GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Svensk Bilsport satsar vidare mot nya framgångar – årets landslag uttaget.
PRESSRELEASE

Förra året var ett av Svensk Bilsports bästa år någonsin med flertalet internationella framgångar i flera olika bilsportgrenar. Nu fortsätter arbetet med utvecklingen av svenska förare när landslagsorganisationen idag under Bilsportgalan i Karlstad presenterades 2016 års landslagsförare.

Svensk Bilsport har landslag inom fyra olika sportgrenar när det gäller seniorsidan. Racing, Rally, Rallycross och Karting. Under lördagens välfyllda Bilaportgala i Karlstad med över 700 gäster presenterade landslagsorganisationen årets förare.
- Vi har haft ett otroligt år förra året och det är kul att se att det finns en sådan kompetens och vilja bland så många förare att satsa mot att bli bäst. Men det gör även arbetet för oss inom landslagsorganisationen svårare. Bilsporten är en kostsam idrott och det krävs mycket av både förare, team och förbund för att kunna hjälpa de duktiga förare som vi nu har i Sverige. Därför har vi även gjort om landslagsstrukturen lite då vi nu har ett juniorlandslag där även Crosskarten ingår, sen har vi ett utvecklingslandslag och så seniorlandslaget, säger Magnus Lampert, Förbundskapten på Svensk Bilsport.

Under föregående år tog Marcus Ericsson ett steg upp i Formel 1 när han satte sig i Sauberbilen. Felix Rosenqvist körde hem EM-guldet i Formel 3, Johan Kristoffersson blev VM-trea i Rallycrossen där Timmy Hansen tog silver och dessutom ingick i Peugeot-teamet som tog VM-guld i märkesmästerskapet. Utöver det körde Pontus Tidemand hem segern i Asiens rallyserie, The FIA Asia-Pacific Rally Championship. I rally körde även Emil Bergkvist hem ett EM-guld.
- Ja, otroligt. Utöver dessa fanns det fler fina framgångar och även i andra sportgrenar har Svensk Bilsport haft fina framgångar. Jag tänker närmast på Jonnie Lindberg i Dragracing som körde hem den amerikanska proffsserien NHRA, fortsätter Lampert.

En som funnits med i landslagssatsningen under flera år är Anton Marklund, rallycrossföraren som under året körde för Mattias Ekströms Audi team, men som till VM-säsongen 2016 bildar team med en annan landslagsförare, Johan Kristoffersson, i VW:s nya satsning Volkswagen RX Sweden.
- Det är riktigt skoj att vara med ett år till. Det är en grym möjlighet att få komma med på läger och träffar för att prata med kollegor och i vis mån konkurrenter. Vi har mycket att lära av varandra och jag känner att vi alla både vill ge och är öppna för att ta emot tips och det tror jag gynnar hela Svensk Bilsport, säger Anton Marklund och fortsätter.
- Nu med det nya upplägget så tror jag att det kommer göra oss som är med och de som är på väg upp ännu starkare, menar Marklund som varit med i landslagets satsningar i många år.
- En stor skillnad nu på senare tid är att vi fått en bättre kommunikation mellan förare och landslagsorganisationen. Ledningen har lyssnat mer på vad vi förare vill ha och sen genomfört det. Nu på slutet har vi haft mycket mer av körläger där lär vi mycket av varandra. Att åka med och se och höra med de andra förarna hur de tänker och hur de löser problem ger väldigt mycket. Nu ligger fokus tydligare på oss förare och att vi ska bli bättre, avslutar Anton Marklund.

Efter lite glitter och glamour på Bilsportgalan och sen den stundande Idrottsgalan väntar ett landslagsläger på Kanarieöarna.
- Det blir det första gemensamma utlandslägret för oss och det ska bli riktigt roligt. Vi har några intensiva och viktiga dagar nu från Bilsportgalan på lördag, Bosön på söndag, Idrottsgalan på måndag och sen Kanarieöarna. Och det känns riktigt bra att få så mycket värdefull tid tillsammans. Vi kommer vara på Kanarieöarna i fyra dagar och blanda lägret med mycket fysträning, körträning och gemensamma övningar, avslutar Magnus Lampert.

