GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© APSM.
© APSM.
Pontus och Emil överst på pallen igen!
Tidemand på topp i APRC-finalen i Kina.
PRESSRELEASE

Säsongen i Asia-Pacific Rally Championship (APRC) har varit en succésaga för rallytalangen Pontus Tidemand. I den sjätte och sista deltävlingen i Kina i helgen var den nyblivna APRC-mästaren överst på pallen igen - bara en vecka efter WRC 2-vinsten i Spanien - och tog därmed sin femte seger i mästerskapet.

Pontus och co-drivern Emil Axelsson bjöd på en ordentlig show från första metern av China Rally Longyou. På torsdagens öppningssträcka var de spektakulärt snabba och satte bästa tid på den knappt två kilometer långa superspecialen.

När de första långa sträckorna drog igång på lördagsmorgonen hade Pontus ett 2.6 sekunders försprång på SKODA/MRF-kollegan och 2013 års APRC-mästare Gaurav Gill. Pontus behöll övertaget, men den revanschsugna Gill var hack i häl. Just som det började bli en kamp mellan de två, kraschade Gill rejält på dagens fjärde sträcka och hans helg tog slut med mer än hälften av tävlingen kvar.

Pontus fortsatte konsekvent att utöka sin ledning under de resterande tre sträckorna och på lördag kväll var avståndet till nyzeeländaren Richard Mason på andraplatsen nästan sex minuter. Det stora tidsglappet till trots så var det ingen lätt match att tackla Longyous vägar, som bestod av en mix av grus och asfaltliknande betong, och Pontus fick jobba hårt på varje sträcka.

- Det var en väldig utmaning måste jag säga. Jag körde de här etapperna för första gången och vägarna var trixiga och krävande i sig, men med lera och regn blir de extremt hala och svåra att ta sig igenom. Vi var så försiktiga vi kunde för att överleva och rattade bilen så stadigt det bara gick, berättar Pontus, som också berömmer sin SKODA Fabia R5 för hur den klarar av även de tuffaste underlagen.

Förhållandena var så svåra att flera av sträckorna så småningom blev till en säkerhetsrisk för ekipagen och därmed fick avbrytas. Det påverkade dock inte APRC-deltagarna, som alla kunde slutföra de sex sträckorna på dagsprogrammet.

Söndagen var rallyts längsta dag med sex sträckor på sammanlagt 123.60 km jämfört med lördagens 106.44 km. Precis som föregående dag hade Pontus is i magen, bemästrade det komplicerade väglaget och kunde dryga ut sin ledning sträcka för sträcka. På söndag eftermiddag lokal tid tog han sin 13:e sträckvinst av 13 möjliga och gick i mål som vinnare av China Rally Longyou 2015.

- Långt ifrån en promenadseger, kommenterar Pontus. Vi har minst sagt förbrukat mängder av fokus den här helgen. Att ha en bra ledning är självklart positivt även om det var synd att gå miste om en fight för tätpositionen, men det är nog faktiskt vägarna som har varit det största motståndet. Minsta lilla tapp i koncentrationen kan göra att man halkar av och blir liggandes i ett dike och helt plötsligt är försprånget borta.

Pontus har gått från klarhet till klarhet i sin debutsäsong i Asia-Pacific Rally Championship för SKODA Motorsport. Han har vunnit fem av seriens deltävlingar (Nya Zeeland, Australien, Malaysia, Japan och Kina) och slutat tvåa i den sjätte (Nya Kaledonien). Med de här topprestationerna kunde han säkra mästartiteln redan efter den japanska deltävlingen och kom till Kina som nybliven champion.

- Jag är supernöjd med säsongen i Asien och Oceanien och det känns riktigt bra att få avsluta med flaggan i topp. APRC har varit ett långt äventyr ända sedan den första tävlingen i april och jag har fått erfarenheter som jag inte hade kunnat få någon annanstans och som jag alltid kommer ha med mig. SKODA har gett mig bästa möjliga förutsättningar samtidigt som MRF-teamet och Emil har gjort ett kanonjobb hela året. Det kunde inte ha blivit en mer lyckad säsong, summerar en tacksam Pontus.

Den sista tävlingsdagen skördade även den sina offer och Pontus fick tillslut en i sammanhanget gigantisk segermarginal på över 30 minuter med japanen Hitoshi Takayama på andraplatsen medan Michael Young från Nya Zeeland slutade trea.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-11-01 17:08


Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträcksegrar för ledande Elfyn Evans, tre för tvåan Sebastien Ogier och fem till Thierry Neuville, det är facit efter andra etappen i Rallye Monte Carlo. Totalt skiljer 6,4 sekunder mellan dem tre, precis samma marginal som efter fredagens slut.

Om man spanar en bit bakåt ses Mads Östberg s...

