Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Det här är VOC Mekonomen Rallys nya VinterSerie nästa säsong.
PRESSRELEASE

Den SommarSerie som VOC Mekonomen Rally sjösatte under 2014 blev en succé, fina tävlingar och mycket uppskattat av både tävlande och arrangörer. Nu följer klassen upp succén och drar även igång en VinterSerie kommande säsong. Fem riktigt högkvalitativa vintertävlingar samlas till en explosiv serie. Torsby med ATAB Rallyt Finnskogsvlasen som en dubbeltävling. Sveg med Härjedalsbrickan 1 och 2 som nästa dubbel. Och slutligt avgörande och final i Vännäs med klassiska Plåtrallyt. Värmland, Härjedalen och Västerbotten under några hektiska vinterveckor då vintervägarna normalt är som allra bäst. En serie som till stora delar körs på forna VM och SM sträckor men som också kommer att bjuda på en del nya högkvalitativa sträckor.

Det är få serier i landet som ens har med rally på snö och is i sina serier.
För mig som norrlänning är rally på vintern, rally på snö och is ett självklart inslag i en rallysäsong. Och efter dialog med en stort antal av klassens förare så vet jag att det är väldigt många som håller med mig. Många också från landets övriga delar tycker också att rally på vintern är en fantastiskt trevlig upplevelse och vi har också haft väldigt fina startfält i de vintertävlingar som ingått i SverigeSerien. Därför tror jag också att en speciell VinterSerie kan bli en succé. Med en serie och prisbord kommer ännu många fler att hitta motivationen till att satsa på vinterrally, berättar klassansvarig Roger Fransson.

ATAB Rallyt Finnskogsvalsen, Härjedalsbrickan och Plåtrallyt
Seriens fem deltävlingar avgörs på bara tre helger, två dubbeltävlingar och en singel i finalen.

Vi bygger på samma koncept som då vi utvecklade SommarSerien tidigare i år. Det vill säga, basen utgörs av de tre vintertävlingar som också ingår i SverigeSerien, sedan kompletteras de med ytterligare två vintertävlingar till en specifik VinterSerie.

Torsby, sedan Sveg och final i Vännäs…
Konkret startar vi i Torsby med en dubbeltävling lördag och söndag 17-18 januari, båda dessa tävlingar ingår både i SverigeSerie och VinterSerie. Vi drar vidare till Sveg och Härjedalsbrickan för en ny dubbeltävling 31 januari och 1 februari. Lördagstävlingen ingår i båda SverigeSerie och VinterSerie medan söndagens tävling bara ingår i VinterSerien. Och vi avslutar med VinterSerie final i Vännäs 14 februari, klassansvarigs egen hemmaklubb som nu kommer tillbaka som serietävlingsarrangör i VOC Mekonomen Rally, senast var det 2011.

Med det här upplägget begränsas antalet långa resor samtidigt som teamen får ut max av sina vinterrallysatsningar.

Rakt igenom fantastiskt fina vintertävlingar
Här vankas både forna VM sträckor och en hel rad forna SM sträckor. Och arrangerande klubbar som vi redan före vet kommer att göra fantastiskt fina arrangemang.

Torsby med sina sträckor osande Svenska VM-Rallyt har en självklar plats. Och den arrangrande klubben MK Ratten har dessutom slagit ner pålen som en stabil SverigeSerie arrangör kända för sina jättefina arrangemang. Framröstade till ”Årets Arrangör” av förarna själva så sent som 2012 om jag inte missminner mig. Sveg och Härjedalens MK är en ny arrangör i VOC Mekonomen Rally-gänget men Härjedalsbrickan är kända för fantastiskt fina vägar och klubben har dessutom förflutet som SM arrangör. Gissa om vi kommer att känna oss välkomna i Sveg sista helgen i januari. Och avslutar serien gör klassansvarigs egna hemmaklubb Vännäs MK, även de framröstade som ”Årets Arrangör” så sent som 2010, och stabil SM arrangör av vinterrally genom åren. Ett välkommet återseende för många i VOC Mekonomen av en klubb och en tävling som egentligen inte kräver några vidare presentationer. Kort sagt: Vi vågar redan nu långt före startskotten går utlova kanontävlingar, toppen av vad Sverige kan erbjuda då det gäller vinterrally. Precis som sig bör då vi det gäller VOC Mekonomen Rally.

Fyra av fem räknas, självklart del av prisbordet och däckbegränsning
VinterSerien kommer precis som SommarSerien att köras i klasserna A/B/C och junior, inga speciella cuper i övrigt. Fyra av de fem deltävlingarna ska räknas i alla klasser.

