Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pirelli tog hand om fem av sex segrar i Österund Winter Rally.
PRESSRELEASE

Under helgen avgjordes årets andra deltävling i Rally-SM. På plats i Östersund fanns som vanligt TL-Racing för att serva Pirelli-förarna och ännu en gång blev det en succé med vinst för Pirelli i fem av sex möjliga klasser.

Östersund Winter Rally avgjordes över två dagar på fina vintriga och isiga vägar i området runt Östersund. Totalt kördes sju sträckor varav två var på hela 30 km styck, en ordentlig prövning för både däck, bil och besättning. En som trivdes var årets dominant i Rally-SM, före detta VM-föraren PG Andersson (Skoda Fabia WRC) som var överlägsen i klassen Trimmat 4WD före Mats Jonsson, båda två på Pirelli-däck.
- Det fungerade riktigt bra hela helgen. Tempot var bättre nu än i premiären för oss och det var en njutning att köra. Vi hade Pirelli ASW4-1 asymmetriska däck med 8 millimeters utstick. Det syns knapp på däcken att vi kört en hel tävling på dem och jag tyckte det funkade riktigt bra hela helgen. Hade inget problem med att de blev varma och vi kunde lita på greppet hela tiden , berättar PG

En annan som fortsätter och dominera är Tobias Söderqvist (Toyota Corolla). I nio senaste SM-deltävlingarna så har Tobias vunnit åtta av dem i klassen Trimmat 2WD !! Nu var det ingen enkel seger i Östersund utan det var kamp över hela helgen, till slut blev marginalen 21,4 sekunder över tvåan.
- Ja vad ska man säga, ännu en gång fungerade att perfekt men vi fick åka med ett högt tempo hela helgen då vi hade en bra kamp om segern. Vi körde på samma säkra kort som senast i Gävle, Pirelli ASW4-1 med 7 mm utstick runt om och det syns knappt nått slitage på däcken efter tävlingen, säger Tobias.

Redan under förra året visade Algot Öberg (Subaru Impreza N14) att han var att räkna med i klassen Otrimmat 4WD med en vinst i Rally Askersund. Nu slog han till igen och satte upp ett ruskigt tempo under lördagen som räckte hela vägen till vinst. På sträcka fem var han till och med totaltvåa, bara PG i en mycket motorstarkare bil var före.
- Vi gick emot strömmen och va de enda i klassen att åka 8 mm utstick (Pirelli ASW4-1) vilket gav utdelning, både jag och Niklas (kartläsare) blev förvånade vilket grepp vi hade utanför spåren. Grymt nöjda med däcken och tävlingen, 11 mil SS på fina vägar och däcken ser fortfarande ut som nya, berättar Algot med ett leende.

Juniorerna som är uppdelade i två klasser, en otrimmad och trimmad visar verkligen tempo i årets Rally-SM. De är ofta med och sätter topp tre tider bland seniorerna i Trimmat 2WD. I Östersund var det Andreas Persson (Toyota Corolla) som fick ställa sig högst upp på prispallen i klassen Junior-SM Trimmat 2WD, Andreas som hade en intressant och väl fungerade däckstrategi.
- Vi körde med "traktor-mönster" fram (Pirelli WR6 med 8 mm utstick) och asymmetriska bak (Pirelli ASW 4-1 med 7 mm utstick). Det fungerade kanon med grym "traction" hela tiden och knappt något slitage. Vi körde på samma två bakhjul hela tävlingen, berättar Andreas som nu går upp i ledning i klassen efter två deltävlingar.

Det blev ännu en klasseger för en Pirelli-förare då Johan Holmberg (Ford Fiesta R2) segrade i klassen Otrimmat 2WD. Även han leder nu klassen efter två deltävlingar.

Övriga noterbara resultat från Pirelliförarna i Rally Bilmetro:
- Jacob Jansson (Ford FIesta R2) kom på en fin andraplats i JSM Otrimmat, detta trots trubbel med växellådan
- Trea i Trimmat 2WD och bästa bakhjulsdrivna bil blev Patrik Flodin (Volvo 940) som gjorde en bejublad comeback i Rally-SM.
- Kristoffer Karlsson (Mitsubishi Evo IX) fortsätter sin fina debutsäsong i Otrimmat 4WD och kom på en tredjeplats i klassen.

Nästa deltävlingen i Rally-SM avgörs i Karlskrona 5-6/5 då det är klassiska South Swedish Rally som avgörs.


» Pressrelease från Pirelli Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-03-01 16:23


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Tidigare nyheter:
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.