GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally på hockeyområdet i Linköping blir basen för premiären av Landskampen i Rally, första deltävlingen är East Sweden Rally.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally är populärt, redan i år gästade såväl R2 som R5 åkare från Norge tävlingen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
R5-bilarna ingår i den fyrhjulsdrivna klassen, inga namn är klara men nog kan man räkna med att Norske mästaren 2014 finns med på startlinjen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Att få till bra mediatäckning för Landskampen är något man jobbar för högtryck med, Svenske initiativtagaren Mikael Lindh är känd från flera tv produktioner inom rallysporten i Sverige.
Landskampen i Rally ska bli verklighet, ''- vi jobbar för fullt!''

Säsongen 2015 är det dags för den första Landskampen i Rally för de Svenska och Norska rallyåkarna - ett initiativ som växt fram under året och de två personerna bakom idéen jobbar för högtryck för att ro projektet i hamn. Östgöten Mikael Lindh och Norske Henning Isdal är männen bakom landskampen, både med erkänt intresse och engagemang för rallysporten, bland annat driver Henning TV Media som producerar TV programmet Injection i ViaSat.
Diskussioner har förts under en längre tid mellan de två parterna, efter vidare snack och diskussioner med de berörda förbunden och tilltänkta arrangörerna gjorde man slag i saken och pratade officiellt om Landskampen i samband med de båda ländernas SM/NM finaler 2014.

Sverige mot Norge - två klasser och totalt 20 ekipage.
Landskampen handlar om ett möte mellan Sverige och Norge, ett utbyte som ska öka intresset, få upp statusen på rallysporten samt få våra förare närmare varandra, det ska bli en perfekt mötesplats för våra toppåkare att göra upp på. Planen var från början två klasser, R5 och R2 med fem förare per klass och land. Är läget fortsatt så frågar vi Mikael.
- Ja, det ska avgöras i två klasser, en 2wd och en 4wd klass. I 2wd gäller enbart R2 bilar och i 4wd följer vi det Internationella WRC2 reglementet. Det innebär att R5, RRC, S2000, R4 och de sista Grupp N bilarna är godkända i Landskampen. Detta gör att vi får ett internationellt fokus på tävlingen och att alla kan tävla på lika villkor.
- Precis som du också säger så innebär det 20 förare som gör upp i denna Landskamp. 10 från varje land, fem i varje klass/land, fortsätter Mikael.

East Sweden Rally och Rally Hedemarken.
Landskampen startar första helgen i september, där East Sweden Rally är den Svenska deltävlingen - där efter väntar Rally Hedemarken sista helgen i september. Vet du något om tävlingarnas upplägg ännu?
- Henning Isdal var nu i veckan och besökte Linköping och tittade på start och mål platsen vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Han blev imponerad av hur kompakt allt är för de aktiva och även närheten till hotell i centrala Linköping. Jag var och hälsade på i Norge under årets Rally Hedemarken och kan konstatera att tävlingarna kommer bli riktigt bra. Vägkaraktären skiljer sig en del. Vägarna i Östergötland är erkänt krokiga medans vägarna runt Hamar är följsamma och överlag rätt snabba. Runt 20 mil SS kommer avgöra Landskampen.

Förberedelserna i full gång.
Det är långt kvar, men hur långt har ni kommit i arbetet att välja ut tilltänkta aktiva?
- Eftersom tävlingarna körs i september så har vi i nuläget enbart gjort intresseanmälningar och lagen kommer presenteras under våren. Det vi har märkt nu är ett enormt intresse där team hör av sig och frågar om Landskampen. Många vill tävla för sitt land och samtidigt få erfarenheten att åka utomlands på ett bra sätt i detta upplägg. Mats Thorszelius som har hand om Landslaget i Sverige har jag kontakt med och han ser också mycket positivt på detta, fortsätter Lindh.

Vad jag förstår på dig så jobbar ni hårt bakom kulisserna för att få till ett bra koncept med många intressanta idéer för att nå ut med kampen i media?
- Ja, just nu jobbar vi med sponsorbiten och hur vi ska presentera Landskampen under våren, TV-produktionsarbetet fortsätter också. Det finns en del trådar som behöver fixas i god tid innan vi kommer på plats och kan starta kamerorna. Det är inte bara två tävlingar som ska köras utan det blir en del överraskningar och bra mediaexponering för både teamen och sponsorerna!

Publicerad: 2014-12-04 21:29


Rådström leder stort i Rally Bohemia.
© Vandraq Studio.Jari Huttunen håller ledningen i Rally Bohemia efter dagens 11 specialsträckor i Tjeckien, finländaren i en Hyundai i20 R5 imponerar där han håller hemmahoppet Jan Kopecky tävlandes för Skoda Motorsport bakom.

Jari och Jan håller en god kamp i täten, 0,6 sekunder mellan dem inför söndagens sju sp...

Publicerad: 2020-07-11 22:37


Saarinen ny mästare när Slottssprinten Rally-Light avgjordes.
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, en miniversion av den svenska sommarklassikern vid Ericsbergs Slott för Katrineholm MK. Med stora restriktioner kunde tävlingen genomföras och det blev ett lyckat arrangemang även om det var tomt både på serviceplatsen och runt Ericsbergs Slott där det annars brukar vara ...

Publicerad: 2020-07-11 21:42


WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, ett helt publikfritt rally med en sträcka om 2,5km som körs tre gånger. Extra spänning när bara de två snabbaste åken räknas samman.

För att den uteblivna publiken ändå ska få en skymt av tävlingen så sänds det sista partiet live med tre kameror som går ut i Web TV sä...

Publicerad: 2020-07-10 19:55


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Tidigare nyheter:
Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.