Onebet

   
Onebet

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman, en av favoriterna om segern.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Max Svensson - favorit i trimmat 2wd.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tobias Isaksson - en av väntade toppnamnen i grupp E.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Lina Jonasson är fyra i B/C-förarklassen inför finalen i Svenska RallyCupen.
Stor och populär - Marknadsnatta i Skänninge.

Hos Västra Östergötlands MK är det dags för årliga Marknadsnatta - i år med 50-års jubileum! Tävlingen agerar final för Svenska RallyCupen samt Östergötlands och Stockholms DM serier. Här handlar det om fem mil special fördelat på sju sträckor som ska avgöra rallysäsongen - tävlingen är som vanligt en av de stora höstklassikerna som lockar stort startfält! Med i listan finns Pontus Tidemand i en Ford Fiesta WRC tillsammans med Patrik Barth! Pontus kommer köra föråkare på SS1-5, där efter hoppar han tillbaka och kör som sista bil i startfältet på samtliga sträckor!

Tävlingen går utöver resultaten också att följa via RallyRadion, Simon Johansson, Lars Jonsson och Ola Strömberg står för radion där Eventradion producerar - sändningarna går via sbfplay.se.

180 bilar - Ungdomsrally inleder.
180 bilar ställer sig redo för start i lördagens tävling - först fem ekipage i Ungdomsrally med Lukas Kindgren och Jonatan Johannesson som först startande.
Ett 30-tal bilar i trimmat 2wd, här har Jimmy Olsson och Max Svensson ryckt åt sig ett litet försprång i tabellen för Svenska RallyCupen, det är också de som går ut sist i klassen i den seedade startlistan - de jagas av bland andra Fredrik Eriksson, Johan Svensson men också namn som Philip Haag och Mikael Ericsson. SM åkaren Johan Holmberg byter Suzuki mot Volvo för en dag och testar på bakhjulsdrift.

Seger för Åkerman?
I 4wd med närmare 20 bilar är Patrik Åkerman en av favoriterna, han leder Svenska RallyCupen, där jagar Robert Blomberg är trea och siktar på avancemang. Mattias Jirvelius har börjar tävla allt mer med sin Ford Fiesta super2000 och hittar allt mer fart, med är också Mats Jonsson och Jan-Olof Marklund - två förare med rutin och fart.
Näst största klassen för tävlingen är b-gänget i 2wd, en rad fortåkare ställer sig på startlinjen, flera av dem jagar poäng för uppklassning innan säsongens slut - Emil Karlsson, Stefan Carling och Peder Johansson är de som går ut först i klassen ,där efter ses namn som Thomas Bönnemark, Sebastian Johansson och Stefan Bergman.

20 gammelbilar.
20 bilar för Appendix K, i första klassen upp till -71 är det Magnus Karlsson, Claes Börefelt och Gunnar Asplund som återfinns, i klassen efter med nyare bilar är Björn Johansson, Bosse Sundin och Peter Lindblad några av förarna.

Anton inleder i grupp F.
Som bil nummer 100 går Anton Janson ut - han leder Grupp F klassen i Svenska RallyCupen och är fortåkare i klassen, han jagas av Henrik Johansson och Erik Stenberg - längre bak i klassen startar bland andra Christoffer Gunnarsson, Robin Jonsson och Rasmus Lundh.

Många möjliga vinnare i grupp E.
Mattias Engvall, Tobias Isaksson, Hampus Böe och Patrik Petterson - de är några av alla fortåkare när det kommer till A/B förare i grupp E - åtta till antalet.

Fortsätter segerraden för Gerdåker?
Ett 10-tal ekipage sluter upp till 4wd för B/C-förare - dör hittas Peter Encrantz och Philip Ahlstrand - men också Kim Koivio och Marcus Gerdåker - den sistnämnde har visat strålande form under hösten med flera segrar.
Jan Wigertson är ensam ut i Grupp F för framhjulsdrift och klassen följs av grupp E för c-förare i startlistan med 10-talet bilar. Niclas Fransson går ut först men har namn som Linda Sjölin, Vicktor Nordh och Fredrik Karlsson bakom i klassen.

30-talet c-förare sist i fältet.
Tiotalet bilar också för C-förarnas trimmade 2wd där Lina Jonasson, Fredrik Andersen, Stefan Packalén, Tomas Lindeqvist och Simon Adolfsson är några av de anmälda.
Avslutar gör 20 c-förare i grupp F / VOC bilar - Pontus Jardstedt följs av Lina Björklund i både SVenska RallyCupens tabell som startlistan - Rikard Engström och Robert Hjalmarsson är andra ur klassen.
Allra sist ut i tävlingen är Pontus Tidemand, han kör de inledande fem sträckorna som föråkare, sedan återvänder han till starten av ss1 och kör efter sista bil - perfekt träning för Värmlänningen!

» Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2014-10-23 20:03


Nikolay Gryazin utmanar i Rally Askersund.
Ny fight är att vänta när Rally-SM fortsätter i Askersund. Favoriten Mattias Adielsson får hård konkurrens av efteranmälde ryssen Nikolay Gryazin.

Efter tre deltävlingar av totalt sex väntar Rally Askersund på den svenska eliten den 2 juni. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit till segern, d...

Publicerad: 2018-05-21 12:46


Dubbelt Svenskt i JWRC tabellen!
© emotorsport.seJunior WRC serien tog målgång för sin tredje deltävling i Rallye de Portugal, Svenske Dennis Rådström tog hem premiären i Rally Sweden. På Korsika tog franske Jean-Baptiste Franceschi hem segern men när man nu gick på grus i Portugal var det Svensk dominans. Dennis körde hem segern och Emil Bergkvis...

