GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Crister Nystrand.
© Crister Nystrand.
Pristagarna i Ungdomsrally, Rallysportens framtid, där Henrik Johansson är årets segrare, och kampen var hård ända in på sista sträckan mellan Victor Johansson och Eddie Lundqvist.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kaj Banck höll ihop det hela vägen ut i B-C 2WD-klassen av Svenska Rallycupen 2012, en av klasserna där kampen var stenhård under alla 7 deltävlingarna.
Svenska Rallycupen 2012 har gått i mål.
PRESSRELEASE

Jonsson chanslös mot Saarinen i årets Marknadsnatta!
Efter en mycket spännande finaltävling i Östgötska Skänninge, med klassiska Marknadsnatta, kan vi nu summera årets rallycup och hylla alla pristagare.
När cupprisutdelningen inleddes på Lördag eftermiddag efter resp. klass målgång i Marknadsnatta, kunde cup.org konstatera att den nya cupen blivit en stor succé, och redan under premiäråret etablerat sig som Sveriges största (och bästa?) rallycup.

V:ä Östergötlands MK har för dagen letat fram fyra utslagsgivande sträckor syd/sydost om Skänninge, där det på någon sträcka fanns lite fläckvis halka efter nattens frost. Trots detta var det ovanligt få som inte nådde slutmålet, och de flesta hade då haft tekniska haverier.
Inför finalen var segraren redan klar i några klasser, men bakom var det full laddning från första metern i alla klasser, då två klassegrare plus alla övriga pristagare skulle koras.

Henrik Johansson i Ungdomsrally fullföljde sin segersvit med ännu en seger, bakom honom slogs Victor Johansson och Eddie Lundqvist om silver och bronsplatsen. När nu cupen testade sin nya idé om "Power Stage" (med 5-3-1 extra poäng på sista sträckan) satte det extra krydda och nya förutsättningar, denna i kombination med att bara de 6 bästa resultaten från de 7 deltävlingarna skulle räknas, skapade ett rekordjämt läge mellan Victor och Eddie, där särskiljningsreglerna fick gå långt innan flest 3:e placeringar fällde avgörandet till Victors fördel.
I A4WD var Joachim Grahn klar segrare i cupen, där två fortåkare av rang, Mats Jonsson (som inte behöver någon ytterligare presentation) och Jari Saarinen. Och det var också dessa två som satte upp högsta tempo. Med fyra raka sträcksegrar vinner Saarinen Marknadsnatta med 18 sekunder över Jonsson, ett klart imponerande resultat. Pallkampen i cupen stod mellan Jacob Jansson och Eric Johansson, en kamp som togs hem av Jansson i och med hans 4:e plats i tävlingen (placeringen före Johansson).

Klara 2WD-mästaren Jimmy Olsson sågs denna gång bara i åskådarleden under tävlingen, men fick nog ändå största jubel och applåder vid cupprisutdelningen. Klasskampen där bakom avgjordes redan någon kilometer innan mål på sträcka 1 när Patrik Larsson synade naturen efter en hård laddning där det verkligen syntes att det var en finaltävling. Christopher Zeijlon fick nu 2:a platsen på ett "silverfat", men gjorde ändå en toppentävling och vinner före Rickie Borgström och Tobias Söderqvist.
I B-C2WD gav Kaj Banck de andra aldrig en chans, vinner klassen med 4 sekunder efter att tagit det lite lugnare på slutsträckan medveten om att cupguldet var klart, när värste konkurrenten om cupsegern, Robin Wallon, blev kvar på sträckan med tekniskt haveri. Wallon tappade då även sin 2:a plats i cupen till Christian Gabrielsson, som för dagen vann C2WD i stor stil.

Den mest ovissa cupkampen var i A/B-C VOC där det var oerhört öppet och 6 förare hade chansen att knipa guldet. Årets stjärnskott i klassen, Emil Bergkvist, var ostoppbar i A/B-klassen, Fredrik Jansson tog segern i C-klassen. Ingen av dessa var dock inblandande i cuptoppen, där räckte dock inte Johan Gunnarsson:s 2:a plats i A/B-klassen till cupseger, utan det var Emil Karlsson i C-klassen som kunde åka hem som cupsegrare efter sin 4:e plats i finalen.
GrE var avgjort innan finalen, men kampen om övriga pallplatser var öppen. Striden stod mellan Max Nensén och Tomas Wärn, Nensén ordnade en 2:a plats i finaltävlingen, men det räckte inte till i cuptoppen, då Wärn trots bara en 4:e plats ändå klarade cupsilver efter cupsegraren Jesper Samuelsson, som denna gång blev kvar i skogen med tekniskt stopp.

Vi avslutar rapporten från finalen med AppK, där Janne Westlund var klar segrare i cupen, och kanske var det tur för honom, då även han drabbades av tekniska problem denna finaldag. Istället var det Lars Pettersson som klev fram och tog segern före en hårt spurtande Håkan Lindh som fick med sig de 5 Power Stage-poängen från sista sträckan, men det räckte inte i tävlingen eller cupen, där Pettersson blir 2:a före Lindh.

Alla segrare i Svenska Rallycupen 2012:
UngdomsRally: Henrik Johansson, MK Kinda
A-4WD: Joachim Grahn, Simrishamns MK
B/C-4WD: Ulf Pettersson, Katrineholms MK
A-2WD: Jimmy Olsson, Storfors MK
B/C-2WD: Kaj Banck, Storfors MK
GrE: Jesper Samuelsson, Storfors MK
VOC: Emil Karlsson, Hällefors MK
AppK: Janne Westlund, MK Kopparberg

Cuporganisationen kunde under finaltävlingen även presentera 2013-års tävlingskalender:
25 maj, KMK-Trofén, Katrineholms MK
15 juni, (ESAB)-Rallyt, Laxå MK, Laxå
6 juli, Gästabudstrofén, SMK Nyköping, Nyköping
27 juli, Kullingstrofén, Kullings MK, Herrljunga
24 aug, Mjölkpallenpokalen, Gnesta/Taxinge MK, Gnesta
21 sep, Rejmessvängen, Rönne MK, Askersund
25 okt, Marknadsnatta, V:ä Östergötlands MK, Skänninge

Väl mött till Svenska Rallycupen 2013.

Svenska Rallycupen i samarbete med: MOCOMP, Tractive AB, KBT Safety AB, PPE/Yokohama, Trendab Motorsport och Öhlins.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se - med slutställning i cupen 2012.
Även "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-10-28 11:59


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Inte mindre än 26 stulna rallybilar från stora delar av Europa återfanns av Spansk polis i förra veckan. Det var vid ett tillslag på en gård där man misstänkte att ett stulet elverk fanns som man också hittade ett gäng rallybilar.

Stölden av elverk från ett bygge ledde nu till att 26 rallybilar o...

Publicerad: 2020-05-17 21:41


Tidigare nyheter:
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.
14´000 spelare i Solberg World Cup efter Svenska deltävlingen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
»
Permitteringer i Norges Bilsportforbund
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
» Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.