar lite mer?
- Precis, inför säsongen ska jag se till att få hjälp med att justera in fjädringen mer. Väghållning är nog rätt bra på bilen, men jag vet var jag tappar respektive tjänar tid. Får jag också tillbaka motorn i tid från översyn så har jag tillräckligt med vinterhjul för att åka några vintertävlingar så man har tempot uppe för grussäsongen.


En friskt laddande Saab V4 far genom skogen, bakom ratten hittar vi Kjell Svensson och i högerstolen Göran Svensson. Om vi börjar med 2011, hur har det gått.
- Säsongen 2011 har varit ett katastrofår för oss. Det har strulat i stort sett varje tävling vi kört. Har det inte varit motorproblem så har växellådan pajat, och har det hållit så har bromsskivor spruckit eller bromsbelägg ramlat bort. Det har bara varit skit rent ut sagt! Inför Midnattssolsrallyt så byggde vi en ny motor för att vara på säkra sidan. Testtävlingen så tryckte den ur sig allt vatten. Efter konsultation med motorbyggarn så satte vi på ny topp, tester hade vi bara tid att göra hemma men allt verkade ok. Redan på ss2 så gick motorn varm och inget vatten i kylarn. Det vara bara att bryta i dubbelbemärkelse. Det visade sig att det var en liten spricka, ej synlig i ett av loppen så att kompressionen gick ut i vattenkanalerna. Nytt block byggdes och hösten kantades sedan med nya problem i växellåda, bromsar. Avslutade året gjorde vi med nedslitet vevlager i Marknadsnatta.
Inga framgångar?
- Jo lite plåster på såren fick vi med att vi tog hem segern i SommarCupen´s Appendix K klass!
Men vad händer på nya sidan året?
- Inför 2012 hade vi bestämt att göra ett mellan år, då motivationen och intresset är i botten. Men med den osäkerheten om vad som kommer att hända 2013 med eventuellt nya regler och större kostnader, så blir det kanske några tävlingar i närområdet för att sedan eventuellt ställa bilen i malpåse.


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".

Publicerad: 2012-01-08 11:29


Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
© emotorsport.seI helgen matade vi in drygt 100 Svenska rallytävlingar för säsongen 2020 i systemet och de visas då i vår kalender. Flera distrikt har nu presenterat dess sökta datum i SBF´s kalender. Ett fåtal distrikt saknas fortfarande som inte visas öppet!

Datumen i kalendern baseras på de sökta datum som v...

Publicerad: 2019-11-11 22:15


Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
© emotorsport.seBränderna i Australien har ökat och nu har arrangören bakom Kennards Hire Rally Australia tvingats ta beslutet att helt ställa in tävlingen. Det innebär att årets WRC serie nu är avslutad efter 13 deltävlingar.

Hyundai Motorsport kan titulera sig mästare 2019, även om den kortade banan skulle kö...

Publicerad: 2019-11-11 21:17


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
© Tom Kristensson Motorsport34-årige Joakim Sjöberg från Skövde, men tävlande för Hofors MS, blir Tom Kristenssons nye co-driver nästa säsong.
Joakim är en rutinerad co-driver, och har sedan debuten 2003 gjort bl.a. 13 VM-tävlingar, de flesta i WRC2, men även i JWRC. Han har även tävlat i EM och i olika nationella mästerskap ...

Publicerad: 2019-11-10 16:23


Katsuta vann Japanska WRC träningen.
© Central Rally Aichi/Gifu.I natt tog Central Rally Aichi/Gifu målgång, det Japanska provtävlingen som nästa år ska agera WRC final den 19-21:e november. Takamoto Katsuta i fältets vassaste bil, en Toyota Yaris WRC tog segern med bred marginal. 13 av 14 sträckor kördes, en ställdes in, så hade man en körtid på 1:20 timmar på ...

Publicerad: 2019-11-10 09:39


Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.se36 ekipage kom till start i Privatbostäders Rallysprint under lördagen där Stenungsunds MS och MK Väst arrangerade. Stenungsunds Mattias Olsson tog hem tre av fyra sträckor. Efter drygt 13 minuters körning var Mattias 12,4 sekunder före Roger Ohlsson. 40 sekunder från vinnaren var totaltrean Lars Ol...

Publicerad: 2019-11-09 15:29


Tidigare nyheter:
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.
Kreim snabbast i Lausitz Rallye, Gröndal tvåa totalt, Binbach bröt.
Pettersson bäst i Addinolsprinten.
BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rally Australia blir avlyst!!
»
Klasseseier i Rallye La Nucia
»
Lyseng/Iversen tok teten i Spania
»
Sterk andreplass for Gröndal i Tyskland
»
Trond Lyseng og Pål Iversen kjörer spansk asfaltrally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ lördagens rallyn, bl.a. resultat & radio från Novemberskölden.
» Silly season, så ser WRC kontrakten ut just nu!
» Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
» BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.
» Östberg och Mikkelsen petade från WRC start i Australien.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.