Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Malexander Rallyvideo.

   
GNM Sweden AB

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Johan Karlsson och Maths Jonsson fortsätter med en ännu fräschare 940.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 2.

En härligt gäng som bjuder på show i skogen kommer från Tjust och Ydre MK och åker Volvo 940. Det handlar självklart om Johan Karlsson och Maths Jonsson.
- Vi spanar i kalendrar och funderar, nya Svenska RallyCupen verkar spännande - det blir nog cupen för Kröken nästa säsong. Helrätt med en cup utan vintertävlingar då åtminstone vi behöver en paus årligen för att hinna renovera och uppdatera både tävlingsbil och budget.
Fortsätter ni byta stolsplaceringar även 2012?
- Jajemen, "Kröken" och Maths kommer fortsätta att byta plats i bilen emellanåt då det är ruskigt skoj att pröva på båda rollerna. Det är mycket lärorikt att se vad stollbollen som håller i ratten för dagen ska hitta på, skrattar Johan.
- Vi kommer fortsätta med våran Volvo 940 grupp h som får sig en stor renovering efter en kullerbytta. Vi gör ett rejält uppsving på väghållningen så nu blir det stötdämpare som går att justera på alldeles för många sätt. Eventuellt kommer vi stoppa i 5 växlat och byta bakaxel utväxling också, vi får se - spännande och fartfyllt kommer det att bli - vi ska nog bjuda på både show och en och annan överraskning under året!


En som synts på serviceplatser under 2011 års SM serie är Jerker Axelsson. Utan bil men väl i nära anslutning till den unge talangen vid namn Tidemand.
- Ja, prio ett i år är att matcha fram Pontus Tidemand så han tar sig till VM på bästa sätt, rollen för mig är manager.
Men vi får inte se dig själv i bilen, inte ens i SM tävlingen på hemmaplan?
- Jo jag kommer att åka SM i Trollhättan med den Subaru N14 som jag körde 2010 då den är hemma i garaget igen. Då saknades 2.9 sekunder från totalseger, det var lite jobbigt men vi får ladda hårdare 2012.
Det kan bli ett häktiskt år!
- Ja, jag kanske åker föråkare i någon mindre tävling för att få upp tempo, hinner nog inte med så mycket mer då Pontus tar tid samt att min dotter tävlar nästan varje helg, fälttävlan (hästsport) samt att det är mycket annat jobb som ska hinnas med.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVärldsmästare Björn Waldegård avslutade ännu ett Safarirallyt under tidiga vintern med stil - storartad seger! Men vad händer 2012?
- Jag har inte haft ett utstakat program för mina rallyaktiviteter på många år. Jag har haft förmånen att bli inbjuden av arrangörer, privatpersoner och team under alla år sedan jag avslutade min proffesionella karriär 1992. Mitt program för 2012 är alltså ett oskrivet blad även om jag redan vet en del.
Men vad kan det vara?
- Förmodligen Planai Classic, ett regularity rally i Österrike under januari, (körs nu). Där efter föråkare i Svenska VM rallyt och Boucles de Spa i Belgien - båda under februari.
Men hur ser det ut där efter, Midnattssolsrallyt?
- Det vore roligt att köra Midnattssolsrallyt igen och så ryktas det om ett alternativ till Safarirallyt i Sydafrika och det vore ju häftigt. Men som sagt, tiden får utvisa.


