Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Torsby och Safeexpolosives Finnskogsvalsen är VOC premiär 2016.
PRESSRELEASE

Framröstad till årets arrangör av de aktiva 2015 står MK Ratten återigen för säsongspremiären i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, Sverige- och VinterSerien. Safeexplosives Finnskogsvalsen bjuder upp till dans med närmare 12,5 mil SS och 49 VOC ekipage har tagit emot den utsträckta handen. Vi törs redan nu utlova hetlevrade fighter och fränt bilåka som nog mer kommer påminna om en het latinsk tango.

Sverige- och VinterSerien inleds med en dubbeltävling i MK Rattens Finnskogsvalsen som återigen bjuder in till ett Värmland i vinterskrud.
-Så sent som några dagar före jul befann sig kung Bore i det närmaste på solsemester men ett rutinerat arrangörsgäng på MK Ratten var aldrig oroliga utan höll fast vid att det skulle bli tävling. Så här några dagar innan kan vi konstatera att temperaturerna sjunkit, snön har kommit och sträckorna ligger vita och inväntar årets startfält, berättar klassansvarige Roger Fransson.

Nya namn i högsta Elitklassen?
Många har sagt att vinna högsta klassen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie är svårare än att vinna SM. Rätt eller fel kan en blick i tävlingens anmälningslista avslöja att 2016 kommer erbjuda hårda fighter.
-VOC Mekonomen Rallys Elit A anno 2016 är extremt tuff, det kan jag säga bara genom att ha studerat startlistan. Det är i det närmaste omöjligt att tippa. Hårdsatsande Kim Nilsson som har som klar ambition att överta Skåneflaggan från fjolårets dominant i serien Tom Kristensson, Tom som förresten gör premiär i Torsby i framhjulsdrivet inför sin kommande Tysklandssatsning senare i år. Fjolårssegraren i Elit B Frederik Eckhardt som nu klassat upp. Niklas ”Nibbe” Nilsson som alltid är snabb, särskilt på snö och is. Men ska jag ändå tvingas tippa en vinnare så blir tipset hemmaföraren Kent-Ola Björklund. I Torsby toppar Kent-Ola dessutom med Danne Rhodin i högerstolen, själv en förare i absolut toppklass. Jag vill dock gardera mig lite då vi föräras med ett återfall (tillfälligt?) till klassen i form av Kristoffer Karlsson, vad kan han hitta på?

Favorittryck i Elit B
Elit B har som sig bör förärats med uppklassade förare från Cupklassen och då i synnerhet en av dessa som kommer få starta bakom toppseedade Rasmus Lundh, nämligen André Nygren.
-Elit B kommer att bli ett lika tufft getingbo som högsta elitklassen, nästan. Och det nästan tror jag den här säsongen kommer att utgöras av André Nygren. André valde inte som många trodde att söka dispens för att ta steget direkt till Elit A utan kör det här året i Elit B, här kommer han att dominera. Bakom André blir det desto tuffare. Rasmus Lundh, Per Ström och Andreas Liljeberg tror jag är de hetaste namnen. Men vi ska inte heller glömma Daniel Thorph och Lukas Andervang. Hela den här kvintetten är stekheta.

Nya stjärnskott i Cup?
Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är grogrunden för framtida rallylöften i Sverige och gör det därmed i princip omöjligt att sia om resultaten så här i säsongens början. Förra året visade några förare upp sig särskilt mycket men nya namn lurar alltid i vassen.
-Cupklassen är alltid allra mest svårtippad i början av säsongen, här är utvecklingen så snabb och det händer så otroligt mycket. Men inför Torsby så är det nog ändå toppseedade trion Emil Andersson, Ola Wördin och Linus Thorsson som får bära bördan av att vara lågoddsare. Men även här vill jag göra en gardering med Dennis Rådström som vi ser alltför sällan i SverigeSerien men som alltid är snabb då han visar sig. Eller varför inte en tjej, när Emelie Axelsson håller sig på vägen så går det fort, riktigt fort.

