Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikael Ericsson satsar mot SM och Svenska RallyCupen med ny co-driver.

© MJ Sport.
© MJ Sport.
Martin laddar hårt med Skodan för 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor Karlsson gör ny säsong i VOC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sista natten med 240´n, nu blir det nybygge för David.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 4.

Hos SMK Trollhättans Mikael Ericsson laddas det för en ny säsong.
- Jag och Conny Erixon har under 2013 kört både SM, där vi slutade 6:a i trimmat 2wd, och Svenska RallyCupen, som vi vann. Jag hade under året också ett par co-driver inhopp av Martin Holmdahl och Miriam Walfridson när Conny hade förhinder. Planerna för 2014 är att göra om dubbeln med båda serierna i samma Golf KitCar, med tanken är att den ska ha en annan färg till SM premiären i Östersund. Bilen ska också uppgraderas med fjädring från Tech-pro, Reiger.
Det talas om co-driverbyte!
- Ja, den största förändringen är som du sa co-driverbytet till nästa säsong. Conny hinner inte avsätta tiden längre och måste välja bort tävlandet tillsvidare. Ny in i teamet är Ida Hegge, Vara MK som tar vid i högerstolen.
Hinner ni med några tester innan SM premiären?
- Vi planerar att hinna med ett test i februari och förhoppningen är att kunna fightas om SM medaljerna i år.


Gotlänningen Sebastien Johansson startade förra säsongen med en Ford Fiesta i grupp N klassen, vad väntar i år?
- Jag kommer att köra för teamet JR Motorsport AB tillsammans med Christoffer Jacobsson och Andrew Rönnle, med Lundins bil AB som huvudsponsor.
Då kommer vi se dig i SM serien även i år?
- Ja jag satsar på att åka hela SM-serien 2014 med samma bil som inhandlades 2013, det vill säga Ford Fiesta ST Gr N. Jag känner att det finns fortfarande mycket fart att hämta i denna, och målet för i år blir att åka så mycket bil det går, och öka tempot för varje tävling! Fokus kommer självklart ligga på SM, men vi tänker också åka Sprintcupen An-trofén här hemma på ön, sedan får vi se hur det blir med andra tävlingar, men vi åker självklart så mycket det finns ekonomi och tid till!


Rasboföraren Martin Jansson visade förra året upp en Skoda Fabia R2 i egna teamet MJ Sport. NU står en ny säsong för dörren, vad väntar?
- Vi satsar även i år på full SM säsong i vår Skoda Fabia R2. Vi har tyvärr dragits med en del tekniska problem som vi nu fått bukt på, säger Martin laddad till tänderna med en spännande säsong framför sig.
Det väntar en del nytt i teamet?

- Ja inför säsong 2014 är vi glada att vi fått en trygg och seriös samarbetspartner i ryggen med Nolab Scandinavia. De är generalagenter för Neste Oil och Nerta här i Sverige. Allt känns så bra, nu vill vi inte annat än ut och visa vad Skodan har att ge. Nytt för i år är även co-driver Jonas Magnér, ett oprövat kort som förut endast visat framfötterna i seglingssammanhang, ska bli grymt spännande.
Du pratar om SM, blir det nått mer?
- Vi kommer att starta med SM-sprinten i Umeå och åker direkt därifrån vidare till Finland och Rovaniemi för en ordentlig genomkörare i deras Arctic Rally så vi förhoppningsvis är inkörda och välsmorda till SM i Östersund.


Flitens lampa lyser i verkstaden hos Plombo Motor, det byggs det en ny bil efter höstens avåkning för David Lindström.
- Jag gjorde ju en riktig resa i sista deltävlingen i Energicupen där jag skrev av den gamla bilen. När vi kom ut ur en dimbank hade vägen redan svängt åt vänster, vi slog bort höger bakhjul i en stor sten och sedan vände det in framänden bland ett gäng stora stenar och vi gick runt ett par varv innan det tog stopp. Att vi inte skadade oss beror helt och hållet på de nya skydden som håller huvudet på plats. Den gamla hytten gick 76 tävlingar men nu är den slut.
Men du bygger redan på nytt!
- Det var inget självklart val att bygga 940. Efter den avåkningen vi gjorde så har jag övervägt både att sluta åka men också att köpa en färdig bil. Nu blev det en Volvo 940 av årsmodell 1992 och bygget är igång för grupp H klassen. Strax före jul fick jag igångsättningstillstånd från SBF, karossen är urplockad och skrapad, buren är under montering. Med modellbytet så blir det lite av en nytändning också. Jag räknar med att kunna använda det mekaniska från den gamla bilen med vissa renoveringar och smärre modifieringar och uppdateringar med undantag av bakvagnen.
När får vi se bilen ute på tävling?
- Planen är att åka till våren, men jag kan inte säga nu om bilen blir klar i slutet av mars eller i maj. Det kan bli någon mindre tävling i början för att känna på skillnaden mellan 240 och 940, men generellt brukar gaspedalen sitta längst till höger och sedan får man hålla sig i ratten när det bär i väg.