Vi kör vinterfinal i Vännäs 14 februari men prisceremoni även för VinterSerien kommer vi att hålla tillsammans med ceremonin för SverigeSerien och SommarSerien i mitten av oktober, vi kan redan nu avslöja att den kommer att äga rum i Örebro.

Begränsat antal däck, även det för att hålla kostnaderna nere.
Under varje enskild tävlingshelg kommer teamen också bara att få använda maximalt sex däck, detta självklart för att hålla nere kostnaderna. Men dessa rallyn bjuder normalt på väldigt fina vintervägar och då kommer sex däck att hålla hela säsongen och mer därtill.

I år var prisbordet på hela 230 000:- i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, vad blir den 2015?

Självklart kommer Topp-3 och även Topp-10 i VinterSeriens olika förarklasser att vara med då respektive pott ska fördelas i oktober. Hur mycket som kommer att fördelas totalt vet vi inte i dagsläget men ambitionen från klassledningen är att hela tiden förbättra för klassens och seriernas förare, så målsättningen är då självklart att passera 230 000:- kommande säsong. En målsättning för året är också att Topp-3 i respektive förarklass i alla våra tre serier ska ha personliga och värdefulla pris, inte bara del i en speciell lottad pott. Vi kommer att berätta löpande under året hur väl vi lyckas fullfölja dessa våra högt ställda ambitioner.

Välkomna till en fantastiskt spännande VOC Mekonomen Rally VinterSerien 2015.

Mer information kommer inom kort gällande SverigeSerie och SommarSerie som förstås också kommer att arrangeras som vanligt även nästa säsong.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-11-05 21:32


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
© Team Nybe. Karlskrona AK:s rallystjärna Jonas Åkesson har guldvittring i kungaklassen R5 inför helgens final i Rally-SM, Göhlin Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är såklart en speciell känsla att första året i den här bilen och i högsta klassen ha en chans att hamna på pallen i finalen, och till och med c...

Publicerad: 2021-09-22 23:22


Tidemand ger allt i SM-finalen.
© EKS JC / MHrallybilder.SM-inhoppet i augusti gav Pontus Tidemand blodad tand och nu är han tillbaka för mer. Till helgen siktar han högt när han kör SM-finalen Göhlins Skilling 500 i småländska Klevshult.

Mersmaken var ett faktum när Pontus Tidemand hade gått i mål i SM-premiären i Kil för en dryg månad sen. Då hade ha...

Publicerad: 2021-09-22 22:51


Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
© emotorsport.seDK LBC Sprinten med MK Rimo som arrangör ingår i Öppna Östra RS Cupen körs med 15km special fördelat på fyra sträckor. 50-talet startande väntar på att få ge sig ut!

Största klass är Trimmat 2wd med 23 deltagare där Roger Helen, Conny Sjöström och Erik Wallin ses bland A-förarna. Med b-licens bla...

Publicerad: 2021-09-22 22:43


Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
På lördag körs tyska ADAC Potzberg Rallye med basen i Hinzweiler, totalt handlar det om två sträckor som alla körs tre gånger under dagen.

Tävlingen startar vid lunchtid och vid 18-tiden beräknas första bil nå målet på sista sträckan, totalt ses 38 ekipage i listan.

Svenskt blir det i högerst...

Publicerad: 2021-09-22 22:19


Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
© emotorsport.seMK Trophy kör Bäckeforssnurren under lördagen, 27km special fördelat över tre olika sträckor som körs flera gånger, et par av dem används tre gånger.

13 klasser är bemannade i tävlingen av de 44 anmälda, lägg där till tre föråkare med Pank Hertzenberg i Lancia Beta Monte Carlo Grp4!
Fyra bemanna...

Publicerad: 2021-09-22 21:40


Tidigare nyheter:
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
Kalle snabbast i Vallentunas YRC-sprint.
Rally Hedemarken tog Norska Mästerskapet till mål, Svensk seger.
Solberg testade nya Hyundai i20 Rally1 i Frankrike.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
NM-Rally: Vintersesongen 2022
»
Fröslid jublet for NM-gullet, men utelukket fra löpet.
»
EM: Andreas Mikkelsen vant Rally Azorene
»
Frank Tore Larsen best i mörket på Hedemarken
»
Mikkelsen på andreplass etter förste dag.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
» Så sänder SVT från Acropolis Rallyt, fyra sträckor live!
» Dubbel VM-lycka för Oliver Solberg.
» Publikinformation och försäljningsställe för Karta & Program inför EMK-Kannan.
» 20-årige Melvin rallysatsar, debuterar med Peugeot 208 R2 i helgen.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.