Rallybåten   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Johan Karlsson och Maths Jonsson fortsätter med en ännu fräschare 940.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 2.

En härligt gäng som bjuder på show i skogen kommer från Tjust och Ydre MK och åker Volvo 940. Det handlar självklart om Johan Karlsson och Maths Jonsson.
- Vi spanar i kalendrar och funderar, nya Svenska RallyCupen verkar spännande - det blir nog cupen för Kröken nästa säsong. Helrätt med en cup utan vintertävlingar då åtminstone vi behöver en paus årligen för att hinna renovera och uppdatera både tävlingsbil och budget.
Fortsätter ni byta stolsplaceringar även 2012?
- Jajemen, "Kröken" och Maths kommer fortsätta att byta plats i bilen emellanåt då det är ruskigt skoj att pröva på båda rollerna. Det är mycket lärorikt att se vad stollbollen som håller i ratten för dagen ska hitta på, skrattar Johan.
- Vi kommer fortsätta med våran Volvo 940 grupp h som får sig en stor renovering efter en kullerbytta. Vi gör ett rejält uppsving på väghållningen så nu blir det stötdämpare som går att justera på alldeles för många sätt. Eventuellt kommer vi stoppa i 5 växlat och byta bakaxel utväxling också, vi får se - spännande och fartfyllt kommer det att bli - vi ska nog bjuda på både show och en och annan överraskning under året!


En som synts på serviceplatser under 2011 års SM serie är Jerker Axelsson. Utan bil men väl i nära anslutning till den unge talangen vid namn Tidemand.
- Ja, prio ett i år är att matcha fram Pontus Tidemand så han tar sig till VM på bästa sätt, rollen för mig är manager.
Men vi får inte se dig själv i bilen, inte ens i SM tävlingen på hemmaplan?
- Jo jag kommer att åka SM i Trollhättan med den Subaru N14 som jag körde 2010 då den är hemma i garaget igen. Då saknades 2.9 sekunder från totalseger, det var lite jobbigt men vi får ladda hårdare 2012.
Det kan bli ett häktiskt år!
- Ja, jag kanske åker föråkare i någon mindre tävling för att få upp tempo, hinner nog inte med så mycket mer då Pontus tar tid samt att min dotter tävlar nästan varje helg, fälttävlan (hästsport) samt att det är mycket annat jobb som ska hinnas med.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVärldsmästare Björn Waldegård avslutade ännu ett Safarirallyt under tidiga vintern med stil - storartad seger! Men vad händer 2012?
- Jag har inte haft ett utstakat program för mina rallyaktiviteter på många år. Jag har haft förmånen att bli inbjuden av arrangörer, privatpersoner och team under alla år sedan jag avslutade min proffesionella karriär 1992. Mitt program för 2012 är alltså ett oskrivet blad även om jag redan vet en del.
Men vad kan det vara?
- Förmodligen Planai Classic, ett regularity rally i Österrike under januari, (körs nu). Där efter föråkare i Svenska VM rallyt och Boucles de Spa i Belgien - båda under februari.
Men hur ser det ut där efter, Midnattssolsrallyt?
- Det vore roligt att köra Midnattssolsrallyt igen och så ryktas det om ett alternativ till Safarirallyt i Sydafrika och det vore ju häftigt. Men som sagt, tiden får utvisa.


Alexander Jansson gasade friskt i sin bruna Volvo 240 säsongen 2010 - har saknats i startfälten under året. Men vad ser du framåt?
- 2012 blir ett litet "mellan år", det snickras förfullt på en appendix K bil för 79-81 klassen. Det blir i alla fall inga vinterstarter för våran del utan tidigast till sommaren om det går vägen. Det är klart att Midnattssolsrallyt vore skoj men vet ej om tiden räcker.
Vad händer i övrigt?
- Jag ska försöka smyga igång med lite crosskart till sommaren som ett litet komplement och hoppas på hela serien samt ett par back RM tävlingar som det är sagt att det blir av.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se- Man kan väl säga att vi hade stolpe ut i Bilsport-Cupen 2011 med en slutlig fjärdeplats på samma poäng som tvåan, och stolpe in på Energicupen då närmste man inte var sig lik i sista tävlingen så vi kunde försvara cupsegern från året innan, dem orden kommer från Volvoåkaren David Lindström.
Men vad händer 2012?
- Planerna för året är väl i stort sett samma som 2011. Bilsport-Cupen är alltid fina tävlingar och Energicupen är ju "lilla VM". Det blir mest onotade tävlingar nästa säsong också även om Fredrik Adolfsson och jag hade vansinnigt roligt ihop i Novemberskölden, så jag utesluter inte några tävlingar med noter heller.
Men det blir samma silvriga Volvo även nästa år?
- Ja det blir fortsättning med samma bil nästa säsong. Hela bilen får en genomgång och lite uppdateringar, men om jag ska vara ärlig så ligger nog inte begränsningen i bilen. Den stora begränsningen är nog mellan ratten och ryggstödet. Det viktigaste är att ha roligt och bjuda publiken på en och annan riktig sladd. Resultat är en bonus även om man siktar högt varje gång.
Du har pratat om att justera in och finslipa inställningar lite mer?
- Precis, inför säsongen ska jag se till att få hjälp med att justera in fjädringen mer. Väghållning är nog rätt bra på bilen, men jag vet var jag tappar respektive tjänar tid. Får jag också tillbaka motorn i tid från översyn så har jag tillräckligt med vinterhjul för att åka några vintertävlingar så man har tempot uppe för grussäsongen.


