GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© APSM.
© APSM.
Pontus och Emil överst på pallen igen!
Tidemand på topp i APRC-finalen i Kina.
PRESSRELEASE

Säsongen i Asia-Pacific Rally Championship (APRC) har varit en succésaga för rallytalangen Pontus Tidemand. I den sjätte och sista deltävlingen i Kina i helgen var den nyblivna APRC-mästaren överst på pallen igen - bara en vecka efter WRC 2-vinsten i Spanien - och tog därmed sin femte seger i mästerskapet.

Pontus och co-drivern Emil Axelsson bjöd på en ordentlig show från första metern av China Rally Longyou. På torsdagens öppningssträcka var de spektakulärt snabba och satte bästa tid på den knappt två kilometer långa superspecialen.

När de första långa sträckorna drog igång på lördagsmorgonen hade Pontus ett 2.6 sekunders försprång på SKODA/MRF-kollegan och 2013 års APRC-mästare Gaurav Gill. Pontus behöll övertaget, men den revanschsugna Gill var hack i häl. Just som det började bli en kamp mellan de två, kraschade Gill rejält på dagens fjärde sträcka och hans helg tog slut med mer än hälften av tävlingen kvar.

Pontus fortsatte konsekvent att utöka sin ledning under de resterande tre sträckorna och på lördag kväll var avståndet till nyzeeländaren Richard Mason på andraplatsen nästan sex minuter. Det stora tidsglappet till trots så var det ingen lätt match att tackla Longyous vägar, som bestod av en mix av grus och asfaltliknande betong, och Pontus fick jobba hårt på varje sträcka.

- Det var en väldig utmaning måste jag säga. Jag körde de här etapperna för första gången och vägarna var trixiga och krävande i sig, men med lera och regn blir de extremt hala och svåra att ta sig igenom. Vi var så försiktiga vi kunde för att överleva och rattade bilen så stadigt det bara gick, berättar Pontus, som också berömmer sin SKODA Fabia R5 för hur den klarar av även de tuffaste underlagen.

Förhållandena var så svåra att flera av sträckorna så småningom blev till en säkerhetsrisk för ekipagen och därmed fick avbrytas. Det påverkade dock inte APRC-deltagarna, som alla kunde slutföra de sex sträckorna på dagsprogrammet.

Söndagen var rallyts längsta dag med sex sträckor på sammanlagt 123.60 km jämfört med lördagens 106.44 km. Precis som föregående dag hade Pontus is i magen, bemästrade det komplicerade väglaget och kunde dryga ut sin ledning sträcka för sträcka. På söndag eftermiddag lokal tid tog han sin 13:e sträckvinst av 13 möjliga och gick i mål som vinnare av China Rally Longyou 2015.

- Långt ifrån en promenadseger, kommenterar Pontus. Vi har minst sagt förbrukat mängder av fokus den här helgen. Att ha en bra ledning är självklart positivt även om det var synd att gå miste om en fight för tätpositionen, men det är nog faktiskt vägarna som har varit det största motståndet. Minsta lilla tapp i koncentrationen kan göra att man halkar av och blir liggandes i ett dike och helt plötsligt är försprånget borta.

Pontus har gått från klarhet till klarhet i sin debutsäsong i Asia-Pacific Rally Championship för SKODA Motorsport. Han har vunnit fem av seriens deltävlingar (Nya Zeeland, Australien, Malaysia, Japan och Kina) och slutat tvåa i den sjätte (Nya Kaledonien). Med de här topprestationerna kunde han säkra mästartiteln redan efter den japanska deltävlingen och kom till Kina som nybliven champion.

- Jag är supernöjd med säsongen i Asien och Oceanien och det känns riktigt bra att få avsluta med flaggan i topp. APRC har varit ett långt äventyr ända sedan den första tävlingen i april och jag har fått erfarenheter som jag inte hade kunnat få någon annanstans och som jag alltid kommer ha med mig. SKODA har gett mig bästa möjliga förutsättningar samtidigt som MRF-teamet och Emil har gjort ett kanonjobb hela året. Det kunde inte ha blivit en mer lyckad säsong, summerar en tacksam Pontus.

Den sista tävlingsdagen skördade även den sina offer och Pontus fick tillslut en i sammanhanget gigantisk segermarginal på över 30 minuter med japanen Hitoshi Takayama på andraplatsen medan Michael Young från Nya Zeeland slutade trea.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-11-01 17:08


Robert Andersson tillbaka i SM, Jag släpper ingenting.
Förra året blev Robert Andersson från Eskilstuna Svensk Mästare i klassen Otrimmat 2WD efter en hård kamp hela året med juniorer som Pontus Lönnström och Albin Nordh. Till årets säsong såldes den Peugeot 208 R2 som Robert och Carl-Gustaf Karlsson vann guldet med, och det såg inte ut som om regerande...

