Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikael Ericsson satsar mot SM och Svenska RallyCupen med ny co-driver.

© MJ Sport.
© MJ Sport.
Martin laddar hårt med Skodan för 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor Karlsson gör ny säsong i VOC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sista natten med 240´n, nu blir det nybygge för David.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 4.

Hos SMK Trollhättans Mikael Ericsson laddas det för en ny säsong.
- Jag och Conny Erixon har under 2013 kört både SM, där vi slutade 6:a i trimmat 2wd, och Svenska RallyCupen, som vi vann. Jag hade under året också ett par co-driver inhopp av Martin Holmdahl och Miriam Walfridson när Conny hade förhinder. Planerna för 2014 är att göra om dubbeln med båda serierna i samma Golf KitCar, med tanken är att den ska ha en annan färg till SM premiären i Östersund. Bilen ska också uppgraderas med fjädring från Tech-pro, Reiger.
Det talas om co-driverbyte!
- Ja, den största förändringen är som du sa co-driverbytet till nästa säsong. Conny hinner inte avsätta tiden längre och måste välja bort tävlandet tillsvidare. Ny in i teamet är Ida Hegge, Vara MK som tar vid i högerstolen.
Hinner ni med några tester innan SM premiären?
- Vi planerar att hinna med ett test i februari och förhoppningen är att kunna fightas om SM medaljerna i år.


Gotlänningen Sebastien Johansson startade förra säsongen med en Ford Fiesta i grupp N klassen, vad väntar i år?
- Jag kommer att köra för teamet JR Motorsport AB tillsammans med Christoffer Jacobsson och Andrew Rönnle, med Lundins bil AB som huvudsponsor.
Då kommer vi se dig i SM serien även i år?
- Ja jag satsar på att åka hela SM-serien 2014 med samma bil som inhandlades 2013, det vill säga Ford Fiesta ST Gr N. Jag känner att det finns fortfarande mycket fart att hämta i denna, och målet för i år blir att åka så mycket bil det går, och öka tempot för varje tävling! Fokus kommer självklart ligga på SM, men vi tänker också åka Sprintcupen An-trofén här hemma på ön, sedan får vi se hur det blir med andra tävlingar, men vi åker självklart så mycket det finns ekonomi och tid till!


Rasboföraren Martin Jansson visade förra året upp en Skoda Fabia R2 i egna teamet MJ Sport. NU står en ny säsong för dörren, vad väntar?
- Vi satsar även i år på full SM säsong i vår Skoda Fabia R2. Vi har tyvärr dragits med en del tekniska problem som vi nu fått bukt på, säger Martin laddad till tänderna med en spännande säsong framför sig.
Det väntar en del nytt i teamet?

- Ja inför säsong 2014 är vi glada att vi fått en trygg och seriös samarbetspartner i ryggen med Nolab Scandinavia. De är generalagenter för Neste Oil och Nerta här i Sverige. Allt känns så bra, nu vill vi inte annat än ut och visa vad Skodan har att ge. Nytt för i år är även co-driver Jonas Magnér, ett oprövat kort som förut endast visat framfötterna i seglingssammanhang, ska bli grymt spännande.
Du pratar om SM, blir det nått mer?
- Vi kommer att starta med SM-sprinten i Umeå och åker direkt därifrån vidare till Finland och Rovaniemi för en ordentlig genomkörare i deras Arctic Rally så vi förhoppningsvis är inkörda och välsmorda till SM i Östersund.


Flitens lampa lyser i verkstaden hos Plombo Motor, det byggs det en ny bil efter höstens avåkning för David Lindström.
- Jag gjorde ju en riktig resa i sista deltävlingen i Energicupen där jag skrev av den gamla bilen. När vi kom ut ur en dimbank hade vägen redan svängt åt vänster, vi slog bort höger bakhjul i en stor sten och sedan vände det in framänden bland ett gäng stora stenar och vi gick runt ett par varv innan det tog stopp. Att vi inte skadade oss beror helt och hållet på de nya skydden som håller huvudet på plats. Den gamla hytten gick 76 tävlingar men nu är den slut.
Men du bygger redan på nytt!
- Det var inget självklart val att bygga 940. Efter den avåkningen vi gjorde så har jag övervägt både att sluta åka men också att köpa en färdig bil. Nu blev det en Volvo 940 av årsmodell 1992 och bygget är igång för grupp H klassen. Strax före jul fick jag igångsättningstillstånd från SBF, karossen är urplockad och skrapad, buren är under montering. Med modellbytet så blir det lite av en nytändning också. Jag räknar med att kunna använda det mekaniska från den gamla bilen med vissa renoveringar och smärre modifieringar och uppdateringar med undantag av bakvagnen.
När får vi se bilen ute på tävling?
- Planen är att åka till våren, men jag kan inte säga nu om bilen blir klar i slutet av mars eller i maj. Det kan bli någon mindre tävling i början för att känna på skillnaden mellan 240 och 940, men generellt brukar gaspedalen sitta längst till höger och sedan får man hålla sig i ratten när det bär i väg.


