Malexander Rallyvideo.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Tappi Sladi!

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikael Ericsson satsar mot SM och Svenska RallyCupen med ny co-driver.

© MJ Sport.
© MJ Sport.
Martin laddar hårt med Skodan för 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor Karlsson gör ny säsong i VOC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sista natten med 240´n, nu blir det nybygge för David.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 4.

Hos SMK Trollhättans Mikael Ericsson laddas det för en ny säsong.
- Jag och Conny Erixon har under 2013 kört både SM, där vi slutade 6:a i trimmat 2wd, och Svenska RallyCupen, som vi vann. Jag hade under året också ett par co-driver inhopp av Martin Holmdahl och Miriam Walfridson när Conny hade förhinder. Planerna för 2014 är att göra om dubbeln med båda serierna i samma Golf KitCar, med tanken är att den ska ha en annan färg till SM premiären i Östersund. Bilen ska också uppgraderas med fjädring från Tech-pro, Reiger.
Det talas om co-driverbyte!
- Ja, den största förändringen är som du sa co-driverbytet till nästa säsong. Conny hinner inte avsätta tiden längre och måste välja bort tävlandet tillsvidare. Ny in i teamet är Ida Hegge, Vara MK som tar vid i högerstolen.
Hinner ni med några tester innan SM premiären?
- Vi planerar att hinna med ett test i februari och förhoppningen är att kunna fightas om SM medaljerna i år.


Gotlänningen Sebastien Johansson startade förra säsongen med en Ford Fiesta i grupp N klassen, vad väntar i år?
- Jag kommer att köra för teamet JR Motorsport AB tillsammans med Christoffer Jacobsson och Andrew Rönnle, med Lundins bil AB som huvudsponsor.
Då kommer vi se dig i SM serien även i år?
- Ja jag satsar på att åka hela SM-serien 2014 med samma bil som inhandlades 2013, det vill säga Ford Fiesta ST Gr N. Jag känner att det finns fortfarande mycket fart att hämta i denna, och målet för i år blir att åka så mycket bil det går, och öka tempot för varje tävling! Fokus kommer självklart ligga på SM, men vi tänker också åka Sprintcupen An-trofén här hemma på ön, sedan får vi se hur det blir med andra tävlingar, men vi åker självklart så mycket det finns ekonomi och tid till!


Rasboföraren Martin Jansson visade förra året upp en Skoda Fabia R2 i egna teamet MJ Sport. NU står en ny säsong för dörren, vad väntar?
- Vi satsar även i år på full SM säsong i vår Skoda Fabia R2. Vi har tyvärr dragits med en del tekniska problem som vi nu fått bukt på, säger Martin laddad till tänderna med en spännande säsong framför sig.
Det väntar en del nytt i teamet?

- Ja inför säsong 2014 är vi glada att vi fått en trygg och seriös samarbetspartner i ryggen med Nolab Scandinavia. De är generalagenter för Neste Oil och Nerta här i Sverige. Allt känns så bra, nu vill vi inte annat än ut och visa vad Skodan har att ge. Nytt för i år är även co-driver Jonas Magnér, ett oprövat kort som förut endast visat framfötterna i seglingssammanhang, ska bli grymt spännande.
Du pratar om SM, blir det nått mer?
- Vi kommer att starta med SM-sprinten i Umeå och åker direkt därifrån vidare till Finland och Rovaniemi för en ordentlig genomkörare i deras Arctic Rally så vi förhoppningsvis är inkörda och välsmorda till SM i Östersund.


Flitens lampa lyser i verkstaden hos Plombo Motor, det byggs det en ny bil efter höstens avåkning för David Lindström.
- Jag gjorde ju en riktig resa i sista deltävlingen i Energicupen där jag skrev av den gamla bilen. När vi kom ut ur en dimbank hade vägen redan svängt åt vänster, vi slog bort höger bakhjul i en stor sten och sedan vände det in framänden bland ett gäng stora stenar och vi gick runt ett par varv innan det tog stopp. Att vi inte skadade oss beror helt och hållet på de nya skydden som håller huvudet på plats. Den gamla hytten gick 76 tävlingar men nu är den slut.
Men du bygger redan på nytt!
- Det var inget självklart val att bygga 940. Efter den avåkningen vi gjorde så har jag övervägt både att sluta åka men också att köpa en färdig bil. Nu blev det en Volvo 940 av årsmodell 1992 och bygget är igång för grupp H klassen. Strax före jul fick jag igångsättningstillstånd från SBF, karossen är urplockad och skrapad, buren är under montering. Med modellbytet så blir det lite av en nytändning också. Jag räknar med att kunna använda det mekaniska från den gamla bilen med vissa renoveringar och smärre modifieringar och uppdateringar med undantag av bakvagnen.
När får vi se bilen ute på tävling?
- Planen är att åka till våren, men jag kan inte säga nu om bilen blir klar i slutet av mars eller i maj. Det kan bli någon mindre tävling i början för att känna på skillnaden mellan 240 och 940, men generellt brukar gaspedalen sitta längst till höger och sedan får man hålla sig i ratten när det bär i väg.


