Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Svensk Bilsport satsar vidare mot nya framgångar – årets landslag uttaget.
PRESSRELEASE

Förra året var ett av Svensk Bilsports bästa år någonsin med flertalet internationella framgångar i flera olika bilsportgrenar. Nu fortsätter arbetet med utvecklingen av svenska förare när landslagsorganisationen idag under Bilsportgalan i Karlstad presenterades 2016 års landslagsförare.

Svensk Bilsport har landslag inom fyra olika sportgrenar när det gäller seniorsidan. Racing, Rally, Rallycross och Karting. Under lördagens välfyllda Bilaportgala i Karlstad med över 700 gäster presenterade landslagsorganisationen årets förare.
- Vi har haft ett otroligt år förra året och det är kul att se att det finns en sådan kompetens och vilja bland så många förare att satsa mot att bli bäst. Men det gör även arbetet för oss inom landslagsorganisationen svårare. Bilsporten är en kostsam idrott och det krävs mycket av både förare, team och förbund för att kunna hjälpa de duktiga förare som vi nu har i Sverige. Därför har vi även gjort om landslagsstrukturen lite då vi nu har ett juniorlandslag där även Crosskarten ingår, sen har vi ett utvecklingslandslag och så seniorlandslaget, säger Magnus Lampert, Förbundskapten på Svensk Bilsport.

Under föregående år tog Marcus Ericsson ett steg upp i Formel 1 när han satte sig i Sauberbilen. Felix Rosenqvist körde hem EM-guldet i Formel 3, Johan Kristoffersson blev VM-trea i Rallycrossen där Timmy Hansen tog silver och dessutom ingick i Peugeot-teamet som tog VM-guld i märkesmästerskapet. Utöver det körde Pontus Tidemand hem segern i Asiens rallyserie, The FIA Asia-Pacific Rally Championship. I rally körde även Emil Bergkvist hem ett EM-guld.
- Ja, otroligt. Utöver dessa fanns det fler fina framgångar och även i andra sportgrenar har Svensk Bilsport haft fina framgångar. Jag tänker närmast på Jonnie Lindberg i Dragracing som körde hem den amerikanska proffsserien NHRA, fortsätter Lampert.

En som funnits med i landslagssatsningen under flera år är Anton Marklund, rallycrossföraren som under året körde för Mattias Ekströms Audi team, men som till VM-säsongen 2016 bildar team med en annan landslagsförare, Johan Kristoffersson, i VW:s nya satsning Volkswagen RX Sweden.
- Det är riktigt skoj att vara med ett år till. Det är en grym möjlighet att få komma med på läger och träffar för att prata med kollegor och i vis mån konkurrenter. Vi har mycket att lära av varandra och jag känner att vi alla både vill ge och är öppna för att ta emot tips och det tror jag gynnar hela Svensk Bilsport, säger Anton Marklund och fortsätter.
- Nu med det nya upplägget så tror jag att det kommer göra oss som är med och de som är på väg upp ännu starkare, menar Marklund som varit med i landslagets satsningar i många år.
- En stor skillnad nu på senare tid är att vi fått en bättre kommunikation mellan förare och landslagsorganisationen. Ledningen har lyssnat mer på vad vi förare vill ha och sen genomfört det. Nu på slutet har vi haft mycket mer av körläger där lär vi mycket av varandra. Att åka med och se och höra med de andra förarna hur de tänker och hur de löser problem ger väldigt mycket. Nu ligger fokus tydligare på oss förare och att vi ska bli bättre, avslutar Anton Marklund.

Efter lite glitter och glamour på Bilsportgalan och sen den stundande Idrottsgalan väntar ett landslagsläger på Kanarieöarna.
- Det blir det första gemensamma utlandslägret för oss och det ska bli riktigt roligt. Vi har några intensiva och viktiga dagar nu från Bilsportgalan på lördag, Bosön på söndag, Idrottsgalan på måndag och sen Kanarieöarna. Och det känns riktigt bra att få så mycket värdefull tid tillsammans. Vi kommer vara på Kanarieöarna i fyra dagar och blanda lägret med mycket fysträning, körträning och gemensamma övningar, avslutar Magnus Lampert.