Flitig VOC åkare är Vimmerby MS åkaren Victor Karlsson - var ser vi dig 2014?
- Planerna för säsongen har varit lite fram och tillbaka det har funnits tankar om bilbyten för att ta steget vidare. Men beslutet blev att stanna kvar i VOC gänget där jag trivs bra.
Då blir det Sverigeserien?
- Precis, vi kommer i första hand sikta in oss på Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally 2014. Vi slutade 2:a i cupen i VOC Elit B ifjol och mot slutet av säsongen fick vi allt att funka och vi var med bra tidmässigt bland A-förarna. Det blir nu första året som A-förare för oss. I övrigt blir det att köra lite tävlingar som faller på, vi är lite sugna på att testa en start i Europa i Nordic West Euro Cup, men vi får se vad som händer. Vi tar året lite som det kommer.
Och Volvo blir den samma?
- Bilen blir densamma, den 940 VOC som nybyggdes under sommaren 2013, den ska bara få sig en genomgång. Det annorlunda mot nästa år är att vi tar klivit upp till A-förare.
Dålig vinter i södra Sverige, även norr över med inställda tävlingar, hur blir förberedelserna?
- Det har väl inte varit de bästa förberedelserna ännu då jag just börjat komma igång igen efter att ha legat med hög feber och lunginflammation i över en vecka. Tanken var att komma väl förberedda till Torsby om en vecka som var de två förstadeltävlingarna i Sverigeserien genom att kört nått mindre test. Tyvärr har ju snön hållit sig borta även där uppe och tävlingen tvingades flytta fram! Vi hoppas nu vintern kommer så ser vi fram emot Sundsvall i mitten av Februari istället och hoppas kunna köra någon vintertävlingen innan för att komma igång. Men vi får se vad vädret tillåter som sagt!


Falköpings Jonas Sandgren är den här delens sista stopp, vad kan vi förvänta oss av dig?
- Tanken var en SM satsning bara för att ha gjort det en gång till, senast var 2004 som junior. Så det kanske hade varit dags igen men när vi ställde budgeten för SM och vad vi fick avvara istället så väljer vi nog att åka dom cirka 25 tävlingar om året som vi brukar istället för en SM serie. Kan kanske bli lite inhopp i SM under vår och sommar men inget vinter. I övrigt åker vi Västras, Småland och Östergötland men säkert också lite uppåt. Rally ska vara kul att åka och då ska man åka kul tävlingar!
Något nytt i övrigt?
- Det blir som det brukar, en medioker körning och vi syns lite varstans i landet, skrattar Jonas.
- Men det blir samma bil men med lite motoruppdatering och kanske lite annan färg men vi får se vad tiden räcker till.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".

Publicerad: 2014-01-12 21:57


Lundberg omutlig i trimmat 2wd, vann dubbelt i Laxåsprintarna.
© emotorsport.seHelgen innebar nionde och tionde deltävlingarna i Svenska Sprintserien, tävling i Laxå med Laxåsprinten - en tävling var dag på banan.

Ulf Backlund var före Mikael Jirvelius för 4wd klassen, Backlund var ensam för söndagen.

Åter var det Mikael Lundberg som visade tempot i Trimmat 2wd, snabbas...

Publicerad: 2020-09-20 21:49


Tom Kristensson tvåa i SM avslutningen.
Det blev en andra plats i klassen Trimmat 2WD i den avslutande SM tävlingen i Sandviken för Tom och Joakim Sjöberg. Man rådde inte på årets suverän Patrik Flodin från Ilsbo som vann med drygt 24 sekunder, och som därmed vann alla fyra deltävlingarna och blev svensk mästare i sin Volvo 940.

Den re...

Publicerad: 2020-09-20 21:47


Foto från Bäckeforssnurren.
© emotorsport.seMK Trophy ihop med flera klubbar körde Bäckeforssnurren under lördagen, en tävling med två specialsträckor som kördes tre gånger i snabb takt. Ett fint höstarrangemang för de närmare 70 startande ekipagen.

Snabbast runt tävlingen var Mattias Olsson, han körde hem totalsegern. Snabbast i klass hel...

Publicerad: 2020-09-20 19:03


Holmgren körde hem söndagens Mjölkpallen-Pokal.
© emotorsport.seUnder söndagen avgjordes Mjölkpallen-Pokalen hos Gnesta MK, det var två sträckor som gick dubbelt för de 58 startande - här ses fem klassvinnare topp 10 totalt.

Snabbast genom dagen var Mikael Holmgren som var ende under 19 minuters körning, tvåa i klassen för 4wd var totalfyran Mats Attlebrant m...

Publicerad: 2020-09-20 18:52


Kolsvas rallyjuniorer tog medalj och pallplats.
© Annemo Friberg.Visst gick det vägen för rallyjuniorerna från Kolsva MS. JSM-silver till Martin Jakobsson och William Binbach grejade välförtjänt andraplats i sin klass.

