GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tom Damberg är en av de som väntas till de äldre bilarnas klasser.
Maxat startfält i helgens Gruvrunda.

Helgens stora tävling är Gruvrundan där Åtvidabergs MK står för arbetet - en tävling med många serier, Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen samt Suzuki 1300 RallyCup. Man har plockat fram fem mil special som man delat upp på just fem sträckor. Start klockan 11 och de första bilarna väntas vara tillbaka vid Eksågen strax efter klockan 15 om allt går som man planerat - då ska bilarna också ha varit tillbaka en vända för en halvtimmas service mitt i tävlingen. Intresset har varit riktigt stort för tävlingen, åter maximerade 200 bilar redan långt före anmälans utgång.
Först ut är ungdomsrally, åtta bilar där Henrik och Victor Johansson är två favoriter, andra är Suzukiåkarna Daniel Budin och Gustav Thorsell. 13 bilar därpå med Suzuki Cupen, först ut där är Fagerstas fortåkare, Niklas Pettersson och Martin Lundquist, en bit längre ned ser vi Ola Strömberg som brukar bjuda åkarna på fight.

Många klassiker.
Klassikerna står där efter på tur, ett stort startfält med närmare 70-talet bilar. Ensam start för Bo Rönnbäck i minsta klassen, i ålder räknat, inte storlek på bil! Större ös på Saabklassen denna gång med sex spekulanter på segern, Fredrik Ekendahl, Jonas Gustafsson och Stefan Segerljung är tre av dem. Hans-Åke Söderqvist är ensam i hundkojeklassen samtidigt som Leif B Andersson har fått fyra klasskamrater i Cortinaklassen. 13 bilar bland Amazonerna där Nils Bergquist, Sven-Olof Jägerstedt och Thomas Theorin är bland de startande. Där efter ett par spretiga klasser där Amazon möter Saab V4 och Opel Kadett. Störst är klass 8 i antal startande, 23 anmälda där Tom Damberg är en av dem, andra är Håkan Larsson, Tom Axelsson och Göran Jonasson. Lägg där till Claes Molin, Mikael Brodd och Pelle Klerehag. 11 bilar bland de modernaste, som vanligt allt fler Volvo 240 och det är i någon av dessa vi hittar vinnaren, Lars Pettersson, Håkan Lindh, Mikael Wisti eller varför inte Janne Westlund.

Många i grupp E & VOC.
Otrimmat där efter på tur, först 8 plus 15 i grupp E elit respektive c-förare. Jesper Samuelsson och Max Nensén huserar i den första, Christoffer Johansson, Jimmy Johansson och Patrik Pettersson är tre ur c-klassen. Volvo Original på tur med 12 bilar, Ingvar Nilsson, Andreas Pettersson och Kristian Gustavsson är tre ur elit-klassen. En hel rad går att räkna upp ur c-klassen, de första som ges är Frederik Eckhardt, Victor Karlsson, Fredrik Persson, Andreas Broberg och Alexander Alexandersson.

Tunt i 4wd.
Enda klassen med lågt deltagarantal är 4wd, kanske skrämmer ett högt startnummer då bara sex bilar är anmälda, första bil ut i klassen är Jacob Jansson med nummer 139 på dörren. Han följs av cupledaren Joachim Grahn och Nyköpings Eric Johansson. Fem bilar för b/c-förarklassen där vi bl.a. hittar Ulf Pettersson och Gabriel Savela som kämpar i toppen av tabellen.

Höga startnummer för de trimmade - Olsson favorit.
Först som nummer 150 kommer första trimmade 2wd åkare, 27 bilar i a-klassen inleds med Jimmy Olsson som säkert jagar ännu en fullpoängare i serien, några bilar längre ned hittar vi Christopher Zeijlon och Patrik Larsson som är de som kämpar där efter tabellen, delar poäng efter senaste duellen. I övrigt hittar vi Fredrik Eriksson, Pierre Fransson, Sebastian Malm och Niclas Karlsson i klassen, sist går Per-Åke Ring ut med sin Opel Ascona 400 som här alltså går i trimmade 2wd klassen. 12 b-förare som inleder med Kaj Banck och Mikael Wallon - det är också de som kämpar högst i tabellen, lägg där till Joakim Larsson och Tomas Ingberg som åker fort. 14 bilar bland c-förarna med Mattias Sundberg, Mårten Egertz, Janne Eriksson och sist startande Christian Gabrielsson.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-09-27 21:28


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Inte mindre än 26 stulna rallybilar från stora delar av Europa återfanns av Spansk polis i förra veckan. Det var vid ett tillslag på en gård där man misstänkte att ett stulet elverk fanns som man också hittade ett gäng rallybilar.

Stölden av elverk från ett bygge ledde nu till att 26 rallybilar o...

Publicerad: 2020-05-17 21:41


Tidigare nyheter:
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.
14´000 spelare i Solberg World Cup efter Svenska deltävlingen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
»
Permitteringer i Norges Bilsportforbund
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
» Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.