Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
P-O Davidsson åkte föråkare med sin Volvo 240 Turbo i Retursladden.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Waldegård från Midnattssolsrallyt 2013.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Appelskog och Holmberg siktar på nya framgångar.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor siktar på Sverigeserien i Volvo Original 2013.

Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1.

P-O Davidsson har synts som föråkare under hösten i en röd Volvo 240 Turbo.
- Ny bil och nya visioner. Har byggt den första nybyggda "grp-a bil" enligt reglemente för App-k klassen 1982-1985, säger P-O.
Vidare berättar han om att han väntas göra första vintertestet i Torsby den 19:e januari.
- Där efter hoppas jag få chansen att förgylla den historiska klassen i Svenska Rallyt avslutar P-O.


Tommy Vestlund syntes i skogarna på SM finalen 2012, men körningen har det varit tunt med. Men vad väntar nu, det ryktas om att bilen ska uppdateras?
- Vi jobbar lite grann med att bygga om vår Mitsubishi Lancer EVO 7 till Nationell Special, om allt går som det ska är den "omreggad" till nyår. Bilen kan då med lite enklare medel få lite mera knuff i motorn, något som vi saknat dom sista åren vi åkte i Otrimmat 4WD. Hur mycket som vi bygger om vet vi inte i dagsläget, så det får vi se.
Men vad ska du köra för tävlingar?
- Som det ser ut nu kommer vi inte åka något helt mästerskap, men hoppas göra något inhopp i någon FM tävling under vintern. Vi sneglar också mot SM tävlingen, sprinten i Falun då det är hemmaplan. Sandviken vore också roligt där vi åkte bra 2010 och nu när det är endagars tävling så blir det lite enklare att rodda ihop.


- Jag är hedrad, att som pensionär få frågan om mina motorsportplaner för 2013 säger Björn Waldegård när vi når honom.
Vi har redan sett dig anmäld till East African Safari Rally, vad väntar mer för dig?
- Jag är mycket privilegierad som fortfarande är vid så god hälsa att jag kan acceptera de många fantastiska inbjudningar jag får. I år har jag varit på ett antal "happenings" i Österrike, Sverige, Italien, England, Belgien, Danmark och Japan - det har varit många roliga resor.
Och 2013?
- Har en känsla av att 2013 blir minst lika häftigt. Det som är klart är föråkare i Rally Sweden och höjdpunkten East African Safari Classic Rally, det tillsammans med min son Mathias, och vi kör för Team Tidö.


Emil Bergkvist var en av de stora överraskningarna i rallyskogen 2012, från ungdomsåkare till a-förare på mindre än en säsong. Nu väntar stora planer för den unge rallytalangen. Det talas om SM satsning!
- Vi vet att det är mycket nytt med SM och vi har mycket att lära där, men vi har som mål att försöka vinna någon deltävling och pallplats totalt.
Men där får du inte åka den Volvo 940 du gjorde i år!
- Nej, det blir delvis nytt på bilfronten också, en Ford Fiesta R2 blir det i SM serien. Men Volvon finns kvar - med den ska vi vinna Sverigeserien totalt skrattar Emil, men samtidigt förstår vi att det är på allvar när man hör om framtidsplanerna!
Vad blir första tävlingen för er?
- Första tävlingen blir Offerdalingen och därefter börjar SM och Sverigeserien, vi tänker köra hela serierna så det blir mycket tävlande. Om vi kommer med så tänker vi åka SM sprinten i Falun också, ett nytt kul evenemang. Det kommer troligtvis att bli några fler lokala tävlingar också. Innan Offerdalingen har vi också planerat in ett test hos Depå Grande för att slipa formen.


Henrik Appelskog ses i högerstolen hos Johan Holmberg, där brukar det handla om SM satsning med Suzukin. Så även 2013?
- Våra planer för nästa år är full satsning på SM! Vi ska försöka öka tempot ytterligare ett snäpp och vara med och vinna deltävlingar totalt i trimmat 2WD.
Bilen blir den samma?
- Den genomgår just nu en renovering och uppfräschning för att vara i toppform när säsongen drar igång. Planen är även att försöka hinna med något vintertest innan första SM´et hälsar Henrik.


Ett kort men bestämt svar kommer från Toni Sundkvist, han co-driver till fortåkande Göteborgaren Leif Peterson. Blir det en ny satsning mot SM även 2013?
- Vi satsar på att försöka sno tillbaka guldet ifrån Johan säger Toni som samtidigt meddelar att det blir med samma bil dom de senaste säsongerna.


En av de snabba c-förarna i de sydligare distriken under året har varit Victor Karlsson. Blir det fortsättning i VOC?
- Planerna kommer bli att utvecklas ännu mer med noterna, till kommande säsong har vi klassat upp oss från C till B-förare vilket gör att tempot kommer naturligtvis att bli högre. Där målet givetvis är att vara A-förare innan året är slut. Vi kommer att satsa på Sverigeserien för Volvo Original som inleds i januari uppe i Torsby som är första deltävlingen på snö av tre deltävlingar. Dock blir det ett litet uppehåll till grussäsongen som inte drar igång förrän i Juni där Dackefejden är barmarkspremiär. Mest spännande är nog deltävling 6 & 7 som körs som en tvådagars tävling i Finska Tammerfors tillsammans med Finska Mästerskapet. Utöver detta kommer vi göra lite inhopp i Smålands DM och lite andra serier för att hålla tempot uppe mellan Sverige Serien deltävlingarna. Det blir häftigt att fightas i VOCs egna "SM serie".
Ni fortsätter med den vinstrika VOC´en?
- Bilen blir detsamma, men nu under vintern har vi lämnat iväg motorn för en uppdatering som i stort sett slutade med en helt ny motor och allt är nu optimerat till max.
Nu väntar vi bara på lite delar ifrån lackeraren och större översyn innan vi är repo för vintersäsongen samt att bilen ska upp i bromsbänk och ställas in ordentligt. Efter sista Sverigeserien deltävlingen i Sundsvall är planen att bilen ska få sig en uppdatering innan grussäsongen drar igång så allt är ok även till grussäsongen. Vi ser fram emot säsongen och hoppas den blir lika bra som år 2012 var avslutar Victor.

Publicerad: 2012-12-31 10:33


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Inte mindre än 26 stulna rallybilar från stora delar av Europa återfanns av Spansk polis i förra veckan. Det var vid ett tillslag på en gård där man misstänkte att ett stulet elverk fanns som man också hittade ett gäng rallybilar.

Stölden av elverk från ett bygge ledde nu till att 26 rallybilar o...

Publicerad: 2020-05-17 21:41


Tidigare nyheter:
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.
14´000 spelare i Solberg World Cup efter Svenska deltävlingen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Norges lengste asfaltrally må avlyse
»
Sörlandsprinten blir også avlyst
»
NBF innförer Forenklede konkurranseformer
»
Hankook går inn som partner i SM i virtuelt rally.
»
Permitteringer i Norges Bilsportforbund
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» 26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
» Läckert Toyota GR Supra GT-Four koncept för R-GT klassen i rallyskogen.
» Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
» Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
» Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.