Alexander Jansson gasade friskt i sin bruna Volvo 240 säsongen 2010 - har saknats i startfälten under året. Men vad ser du framåt?
- 2012 blir ett litet "mellan år", det snickras förfullt på en appendix K bil för 79-81 klassen. Det blir i alla fall inga vinterstarter för våran del utan tidigast till sommaren om det går vägen. Det är klart att Midnattssolsrallyt vore skoj men vet ej om tiden räcker.
Vad händer i övrigt?
- Jag ska försöka smyga igång med lite crosskart till sommaren som ett litet komplement och hoppas på hela serien samt ett par back RM tävlingar som det är sagt att det blir av.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se- Man kan väl säga att vi hade stolpe ut i Bilsport-Cupen 2011 med en slutlig fjärdeplats på samma poäng som tvåan, och stolpe in på Energicupen då närmste man inte var sig lik i sista tävlingen så vi kunde försvara cupsegern från året innan, dem orden kommer från Volvoåkaren David Lindström.
Men vad händer 2012?
- Planerna för året är väl i stort sett samma som 2011. Bilsport-Cupen är alltid fina tävlingar och Energicupen är ju "lilla VM". Det blir mest onotade tävlingar nästa säsong också även om Fredrik Adolfsson och jag hade vansinnigt roligt ihop i Novemberskölden, så jag utesluter inte några tävlingar med noter heller.
Men det blir samma silvriga Volvo även nästa år?
- Ja det blir fortsättning med samma bil nästa säsong. Hela bilen får en genomgång och lite uppdateringar, men om jag ska vara ärlig så ligger nog inte begränsningen i bilen. Den stora begränsningen är nog mellan ratten och ryggstödet. Det viktigaste är att ha roligt och bjuda publiken på en och annan riktig sladd. Resultat är en bonus även om man siktar högt varje gång.
Du har pratat om att justera in och finslipa inställningar lite mer?
- Precis, inför säsongen ska jag se till att få hjälp med att justera in fjädringen mer. Väghållning är nog rätt bra på bilen, men jag vet var jag tappar respektive tjänar tid. Får jag också tillbaka motorn i tid från översyn så har jag tillräckligt med vinterhjul för att åka några vintertävlingar så man har tempot uppe för grussäsongen.


En friskt laddande Saab V4 far genom skogen, bakom ratten hittar vi Kjell Svensson och i högerstolen Göran Svensson. Om vi börjar med 2011, hur har det gått.
- Säsongen 2011 har varit ett katastrofår för oss. Det har strulat i stort sett varje tävling vi kört. Har det inte varit motorproblem så har växellådan pajat, och har det hållit så har bromsskivor spruckit eller bromsbelägg ramlat bort. Det har bara varit skit rent ut sagt! Inför Midnattssolsrallyt så byggde vi en ny motor för att vara på säkra sidan. Testtävlingen så tryckte den ur sig allt vatten. Efter konsultation med motorbyggarn så satte vi på ny topp, tester hade vi bara tid att göra hemma men allt verkade ok. Redan på ss2 så gick motorn varm och inget vatten i kylarn. Det vara bara att bryta i dubbelbemärkelse. Det visade sig att det var en liten spricka, ej synlig i ett av loppen så att kompressionen gick ut i vattenkanalerna. Nytt block byggdes och hösten kantades sedan med nya problem i växellåda, bromsar. Avslutade året gjorde vi med nedslitet vevlager i Marknadsnatta.
Inga framgångar?
- Jo lite plåster på såren fick vi med att vi tog hem segern i SommarCupen´s Appendix K klass!
Men vad händer på nya sidan året?
- Inför 2012 hade vi bestämt att göra ett mellan år, då motivationen och intresset är i botten. Men med den osäkerheten om vad som kommer att hända 2013 med eventuellt nya regler och större kostnader, så blir det kanske några tävlingar i närområdet för att sedan eventuellt ställa bilen i malpåse.


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".

Publicerad: 2012-01-08 11:29


Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
© Mads Östberg.Sigdalsrallyt inledde rallyåret i Norge, ett 80-tal bilar gick för åtta sträckor under dagen, tre nyttjades dubbelt och alla kunde köras som planerat trots mildväder både före och under tävlingen.

Rekordstort antal Svenskar testade motståndet, men två av favoriterna försvann också redan på ss1, ...

Publicerad: 2020-01-18 20:17


Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.Efter fredagens miss när Kalle Rovanperä glömde skyddet i fronten på bilen inför ss3 har han idag kört hem samtliga sträcksegrar i Arctic Lapland Rally. Dagens inledande sträcka på 43km var Toyota Yaris WRC föraren 1:09,7 minut före Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5. Men om kampen i mästerskapet där...

Publicerad: 2020-01-18 18:03


Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
© Preben Berg, norsk-rally.com Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna not...

Publicerad: 2020-01-18 10:25


Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
© Anders Blomqvist.Mildväder men bra med is på vägarna, fredagens rekognosering var hal för de 80-talet ekipagen i Sigdalsrallyt som inleder Norska Mästerskapet under lördagen. Åtta sträckor på 9,2 mil ska köras, flera kända sträckor.

Mads Østberg anför startfältet, nummer 1 på dörren i en Citroen C3 R5, VM föraren...

Publicerad: 2020-01-17 22:03


Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.I Rovaniemi finns inte bara tomten och vintern, där finns också Finlands snabbaste rallyåkare över helgen. Första dagen av Arctic Lapland Rally med 91km över fem sträckor är avverkade.

