Carless Racing Fuels.

   
Västras BF.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikael Ericsson satsar mot SM och Svenska RallyCupen med ny co-driver.

© MJ Sport.
© MJ Sport.
Martin laddar hårt med Skodan för 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor Karlsson gör ny säsong i VOC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sista natten med 240´n, nu blir det nybygge för David.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 4.

Hos SMK Trollhättans Mikael Ericsson laddas det för en ny säsong.
- Jag och Conny Erixon har under 2013 kört både SM, där vi slutade 6:a i trimmat 2wd, och Svenska RallyCupen, som vi vann. Jag hade under året också ett par co-driver inhopp av Martin Holmdahl och Miriam Walfridson när Conny hade förhinder. Planerna för 2014 är att göra om dubbeln med båda serierna i samma Golf KitCar, med tanken är att den ska ha en annan färg till SM premiären i Östersund. Bilen ska också uppgraderas med fjädring från Tech-pro, Reiger.
Det talas om co-driverbyte!
- Ja, den största förändringen är som du sa co-driverbytet till nästa säsong. Conny hinner inte avsätta tiden längre och måste välja bort tävlandet tillsvidare. Ny in i teamet är Ida Hegge, Vara MK som tar vid i högerstolen.
Hinner ni med några tester innan SM premiären?
- Vi planerar att hinna med ett test i februari och förhoppningen är att kunna fightas om SM medaljerna i år.


Gotlänningen Sebastien Johansson startade förra säsongen med en Ford Fiesta i grupp N klassen, vad väntar i år?
- Jag kommer att köra för teamet JR Motorsport AB tillsammans med Christoffer Jacobsson och Andrew Rönnle, med Lundins bil AB som huvudsponsor.
Då kommer vi se dig i SM serien även i år?
- Ja jag satsar på att åka hela SM-serien 2014 med samma bil som inhandlades 2013, det vill säga Ford Fiesta ST Gr N. Jag känner att det finns fortfarande mycket fart att hämta i denna, och målet för i år blir att åka så mycket bil det går, och öka tempot för varje tävling! Fokus kommer självklart ligga på SM, men vi tänker också åka Sprintcupen An-trofén här hemma på ön, sedan får vi se hur det blir med andra tävlingar, men vi åker självklart så mycket det finns ekonomi och tid till!


Rasboföraren Martin Jansson visade förra året upp en Skoda Fabia R2 i egna teamet MJ Sport. NU står en ny säsong för dörren, vad väntar?
- Vi satsar även i år på full SM säsong i vår Skoda Fabia R2. Vi har tyvärr dragits med en del tekniska problem som vi nu fått bukt på, säger Martin laddad till tänderna med en spännande säsong framför sig.
Det väntar en del nytt i teamet?

- Ja inför säsong 2014 är vi glada att vi fått en trygg och seriös samarbetspartner i ryggen med Nolab Scandinavia. De är generalagenter för Neste Oil och Nerta här i Sverige. Allt känns så bra, nu vill vi inte annat än ut och visa vad Skodan har att ge. Nytt för i år är även co-driver Jonas Magnér, ett oprövat kort som förut endast visat framfötterna i seglingssammanhang, ska bli grymt spännande.
Du pratar om SM, blir det nått mer?
- Vi kommer att starta med SM-sprinten i Umeå och åker direkt därifrån vidare till Finland och Rovaniemi för en ordentlig genomkörare i deras Arctic Rally så vi förhoppningsvis är inkörda och välsmorda till SM i Östersund.


Flitens lampa lyser i verkstaden hos Plombo Motor, det byggs det en ny bil efter höstens avåkning för David Lindström.
- Jag gjorde ju en riktig resa i sista deltävlingen i Energicupen där jag skrev av den gamla bilen. När vi kom ut ur en dimbank hade vägen redan svängt åt vänster, vi slog bort höger bakhjul i en stor sten och sedan vände det in framänden bland ett gäng stora stenar och vi gick runt ett par varv innan det tog stopp. Att vi inte skadade oss beror helt och hållet på de nya skydden som håller huvudet på plats. Den gamla hytten gick 76 tävlingar men nu är den slut.
Men du bygger redan på nytt!
- Det var inget självklart val att bygga 940. Efter den avåkningen vi gjorde så har jag övervägt både att sluta åka men också att köpa en färdig bil. Nu blev det en Volvo 940 av årsmodell 1992 och bygget är igång för grupp H klassen. Strax före jul fick jag igångsättningstillstånd från SBF, karossen är urplockad och skrapad, buren är under montering. Med modellbytet så blir det lite av en nytändning också. Jag räknar med att kunna använda det mekaniska från den gamla bilen med vissa renoveringar och smärre modifieringar och uppdateringar med undantag av bakvagnen.
När får vi se bilen ute på tävling?
- Planen är att åka till våren, men jag kan inte säga nu om bilen blir klar i slutet av mars eller i maj. Det kan bli någon mindre tävling i början för att känna på skillnaden mellan 240 och 940, men generellt brukar gaspedalen sitta längst till höger och sedan får man hålla sig i ratten när det bär i väg.