Målen var högt satta och förväntningarna uppskruvade inför Rally Bilmetero, lördagens SM-final i Sandviken.

Ändå rådde det förstämning efter...

Publicerad: 2020-09-20 18:01


Lönnström avslutar säsongen efter dubbla SM-guld, inget mer VM tävlande.
© JCrallypics.Under lördagen blev rallyföraren Pontus Lönnström från Nora dubbel Svensk Mästare i rally när han och kartläsaren Stefan Gustafsson vann SM-finalen i Sandviken. De säkrade både guldet i Orimmat 2WD och i Junior-SM Otrimmat, samtidigt som de var med och hjälpa Team Ramudden till ett brons i teammäste...

Publicerad: 2020-09-20 15:51


Tidemands styrkor gav honom segern i Turkiet.
© @World. Med smart taktik kommer man långt - i Pontus Tidemands fall ända till toppen. I helgens Rally Turkey bevisade han att huvudet ibland väger tyngre än gasen när han lät sin tidigare erfarenhet från det turkiska VM-rallyt bana väg till seger. Det betyder även att han går upp i ledning i WRC 2-mästersk...

Publicerad: 2020-09-20 14:09


Evans i guldläge, VM tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
© Toyota Gazoo Racing.Elfyn Evans tog karriärens tredje seger, den andra för året och med Toyota Gazoo Racing vilket förde britten ihop med Scott Martin upp som VM ledare med två deltävlingar kvar. Britten har nu 18 poängs marginal till teamkollegan Sebastien Ogier. På 70 poäng står både Ott Tänak och Kalle Rovanperä och...

Publicerad: 2020-09-20 13:59


Evans och Tidemand nya VM ledaren efter seger i Rally Turkey Marmaris.
© Toyota Gazoo Racing.Med tre sträckor kvar av Rally Turkey Marmaris tog Elfyn Evans ledningen, något han också hanterade och avslutade rallyt som vinnare. För Evans innebar det tredje segern i karriären och nu toppar britten VM med två deltävlingar kvar av säsongen.

35,2 sekunder blev marginalen ned till Thierry Neuv...

Publicerad: 2020-09-20 13:38


Snabb och populär Bäckeforssnurr, Olsson vinner totalt.
© emotorsport.se67 ekipage kom till start i Bäckeforssnurren där MK Trophy stod som arrangör ihop med grannklubbarna Åmåls MK, Bengtsfors MC, Dals MK och MK Väst. Två sträckor i utkanten av Bäckefors hade plockats fram, stenhårda vägar och väl synliga markeringar i svängar för att spara vägar och återställning!
De...

Publicerad: 2020-09-20 09:51


Tidigare nyheter:
Snabb och populär Bäckeforssnurr, Olsson vinner totalt.
Neuville, Ogier och Loeb punkterade - Evans i Turkisk ledning.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
SM final, Andersson, Liiten, Flodin och Lönnström mästare efter Rally Bilmetro.
Neuville jagad av Ogier och Loeb i Turkiet - Tidemand bäst i WRC2.
Tidemand toppar i Rally Turkey.
PG Andersson mästare efter finalseger i Rally-SM.
Flodin och Bergsten oslagbara i årets Rally-SM.
P-G Andersson och Anders Fredriksson svenska mästare i SM-comebacken i R5
Följ bl.a. lördagens Rally Bilmetro & Rally Turkey Marmaris.
Loeb leder i Turkiet, Tidemand punkterade, ligger trea.
Rally-Maja utmanas av pappa Mathias i rallyfinalen.
Fredagens sträckor i Rally Turkey, se ss1 live på SVT!
Publikfritt söndagsrally med 60-talet åkare i Mjölkpallen-Pokalen.
Se shakedown live, WebTV från Rally Turkey Marmaris shakedown!
Följ resultaten på shakedown inför Rally Turkey Marmaris.
Kristensson kör avslutande deltävlingen i Rally SM.
Spännande SM-final väntar i Sandviken.
Uppgörelse nära i SM-serien, dags för Rally Bilmetro.
Publikfritt när 70-talet bilar gör upp i lördagens Bäckeforssnurren.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Brynildsen på andreplass i Tyrkia
»
Rökland/Eriksen norgesmestere i rally 2020
»
Mads Östberg vant WRC2 i Rally Estland
»
Geir Helge Fröslid ökte NM-ledelsen
»
WRC: Kjempestart av de norske i Estland
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ EMK Kannan via Radio & Resultat!
» Följ East Sweden Rally, Rally Estonia och övriga rallyn via Radio & Resultat!
» Följ bl.a. lördagens Rally Bilmetro & Rally Turkey Marmaris.
» Lappi och Ogier snabbast på ss1 - Tidemand, Solberg och Kristensson tvåor.
» Stugemos WRC drömmar grusades, nu gör han R5-comeback i Rally Bilmetro!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.