Publicerad: 2020-01-25 19:58


Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
© Preben Berg, norsk-rally.comTre sträckor dubbelt i Norska Lygnasprinten, snabbast totalt var Anders Grøndal som avverkade de sex sträckorna på 24:30 minut. Anders nyttjade tävlingen som test och experimenterade med inställningarna under dagen, drog sakta iväg och vann 1:16 minut före tvåan.

In som tvåa trots en kostsam snu...

Publicerad: 2020-01-25 18:46


Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
© Toyota Gazoo Racing.Delad ledning efter ss11 i Rallye Monte Carlo när Sebastien Ogier plockade in teamkollegan Elfyn Evans försprång på 4,8 sekunder. När ss12, dagens avslutande sträcka tog målgång ses Elfyn Evans som ledare, en andratid på sträckan men 4,9 sekunder före Sebastien Ogier i totallistan trots en dikesvisi...

Publicerad: 2020-01-25 16:35


Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
© Toyota Gazoo Racing.Thierry Neuville och Elfyn Evans har kört hem dagens två första sträckor i Rallye Monte Carlo, Evans gjorde en kanontid på ss10 och var där 7,6 sekunder före sin teamkollega Ogier. Evans smet om totalt med 4,8 sekunder och har ned till trean Neuville nu 16,6 sekunder.

Sebastien Loeb kör på i jakt...

Publicerad: 2020-01-25 11:48


Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
© Preben Berg, norsk-rally.comRallye Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally - i WRC deltävlingen är de tävlande just ute på dagens andra sträcka - efter inledningen är Sebastien Ogier fortsatt före Elfyn Evans och Thierry Neuville.

Norska Lygnasprinten har fyra Svenska deltagande ekipage, totalt sex sträckor väntar p...

Publicerad: 2020-01-25 11:24


Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
© Anders Blomqvist.- Tiden för mirakel är inte över, menar arrangören bakom finska SM Vaakuna-Ralli Mikkeli, tävlingen som är andra deltävling för Finska Rallymästerskapet 2020 den 8:e februari.

Precis som i Sverige och flera andra länder har avsaknaden av vinter satt käppar i hjulen för rallyarrangören, fl...

Publicerad: 2020-01-25 09:24


Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
I trakterna kring Lettiska Gulbene råder det vårväder, regionen har inte haft någon tjäle alls under vintern och nu är hoppet ute för Rally Sarma, det som skulle varit andra deltävling i Lettiska Mästerskapet 2020.

Den 8:e februari skulle tävlingen körts men ställs nu in, istället blir nu sedan t...

Publicerad: 2020-01-25 09:01


Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
© M-Sport.17 respektive 20km väntar under lördagen i Rally Sweden, två sträckor körs dubbelt under dagen. 9:38 inleds etappen med Saint-Léger-Mélèzes – Bâtie-Neuve, strax innan 11 rullar så dagens andra sträcka igång.

In till service går ekipagen innan de 14:08 inleder andra loopen genom sträckorna. Kvälle...

Publicerad: 2020-01-24 21:27


Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
© Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.Sebastien Ogier och Elfyn Evans ses i täten av Rallye Monte Carlo, men hur ser det ut en bit nedåt i fältet bland de Svenska och Norska deltagarna.

Östberg punkterade, men leder.
Tia totalt och tredje bästa R5 ekipage är Mads Östberg ihop med Torstein Eriksen, de drabbades tidigt idag av ...

Publicerad: 2020-01-24 19:45


Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
© emotorsport.seRally Bilmetro skulle avgjorts nästa helg, det som Rally SM premiär 2020 men arrangören tvingades ställa in när vintern saknades, istället var det leriga vägar och gröna skogar.

Men ikväll meddelar SM organisationen att arrangerande Sandvikens MK nu jobbar för en möjlig flytt, 13-14 mars är en t...

Publicerad: 2020-01-24 17:40


Tidigare nyheter:
Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.
Följ fredagens sex sträckor i Rallye Monte Carlo.
Neuville chockade alla på ss2 i Monte Carlo, stora problem för M-Sport.
Ogier snabbast, mardrömsstart för M-Sport när bilarna överhettade.
Monte Carlo, från torr asfalt på ss1 till snö och is på ss2!
Följ WRC premiären i Monte Carlo, tidsplan och resultat för kvällens två sträckor!
Ikväll startar Rallye Monte Carlo, två sträckor i mörker.
Flodins fanclub siktar på SM-start!
Fords rallybil Fiesta WRC presenteras med ny nittiotalsinspirerad design.
Vasily Gryazin lämnar rallycrossen för en rallycomeback.
McKenna och Fetela favoriter i ARA premiären, Sno* Drift Rally.
Summering av shakedown, Östberg nöjd, Solberg kör för erfarenheter och snabb Fiat R4.
Ogier snabbast på shakedown, raketfart på C3 i R5 klasserna.
Dennis Rådström kickstartar säsongen med fyra dagars test.
Se Rallye Monte Carlo shakedown live i vår WebTV avdelning!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.