Publicerad: 2020-08-10 18:52


Italienskt önsketänkande, så skulle Fiat Tipo Rally2 kunna se ut!
© LP Design.Ett 50-tal bilar byggdes av Abarth Grande Punto S2000, bilen som debuterade 2005 i super2000 klassen. Modellen rönte stora framgångar i främst Sydeuropa och har vunnit närmare 200 tävlingar sedan dess bland de 2200 starterna bilmodellen gjort. Men utvecklingen stannade av och klassen försvann till f...

Publicerad: 2020-08-09 22:34


Finska juniorerna visar framfötterna i Italien och Polen.
De finska rallyjuniorerna satsar utomlands för att hitta tempo inför fortsättningen på säsongen, i Italienska Rally Citta di Arezzo - Crete Senesi e Valtiberina tog Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5 ordentlig fart, ledde efter lördagens fyra sträckor.

Den på MRF däck körande Finländaren inledde m...

Publicerad: 2020-08-09 17:45


Fyra bilar till start i EC Snapphanerallyt för Team Nybe!
© emotorsport.seDet har gått ett par veckor sedan vi genomförde första tävlingen på grus uppe i Katrineholm. Allt stämde och vi är nu så förberedda vi kan bli! Vi kommer till start i Snapphanerallyt med alla teamets bilar - Jonas Åkesson, Simon Karlsson, Jonas Kruse och Victor Hansen.

- Efter ett långt uppehå...

Publicerad: 2020-08-09 13:06


Rådström och Nordh debuterar i Rally Liepaja, så säger de inför.
© emotorsport.seNär Rally Liepaja startar till nästa helg är det med fyra Svenska förare på startlinjen, för Dennis Rådström / Johan Johansson och Albin Nordh / Christoffer Bäck är det första gången i tävlingen - de andra Svenskarna - Oliver Solberg och Adam Westlund har tidigare erfarenheter från rallyt.

Albin ...

Publicerad: 2020-08-09 10:11


Fullt hus när Norsk rallysport gör comeback i Rally Grimstad.
© Mats Myrsell.Den 22:e augusti återstartar Norska Mästerskapet med Rally Grimstad, en asfalttävling på 72km special fördelat över nio sträckor. Först var det risk för gallring då endast 50 ekipage tilläts, men nu verkar de 70-talet anmälda ekipage få chansen att komma till start.

Många vassa favoriter i startf...

Publicerad: 2020-08-08 19:54


Lahti, Östgård, Engström & Widgren vinnare i Kanonrundan.
© emotorsport.seNMS Boden stod för helgens svenska rally, det var Kanonrundan med två sträckor som kördes två gånger. Hemmaföraren Thomas Lahti var ensam genom 4wd klassen, han var också snabbast dagen lång, vann totalt och klassen.

Tvåa totalt slutar Nils Östgård i Citroen Ds3 R3t, 22 sekunder bakom Robert Niem...

Publicerad: 2020-08-08 18:13


Alla får starta i publikfria men webTV sända Falerumsbacken.
Vi i Åtvidabergs Motorklubb vill bara meddela att alla rallyåkare anmälda till Falerumsbacken kommer att få möjlighet att åka tävlingen! Lottning sker under söndag/måndag.

Glöm INTE att tävlingen är publikfri men sänds på sbfplay.se så alla ska kunna följa med i all action som det förhoppningsvi...

Publicerad: 2020-08-08 14:23


Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Vallentuna MK har tidigare flyttat tävlingsdatum från den 7 juni till den 13 september i hopp att förutsättningar skulle kunna vara bättre att genomföra YRC-Sprinten.
- Med en hel del osäkerheter kring Covid 19 utvecklingen samt att en del yttre förutsättningar har ändrats ser inte Vallentuna ...

Publicerad: 2020-08-08 13:38


Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
© emotorsport.seNär motor och rallysporten öppnar upp allt mer även i Sverige efter våren och sommarens Corona uppehåll, även om det mest sker utan publik så ser nästa helg lovande ut.

Från enstaka tävlingar väntar nästa helg fyra rallyn bara under lördagen, just nu ses över 300 anmälda ekipage! Snapphanerallyt ...

Publicerad: 2020-08-08 12:36


Tidigare nyheter:
Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
Lahti favorit i publikfri Kanonrunda.
Svenskt i högerstolen till South Estonia Rally.
TER-series startar i Italien, Lindholm på startlinjen.
M-Sport öppnar webshop, snabbare beställningar för tävlande och team!
M-Sport avslöjar, fortsätter med Fiesta i WRC 2022, nästa år debuterar Fiesta Rally3.
Historisk Solberg till Lettland, ska jaga nya framgångar i Rally Liepaja!
SMK Hörby ställer även in RS-tävling.
Så ska EC Snapphanerallyt genomföras på ett säkert sätt.
Ny tävling, rallysprint på Kinnekulle Ring.
Väntar WRC premiär i USA, McKenna med Ford Fiesta WRC?
115 bilar till start i EC Snapphanerallyt.
Tre Junior EM Svenskar till Lettiska Rally Liepaja.
Även Rasbo MKs tävling EVB Sprinten ställs in.
Efter nya besked, LMBab-Sprinten tvingas ställa in.
Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
EC Snapphanerallyt 14-15/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.