Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pirelli-förarna la beslag på topptre i SM premiären.
PRESSRELEASE

I helgen som var så avgjordes den första av sju deltävlingar i 2016-års Rally-SM. Alla tre som stod på pallen totalt i tävlingen efter två dagars tävlande i Rally Bilmetro körde på Pirellidäck och den som drog längsta strået var PG Andersson.

Med en publiksträcka på travet i Gävle så startade tävlingen på fredagskväll och direkt tog senaste två årens guldmedaljör Jerker Axelsson ledningen, knappa sekunden före en comebackande PG Andersson (Skoda Fabia WRC) båda två på Pirellidäck .
Under lördagen fortsatte tävlingen med sex sträckor, nu på svårkörda vägar med modd blandat med is och grus i skogen runt Gävle. Åt PG Andersson fanns det inget att göra utan han dominerade tävlingen totalt med fem raka sträcksegrar och tog hand om segern både totalt i tävlingen och i klassen Trimmat 4WD, som var tävlingens största klass med 19 stycken startande.
- Det är riktigt kul att vara tillbaka i Rally-SM och kör rally för att ha kul och kul är det när det går fort. Bilen och däcken har fungerat kanon. Jag körde på Pirelli ASW4-1 med 7 mm utstick för jag var lite osäker innan start på hur mycket snö det skulle vara på vägen och de höll bra hela dagen, berättar PG

På en stark andraplats finner vi Jerker Axelsson (Subaru Impreza S10 WRC) som senaste två åren säkrat guldmedaljen i serien, nu fick han nöja sig med en andraplats ca 2 minuter efter PG.
- Det är är bara att lyfta hatten för PG, det märks att han är en av världens snabbaste rallyförare. Vi testade att åka med Pirelli ASW4-1 och 8 mm utstick på dubben, det funkade bra i det lösa underlaget och de höll även riktigt bra. Med vår vinst på avslutande powerstage och vår jämnhet så hoppas jag ändå att vi skall kunna ge PG en kamp över säsongen, berättar Jerker

På en överraskande tredjeplats för en del så kom Niklas Hägg som inför året har skaffat sig en Skoda Fabia S2000. Han visade direkt att hans två SM-guld från tidigare år i Otrimmat 4WD betyder att han har tempot för att vara med i toppen i kungaklassen Trimmat 4WD.

I förra årets Rally-SM så dominerades Trimmat 2WD av Tobias Söderqvist (Toyota Corolla) med fem raka segrar i deltävlingarna och redan klart guld innan finalen. I helgens tävling var det inget undantag, Tobias vann premiären komfortabelt med över halvminuten tillgodo över tvåan i klassen, även Tobias körde det asymmetriska mönstret med 7 mm utstick (ASW4-1).
- Det blev en strålande start på Rally SM även detta år. Rally Bilmetro var en tuff tävling både för bil,däck och besättning men allt funkade bra. Långa sträckor med grus varvat med is och modd men fantastiskt roliga. Vi öppnade i ett högt tempo och lyckades rycka åt oss en skaplig ledning på lördag förmiddag sedan tog vi det lugnare för att inte riskera något, berättar Tobias.

Bland juniorerna i Otrimmat 2WD så kom Daniel Röjsel (Ford Fiesta R2 Ecoboost skodd med Pirelli ASW4-1 7 mm) på en fin andraplats i premiären med den nya bilen. En satsning som bland annat Pirelli och Ford Sverige står bakom. Ett bra resultat på tanke att han fick ett tidstapp på ca 20 sekunder på första sträckan.
- Helt otroligt bra! Vi kom hit för att hitta bättre i bilen och bygga tempo. Bilen känns redan nu riktigt bra och var riktigt snäll mot däcken, alla däcken ser fina ut även efter tävlingen, avslutar Daniel

Övriga noterbara resultat från Pirelliförarna i Rally Bilmetro:
- Tvåa i klassen Otrimmat 2WD kom Johan Holmberg (Ford Fiesta R2) som senaste åren kört Trimmat 2WD
- På en stark tredjeplats i Otrimmat 4WD så finner vi Kristoffer Karlsson (Mitsubishi Evo IX) som gjorde en bra debut på vinterväglag med nya bilen.
- Bland juniorerna som kör trimmade bilar så blev Andreas Persson (Toyota Corolla) trea, efter att ha varit tvåa stora delar av dagen.

Nästa deltävlingen i Rally-SM avgörs i Östersund den 19-20/2.


» Pressrelease från Pirelli Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-02-10 19:58


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
© Tom Kristensson Motorsport34-årige Joakim Sjöberg från Skövde, men tävlande för Hofors MS, blir Tom Kristenssons nye co-driver nästa säsong.
Joakim är en rutinerad co-driver, och har sedan debuten 2003 gjort bl.a. 13 VM-tävlingar, de flesta i WRC2, men även i JWRC. Han har även tävlat i EM och i olika nationella mästerskap ...

Publicerad: 2019-11-10 16:23


Katsuta vann Japanska WRC träningen.
© Central Rally Aichi/Gifu.I natt tog Central Rally Aichi/Gifu målgång, det Japanska provtävlingen som nästa år ska agera WRC final den 19-21:e november. Takamoto Katsuta i fältets vassaste bil, en Toyota Yaris WRC tog segern med bred marginal. 13 av 14 sträckor kördes, en ställdes in, så hade man en körtid på 1:20 timmar på ...

Publicerad: 2019-11-10 09:39


Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.se36 ekipage kom till start i Privatbostäders Rallysprint under lördagen där Stenungsunds MS och MK Väst arrangerade. Stenungsunds Mattias Olsson tog hem tre av fyra sträckor. Efter drygt 13 minuters körning var Mattias 12,4 sekunder före Roger Ohlsson. 40 sekunder från vinnaren var totaltrean Lars Ol...

Publicerad: 2019-11-09 15:29


Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
© emotorsport.seMed knappt 20 dagar till start har anmälningslistan bytts mot startlista, det är vad som borde vara världens tuffaste rally det handlar om. Det är East African Safari Classic Rally, den klassiska upplagan över åtta dagars tävlande med enskilda dagar längre än en hel SM säsong, och då snackar vi hist...

Publicerad: 2019-11-08 21:40


Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.sePrivatbostäders Rallysprint med Stenungsunds MS / MK Väst som arrangör, rallyspecial på grus med ca 14km special fördelat på två sträckor som går dubbelt.

De 40 tillgängliga platserna bokades snabbt där sex ekipage går i 4wd klassen, favorit är snabbe Mattias Olsson i Ford Fiesta R5 som möter bla...

Publicerad: 2019-11-07 20:16


Tidigare nyheter:
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.
Kreim snabbast i Lausitz Rallye, Gröndal tvåa totalt, Binbach bröt.
Pettersson bäst i Addinolsprinten.
BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Kennard Hire Rally Australia 14-17/11


Svenska RallyCupen:
Prisutdelning & Årsfest 16/11
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.