Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Överraskningarnas Suzuki 1300 RallyCup.
PRESSRELEASE

I Suzuki 1300 RallyCup har vi jobbat stenhårt för att minska kostnaderna för de aktiva. Det är helt unikt i RallySverige att man t.ex. bara har betalt 300 kr i anmälningsavgift till Cupkassan så har Cupens fantastiska sponsorer sett till att tävlingsavgiften blivit betald. För den som deltagit i alla deltävlingarna handlar det om en ekonomisk hjälp på ca 12.000 kr per deltagare detta år. Dessutom har de snabbaste samt några med lottens hjälp fått tillbaka pengar motsvarande en tävlingsavgift för sammanlagt c:a 15.000 kr.
20% av deltagarna i Suzuki 1300 RallyCup är ungdomsåkare (utbildningsrallyförare är kanske mer korrekt benämning). Alltså körkortslösa ungdomar som redan från 16 års ålder får köra långsammare rallybilar typ Suzuki 1300 under överinseende och kontroll av en instruktör. Instruktören brukar vanligtvis vara en förälder som alltså åker med som Co-driver. Vanligtvis brukar tävlingsarrangörerna låta dessa ungdomar få starta först och till en lägre kostnad. Vi i Cupen har med Marcus Kjellbergs hjälp sett till att våra ungdomsåkare inte har behövt betala någon anmälningsavgift eftersom Kjellbergs generöst har gjort det. De har även sluppit betala den obligatoriska trehundringen till cupen. Dessutom har arrangören alltid betalat tillbaka en startavgift till bästa Suzuki 1300 ungdomsekipage.
Även om det finns några äldre deltagare som tycker att denna Cup passar deras behov alldeles utmärkt så domineras den ju av hungriga och vetgiriga ungdomar. De gamla och erfarna förarna fungerar bra som rådgivare och riktmärken i en så´n här liten grupp där sammanhållning och socialt umgänge är stort.
I år tyckte några av Cupens sponsorer att vi skulle göra något extra för våra duktiga ungdomar. Det började med att Åke Wickström och Anders Westlund på RallyProdukter i Värmländska Vålberg (kanske mer kända som "Bröderna Båge") donerade ett par ståtliga pokaler som vandringspris för "stora" cupen. De nöjde sig ej med detta utan erbjöd sig även att bygga en komplett "certbur" åt någon lämplig ungdom. Alltså en skyddsbur som är FIA-certifierad och ligger i kostnadsnivån över 30.000 kr!! Med ett sån't generöst erbjudande i fickan tyckte Ola Strömberg att det borde fixas fram en kaross att bygga denna bur i så att det blev något mer konkret att komma med. Han hade en Suzuki ståendes som han tagit motor och transmission ur för eget bruk och som han nu plockade karossren och lät vattenblästra innan den forslades till Åke och Anders. Denna idé utvecklade sig sedan alltmer och det ena gav det andra. Karossen skulle presenteras som en total överraskning vid prisutdelningen i finaltävlingen Gruvrundan. Alltså behövdes det en släpkärra att transportera karossen på. Tomas Thorén på Thule Rental kontaktades och genom hans intensiva arbete ordnades ett begagnat biltransportsläp fram som med hjälp av Thule och OKQ8 köpmannaförening renoverades till nyskick. Ett par nya vinterhjul samt spännband och stoppklotsar skickades med. Tomas tog sedan med den till Örebro ett par dagar innan tävlingen och karossen " Torsten" lastades. Gamle Cupåkaren och fd. glasmästaren Walter Olofsson skänkte en ny vindruta samtidigt som Björn "Klisterlappen" Hagström hörde av sig och ville bidra med 12 st av de nya LAPPI-vinterdäcken vi i Cupen skall tävla med vintern 2013. Till och med förbundsbesiktningsmannen Ylve Johansson bjöd på det igångsättningstillstånd som krävs för att bygga rallybil. Även andra personer inom SBF har hjälpt till att undantagsvis kapa kostnaderna på den pappersexercis som måste göras innan Torsten kan bli tävlingsklar. Tyvärr saknades ju som sagt motor och låda. därför fick det bli en resa till Vara för inköp av en körbar donationsbil. Visserligen rostig men med alla grejor fungerande så blir den en bra tillgång för att få Torsten komplett. Nu räcker det ju inte bara med en störtbåge, vindruta och vinterdäck för att bygga en tävlingsbil. Stolar, bälten, stötdämpare, eldsläckare mm. behövs och kostar mycket pengar. Här ställde vår tävlingssponsor Janne Sellholm bredvilligt upp, mest på grund
av att vi vände oss till cupens ungdomar. Han lovade att vinnaren av Torsten skull få köpa all tävlingsutrustning för bygget till mycket förmånliga priser. Nu hade vi rejäla första och andrapris klara. Thulesläpet utgjorde alltså pris nr 2. Men visst måste det finnas ett tredjepris! Det ordnades galant genom att Per "RALLYTRAVELS" Carlsson skänkte en resa med allt till WRC- finalen i Spanien i år.

De donerande personerna bildade en jury som bestämde förutsättningarna:
1/ Företrädesvis ungdomsåkare men även övriga cupdeltagare t.o.m. 20 års ålder som deltagit under 2012 och kört flertalet tävlingar.
2/ Seriös satsning med bra och rimlig målsättning.
3/ köra Cupen även 2013.
4/ Representera en bra "Sukkaanda". Dvs. Delta aktivt i våra forum och i andra sociala medier. Presentera sig och sitt team på cupens hemsida samt allmänt social och hjälpsam vid tävlingarna. Och naturligtvis föredömligt representera vår cup.
5/ Vårda cupens och sina egna sponsorer genom att bl.a. Skicka brev och bilder.
6/Bra resultat. Dock inte det viktigaste.

De nominerade, Daniel Budin, Andreas Andersson och Mattias Lagström gjorde stora ögon när priserna presenterades vid den regniga avslutningen i Åtvidaberg. Efter en halvtimmes funderande så beslutade sig försteväjaren Budin för att satsa på "Torstenbygget" med allt vad det innebär. Andersson valde det fina 1500- släpet och kvar blev WRC resan till Spanien för Lagström, som förresten får Cupens ordförande Lasse Jonsson med sig som guide, då han vann en likadan resa på Cuplotteriet.
Nu återstår en reseredogörelse från dem och en lägesrapport om Torstenbygget vid Suzuki 1300 RallyCup's årsmöte i Rejmyre den 24 November.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-10-15 17:43


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Inte mindre än 26 stulna rallybilar från stora delar av Europa återfanns av Spansk polis i förra veckan. Det var vid ett tillslag på en gård där man misstänkte att ett stulet elverk fanns som man också hittade ett gäng rallybilar.

Stölden av elverk från ett bygge ledde nu till att 26 rallybilar o...

Publicerad: 2020-05-17 21:41


Tidigare nyheter:
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.
14´000 spelare i Solberg World Cup efter Svenska deltävlingen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
»
Permitteringer i Norges Bilsportforbund
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
» Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.