En friskt laddande Saab V4 far genom skogen, bakom ratten hittar vi Kjell Svensson och i högerstolen Göran Svensson. Om vi börjar med 2011, hur har det gått.
- Säsongen 2011 har varit ett katastrofår för oss. Det har strulat i stort sett varje tävling vi kört. Har det inte varit motorproblem så har växellådan pajat, och har det hållit så har bromsskivor spruckit eller bromsbelägg ramlat bort. Det har bara varit skit rent ut sagt! Inför Midnattssolsrallyt så byggde vi en ny motor för att vara på säkra sidan. Testtävlingen så tryckte den ur sig allt vatten. Efter konsultation med motorbyggarn så satte vi på ny topp, tester hade vi bara tid att göra hemma men allt verkade ok. Redan på ss2 så gick motorn varm och inget vatten i kylarn. Det vara bara att bryta i dubbelbemärkelse. Det visade sig att det var en liten spricka, ej synlig i ett av loppen så att kompressionen gick ut i vattenkanalerna. Nytt block byggdes och hösten kantades sedan med nya problem i växellåda, bromsar. Avslutade året gjorde vi med nedslitet vevlager i Marknadsnatta.
Inga framgångar?
- Jo lite plåster på såren fick vi med att vi tog hem segern i SommarCupen´s Appendix K klass!
Men vad händer på nya sidan året?
- Inför 2012 hade vi bestämt att göra ett mellan år, då motivationen och intresset är i botten. Men med den osäkerheten om vad som kommer att hända 2013 med eventuellt nya regler och större kostnader, så blir det kanske några tävlingar i närområdet för att sedan eventuellt ställa bilen i malpåse.


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".

Publicerad: 2012-01-08 11:29


Två Svenska ekipage i kommande EM deltävling, Barum Czech Rally Zlín.
© @World / Red Bull Content Pool27-28:e augusti avgörs tjeckiska EM rallyt Barum Czech Rally Zlín, när arrangören idag släppte anmälningslistan pekar den mot 74 ekipage i den Internationella delen av rallyt varav 44 åker om EM poäng.

27 åkare i Rally2 klassen, 25 av dem rena Rally2 bilar varav 20 från inhemska Skoda Motorsport....

Publicerad: 2022-08-15 22:17


Sex mil special på fem sträckor i Laxårallyt, missa inte anmälan!
© emotorsport.seImorgon onsdag stänger anmälan till Laxårallyt som arrangeras av Laxå MK den 27:e augusti, deltävling för Svenska RallyCupen, Västras och Stockholms DM-serier. Arrangörsklubben fyller 75 år vilket ska firas lite extra.

Rallyt är kompakt, mäter 16 mil totalt varav 6 mil är fördelat på 5 specialstr...

Publicerad: 2022-08-15 20:55


Så sänds Ypres Rally i TV, fyra sträckor live i SVT.
© Hyundai Motorsport.Till helgen är det dags för Ypres Rally, årets nionde WRC deltävling där vi har Oliver Solberg på startlinjen i Hyundai Motorsport. Hos M-Sport Ford ses Jonas Andersson vid sidan om Gus Greensmith! Samtidigt kan VM titeln säkras för ledande Kalle Rovanperä om resultaten går Finländarens väg.

Rall...

Publicerad: 2022-08-15 20:20


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Suninen blev av med Finska VM segern, för lätt stötfångare.
» Solberg på taket efter 300m i Finland, Tänak leder efter ss3.
» 84 åkare till Nattkröken, näst sista Rally SM deltävlingen.
» Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
» Tider och försäljningsställe för karta & program till Nattkröken.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.