Flitig VOC åkare är Vimmerby MS åkaren Victor Karlsson - var ser vi dig 2014?
- Planerna för säsongen har varit lite fram och tillbaka det har funnits tankar om bilbyten för att ta steget vidare. Men beslutet blev att stanna kvar i VOC gänget där jag trivs bra.
Då blir det Sverigeserien?
- Precis, vi kommer i första hand sikta in oss på Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally 2014. Vi slutade 2:a i cupen i VOC Elit B ifjol och mot slutet av säsongen fick vi allt att funka och vi var med bra tidmässigt bland A-förarna. Det blir nu första året som A-förare för oss. I övrigt blir det att köra lite tävlingar som faller på, vi är lite sugna på att testa en start i Europa i Nordic West Euro Cup, men vi får se vad som händer. Vi tar året lite som det kommer.
Och Volvo blir den samma?
- Bilen blir densamma, den 940 VOC som nybyggdes under sommaren 2013, den ska bara få sig en genomgång. Det annorlunda mot nästa år är att vi tar klivit upp till A-förare.
Dålig vinter i södra Sverige, även norr över med inställda tävlingar, hur blir förberedelserna?
- Det har väl inte varit de bästa förberedelserna ännu då jag just börjat komma igång igen efter att ha legat med hög feber och lunginflammation i över en vecka. Tanken var att komma väl förberedda till Torsby om en vecka som var de två förstadeltävlingarna i Sverigeserien genom att kört nått mindre test. Tyvärr har ju snön hållit sig borta även där uppe och tävlingen tvingades flytta fram! Vi hoppas nu vintern kommer så ser vi fram emot Sundsvall i mitten av Februari istället och hoppas kunna köra någon vintertävlingen innan för att komma igång. Men vi får se vad vädret tillåter som sagt!


Falköpings Jonas Sandgren är den här delens sista stopp, vad kan vi förvänta oss av dig?
- Tanken var en SM satsning bara för att ha gjort det en gång till, senast var 2004 som junior. Så det kanske hade varit dags igen men när vi ställde budgeten för SM och vad vi fick avvara istället så väljer vi nog att åka dom cirka 25 tävlingar om året som vi brukar istället för en SM serie. Kan kanske bli lite inhopp i SM under vår och sommar men inget vinter. I övrigt åker vi Västras, Småland och Östergötland men säkert också lite uppåt. Rally ska vara kul att åka och då ska man åka kul tävlingar!
Något nytt i övrigt?
- Det blir som det brukar, en medioker körning och vi syns lite varstans i landet, skrattar Jonas.
- Men det blir samma bil men med lite motoruppdatering och kanske lite annan färg men vi får se vad tiden räcker till.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".

Publicerad: 2014-01-12 21:57


Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
© Hyundai Motorsport.Den 1:a januari är det fritt fram att tävla med det uppdaterade kittet för Hyundai i20 R5, bilen som inte blev den snabba succé teamet väntat har under hösten fått en rejäl uppfräschning.

Nya bilar som levereras går med den nya specifikationen och för befintliga kunder finns ett kit för uppgrader...

Publicerad: 2019-11-12 21:15


Nio WRC rallyn inställda genom åren.
© Citroen Racing.Nio VM deltävlingar har ställts in sedan VM serien instiftades 1973, totalt har närmare 600 tävlingar körts. 1974 var året då tre av de nio inställda rallyna kom, då var det oljekrisen som stoppade tävlande i Monte Carlo, Sverige och Grekland.

1982 satte Falklandskriget stopp för det Argentinska ...

Publicerad: 2019-11-12 20:57


Här är WRC medaljörerna efter 2019!
© emotorsport.seNär nattens besked kom att Kennards Hire Rally Australia helt ställs in kunde FIA och WRC promotorn bekräfta under dagen att serien tar avslut efter den 13:e deltävlingen i Spanien.

Ott Tänak var klar mästare innan finalen, där emot blev den väntat spännande avslutningen av brons och silver i för...

Publicerad: 2019-11-11 22:25


Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
© emotorsport.seI helgen matade vi in drygt 100 Svenska rallytävlingar för säsongen 2020 i systemet och de visas då i vår kalender. Flera distrikt har nu presenterat dess sökta datum i SBF´s kalender. Ett fåtal distrikt saknas fortfarande som inte visas öppet!

Datumen i kalendern baseras på de sökta datum som v...

Publicerad: 2019-11-11 22:15


Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
© emotorsport.seBränderna i Australien har ökat och nu har arrangören bakom Kennards Hire Rally Australia tvingats ta beslutet att helt ställa in tävlingen. Det innebär att årets WRC serie nu är avslutad efter 13 deltävlingar.

Hyundai Motorsport kan titulera sig mästare 2019, även om den kortade banan skulle kö...

Publicerad: 2019-11-11 21:17


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Tidigare nyheter:
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
Katsuta vann Japanska WRC träningen.
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rally Australia blir avlyst!!
»
Klasseseier i Rallye La Nucia
»
Lyseng/Iversen tok teten i Spania
»
Sterk andreplass for Gröndal i Tyskland
»
Trond Lyseng og Pål Iversen kjörer spansk asfaltrally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ lördagens rallyn, bl.a. resultat & radio från Novemberskölden.
» Silly season, så ser WRC kontrakten ut just nu!
» Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
» BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.
» Östberg och Mikkelsen petade från WRC start i Australien.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.