Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jacob Jansson fortsätter imponera, nu åter tvåa totalt bakom Eddie Hörbing.
Hörbing och Olsson kvickast i Kullingstrofén.

Med 223 bilar drog Kullingstrofén igång under lördagens förmiddag, fem sträckor stod på programmet samtidigt som regnet började strila ned från himlen. Det blev en svårkörd tävling för de flesta, de allra flesta drabbades någon gång under tävlingen av de kraftiga regnskurar som dränkte området.
Till mål var det ingen som kunde hindra Eddie Hörbing från att ta tredje raka segern i cupen, för Laxå föraren skrevs segern dryga halvminuten före unge Jacob Jansson. Eddie var kvickast genom samtliga sträckor. Tredjepokalen gick till Jocke Nyman, bäste grupp N åkare - hade i sin tur 14 sekunders marginal till Mats Adielsson. Femteplats för Joachim Grahn som nu bara leder cupen med en respektive två poäng före just Eddie och Jacob.
I b-förarklassen var det Ulf Pettersson som tog sig snabbast till mål, det 23 sekunder före Gabriel Savela och med Magnus Johansson som trea.

Många sträckvinnare i 2wd.
Leif Peterson öppnade dagen med tredje tid totalt, det tiondelen före Jimmy Olsson i den tvåhjulsdrivna klassen - den försnämnde bröt senare på ss4 med drivaxel problem. Dagens andra sträcka, den betydligt kortare och knixigare ss2 tog Christopher Zeijlon snabbaste tid på, här med bara tiondelarna till Olsson och Mikael Ericsson som trea. Norske Jan-Kåre Wilsberg imponerade stort på ss3, snabbaste tid på sträckan, det med tre sekunder till Per Johansson och Olsson som trea. Ännu en ny sträcksegrare till näst sista sträckan där Tobias Söderqvist nu hittat igång och åkte bäst, åter var Olsson precis bakom och befäste sin ledning i klassen. På avslutningen fick dock Storfors Volvo gå för fullt mot sträcksegern och klassvinst, snabbaste tid med sex sekunder till Ericsson, följd av Söderqvist och Johan Karlsson. I klassen summeras 15 sekunders vinst för Jimmy Olsson till Christopher Zeijlon som fortsätter åka fort och stabilt i cupen. Mikael Ericsson trea strax där bakom följd i sin tur av Jan-Kåre Wilsberg.
Tredje raka segern i cupen blev det för Kaj Banck bland b-förarna, samtidigt en fjärde raka andraplats för Robin Wallon. Tomas Ingberg var uppe i ledning efter tre körda sträckor men föll till femteplats innan dagen var slut. Här var en av klasserna som fick rejäla differenser på avslutnings sträckan då regnet vräkte ned för delar av fältet. Bakom de två i topp som för övrigt delades med nio sekunder körde Daniel Hellstadius in som trea skuggad av Joakim Larsson.
Stor BMW seger bland c-förarna där Säffleåkaren Janne Eriksson vinner minuten före Christian Gabrielsson som dock ledde efter tre sträckor. Bakom slutar Marcus Johnsson och Mattias Sundberg.

Samuelsson snabbast i grupp E.
14 bilar till start i grupp E, b-föraren Jesper Samuelsson var snabbast tillbaka efter de fem körda sträckorna. Storfors föraren i en VW Golf var knappt 18 sekunder före Carl-Magnus Ivarsson i en för klassen udda Saab 9000. Bäste c-förare var sexan Cerry Olsson.

Tre VOC vinnare inom 1,6 sekund!
Med 6,2 sekunds marginal återvänder Kristoffer Karlsson till Herrljunga Folkets Park som vinnare av Volvo Original a-förare, han gör det före Mattias Olsson och med Peter Elg som trea. De tre klassvinnarna i Volvo Original återfanns totalt inom 1,6 sekund, snabbast av dem var b-föraren Jimmy Wessbo som var 1,2 sekund före a-vinnaren. C-föraren Patrik Adolfsson var tredje bästa VOC totalt som vinnare i sin klass. Bland b-förarna tog Andreas Pettersson och Daniel Brorson platserna bakom, det samma för Tom Thomasson och Emil Karlsson i c-förare.

Storseger för Henrik i ungdomsrally.
Volvo Original och grupp E bilar ses också i ungdomsrally, snabbast runt banan där var Henrik Johansson, det närmare två minuter före Pontus Åhman - här hade förarna en tuff uppgift att bemästra de svårkörda förhållandena.

Westlunds tredje raka cupseger.
Tre klasser för de äldre bilarna - snabbast i minsta klassen var Thomas Theorin före Nils Bergquist. I mittenklassen var Sven-Åke Angerd före Lasse Drotz. För den vassaste klassen var det fyra Volvo 240 i topp där Janne Westlund var snabbast - Bosse Sundin och Lars Pettersson fullföljde topp tre.

Jurå och Nordquist i Tjej RM.
Tjej RM åkte sin andra av tre tävlingar för året, snabbat såg det ut att blir en kamp mellan Carolina Jurå och Petra Nordquist. Trots tre sträcksegrar för Nordquist blev det andraplats i klassen vid målgång, då distanserad med 14 sekunder av Jurå. Lena Sandelius kör in som trea, bäst av dem i otrimmad bil, samtidigt fjärdeplats för Frida Axelsson som bäst i grupp E

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-07-29 11:29


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Tidigare nyheter:
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Finn Eirik Eilertsen ny president i NBF
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.