Storfavorit bland juniorerna kan utmanas
Vill man få en inblick i vad som komma skall för Svenskt rally är juniorklassen i VOC Mekonomen Rally som en kristallkula att blicka in i. Så här i inledningen av säsongen gör det dock klassen till i det närmaste omöjlig att tippa segrare i men föregående år har givit oss en mer än tydlig fingervisning.
-I juniorklassen vågar jag mig på ett rent tips. I år kommer Isac Nordström att vara den som alla vill slå. I fjol gick Isac från klarheten till klarhet men fick ändå agera lite i skuggan av Elias Lundberg. I år klassar Elias upp och planerar därför sin kalender lite speciellt under årets första månader. Därför är 2016 Isacs år, det är mitt tips. Med det inte sagt att han kommer att få vara outmanad, allt annat än. I VOC Mekonomen Rallys juniorklass föds nya stjärnor hela tiden, det kommer att komma nya namn i år också och kända namn kommer att blomma ut.

Välkomna till Torsby och njut av VOC Mekonomen Rallys förare hetta upp kylan i årets första rallydans.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-01-15 18:55


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
© Hyundai Motorsport.WRC stjärnorna har fått en lugn vår sedan WRC deltävlingen i Mexico avbröts inför sista etappen. Då var det mitten på mars och Corona pandemin slog till med full kraft vilket gjorde att flera länder stängde sina gränser - något som fick WRC serien att avbryt sin deltävling för att tävlande och team ...

Publicerad: 2020-05-22 21:46


Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Det blir en tuff rallyhöst i det Belgiska Rallymästerskapet, från att i stort sett gett upp hoppet om ett mästerskap lever det nu vidare.

Rally van Haspengouw startade i slutet av februari just innan Corona pandemin tog rejäl fart. Sedan har tävlingar ställts in på löpande band, något som fick pr...

Publicerad: 2020-05-22 09:22


Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
© RallyliveKristi Himmelsfärdshelgen brukar traditionsenligt innebära att Sveriges rallyelit samlas för att göra upp i klassiska South Swedish Rally, sedan ett par år tillbaka med bas i Älmhult. Men på grund av rådande situation med Coronaviruset är tävlingen uppskjuten till slutet av sommaren, och har lämnat ...

Publicerad: 2020-05-20 20:06


Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
© Opel Automotive GmbH.Rallye Oberehe den 8:e augusti skulle inneburit debut för nya Opel Corsa E på rallyvägar i riktig tävling. Än har den helt nya spännande eldrivna bilen för nya ADAC Opel e-Rally Cup körts på testvägar och i simulerade tävlingar på Opels testområden i Tyskland.

Sedan tidigare har arrangören fått s...

Publicerad: 2020-05-18 21:26


Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
Med de fem första deltävlingarna i den sydeuropeiska Mitropa Rally Cup inställda väljer man nu att helt ställa in säsongen.

Även de två kommande rallyna som ska avgöras i juli är nämligen i farozonen, något som gör att organisationen bakom serien nu ställer in hela årets tävlande.

Det är först...

Publicerad: 2020-05-18 20:25


26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Inte mindre än 26 stulna rallybilar från stora delar av Europa återfanns av Spansk polis i förra veckan. Det var vid ett tillslag på en gård där man misstänkte att ett stulet elverk fanns som man också hittade ett gäng rallybilar.

Stölden av elverk från ett bygge ledde nu till att 26 rallybilar o...

Publicerad: 2020-05-17 21:41


Tidigare nyheter:
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.
Statusen för resterande WRC säsong, tävling för tävling.
Hankook titelpartner för SM i virtuellt rally.
Turerna blev för mycket för SBFs ordförande, avgår med omedelbar verkan.
Esportarna kör ifrån de riktiga rallyåkarna, SM tabellen efter Australien.
Gruvrundan inställd, ersätter med TUSS och laddar för 2021.
14´000 spelare i Solberg World Cup efter Svenska deltävlingen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 30/05
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.