Svensk Bilsports seniorlandslag 2016
Jonas Andersson, Kartläsare Rally
Patrik Barth, Kartläsare Rally
Emil Bergkvist, Rally
Marcus Ericsson, Racing
Jimmy Eriksson, Racing
Kevin Eriksson, Rallycross
Sebastian Eriksson, Rallycross
Timmy Hansen, Rallycross
Joel Johansson, Karting
Johan Kristoffersson, Rallycross
Douglas Lundberg, Karting
Gustav Malja, Racing
Anton Marklund, Rallycross
Felix Rosenqvist, Racing
Joakim Sjöberg, Kartläsare Rally
Pontus Tidemand, Rally
Fredrik Åhlin, Rally


Juniorlandslaget 2016
Mattias Adielsson, Rally
Magda Andersson, Rallycross
Isac Blomqivst, Karting
Victor Bouveng, Racing
Alexander Dahlberg, Karting
Joel Eriksson, Racing
Oliver Eriksson, Rallycross
Kevin Hansen, Rallycross
Rasmus Lindh, Karting
Noah Milell, Karting
Simon Ohlin, Karting
Emil Skärås, Karting
Oliver Solberg, Crosskart
Marcus Svensson, Crosskart
Oliver Söderström, Racing
Pontus Åhman, Rally
Linus Östlund, Crosskart

Utvecklingslandslaget
Isac Egonsson, Crosskart
Kevin Engman, Karting
Eric Fären, Rallycross
Philip Gerhamn, Rallycross
Max Grotherus, Crosskart
Philip Hall, Karting
Peter Hedström, Rallycross
Jacob Jansson, Rally
Robin Larsson, Rallycross
Mattias Ledin, Rally
Philip Morin, Racing
Alfred Nilsson, Karting
William Nilsson, Rallycross
Andreas Persson, Rally
Sebastian Persson, Karting
Fredrik Salsten, Rallycross
Henric Skoog, Racing
Mikaela Åhlin-Kokulinsky, Racing
Pelle Wilén, Rally


» Pressrelease från Svenska BilsportFörbundet, www.sbf.se.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-01-23 18:37


Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
© Anders Blomqvist.- Tiden för mirakel är inte över, menar arrangören bakom finska SM Vaakuna-Ralli Mikkeli, tävlingen som är andra deltävling för Finska Rallymästerskapet 2020 den 8:e februari.

Precis som i Sverige och flera andra länder har avsaknaden av vinter satt käppar i hjulen för rallyarrangören, fl...

Publicerad: 2020-01-25 09:24


Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
I trakterna kring Lettiska Gulbene råder det vårväder, regionen har inte haft någon tjäle alls under vintern och nu är hoppet ute för Rally Sarma, det som skulle varit andra deltävling i Lettiska Mästerskapet 2020.

Den 8:e februari skulle tävlingen körts men ställs nu in, istället blir nu sedan t...

Publicerad: 2020-01-25 09:01


Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
© M-Sport.17 respektive 20km väntar under lördagen i Rally Sweden, två sträckor körs dubbelt under dagen. 9:38 inleds etappen med Saint-Léger-Mélèzes – Bâtie-Neuve, strax innan 11 rullar så dagens andra sträcka igång.

In till service går ekipagen innan de 14:08 inleder andra loopen genom sträckorna. Kvälle...

Publicerad: 2020-01-24 21:27


Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
© Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.Sebastien Ogier och Elfyn Evans ses i täten av Rallye Monte Carlo, men hur ser det ut en bit nedåt i fältet bland de Svenska och Norska deltagarna.

Östberg punkterade, men leder.
Tia totalt och tredje bästa R5 ekipage är Mads Östberg ihop med Torstein Eriksen, de drabbades tidigt idag av ...

Publicerad: 2020-01-24 19:45


Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
© emotorsport.seRally Bilmetro skulle avgjorts nästa helg, det som Rally SM premiär 2020 men arrangören tvingades ställa in när vintern saknades, istället var det leriga vägar och gröna skogar.

