Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Torsby och Safeexpolosives Finnskogsvalsen är VOC premiär 2016.
PRESSRELEASE

Framröstad till årets arrangör av de aktiva 2015 står MK Ratten återigen för säsongspremiären i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, Sverige- och VinterSerien. Safeexplosives Finnskogsvalsen bjuder upp till dans med närmare 12,5 mil SS och 49 VOC ekipage har tagit emot den utsträckta handen. Vi törs redan nu utlova hetlevrade fighter och fränt bilåka som nog mer kommer påminna om en het latinsk tango.

Sverige- och VinterSerien inleds med en dubbeltävling i MK Rattens Finnskogsvalsen som återigen bjuder in till ett Värmland i vinterskrud.
-Så sent som några dagar före jul befann sig kung Bore i det närmaste på solsemester men ett rutinerat arrangörsgäng på MK Ratten var aldrig oroliga utan höll fast vid att det skulle bli tävling. Så här några dagar innan kan vi konstatera att temperaturerna sjunkit, snön har kommit och sträckorna ligger vita och inväntar årets startfält, berättar klassansvarige Roger Fransson.

Nya namn i högsta Elitklassen?
Många har sagt att vinna högsta klassen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie är svårare än att vinna SM. Rätt eller fel kan en blick i tävlingens anmälningslista avslöja att 2016 kommer erbjuda hårda fighter.
-VOC Mekonomen Rallys Elit A anno 2016 är extremt tuff, det kan jag säga bara genom att ha studerat startlistan. Det är i det närmaste omöjligt att tippa. Hårdsatsande Kim Nilsson som har som klar ambition att överta Skåneflaggan från fjolårets dominant i serien Tom Kristensson, Tom som förresten gör premiär i Torsby i framhjulsdrivet inför sin kommande Tysklandssatsning senare i år. Fjolårssegraren i Elit B Frederik Eckhardt som nu klassat upp. Niklas ”Nibbe” Nilsson som alltid är snabb, särskilt på snö och is. Men ska jag ändå tvingas tippa en vinnare så blir tipset hemmaföraren Kent-Ola Björklund. I Torsby toppar Kent-Ola dessutom med Danne Rhodin i högerstolen, själv en förare i absolut toppklass. Jag vill dock gardera mig lite då vi föräras med ett återfall (tillfälligt?) till klassen i form av Kristoffer Karlsson, vad kan han hitta på?

Favorittryck i Elit B
Elit B har som sig bör förärats med uppklassade förare från Cupklassen och då i synnerhet en av dessa som kommer få starta bakom toppseedade Rasmus Lundh, nämligen André Nygren.
-Elit B kommer att bli ett lika tufft getingbo som högsta elitklassen, nästan. Och det nästan tror jag den här säsongen kommer att utgöras av André Nygren. André valde inte som många trodde att söka dispens för att ta steget direkt till Elit A utan kör det här året i Elit B, här kommer han att dominera. Bakom André blir det desto tuffare. Rasmus Lundh, Per Ström och Andreas Liljeberg tror jag är de hetaste namnen. Men vi ska inte heller glömma Daniel Thorph och Lukas Andervang. Hela den här kvintetten är stekheta.

Nya stjärnskott i Cup?
Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är grogrunden för framtida rallylöften i Sverige och gör det därmed i princip omöjligt att sia om resultaten så här i säsongens början. Förra året visade några förare upp sig särskilt mycket men nya namn lurar alltid i vassen.
-Cupklassen är alltid allra mest svårtippad i början av säsongen, här är utvecklingen så snabb och det händer så otroligt mycket. Men inför Torsby så är det nog ändå toppseedade trion Emil Andersson, Ola Wördin och Linus Thorsson som får bära bördan av att vara lågoddsare. Men även här vill jag göra en gardering med Dennis Rådström som vi ser alltför sällan i SverigeSerien men som alltid är snabb då han visar sig. Eller varför inte en tjej, när Emelie Axelsson håller sig på vägen så går det fort, riktigt fort.

Storfavorit bland juniorerna kan utmanas
Vill man få en inblick i vad som komma skall för Svenskt rally är juniorklassen i VOC Mekonomen Rally som en kristallkula att blicka in i. Så här i inledningen av säsongen gör det dock klassen till i det närmaste omöjlig att tippa segrare i men föregående år har givit oss en mer än tydlig fingervisning.
-I juniorklassen vågar jag mig på ett rent tips. I år kommer Isac Nordström att vara den som alla vill slå. I fjol gick Isac från klarheten till klarhet men fick ändå agera lite i skuggan av Elias Lundberg. I år klassar Elias upp och planerar därför sin kalender lite speciellt under årets första månader. Därför är 2016 Isacs år, det är mitt tips. Med det inte sagt att han kommer att få vara outmanad, allt annat än. I VOC Mekonomen Rallys juniorklass föds nya stjärnor hela tiden, det kommer att komma nya namn i år också och kända namn kommer att blomma ut.

Välkomna till Torsby och njut av VOC Mekonomen Rallys förare hetta upp kylan i årets första rallydans.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-01-15 18:55


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
© Tom Kristensson Motorsport34-årige Joakim Sjöberg från Skövde, men tävlande för Hofors MS, blir Tom Kristenssons nye co-driver nästa säsong.
Joakim är en rutinerad co-driver, och har sedan debuten 2003 gjort bl.a. 13 VM-tävlingar, de flesta i WRC2, men även i JWRC. Han har även tävlat i EM och i olika nationella mästerskap ...

Publicerad: 2019-11-10 16:23


Katsuta vann Japanska WRC träningen.
© Central Rally Aichi/Gifu.I natt tog Central Rally Aichi/Gifu målgång, det Japanska provtävlingen som nästa år ska agera WRC final den 19-21:e november. Takamoto Katsuta i fältets vassaste bil, en Toyota Yaris WRC tog segern med bred marginal. 13 av 14 sträckor kördes, en ställdes in, så hade man en körtid på 1:20 timmar på ...

Publicerad: 2019-11-10 09:39


Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.se36 ekipage kom till start i Privatbostäders Rallysprint under lördagen där Stenungsunds MS och MK Väst arrangerade. Stenungsunds Mattias Olsson tog hem tre av fyra sträckor. Efter drygt 13 minuters körning var Mattias 12,4 sekunder före Roger Ohlsson. 40 sekunder från vinnaren var totaltrean Lars Ol...

Publicerad: 2019-11-09 15:29


Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
© emotorsport.seMed knappt 20 dagar till start har anmälningslistan bytts mot startlista, det är vad som borde vara världens tuffaste rally det handlar om. Det är East African Safari Classic Rally, den klassiska upplagan över åtta dagars tävlande med enskilda dagar längre än en hel SM säsong, och då snackar vi hist...

Publicerad: 2019-11-08 21:40


Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.sePrivatbostäders Rallysprint med Stenungsunds MS / MK Väst som arrangör, rallyspecial på grus med ca 14km special fördelat på två sträckor som går dubbelt.

De 40 tillgängliga platserna bokades snabbt där sex ekipage går i 4wd klassen, favorit är snabbe Mattias Olsson i Ford Fiesta R5 som möter bla...

Publicerad: 2019-11-07 20:16


Tidigare nyheter:
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.
Kreim snabbast i Lausitz Rallye, Gröndal tvåa totalt, Binbach bröt.
Pettersson bäst i Addinolsprinten.
BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Kennard Hire Rally Australia 14-17/11


Svenska RallyCupen:
Prisutdelning & Årsfest 16/11
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.