Flitig VOC åkare är Vimmerby MS åkaren Victor Karlsson - var ser vi dig 2014?
- Planerna för säsongen har varit lite fram och tillbaka det har funnits tankar om bilbyten för att ta steget vidare. Men beslutet blev att stanna kvar i VOC gänget där jag trivs bra.
Då blir det Sverigeserien?
- Precis, vi kommer i första hand sikta in oss på Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally 2014. Vi slutade 2:a i cupen i VOC Elit B ifjol och mot slutet av säsongen fick vi allt att funka och vi var med bra tidmässigt bland A-förarna. Det blir nu första året som A-förare för oss. I övrigt blir det att köra lite tävlingar som faller på, vi är lite sugna på att testa en start i Europa i Nordic West Euro Cup, men vi får se vad som händer. Vi tar året lite som det kommer.
Och Volvo blir den samma?
- Bilen blir densamma, den 940 VOC som nybyggdes under sommaren 2013, den ska bara få sig en genomgång. Det annorlunda mot nästa år är att vi tar klivit upp till A-förare.
Dålig vinter i södra Sverige, även norr över med inställda tävlingar, hur blir förberedelserna?
- Det har väl inte varit de bästa förberedelserna ännu då jag just börjat komma igång igen efter att ha legat med hög feber och lunginflammation i över en vecka. Tanken var att komma väl förberedda till Torsby om en vecka som var de två förstadeltävlingarna i Sverigeserien genom att kört nått mindre test. Tyvärr har ju snön hållit sig borta även där uppe och tävlingen tvingades flytta fram! Vi hoppas nu vintern kommer så ser vi fram emot Sundsvall i mitten av Februari istället och hoppas kunna köra någon vintertävlingen innan för att komma igång. Men vi får se vad vädret tillåter som sagt!


Falköpings Jonas Sandgren är den här delens sista stopp, vad kan vi förvänta oss av dig?
- Tanken var en SM satsning bara för att ha gjort det en gång till, senast var 2004 som junior. Så det kanske hade varit dags igen men när vi ställde budgeten för SM och vad vi fick avvara istället så väljer vi nog att åka dom cirka 25 tävlingar om året som vi brukar istället för en SM serie. Kan kanske bli lite inhopp i SM under vår och sommar men inget vinter. I övrigt åker vi Västras, Småland och Östergötland men säkert också lite uppåt. Rally ska vara kul att åka och då ska man åka kul tävlingar!
Något nytt i övrigt?
- Det blir som det brukar, en medioker körning och vi syns lite varstans i landet, skrattar Jonas.
- Men det blir samma bil men med lite motoruppdatering och kanske lite annan färg men vi får se vad tiden räcker till.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".

Publicerad: 2014-01-12 21:57


Eriksson och Saaben redo för rallyåret 2019!
© Johan Eriksson.- Nu presenterar vi hur bilen kommer se ut 2019, hälsar Ludvika MS åkaren Johan Eriksson.

Engh Mek AB går in som huvud samarbetspartners till nästa år. Vi har hittat en lösning som blir bra för oss båda som vi är nöjda med.

Förutom Engh Mek så finns även R-Sport Sweden, AD Bildelar Ludv...

Publicerad: 2018-12-15 17:57


WRC seriens silly season snart slut, läget inför Monte Carlo.
© emotorsport.seI veckan stänger anmälan till WRC seriens premiär i Rallye Monte Carlo, i mitten av januari körs den första deltävlingen och i samband med anmälan stänger dit gör anmälan för fabriksteamen till WRC serien det samma.

Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport och Citroen Racing är klara med sina team...

Publicerad: 2018-12-15 10:12


Power stage före lunch i Bergslagsrallyt.
Mekonomen Bergslagsrallyt i Ludvika bjuder SM-eliten och åskådarna på power stage strax innan lunch, specialsträcka fyra. En publiksträcka alldeles intill stan.

På power stage har de tävlande möjlighet att köra till sig extra SM-poäng. Snabbaste förare i respektive klass får fem poäng, näst snabb...

Publicerad: 2018-12-14 17:30


VW lämnar Rallycrossen - starten på Svensk WRC2 satsning?
© Volkswagen Motorsport.VW lämnade WRC cirkusen hastigt för ett par år sedan, inte lika hastigt och oväntat men idag bekräftade teamet att de också lämnar Rallycross VM.

Tyska teamledningen har beslutat att dra sig ur när tre andra team med mer eller mindre fabriksstöd valt att lämna säger Sven Smeets i ett utskick. Täv...

Publicerad: 2018-12-14 15:58


Madelene Buskas lotsar junior i Rally SM.
© Joons Motorsport.Från SM-guld och VM-start till en storsatsning på Junior-SM i rally. Nästa säsong läser gotländskan Madelene Buskas noterna till Johannes Joons från Skutskär.

