GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Aktuell Motorsport 10-års jubilerar 2013!
PRESSRELEASE

I år fyller Aktuell Motorsport 10 år, vad är historien bakom webbsajten?
- 2001 byggde jag en webbsajt åt motorklubben där jag själv är medlem, Hyllinge MS, berättar Micke Persson som står bakom Aktuell Motorsport. När den var klar fick jag ta hand om den också, det var inte riktigt meningen. Istället för att vara brandman vid klubbens tävlingar på hemmabanan Ring Knutstorp, så blev det till att skriva nyheter och fotografera klubbens tävlingar. Oftast var jag den sista som fick reda på vad som hände, ibland skämdes man för att någon av klubbens förares framgångar inte blev uppmärksammad.
- För att få bättre koll på vad andra skrev om klubbens förare så började jag att utveckla en egen sökmotorprogramvara. Det var ett magiskt ögonblick när programmet fungerade för första gången hemma på min dator och skärmen fylldes med nyhetsrubriker.
- Snabbt insåg jag att detta var något som många fler motorsportintresserade skulle ha glädje av, och började direkt skriva om programmet, så att det skulle kunna köras på en webbsajt istället. En av mina närmaste vänner, Arne Elander, driver webbhotellet elit.net. Det blev många kvällars spånande med honom hur man skulle kunna lösa olika tekniska problem. Han insåg nog ganska snabbt att han hade en ytterst krånglig blivande kund framför sig, och erbjöd sig generöst att sponsra med webbhotellplatsen. Om Aktuell Motorsport skulle fungera på hans webbhotell, då skulle vilken webbsajt som helst också fungera. Han hjälpte dessutom till med att fixa domännamnet, samma år blev det nämligen tillåtet för privatpersoner att äga svenska domännamn. Samarbetet med webbhotellet har fortsatt, under åren som gått har elit.net specialiserat sig på att skapa lösningar åt kunder med ovanliga behov eller krav.

Det var vid denna tid inte helt självklart att det var OK att ens länka till andra sidor på nätet, speciellt inte nyhetssidor, hur löste du det?
- Det stämmer, juridiskt skulle Aktuell Motorsport placera sig i en gråzon. Det var mycket snack om detta i media, och det fanns inga prejudicerande fall. Jag bestämde mig för att ta det säkra före det osäkra. Den ledande nyhetssajten på nätet var vid denna tid Aftonbladet. Jag chansade och ringde upp Aftonbladet's dåvarande marknadschef och frågade om det var OK om jag skickade besökare till aftonbladet.se genom att länka till deras nyheter. Han lät stressad och trodde antagligen att den där webbsajten aldrig skulle bli verklighet, ännu mindre skicka några besökare.
- En egen nyhetssökmotor... (fniss)? Ja...ja, länka du bara, blev svaret.
- Jag fortsatte att ringa runt, nu kunde jag säga att jag samarbetade med Aftonbladet, ingen annan vågade då säga nej. När jag hade kontaktat och fått OK, från de 25 största nyhetssajterna, då slutade jag ringa runt.

Den första maj 2003, var allt klart, och man kunde för första gången surfa till www.aktuellmotorsport.se. Hur marknadsfördes den nya webbsajten?
- Marknadsföringen bestod av en liten annonsbanner på Hyllinge MS webbsajt. De närmaste månaderna skickade jag massor med personliga email till klubbar, serier och förare och bad dem att lägga en länk på sina hemsidor till Aktuell Motorsport. Det gick ganska trögt, men sakta ökade besöksantalet, från ett tiotal per dygn till hundratals och tusentals. Idag, 10 år senare, har Aktuell Motorsport ca 20 000 besök per dygn, året om, trots att ingen annan marknadsföring har gjorts.