Flitig VOC åkare är Vimmerby MS åkaren Victor Karlsson - var ser vi dig 2014?
- Planerna för säsongen har varit lite fram och tillbaka det har funnits tankar om bilbyten för att ta steget vidare. Men beslutet blev att stanna kvar i VOC gänget där jag trivs bra.
Då blir det Sverigeserien?
- Precis, vi kommer i första hand sikta in oss på Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally 2014. Vi slutade 2:a i cupen i VOC Elit B ifjol och mot slutet av säsongen fick vi allt att funka och vi var med bra tidmässigt bland A-förarna. Det blir nu första året som A-förare för oss. I övrigt blir det att köra lite tävlingar som faller på, vi är lite sugna på att testa en start i Europa i Nordic West Euro Cup, men vi får se vad som händer. Vi tar året lite som det kommer.
Och Volvo blir den samma?
- Bilen blir densamma, den 940 VOC som nybyggdes under sommaren 2013, den ska bara få sig en genomgång. Det annorlunda mot nästa år är att vi tar klivit upp till A-förare.
Dålig vinter i södra Sverige, även norr över med inställda tävlingar, hur blir förberedelserna?
- Det har väl inte varit de bästa förberedelserna ännu då jag just börjat komma igång igen efter att ha legat med hög feber och lunginflammation i över en vecka. Tanken var att komma väl förberedda till Torsby om en vecka som var de två förstadeltävlingarna i Sverigeserien genom att kört nått mindre test. Tyvärr har ju snön hållit sig borta även där uppe och tävlingen tvingades flytta fram! Vi hoppas nu vintern kommer så ser vi fram emot Sundsvall i mitten av Februari istället och hoppas kunna köra någon vintertävlingen innan för att komma igång. Men vi får se vad vädret tillåter som sagt!


Falköpings Jonas Sandgren är den här delens sista stopp, vad kan vi förvänta oss av dig?
- Tanken var en SM satsning bara för att ha gjort det en gång till, senast var 2004 som junior. Så det kanske hade varit dags igen men när vi ställde budgeten för SM och vad vi fick avvara istället så väljer vi nog att åka dom cirka 25 tävlingar om året som vi brukar istället för en SM serie. Kan kanske bli lite inhopp i SM under vår och sommar men inget vinter. I övrigt åker vi Västras, Småland och Östergötland men säkert också lite uppåt. Rally ska vara kul att åka och då ska man åka kul tävlingar!
Något nytt i övrigt?
- Det blir som det brukar, en medioker körning och vi syns lite varstans i landet, skrattar Jonas.
- Men det blir samma bil men med lite motoruppdatering och kanske lite annan färg men vi får se vad tiden räcker till.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".

Publicerad: 2014-01-12 21:57


'Chribbe' körde hem totalsegern i Energikontrollsprinten efter tätt finalåk.
© emotorsport.seEnergikontrollsprinten avgjordes i härligt sommarväder, storpublik lockades till Himmelstalundsfältet och kunde njuta av härliga attack från det 80-talet startande när Norrköpings MK arrangerade.

Fyra åkare om segern totalt.
En skön fight i klasserna, sista klassen ut var 4wd och där hade...

Publicerad: 2019-04-20 20:35


Följ Energikontrollsprinten, liveresultat tävlingen igenom.
© emotorsport.seEnergikontrollsprinten hos Norrköpings MK är Påskaftonens höjdpunkt för rallyåkarna, med tidig påsk brukar det innebära ett kyligt och blåsigt Himmelstalundsområde med mjuk bana, med årets sena helg och strålande vårväder sedan länge väntas ge värme och en fin bana för de 80-talet tävlande.

Följ...

Publicerad: 2019-04-19 20:58


Eklidensprinten på Orust under söndagen.
Söndagsrally hos Orust BSK när Eklidensprinten körs, två asfaltsträckor på runt 2,8km som körs fyra gånger väntar de 23 deltagarna.

Ulf Storm, Mattias Olsson och Anders Larsson är de tre i tävlingens 4wd klass, vad det gäller Trimmat 2wd inkluderat Appendix K ses tio bilar. Där Tommy Nilsson, Bja...

Publicerad: 2019-04-19 20:29


Påskafton bjuder på traditionsenlig Energikontrollsprint.
© emotorsport.seTraditionen bjuder rallysprint på Himmelstalundsfältet på Påskafton, numera under namnet Energikontrollsprinten men fortsatt med Norrköpings MK som arrangörer. För några år sedan drog tävlingen fulla hus, nu är det tamare. Två åk på sträckan för alla, de snabbaste ur klasserna går sedan till final. ...