Svensk Bilsports seniorlandslag 2016
Jonas Andersson, Kartläsare Rally
Patrik Barth, Kartläsare Rally
Emil Bergkvist, Rally
Marcus Ericsson, Racing
Jimmy Eriksson, Racing
Kevin Eriksson, Rallycross
Sebastian Eriksson, Rallycross
Timmy Hansen, Rallycross
Joel Johansson, Karting
Johan Kristoffersson, Rallycross
Douglas Lundberg, Karting
Gustav Malja, Racing
Anton Marklund, Rallycross
Felix Rosenqvist, Racing
Joakim Sjöberg, Kartläsare Rally
Pontus Tidemand, Rally
Fredrik Åhlin, Rally


Juniorlandslaget 2016
Mattias Adielsson, Rally
Magda Andersson, Rallycross
Isac Blomqivst, Karting
Victor Bouveng, Racing
Alexander Dahlberg, Karting
Joel Eriksson, Racing
Oliver Eriksson, Rallycross
Kevin Hansen, Rallycross
Rasmus Lindh, Karting
Noah Milell, Karting
Simon Ohlin, Karting
Emil Skärås, Karting
Oliver Solberg, Crosskart
Marcus Svensson, Crosskart
Oliver Söderström, Racing
Pontus Åhman, Rally
Linus Östlund, Crosskart

Utvecklingslandslaget
Isac Egonsson, Crosskart
Kevin Engman, Karting
Eric Fären, Rallycross
Philip Gerhamn, Rallycross
Max Grotherus, Crosskart
Philip Hall, Karting
Peter Hedström, Rallycross
Jacob Jansson, Rally
Robin Larsson, Rallycross
Mattias Ledin, Rally
Philip Morin, Racing
Alfred Nilsson, Karting
William Nilsson, Rallycross
Andreas Persson, Rally
Sebastian Persson, Karting
Fredrik Salsten, Rallycross
Henric Skoog, Racing
Mikaela Åhlin-Kokulinsky, Racing
Pelle Wilén, Rally


» Pressrelease från Svenska BilsportFörbundet, www.sbf.se.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-01-23 18:37


Far och son Latvala med Toyota Celica i Top Building ralli.
© Toni Ollikainen / AKKSedan begränsningarna släpptes i Finland är det full fart med rally, Top Building ralli ses nästa helg. Historiska EM deltävlingen Lahti Historic Rally ställdes in, men istället kör man nu nationell tävling.

Ett 80-tal bilar ställer upp och i startfältet finns far och son Latvala, både Jari och J...

Publicerad: 2020-08-10 21:59


Robert Andersson tillbaka i SM, Jag släpper ingenting.
Förra året blev Robert Andersson från Eskilstuna Svensk Mästare i klassen Otrimmat 2WD efter en hård kamp hela året med juniorer som Pontus Lönnström och Albin Nordh. Till årets säsong såldes den Peugeot 208 R2 som Robert och Carl-Gustaf Karlsson vann guldet med, och det såg inte ut som om regerande...

Publicerad: 2020-08-10 18:52


Italienskt önsketänkande, så skulle Fiat Tipo Rally2 kunna se ut!
© LP Design.Ett 50-tal bilar byggdes av Abarth Grande Punto S2000, bilen som debuterade 2005 i super2000 klassen. Modellen rönte stora framgångar i främst Sydeuropa och har vunnit närmare 200 tävlingar sedan dess bland de 2200 starterna bilmodellen gjort. Men utvecklingen stannade av och klassen försvann till f...

Publicerad: 2020-08-09 22:34


Finska juniorerna visar framfötterna i Italien och Polen.
De finska rallyjuniorerna satsar utomlands för att hitta tempo inför fortsättningen på säsongen, i Italienska Rally Citta di Arezzo - Crete Senesi e Valtiberina tog Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5 ordentlig fart, ledde efter lördagens fyra sträckor.