Aktuell Motorsport är en automatisk webbsajt, men gör du inget arbete manuellt?
- Jodå, jag lägger ungefär en timme varje kväll, året om, på att kolla att allt har fungerat som det ska, korrigerar eventuella fel, och sköter kontakter via epost och telefon. Varje år, mellan jul och nyår, jobbar jag intensivt med att lägga in så många tävlingsdatum jag hinner i kalendern. Det är alltid ett stort detektivarbete, många klubbar och serier har inte tid att marknadsföra sina tävlingar på nätet. Oftast blir det runt 1000 tävlingar. De klubbar och serier som inte har publicerat sina tävlingar på nätet vid nyår, får själv höra av sig efter hand.

Hur ser framtiden ut för Aktuell Motorsport?
- Så länge som Aktuell Motorsport fyller en funktion åt tusentals motorsportintresserade varje dag, då finns inga andra planer än att fortsätta. Närmast skall jag försöka hitta en sponsor som är villig att bekosta en dedikerad server åt Aktuell Motorsport. Därefter hade det varit kul att förnya designen på webbsajten, och göra den mer mobilvänlig. Jag har dock inget överflöd av tid efter jobb och familj, så det kommer antagligen att dröja innan det blir verklighet.

- Jag vill passa på och tacka alla som besöker Aktuell Motorsport varje dag, det är ni som ger mig energin att fortsätta, avslutar Micke. Sist men absolut viktigast vill jag rikta ett STORT TACK till alla som på olika sätt har hjälpt till genom åren.


» Pressrelease från Aktuell Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-01-02 13:54


Anmälan öppnad för Rally Sweden Historic!
© emotorsport.seFredagen den 13:e var det dags för anmälan till Rally Sweden att slå upp, först var Rally Sweden Historic där 433km varav 128km är special fördelat på 8 sträckor. Den 14:e januari klockan 15 stänger så anmälan, det finns plats för max 50 bilar, men kan bli mindre beroende på antal startande i WRC tä...

Publicerad: 2019-12-13 17:38


Katsuta med Yaris WRC i Rally Sweden, klar för 8 WRC starter 2020.
© Toyota Gazoo Racing.Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program är jakten på en framtida Japansk förare i toppklassen, Takamoto Katsuta kommer köra åtta deltävlingar i en Toyota Yaris WRC.

2019 har inneburit sju WRC2 deltävlingar, två starter med Yaris WRC i VM och två starter i Finska mästerskapet. Som avslutning o...

Publicerad: 2019-12-13 15:25


Svensk Bilsport – först i världen med digitala licensbevis.
Sverige är ett av de första länderna i världen att införa digitala licensbevis inom bilsport. Nu släpps appen Svensk Bilsport som är ett enkelt och smidigt sätt att hålla ordning på sina bilsportlicenser.
– Vårt jobb är att utveckla bilsporten i Sverige. Det gör vi på många sätt, men mycket av arbe...

Publicerad: 2019-12-12 21:05


emotorsport.se firar 20 år med rallysporten!
© emotorsport.seDen 13:e december 1999 rullade ett hobbyprojekt igång, samma projekt som du just nu besöker. Då, för 20 år sedan rullades emotorsport.se ut för första gången - om än under namnet Ericsson-Motorsport och en betydligt längre adress. Under åren blev emotorsport.se både adressen och arbetsnamnet som rul...

Publicerad: 2019-12-12 18:52


Vintern har kommit till Hassela, redan is och snö inför Hälsingerallyt.
© Kjell Mattsson.Den 11:e januari är det dags för en av årets första vinterrallyn i Sverige, SMK Hälsinge med Hälsingerallyt som deltävling för Klassiska och Historiska Rallycupen på besök.
- Vintern har kommit till Hassela med snö och isbotten på alla sträckor. 9 mil ss på 5 olika sträckor.

Upplägget är ...