De flesta trodde nog att Kalle Rovanperä i en Toyota Yaris WRC skulle plocka samtliga sträcksegrar, men det blev...

Publicerad: 2020-01-17 21:28


EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
© EKS Rally Team.EKS Rally team startar 2020 med Sigdalsally i Norge och gör det med tre bilar, precis som för Rally SM serien 2020. Idag har teamets förare rekognoserat och imorgon körs tävlingen. Ikväll presenterade så teamet sin bemanning inför året i ett inlägg på sociala medier.

- Vi är glada över att st...

Publicerad: 2020-01-17 18:57


Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
© emotorsport.se16 ekipage till Junior WRC serien 2020, idag presenterade JWRC promotorn M-Sport de 16 anmälda som kommer från 11 olika nationer. Sju av förarna känns igen från 2019 när serien inleds i Rally Sweden om några veckor.

I priset för en vinst i årets Junior WRC serie står en Ford Fiesta R5 Mk II, 200 ...

Publicerad: 2020-01-17 17:10


Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
Idag kom så beskedet från Rally Bilmetro och arrangerande Sandvikens MK, det blir ingen tävling. Tävlingen skulle varit premiär av SM serien i slutet på månaden.

Igår gav också Bergslagsklubbarna samma besked att det inte blir något Bergslagsrallyt i början på februari, det blev den andra deltäv...

Publicerad: 2020-01-17 16:41


SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken skulle utgöra premiärtävling i årets Rally-SM. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingen inte kommer köras som planerat.
– Tyvärr så måste vi meddela att SM tävlingen Rally Bilmetro 31/1-1/2 2020 ställs in, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.
– Anl...

Publicerad: 2020-01-16 21:27


Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
© emotorsport.seNorska Sigdalsrallyt blir svenskt, i alla fall ses många Svenska ekipage bland de totalt 86 anmälda ekipagen. Vintern saknas i Sverige vilket fått flera att bege sig mot Norge för test och träning och de möter starkt motstånd.

15 ekipage ses hittills i R5 klassen, fem av dem Svenska. Mattias Ekst...

Publicerad: 2020-01-16 21:22


Tidigare nyheter:
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
Oscar jagar JWRC satsning och Mikkelsen jagar Hyundaistyrning.
WRC statistiken talar för Hyundai 2020 - se unik tabell!
Stor Finsk rallypremiär i vintersäkra Arctic Lapland Rally.
Enormt intresse för Midnattssolsrallyt.
Snabba Australiensare, 100 bilar på 1:25 timmar till Midnattssolsrallyt - anmälan stängd!
Mares 54:e namn till Rally Sweden.
53 bilar till Rally Sweden, Solberg till JWRC.
Ikväll öppnar föranmälan till Midnattssolsrallyt.
Svenska förarna bakom tappet i startande till Rally Sweden.
20 anmälda för Rally Sweden Historic, förlängd anmälan månaden ut.
Kristoffersson tillbaka på snö och is.
Pontus Tidemand kör Rally Sweden i en Skoda Fabia R5.
Tidemand och Barth i Toksport WRT Fabia R5 till Rally Sweden.
Märtin driver Hyundais WRC2 team med Veiby och Gryazin.
WRC säsongen 2020, bilar, startnummer och kalender.
Dubbelt Svenskt till Norska Lygnasprinten.
21 anmälda för Rally Sweden, Hyundai till WRC2.
88 ekipage till Monte Carlo, Veiby/Andersson kör WRC2 för Hyundai Motorsport.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Kalle Rovanperä med sterk WRC-debut
»
Veiby med Hyundai i 2020
»
Citroën Racing går for gull med Östberg i spissen
»
Ola Flöene med etappeseier i Dakar Rally
»
Mads Östberg kjörer åtte VM-löp i 2020
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Del 4; Vem kör vad 2020, bl.a. Lahti i Mitsubishi WRC & Axelsson i SM med BMW M3.
» SVT storsatsar på WRC, Magasin, 3 sträckor live & sammandrag från Monte Carlo.
» Del 6; Vem kör vad 2020, bl.a. Liiten laddar för SM & Kristian byter Clions R3 mot nya grupp H.
» Mats Jonsson tillbaka i WRC-bil, SM nyheter i korthet.
» Del 5; Vem kör vad 2020, bl.a. Skoglund går för NM & Backström ska underhålla med 'kutryggen'.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.