Den på MRF däck körande Finländaren inledde m...

Publicerad: 2020-08-09 17:45


Fyra bilar till start i EC Snapphanerallyt för Team Nybe!
© emotorsport.seDet har gått ett par veckor sedan vi genomförde första tävlingen på grus uppe i Katrineholm. Allt stämde och vi är nu så förberedda vi kan bli! Vi kommer till start i Snapphanerallyt med alla teamets bilar - Jonas Åkesson, Simon Karlsson, Jonas Kruse och Victor Hansen.

- Efter ett långt uppehå...

Publicerad: 2020-08-09 13:06


Rådström och Nordh debuterar i Rally Liepaja, så säger de inför.
© emotorsport.seNär Rally Liepaja startar till nästa helg är det med fyra Svenska förare på startlinjen, för Dennis Rådström / Johan Johansson och Albin Nordh / Christoffer Bäck är det första gången i tävlingen - de andra Svenskarna - Oliver Solberg och Adam Westlund har tidigare erfarenheter från rallyt.

Albin ...

Publicerad: 2020-08-09 10:11


Fullt hus när Norsk rallysport gör comeback i Rally Grimstad.
© Mats Myrsell.Den 22:e augusti återstartar Norska Mästerskapet med Rally Grimstad, en asfalttävling på 72km special fördelat över nio sträckor. Först var det risk för gallring då endast 50 ekipage tilläts, men nu verkar de 70-talet anmälda ekipage få chansen att komma till start.

Många vassa favoriter i startf...

Publicerad: 2020-08-08 19:54


Lahti, Östgård, Engström & Widgren vinnare i Kanonrundan.
© emotorsport.seNMS Boden stod för helgens svenska rally, det var Kanonrundan med två sträckor som kördes två gånger. Hemmaföraren Thomas Lahti var ensam genom 4wd klassen, han var också snabbast dagen lång, vann totalt och klassen.

Tvåa totalt slutar Nils Östgård i Citroen Ds3 R3t, 22 sekunder bakom Robert Niem...

Publicerad: 2020-08-08 18:13


Alla får starta i publikfria men webTV sända Falerumsbacken.
Vi i Åtvidabergs Motorklubb vill bara meddela att alla rallyåkare anmälda till Falerumsbacken kommer att få möjlighet att åka tävlingen! Lottning sker under söndag/måndag.

Glöm INTE att tävlingen är publikfri men sänds på sbfplay.se så alla ska kunna följa med i all action som det förhoppningsvi...

Publicerad: 2020-08-08 14:23


Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Vallentuna MK har tidigare flyttat tävlingsdatum från den 7 juni till den 13 september i hopp att förutsättningar skulle kunna vara bättre att genomföra YRC-Sprinten.
- Med en hel del osäkerheter kring Covid 19 utvecklingen samt att en del yttre förutsättningar har ändrats ser inte Vallentuna ...

Publicerad: 2020-08-08 13:38


Tidigare nyheter:
Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
Lahti favorit i publikfri Kanonrunda.
Svenskt i högerstolen till South Estonia Rally.
TER-series startar i Italien, Lindholm på startlinjen.
M-Sport öppnar webshop, snabbare beställningar för tävlande och team!
M-Sport avslöjar, fortsätter med Fiesta i WRC 2022, nästa år debuterar Fiesta Rally3.
Historisk Solberg till Lettland, ska jaga nya framgångar i Rally Liepaja!
SMK Hörby ställer även in RS-tävling.
Så ska EC Snapphanerallyt genomföras på ett säkert sätt.
Ny tävling, rallysprint på Kinnekulle Ring.
Väntar WRC premiär i USA, McKenna med Ford Fiesta WRC?
115 bilar till start i EC Snapphanerallyt.
Tre Junior EM Svenskar till Lettiska Rally Liepaja.
Även Rasbo MKs tävling EVB Sprinten ställs in.
Efter nya besked, LMBab-Sprinten tvingas ställa in.
Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
EC Snapphanerallyt 14-15/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.