Men ikväll meddelar SM organisationen att arrangerande Sandvikens MK nu jobbar för en möjlig flytt, 13-14 mars är en t...

Publicerad: 2020-01-24 17:40


Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
© Toyota Gazoo Racing.Två sträcksegrar för Sebastien Ogier och en för Thierry Neuville under eftermiddagens loop i Rallye Monte Carlo, totalt i toppen är det dubbelt Toyota Gazoo Racing.
- Har varit en tuff dag, kanske inte rätt däck men vi är här och tiden är inte så dålig, menar Ogier efter avslutad etapp.

<...

Publicerad: 2020-01-24 17:22


Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak och Martin Järveoja fick ingen lyckad start på säsongen med Hyundai Motorsport. Fjolårets mästare kraschade på dagens andra sträcka, det var milen in på sträckan som de for av vägen på ett snabbt parti. Lyckligtvis tog inte bilen i något hårt direkt som gav något tvärt stopp, utan bilen tr...

Publicerad: 2020-01-24 06:06


Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
© Toyota Gazoo Racing.Snart inleds andra vändan över fredagens tre specialsträckor, en händelserik start på dagen där Ott Tänak gjorde en vådlig avåkning i hög fart på dagens andra sträcka. Besättningen tog sig själva ur bilen men togs för rutinkontroll på sjukhus.

Upp som ledare efter dagens tre första sträckor är El...

Publicerad: 2020-01-24 05:55


TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
© Toyota Gazoo Racing.Rallye Monte Carlo i full gång, årets WRC premiär 16 sträckor med skiftande underlag, för den som inte är på plats finns mängder av timmar att följa tävlingen med ljud och bild, då alldeles gratis utanför WRC´s betaltjänst.

Sveriges Television och WebTV kanalen RedBull TV sänder båda från tävling...

Publicerad: 2020-01-24 05:38


Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.
© emotorsport.seFina vinterförhållanden finns hos NMK Hadeland, där är vägarna i topptrim inför helgens Lyngnasprinten som lockar startfält större än NM. 86 bilar ses i listan där flera tar chansen att köra när möjligheten finns sedan Rally Finnskog ställdes in. Lördagens rally körs över fyra mil, det är tre sträck...

Publicerad: 2020-01-23 23:56


Tidigare nyheter:
Följ fredagens sex sträckor i Rallye Monte Carlo.
Neuville chockade alla på ss2 i Monte Carlo, stora problem för M-Sport.
Ogier snabbast, mardrömsstart för M-Sport när bilarna överhettade.
Monte Carlo, från torr asfalt på ss1 till snö och is på ss2!
Följ WRC premiären i Monte Carlo, tidsplan och resultat för kvällens två sträckor!
Ikväll startar Rallye Monte Carlo, två sträckor i mörker.
Flodins fanclub siktar på SM-start!
Fords rallybil Fiesta WRC presenteras med ny nittiotalsinspirerad design.
Vasily Gryazin lämnar rallycrossen för en rallycomeback.
McKenna och Fetela favoriter i ARA premiären, Sno* Drift Rally.
Summering av shakedown, Östberg nöjd, Solberg kör för erfarenheter och snabb Fiat R4.
Ogier snabbast på shakedown, raketfart på C3 i R5 klasserna.
Dennis Rådström kickstartar säsongen med fyra dagars test.
Se Rallye Monte Carlo shakedown live i vår WebTV avdelning!
Shakedown i eftermiddag, följ resultaten inför Rallye Monte Carlo.
Lappi trivs med lättkörd Fiesta WRC, jämför med Yaris och C3 WRC.
Inför Rallye Monte Carlo, tider, startande och nyheter.
Bara Ogier & Loeb i nya WRC bilar till Rallye Monte Carlo.
Dags för prisutdelning och fest i E-Cupen!
Westlund tillbaka efter svåra olyckan, gläds åt comebacken, nöjd med premiären.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.