Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Solab Suzuki 1300 RallyCup i Götene.
PRESSRELEASE

De kända rallybröderna Lars och Ulf Storm agerade tävlingssponsorer för andra sommartävlingen i Götenerundan den 19 Maj. Femton stycken SOLAB-trimmade ”Sukkor” stod på startlinjen vid tiotiden i lördags.

Först ut var Kjellbergs ungdomsåkare som var tre till antalet. Favoriterna Budin från Gävle gick ut först med startnummer ett och sedan följde Östgötarna Lund/Karlsson med nr fyra och skåningarna Andersson med en sexa på dörrarna. Flitigt tävlande Daniel Budin tog kommandot direkt som snabbaste Suzukiåkare. Efter två sträckor hade de tagit ledningen med dryga 40 sekunder före Andreas och pappa Tommy Andersson från Hörby. För Dennis Lund med pappa Christer Karlsson tog det slut redan på första sträckan med en trasig kamaxel i den nyrenoverade motorn.

Den här gången var dock farten lite för hög på fel ställe för ledarna så en avåkning på tredje specialsträckan innebar tvärstopp mot en brunn. Följden blev en betydligt kortare Suzuki och en punkterad lunga för chauffören. Följaktligen kunde Andreas o Tommy köra resterande sträckor på säkerhet och kamma hem vinsten vilket även innebar att de gick upp i sammanlagd ledning bland ungdomsåkarna i Suzuki 1300 RallyCup. Vi hoppas Daniel snabbt kryar på sig och är redo när nästa deltävling sker i Växjö’s Dackefejd om en månad. Bilen är redan på lagning.

Bland de andra tolv som hade körkort och tävlade i ”stora Cupen” fanns förstås årets dominanter, tabell-ledarna Niklas Pettersson/Tony Puumala i sin Kawagröna MK1:a och de två senaste tävlingarnas vinnare Martin Lundqvist/Christian Segerström i en röd något nyare MK2:a. Martin provade denna gång en växellåda med lägre slutväxel, vilket kom att innebära ett internt påslag med 1% på hans körtid vid uträkningen av sträcktider och poäng. Dock inget som Cupen krånglar med för arrangören. Där gäller bara de verkliga tiderna. Anledningen till det unika procentpåslaget är att man i Cupen inte vill tvinga deltagarna att skaffa tätstegade växellådor/slutväxlar för att hänga med. Men eftersom rally körs för att det är kul så vill man ej heller förbjuda dessa grejor för dem som vill öka på sin körglädje. En utmärkt lösning som de flesta är nöjda med.

Tempot drogs direkt upp på max där Martin och Nicke tog var sin sträckseger före första service.

Ställningen efter SS2. (Inom parentes finns de justerade tiderna för Lundqvist och Liimatainen)

1. M. Lundqvist 10:31,1
2. N. Pettersson 10:36,1 -5,0
(M. Lundqvist 10:37,4 -6,3)
3. H. Böe 10:54,0 -12,9
4. P. Andersson 11:00,5 -29,4
5. M. Lagström 11:10,3 -39,2
6. J. Ödberg 11:11,1 -40,0
7. M. Liimatainen 11:24,7 -53,6
8. T. Abrahamsson 11:29,8 -58,7
9. M. Jäder 11:30,8 -59,7
(M. Liimatainen 11:31,5 -1:00,4)
10. P. Lundgren 11:49,6 1:18,5

Tiondeplacerade Pelle Lundgren körde med felinställda hjul, Rasmus Lund tappade en tändkabel och Vicktor Nord hade växellådsproblem.

Full attack var det som gällde för de två följande sträckorna.
3:an Böe försvann direkt med drivaxelbrott men kasserar ändå in poängen från de två sträckorna han körde. Alltid en liten tröst. I toppen var det Martin Lundqvist som tog sträcksegrarna på SS3 och 4 före Pettersson/Puumala. Ledningen nu 13 sekunder men med sitt procentpåslag så hade ledningen krympt till endast en tiondels sekund! Med Böe borta var det nu Pierre Andersson/Micke Lind som låg trea följda av Jesper Ödberg/Fredrik Palm en halv sekund före C-föraren Mattias Lagström/Andreas Johansson. Sista sträckan på hela 19 kilometer skulle bli avgörande. Starkt spurtande Nicke Pettersson gjorde inga misstag utan slog Martin med 0,8 sekunder verklig körtid. Detta räckte tyvärr inte till seger i tävlingen men hos oss i Suzukigänget ses han som en segrare. Att tempot är högt bevisas väl av att totalsegraren Håkan Svensson i sin 4-hjulsdrivna Mitsubishi inte hade kört ifatt dessa båda ungdomar på den 19 kilometer långa sträckan. Martin slutade på en total 22:a plats med sin 20 år gamla standardSuzuki som endast modifierats med diffbroms och en lägre slutväxel. Hatten av för honom och Nicke. Medan den är av så bugar vi oss även för 3:an Jesper Ödberg/Fredrik Palm och fjärdeparet Mattias Lagström/Andreas Johansson som den här gången var klart bästa C-förare. Pierre Andersson missade ett vägskäl och slutade därmed 5:a. Marcus Jäder/Johan McElwee tog 6:e platsen före Tobias och Börje Abrahamsson. Otur för Mika Liimatainen/Martin Edlund i sin lilla Cittra AX då motorn gav upp efter sista sträckan så de ej kunde köra till slutmålet i Götene. Även de kan dock trösta sig med ett antal sträckpoäng.

Deltagarna hade bara goda vitsord till arrangören och tycker nog det inte skall ta så lång tid innan ett återbesök för Cupen sker där. Vi tackar även SOLAB och KJELLBERGS för det generösa stödet vi får.

Nästa punkt på Cup-programmet är ett träningsläger anordnat i samarbete med Ydre MK. Ungdomsåkare och grupp E åkare är speciellt välkomna att träna tillsammans med oss en hel helg den 16-17:e Juni. Mer info om det och cupställning på vår hemsida www.1300rallycup.se

Suzuki 1300 RallyCup: ”Mycket rally för pengarna”


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-05-29 18:39


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


Tidigare nyheter:
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
»
Permitteringer i Norges Bilsportforbund
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
» Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.