Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Suzuki 1300 RallyCup efter säsongspremiären.
PRESSRELEASE

Suzuki 1300 RallyCup brukar man tävla om tiondelarna, men i första deltävlingen nu så blev differenserna större än vanligt. Troligtvis beroende på att det hann hända de tävlande massor av saker under dessa tre SS. En orsak var säkert sträcklängderna som ju låg runt två mil styck. En annan var att rallyt gick i mörker, vilket flera av deltagaran aldrig tävlat i tidigare. En tredje faktor var ju kylan som låg runt minus tjugo grader uppe i Bergslagsskogarna. Skulle vi låta alla Cupdeltagare berätta allt som hände dem så fick vi säkert trycka en tidning. Ifattkörningar, avåkningar, snörök, punkteringar, trasiga värmeelement, rasade motorer var några av ingredienserna denna kväll.

Först ut var våra unga utbildningsåkare som tävlar med instruktörer som co-drivers då de själva ännu ej har körkort. De kör dessutom utan pacenotes, precis som förr i världen. Daniel Budin med pappa Göran Hammarström tog täten före Andreas och Tommy Andersson och släppte den aldrig ifrån sig. Det blev en övertygande seger i ungdomscupen av det flitigt tävlande Gävleparet. Trea slutade Marcus och pappa Kenneth Svensson från Skånska Hässleholm. Snövanan torde vara mindre för dem liksom Andreas och Tommy som tävlar för SMK Hörby.

Bland övriga Cupåkare var det det 2010 års mästare Niklas och Johnny Östmark som öppnade fantastiskt starkt med en kanontid direkt på första sträckan. Hela 18 sekunder snabbare än tvåorna Niklas Pettersson/Tony Puumala! Trea, över En och en halv minut efter Östmarks rullade Ola Strömberg/Brittmarie Ålund in men de bröt därefter p.g.a. motorras. Mika Liimatainen/Carl Örberg som blev hindrade av Nicklas ”Nille” Elofsson var fyra med sin Citroen AX Sport och Peter Hultberg/Jan Larsson strax efter. Mikael Yliniemi bröt med trasig motor. Nille som lade sin bil på taket tyckte inte det var kul när man blev ensam i den mörka Björnjägarskogen. Särskilt inte om det är minus 20 och det inte fanns publik i närheten som kunde stjälpa rätt bilen eller erbjuda värme.

Andra sträckan hade en snabbare karaktär, vilket passade Nicke Pettersson/Tony Puumala bättre. Nu bara en sekund efter omöjliga Östmarks. Trea var nykomlingarna Carl-Johan Brantestad/Mattias Laago, Ydre MK strax före Jesper Ödberg/Fredrik Palm som i sin tur var 3,5 sekunder före Liimatainen. Sexa ytterligare ett nytt par i Hampus Böe/Patric Normark.

Sista sträckan vanns även den av paret Östmark som nu inte bara kammade hem fulla 20 poäng på tävlingen utan även full pott på alla sträckor, vilket innebär 20 poäng till. Är man överlägsen så är man. Dessutom fick de, precis som alla andra startande i Cupen en fempoängare att addera bara för att de tagit sig till Grängesberg och startat. I sina försök att slå Östmark och åtminstone lura honom på sträckpoängen körde Pettersson/Puumala av och tappade värdefull tid. Nu blev det istället Brantestad/Laago som blev sträcktvåa med Ödberg/Palm 3,1 sekunder efter sig.

Vann överlägset gjorde alltså paret Östmark före Nicke Pettersson/Tony Puumala. Trea blev lite överraskande Brantestad/Laago före Ödberg/Palm. När Pelle Lundgren inte tappar bakhjul, Marcus Jäder får värme i bilen så inte vindrutan isar igen, Peter Hultberg slipper punktering så kommer de säkert att komma högre upp i resultatlistan än denna gång.

Suzuki 1300 RallyCup vill tacka arrangörerna för deras stora tillmötesgående och en väl genomförd tävling med kanonfina fintervägar. Vi är även tacksamma mot våra viktiga sponsorer samt Sören Käll för ert generösa stöd! Om drygt tre veckor är det dags igen. Ännu fler och ännu längre sträckor väntar då i Lima. Men då blir det i dagsljus.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-02-07 18:04


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Tidigare nyheter:
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Finn Eirik Eilertsen ny president i NBF
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.