Publicerad: 2019-12-12 18:36


Skoda Motorsport lägger ned fabrikssatsningen i WRC2.
© Skoda Motorsport.Traditionsenligt bjuder Skoda Motorsport på ett par späckade dagar i Tjeckien, först en dag för media med medåkning och efterföljande hyllning av nationella mästare med Skoda Fabia R5.

Igår hyllade Skoda Motorsport sina förare för 2019 års prestationer, mästarna i internationella och nationella s...

Publicerad: 2019-12-12 05:51


Matton om elhybrid i WRC, intresse hos tillverkarna, finns ingen plan B.
© emotorsport.seElhybrid i WRC serien ska skapa fler tillverkar till sporten, det tror FIA´s rallyansvarige, tidigare Citroen Racings teamchef Yves Matton. Intresset för hybridreglerna finns menar fransmannen i en intervju med tyske Michael Heimrich för Rallye Magazine.

I april 2020 måste ett reglemente vara kla...

Publicerad: 2019-12-12 05:28


Lyckade tester med nya eldrivna Opel Corsa-e Rallye.
© Opel Automotive GmbH.Arbetet med nya Opel Corsa E Rally går enligt planen, bilen som ska ersätta dagens Opel Adam Cup blir en enhetsklass helt på el. På söndag öppnar anmälan för den första säsongen, start i augusti och fortsättning över 2021 innan första säsongen är klar.

Det nya konceptet kommer bli en medial succé...

Publicerad: 2019-12-11 23:05


Kristoffersson växlar gren igen, lämnar WTCR för R5 satsning i VM.
© emotorsport.seTill Sveriges Television bekräftade Johan Kristoffersson under onsdagen att helgens WTCR tävling på Sepang i Malaysia blir hans sista i serien. Efter årets säsong med Sebastien Loeb Racings team i VW Golf TCR lämnar han serien.

För någon vecka sedan presenterade Volkswagen Motorsport som varit st...

Publicerad: 2019-12-11 22:20


5 miljoner för två uteblivna WRC starter, tufft år för Paddon.
© emotorsport.seRunt 5 miljoner kronor utan att köra en enda tävling, det är resultatet för Hayden Paddon efter årets två försök till WRC starter. Fem miljoner var sponsorpengarna som krävdes, dock fick man åter en del av pengarna från den inställda WRC finalen så slutsumman blev en bit mindre.

I Finland var det...

Publicerad: 2019-12-11 17:37


Tidigare nyheter:
Vem levererar WRC däcken 2021, besked från FIA dröjer.
WRC presentationen på Autsport International inställd.
'Nya' Citroen C3 WRC skrotas, gamla bilar hyrs ut.
Sjunde deltävling för Bilsport Rally Cup 2020 klar.
Hybrid, standardiserad bur och chans att göra egna karosser - WRCs framtid?
Så körs de långväga FIA serierna 2020.
F1 tvåan Bottas klar för ny rallystart, kör WRC i Arctic Rally.
VOC Sommarserien med sex deltävlingar 2020.
Fyrhjulsdrivna Rally3 får nytt reglemente 2021.
Bottas vann totalt på Rallycircuit Cote d´Azur.
Crugnola åkte ifrån Hyundais fabriksförare på Monza Rally Show.
FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
Pirelli levererar däcken till Junior EM under tre säsonger.
Videospecial, Hyundai och Toyota testar inför Rallye Monte Carlo.
Stig tvåa, Roger femma och Julia sexa, Safari Rallyt i mål.
Stig Blomqvist tvåa i Safari Rally.
Så körs FIA R-GT serien 2020.
Så körs de sex FIA European Rally Trophy serierna 2020.
Två sträckor på sex mil kvar av Safari Rallyt, ska Stig vinna?
Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Andreas Mikkelsen på sjetteplass i Monza Rally Show
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» 5 miljoner för två uteblivna WRC starter, tufft år för Paddon.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» FIA öppnar för fler team i WRC klassen.
» 'Nya' Citroen C3 WRC skrotas, gamla bilar hyrs ut.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.