Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jerker Axelsson en av favoriterna i Västrallyt.
Fräna vägar och stort startfält till helgens Västrally.

Västrallyt är tillbaka - det är SMK Trollhättan som står för arrangemanget som först och främst innehåller Rally SM. Som extraklasser under lördagen kommer ett gäng för Mega Rally Cup samt Grupp E Cupen som får åka på riktigt fina sträckor.
Lördagen blir en riktig heldag, start vid klockan åtta för att ge sig ut på två sträckor, där efter en kortare service innan man går på samma sträckor igen för SM åkarna. Där efter tar man en ny service, då en timma för både ordentlig översyn på bilar och en bit lunch för besättningen. Där efter lämnar man Trollhättan för att dra åt nya håll - mycket talar då också för nya vägkaraktärer för de avslutande fyra sträckorna i följd innan man tar sig tillbaka för målgång vid 18-tiden.

Tidemand tippad vinnare.
Går ut först, i alla fall på fredagens rundor på folkracebanan gör Mats Jonsson, där efter ska man röra ihop det för publiken än mer, de 20-talet främsta ska få välja startposition inför lördagen. Vad det gäller den trimmade 4wd klassen så blir Pontus Tidemand en tuff förare att knäcka för Mats Jonsson, andra som kan åka fort är Per-Arne Sääv - men frågan är om inte bristen på tävlande kan göra sitt till en start. Förmodligen blir det nu äntligen två Ford Fiesta WRC till start, Ingemar Svensson är klar medans Hasse Gustavsson väntar på de sista papprena för bilen. Jerker Axelsson i en trimmad Mitsubishi Lancer kan bli farlig på hemmavägarna, jagade om segern totalt senast det var SM i staden.
För otrimmat 4wd jagar Patrik Johansson nya framgångar, men klassen är stor med många som väntas ha tempo. En som kört lite under uppehållet är Joakim Nyman och kanske har Robin Friberg hittat rätt. Jimmy Joge har haft en svag inledning på säsongen samtidigt som Martin Berglund drabbades av tekniska problem i SSR. Mats Thorszelius är tvåa i SM klassen, kanske kan också han få allt att stämma över den långa Trollhättetävlingen. En bra bit ned i startlistan inför hittar vi såväl Hans-Erik Weng som Thomas Thunström - båda snabba när allt stämmer. Räkna med en tuff kamp i otrimmat.

Suzuki mot Corollor.
Med nummer 28 på bilen hittar vi Johan Holmberg, han går ut först i trimmat 2wd där han jagas av tre Toyotaåkare, JSM ledaren Johan Carlsson, där efter Tobias Söderqvist och Leif Peterson. Lite av hemmavägar för Västsvenskarna i Mikael Eriksson och lika så Per Johansson som visade fart i Kullingstrofén.

Victor jagar nya segrar.
Till den otrimmade klassen lär Victor Henriksson bli svårslagen, med bra resultat kan han också klättra till täten i SM tabellen, mot sig har han Jonas Olsson och David Pettersson i identiska Ford Fiesta vagnar, lika så Mattias Jirvelius.
Utanför SM klassen för trimmat 2wd hittar vi Kenneth Bäcklund i en appendix K bil, intressant blir att se hans tider mot resten av 2wd ekipagen - nu blir det dock första startnummer för Bäcklund som är ensam i NEZ - om allt håller tävlignen igenom får han sin egen paradsträcka som avslutning!

75 bilar till Mega RallyCup och Grupp E Cupen
Vid sidan om SM fältet hittar vi 75 bilar för Grupp E Cupen och Mega Rally Cup, de kör delar av banan, närmare bestämt sex av lördagens sträckor. Två bilar för ungdomsrally följs av tvåa i appendix K med Thomas Johansson och Bengt-Arne Gustafsson. Totalt 17 ekipage för grupp E klasserna, Jan-Erik Eriksson, Niklas Albinsson och Anton Alkberg för att nämna någon ur respektive licensklass. Anders Kärnede får räknas som favorit bland de fyra 4wd åkarna, bara en mer för a-förarnas 2wd klass där Kristian Johansson och Jonathan Emanuelsson väntas gör upp om det. Nästan tre gånger så många b-förare, där Daniel Hellstadius, Joacim Wigertson och Hasse Ericsson är några, samtliga för övrigt från samma klubb. Avslutar trimmat gör de fem i c-klassen. Avslutar tävlingen gör där emot närmare 30 Volvo Originalbilar - Kristoffer Karlsson, Jimmy Wessbo och Karl-Johan Borhammar.

* Anmälningslistor, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-08-16 20:39


Rådström leder stort i Rally Bohemia.
© Vandraq Studio.Jari Huttunen håller ledningen i Rally Bohemia efter dagens 11 specialsträckor i Tjeckien, finländaren i en Hyundai i20 R5 imponerar där han håller hemmahoppet Jan Kopecky tävlandes för Skoda Motorsport bakom.

Jari och Jan håller en god kamp i täten, 0,6 sekunder mellan dem inför söndagens sju sp...

Publicerad: 2020-07-11 22:37


Saarinen ny mästare när Slottssprinten Rally-Light avgjordes.
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, en miniversion av den svenska sommarklassikern vid Ericsbergs Slott för Katrineholm MK. Med stora restriktioner kunde tävlingen genomföras och det blev ett lyckat arrangemang även om det var tomt både på serviceplatsen och runt Ericsbergs Slott där det annars brukar vara ...

Publicerad: 2020-07-11 21:42


WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, ett helt publikfritt rally med en sträcka om 2,5km som körs tre gånger. Extra spänning när bara de två snabbaste åken räknas samman.

För att den uteblivna publiken ändå ska få en skymt av tävlingen så sänds det sista partiet live med tre kameror som går ut i Web TV sä...

Publicerad: 2020-07-10 19:55


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Tidigare nyheter:
Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.