Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pirelli tog hand om fem av sex segrar i Österund Winter Rally.
PRESSRELEASE

Under helgen avgjordes årets andra deltävling i Rally-SM. På plats i Östersund fanns som vanligt TL-Racing för att serva Pirelli-förarna och ännu en gång blev det en succé med vinst för Pirelli i fem av sex möjliga klasser.

Östersund Winter Rally avgjordes över två dagar på fina vintriga och isiga vägar i området runt Östersund. Totalt kördes sju sträckor varav två var på hela 30 km styck, en ordentlig prövning för både däck, bil och besättning. En som trivdes var årets dominant i Rally-SM, före detta VM-föraren PG Andersson (Skoda Fabia WRC) som var överlägsen i klassen Trimmat 4WD före Mats Jonsson, båda två på Pirelli-däck.
- Det fungerade riktigt bra hela helgen. Tempot var bättre nu än i premiären för oss och det var en njutning att köra. Vi hade Pirelli ASW4-1 asymmetriska däck med 8 millimeters utstick. Det syns knapp på däcken att vi kört en hel tävling på dem och jag tyckte det funkade riktigt bra hela helgen. Hade inget problem med att de blev varma och vi kunde lita på greppet hela tiden , berättar PG

En annan som fortsätter och dominera är Tobias Söderqvist (Toyota Corolla). I nio senaste SM-deltävlingarna så har Tobias vunnit åtta av dem i klassen Trimmat 2WD !! Nu var det ingen enkel seger i Östersund utan det var kamp över hela helgen, till slut blev marginalen 21,4 sekunder över tvåan.
- Ja vad ska man säga, ännu en gång fungerade att perfekt men vi fick åka med ett högt tempo hela helgen då vi hade en bra kamp om segern. Vi körde på samma säkra kort som senast i Gävle, Pirelli ASW4-1 med 7 mm utstick runt om och det syns knappt nått slitage på däcken efter tävlingen, säger Tobias.

Redan under förra året visade Algot Öberg (Subaru Impreza N14) att han var att räkna med i klassen Otrimmat 4WD med en vinst i Rally Askersund. Nu slog han till igen och satte upp ett ruskigt tempo under lördagen som räckte hela vägen till vinst. På sträcka fem var han till och med totaltvåa, bara PG i en mycket motorstarkare bil var före.
- Vi gick emot strömmen och va de enda i klassen att åka 8 mm utstick (Pirelli ASW4-1) vilket gav utdelning, både jag och Niklas (kartläsare) blev förvånade vilket grepp vi hade utanför spåren. Grymt nöjda med däcken och tävlingen, 11 mil SS på fina vägar och däcken ser fortfarande ut som nya, berättar Algot med ett leende.

Juniorerna som är uppdelade i två klasser, en otrimmad och trimmad visar verkligen tempo i årets Rally-SM. De är ofta med och sätter topp tre tider bland seniorerna i Trimmat 2WD. I Östersund var det Andreas Persson (Toyota Corolla) som fick ställa sig högst upp på prispallen i klassen Junior-SM Trimmat 2WD, Andreas som hade en intressant och väl fungerade däckstrategi.
- Vi körde med "traktor-mönster" fram (Pirelli WR6 med 8 mm utstick) och asymmetriska bak (Pirelli ASW 4-1 med 7 mm utstick). Det fungerade kanon med grym "traction" hela tiden och knappt något slitage. Vi körde på samma två bakhjul hela tävlingen, berättar Andreas som nu går upp i ledning i klassen efter två deltävlingar.

Det blev ännu en klasseger för en Pirelli-förare då Johan Holmberg (Ford Fiesta R2) segrade i klassen Otrimmat 2WD. Även han leder nu klassen efter två deltävlingar.

Övriga noterbara resultat från Pirelliförarna i Rally Bilmetro:
- Jacob Jansson (Ford FIesta R2) kom på en fin andraplats i JSM Otrimmat, detta trots trubbel med växellådan
- Trea i Trimmat 2WD och bästa bakhjulsdrivna bil blev Patrik Flodin (Volvo 940) som gjorde en bejublad comeback i Rally-SM.
- Kristoffer Karlsson (Mitsubishi Evo IX) fortsätter sin fina debutsäsong i Otrimmat 4WD och kom på en tredjeplats i klassen.

Nästa deltävlingen i Rally-SM avgörs i Karlskrona 5-6/5 då det är klassiska South Swedish Rally som avgörs.


» Pressrelease från Pirelli Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-03-01 16:23


WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?
© Citroen Racing.Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal oc...

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
© emotorsport.seGotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
-

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Foto, nya Peugeot 208 R2t startklar, en ny vinstmaskin i tuffa R2 klassen?
© Peugeot Sport.I mitten på april gjorde den officiellt sina första meter på testvägarna, till helgen gör den debut i två olika tävlingar. Redan i helgen kunde vi berätta att Efren Llarena kör Rally Comunidad de Madrid RACE kommande helg med helt nya Peugeot 208 R2t. Bilen kommer också ses i franska the Rallye du V...

Publicerad: 2019-11-18 18:54


Första Citroen C3 R5:an till Norge.
© emotorsport.seR5 bilar från Citroen har haft svårt att nå framgång i norden, ett par Ds3 R5 sågs i Norge för några år sedan och i Sverige tävlas sporadiskt med fyra olika Ds3 R5 bilar.

Nu är den första C3 R5 på väg norr över, från Norge rapporterades för ett par veckor sedan att Trond Sveinsvoll blir först med...

Publicerad: 2019-11-17 20:54


Servicebil till servicebilen, Tuthills Safari preparering del 2!
© Tuthill Porsche.I förra delen berättade vi om Tuthill Porsches stora projekt, att driva 10 bilar i East African Safari Classic Rally. Åtta tävlingsdagar och 333 mil för bilarna och de tävlande. Projektet är enormt men också en viktig del i Porsche byggarens verksamhet.

Tre av bilarna går under Svenska Team Tidö ...

Publicerad: 2019-11-17 17:28


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
I januari i år startade Svenska Rallysportförbundet, under lördagen började förbundets hemsida ses i sociala medier och en del undrade, vad är detta?
"Vi har under höst och vinter på en mängd olika sätt försökt påverka ansvariga på SBF men utan framgång. Då stödet varit starkt för våra idéer så har...

Publicerad: 2019-11-16 22:26


Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
© Svenska RallyCupen.Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlin...

Publicerad: 2019-11-16 18:24


Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
© emotorsport.seIdag avgjordes sista grusrallyt för säsongen, Silverratten hos Älmhults MK - i inledande klassen Ungdomsrally vann Oliver Gren. Bakom gick Appendix K där Thomas Thelin i Fiat 131 Abarth körde hem segern 20 sekunder före Hannu Saikanmäki, in som trea Christer Gustavsson.

Snabbast totalt var A-föra...

Publicerad: 2019-11-16 15:33


Tidigare nyheter:
Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.