Publicerad: 2019-04-19 07:14


63 ekipage till Rally Chile - 11 WRC åkare och 23 i WRC2.
© emotorsport.seNär Chile gör debut i WRC serien med Copec Rally Chile gör de det med 63 anmälda till den Internationella VM deltävlingen, lägg där till ett gäng tävlande i Nationella delar. 16 sträckor på 30 mil väntar de tävlande när starten går från Concepcion den 9:e maj.

Samma gäng i WRC teamen.
11 ...

Publicerad: 2019-04-18 21:13


Marcus Persson redo för vårsäsongen med Volvo & Suzuki!
© Marcus Persson Rallyteam.- Vintersäsongen är avklarad och slutade på bästa möjliga sätt, så förklarar Ungdomsåkaren Marcus Persson årets första tävlingar.

Första plats i Finnskogsvalsen räckte till en seger i VOC´s Vinterserie i Ungdomsrally och gör så att jag leder Sverigeserien inför grussäsongen. Där drar säson...

Publicerad: 2019-04-18 20:58


Nya Skoda Fabia R5 homologerad och klar för start.
© Skoda Motorsport.Idag bekräftar Skoda Motorsport att deras nya Skoda Fabia R5 är homologerad och klar, premiär i WRC2 klassen väntas ske i det Portugisiska VM rallyt där både Kalle Rovanperä och Jan Kopecky väntas till start.

Nästa helg kör Jan Kopecky andra deltävlingen i Tjeckiska Mästerskapet, Rallye Šumava Kl...

Publicerad: 2019-04-18 18:55


Premiär i E-Cupen på måndag, fortsatt chans för anmälan!
© emotorsport.sePå måndag inleds E-Cupen 2019, först ut är Chillens minne hos Jönköpings MK på Tabergsbanan. 37 anmälda och arrangören håller extra öppet, fram till fredag kl. 18 finns chans att anmäla sig till premiären!

Totalt finns sju tävlingar planerade i årets kalender, efter påskhelgens premiär väntar näs...

Publicerad: 2019-04-17 20:58


Foto på andra Proton Iriz R5:an, nu redo för tävling.
© emotorsport.seBritten Theo Bengry har setts tävla i många bilmodeller genom åren, WRC bilar från Ford och Subaru eller klassiska Opel Ascona 400 och Ford Escort MK2.

Men nu väntas han köra R5 och nya Proton Iriz R5, chassi nummer två är ute och idag visas den upp folierad för tävling tillsammans med Les Forsbr...

Publicerad: 2019-04-17 20:40


Samantha ny co-driver för Hayden Paddon.
© Paddon Rallysport.Hayden Paddon körde storstilat hem Rally of Otago i helgen, tävlingen som inledde Nya Zeeländska Mästerskapet och FIA Pacific Rally Championship. Vid målgång efter tävlande i 2:26 timmar var Hayden och co-driver John Kennard 7:16 minut före tvåan Ben Hunt, ytterligare en minut till Dylan Turner.

...

Publicerad: 2019-04-17 20:08


Tidigare nyheter:
Sordo kör för Hyundai i Portugal - Loeb tar WRC bilen till Frankrike.
Jonathan Nyberg, gotländsk rallyungdom med framtidsplaner!
Hansen summerar Bil Månsson Rallysprint.
Tour de Corse hatat och älskat - teamen kräver flytt till fastlandet.
Så gick det för Svenskarna i Kongensbro.
Kristoffersson och Johansson till norska Rally Sörland.
Ljud & bild från testerna med nya Peugeot 208 R2.
Huttunen tillbaka hos Hyundai - i Brittiska Mästerskapet.
Första bilderna från test av nya läckra Peugeot 208 R2!
Johansson i Mazda Rx7 körde hem Skänningeknixen.
Grahn snabbast runt Bil Månsson Rallysprint.
Stor RS-söndag i Sverige, följ Bilmånsson Hörby Rallysprint och Skänningeknixen.
Gotländsk Hejdesprint, så gick det i lördagens tävling.
Rally Grimstad ny i Rally NM - första asfalttävlingen i NM på 10 år.
Saarinen och Lundberg snabba i Aprilsprinten.
Tagesson körde hem skånska Bilsport Rally Cup premiären.
Redan rekordmånga anmälda till SSR.
20 sträckor, 16 mil, 185 startande - mer info om Midnattssolsrallyt 2019.
Skänningeknixen startar RS-serien 2019.
Hörby inleder sprintsäsongen i söder.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Veiby og Kristoffersson med hver sin VW Polo R5 i Rally Sörland
»
Overlegen seier for Östberg på New Zealand
»
Mads Östberg med ledelse i Rally Otago
»
Petter Solberg avslutter VM-karrieren
»
Larsen vant årets förste gruslöp.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Myrsells häftiga 997:a åter rallyklar, burbyte och bilen fick grönt ljus för rally igen.
» Simrishamnsmix & BDS Race, mer om tävlingarna - Radio & Resultat!
» 20 sträckor, 16 mil, 185 startande - mer info om Midnattssolsrallyt 2019.
» Toyota Yaris R5 på gång.
» Införande av hybridteknik kommer ge större WRC bilar.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.