I sin femtonde säsong som kartläsare, eller co-driver som det heter då den som åker med i rallybilen ska leverera noter som beskriver väge...

Publicerad: 2018-12-14 14:54


Latvala krashade på test, kunde fortsätta idag.
© emotorsport.seToyota Gazoo Racing har en testvecka i Frankrike inför stundande WRC säsong, men testerna har försenats efter en krasch under torsdagen. Veckan startade med tester för Ott Tänak, bilen lämnades sedan över till Jari-Matti Latvala.

Men under torsdagen tester kraschade finländaren, ihop med tillfäll...

Publicerad: 2018-12-14 13:07


Paddon utan WRC styrning 2019.
© emotorsport.seHayden Paddon blir utan styrning när WRC serien 2019 drar igång, Nya Zeeländaren har under lång tid arbetat ihop med Hyundai Motorsport om en fortsättning. Precis som i år var planen en delad tredjebil med Dani Sordo som redan tidigt skrev på sitt kontraktet.

Diskussionerna med Paddon drog ut på ...

Publicerad: 2018-12-14 12:52


Monte Carlo, Sverige och Korsika - men var mer kör Loeb?
© Hyundai Motorsport.Igår slog Hyundai Motorsports pressrelease ned med uppgifterna att Sebastien Loeb kör för teamet under 2019. Ryktena spreds redan under tisdagen men det var på onsdagen som teamet bekräftade och presenterade upplägget. Sex deltävlingar för fransmannen, resterande åtta i tredjebilen för Dani Sordo.
...

Publicerad: 2018-12-13 21:10


Nya grepp i Smålands Rally DM 2019, tävlingar för alla smaker.
© emotorsport.seSmålands DM serie i Rally testar 2019 något nytt, man kör en mix av notade och helt onotade tävlingar - d.v.s. en mix för att passa alla. Totalt tio tävlingar är öppna för DM - fem notade och fem utan, varav de sex bästa resultaten räknas.

Serien inleds med Simrishamnsmixen och Midsommardansen, b...

Publicerad: 2018-12-13 20:59


Bergslagsrallyt rivstartar med 13 mil fartsträckor.
Mekonomen Bergslagsrallyt blir en rivstart på SM 2019 med drygt 13 mil fartsträckor, fördelat över åtta sträckor.

Kommande säsong i Rally-SM får en riktig rivstart den 26 januari med vinterns enda event. Bergslagsklubbarna Ludvika MS, Hällefors MK och MK Kopparberg har lagt en bana på drygt 13 mi...

Publicerad: 2018-12-13 17:59


Tidigare nyheter:
Loeb klar för 2 år med Hyundai i WRC - debut i Monte Carlo - kommer till Sverige.
Ingen ny satsning på Nya Zeeländska Mästerskapet för Paddon, andra projekt på gång.
Fler ändringar för FIA Asia Pacific Rally Championship 2019.
Loeb till Hyundai Motorsport?
R-GT med 300 hästar och bakhjulsdrift när Abarth Rally Cup gör EM satsning.
Laukkanen flög fram, nära fånga in vinnande Chager.
Kristofferssons satsar på rallyskogen, Johan kör Polo GTI R5.
Bottas med Ford Fiesta WRC i Arctic Rally.
Adam summerar säsongen som vinnare i Hyundai Racing Trophy.
14 mil på 8 sträckor när Bergslagsrallyt inleder SM säsongen.
Chager till topp i Safari Mini Classic Rally.
Lindholm klar för Polo R5 i Finland och Rally Sweden.
Wilson inte säker på WRC start 2019 för M-Sport!
Rasmus siktar på Svenska RallyCupen i totalrenoverat snyggbygge.
Kalendern klar, så körs Klassiska & Historiska Rallycuperna 2019.
Rossi utklassade Suninen på Monza Rally Show.
Sandberg snabbast totalt i Silversprinten.
Bröderna Jakobsson siktar på gemensamt guld 2019!
Olle Erixon, stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond, extra specialutmärkelse.
Laukkanen leder Safari Mini Classic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Sebastien Loeb inngår avtale med Hyundai Motorsport
»
Johan Kristoffersson med VW Polo R5 i Romjulsrally
»
Anders Gröndal hedret med "The double" i 2018
»
Lars M Stensböl tildelt Greta Molanders Fond.
»
Ikke plass til Mads Östberg i Citroën
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Wilson inte säker på WRC start 2019 för M-Sport!
» VW lämnar Rallycrossen - starten på Svensk WRC2 satsning?
» Arbetslöse Loeb öppen för nya utmaningar.
» Loeb klar för 2 år med Hyundai i WRC - debut i Monte Carlo - kommer till Sverige.
» Ogier inte helt nöjd efter första C3 WRC testet.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.