Publicerad: 2018-05-21 12:34


Rally Askersund nästa i SM, Adielsson favorit till segern.
Rally Askersund är nästa anhalt i Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit i årets enda deltävling där de tio sträckorna ska avgöras på en dag.

Huvudklassen lockar tio heta förare med landslagets Mattias Adielsson i spetsen. Senast i South Swedish Rally genade han en decimeter fel på e...

Publicerad: 2018-05-21 12:34


Slopad avgift för efteranmälan till Askersund.
- Tyvärr blev inte startfältet som vi hade hoppats på. Särskilt FM/DM tävlingen blev verkligen en flopp.
- Därför har vi bestämt att vi slopar avgiften för efteranmälan för att se om vi kan locka några till, säger Tommy Svallin i Rönne MK.

Klubben slopar avgift för efteranmälan ti...

Publicerad: 2018-05-21 12:33


Från vinst i Rally Biltema till tysk asfalt för Lundberg/Arhusiander.
© Sachsa DörrenbächerEfter en kanonhelg i Karlstad där landslagsföraren Elias Lundberg med Co-driver David Arhusiander vann Rally Biltema bland de tvåhjulsdrivna bilarna och blev 3:a totalt i tävlingen med Ola Axelssons Volvo 940 så laddar nu teamet om för Tysk asfalt. Redan på tisdagen åker teamet ner till Tyskland för...

Publicerad: 2018-05-21 09:43


Westlund tvåa i Lettiska Mästerskapets R2 klass, Solberg snabb men åkte av.
© Privat.I Lettland avgjordes Rally Talsi under lördagen, deltävling i Lettiska Mästerskapet och nordiska intressen i R2 klassen. Tävlingen bjöd på 10 specialsträckor och lika många mil när den avgjordes under lördagen.
I topp totalt var det tidigare WRC åkaren, Ukrainaren Valeriy Gorban i en Mini John Coop...

Publicerad: 2018-05-21 05:55


Jacob och Stefan hemma från O.K Auto Ralli.
© Hannu Rainamo.Efter fredagens rekognosering var humöret på topp och känslan var bra inför lördagens tävling i Finska Mästerskapet. Vägarna passade både bil och besättning, snabba och utmanande vägar.

Tävlingen började på sämsta sätt, i starten på SS1 lossnade en turboslang och vi tappade 40 sekunder till täten...

Publicerad: 2018-05-21 05:28


WRC och WRC2 tabellerna efter Rally de Portugal.
© Skoda Auto.Thierry Neuville gick i och med söndagens seger i Rally de Portugal upp som VM ledare före Sebastien Ogier, fransmannen bröt under fredagen, startade om för att jaga powerstage poäng, lyckades inte där och togs ut ur tävlingen av teamet innan målgång. Samtidigt blev Esapekka Lappi femma sedan tio se...

Publicerad: 2018-05-20 22:12


Foto från Rally Biltema, årspremiär för Svenska RallyCupen.
© emotorsport.seRally Biltema inledde Svenska RallyCupen, på plats var också 1300 RallyCup med de små Suzukibilarna. För arrangemanget stod klubbarna Carlstad RC och Forshaga MC som hade sex fina sträckor framplockade - sträckor som gillades av de tävlande.

Snabbast genom tävlingen var Anton Eriksson som i en Sk...

Publicerad: 2018-05-20 19:23


Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Portugal.
© M-Sport / FIA JWRC.Efter ett rekordtufft rally som skördat många offer kan Dennis Rådström och Johan Johansson pusta ut och konstatera att de vinner Portugals VM-tävling i rally med stor marginal. De tar sin andra seger i årets Junior-VM och drygar ut sin ledning i mästerskapet.
Det känns helt fantastiskt, jag t...

Publicerad: 2018-05-20 18:29


Tidigare nyheter:
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Portugal.
Högt och lågt för Bergkvist i Portugal.
Stugemo 11:a och Jansson bröt i O.K. Auto Ralli.
Kämparglöden tog Tidemand till seger i Rally Portugal.
Två svenska vinnare i Rallye de Portugal - Tidemand och Rådström!
Anton Eriksson snabbast när Rally Biltema inledde Svenska RallyCupen.
Kjell Sandberg snabbast i Violenrallyt.
Högt tempo och täta dueller i Rally Biltema, Eriksson snabbast!
Victor och Jonas tog första plats i Midsommardansen.
Adolfsson körde hem Midsommardansen.
Tidemand och Rådström i WRC ledning.
Längberg före Tagesson i Klappjakten.
Andervang snabbast i Björn Waldegårds Minne.
Imponerande comeback av Tidemand - leder i Portugal.
Följ helgens alla rallyn, Radio och Resultat från Rally Biltema.
Dubbelt Svenskt i JWRC - Tidemand femma efter dubbla punkteringar i WRC2.
Tuff inledning i Portugal för Tidemand.
SMK Örebro kör JR´s Minne på söndag.
Åk DM/FM ihop med Rally Askersund, Jonas Bil & Däck Rallyt bjuder på tre fina sträckor.
50 bilar till WRC äventyret på Sardinien, ingen Svensk till start.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg raskest i Latvia, men endte sist.
»
Mikkelsen: Positiv avslutning på skuffende löp
»
Portugal: Mikkelsen kjörer for fabrikkpoeng
»
Mikkelsen felt av servoproblemer
»
Portugal: Latvala raskest på shakedown
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ South Swedish Rally med Resultat, TV och Radio under helgen.
» Lördagens Rally Biltema inleder Svenska RallyCupen i Karlstad!
» Följ South Swedish Rally, lördag med 10 sträckor.
» Följ helgens alla rallyn, Radio och Resultat från Rally Biltema.
» Här köps Karta och Program för Rally Biltema!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Stor Svensk rallysatsning i USA - Robin Sandberg kör Mitsubishi i Rally America.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.