Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Överlägsna vinnare i 1300 Rallycup.
PRESSRELEASE

Årets andra deltävling i 1300 rallycup samt den tredje i den speciella 1300 Vintercupen var Lima MS klassiska LBC-ruschen. Nu firade man 40-årsjubileum.
Banan innehöll fem stycken specialsträckor om nära nio mil. Dessutom med ett alldeles perfekt underlag av salsgolvsslät isväg kantade av meterhöga snövallar. En absolut våt dröm för en rallyförare.

Som ledare i båda cuptabellerna gick cupens ambassadörpar Ola Strömberg/Brittmarie Ålund ut med fullt självförtroende efter vinterns framgångar. Därefter följde ett helt koppel likadana bilar i den ordning de låg i cuptabellen. Dessutom med några nytillkomna längst bak. Det unika är att den för sex-sju år sen nästan helt avsomnade cupen nu växt till rekordstorlek. Hela tjugo ekipage kom till start i detta mycket populära rally.

Vid Servicen efter SS1 så hade supersäkra paret Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson tagit ledningen före juniorerna Marcus Morén/Robin Hallman. Var hade veteranen Strömberg tagit vägen då? Jo två! Rejäla avåkningar gjorde att han och co-driver Brittmarie både hade fått tagit hjälp av publiken samt senare använt snöskyfflarna i tjugotalet minuter. De dök så småningom upp vid servicen med snöfylld front på sin Urzula.

Tio i topp efter SS1:
1. Jan-Erik Eriksson 9:27,3
2. Marcus Morén - 8,6
3. Thobias Wahlström -14,6
4. Hampus Böe -15,4
5. Joakim Rydin -15,9
6. Daniel Eriksson -20,7
7. Mattias Lagström -21,6
8. Christian Granfors -26,1
9. Simon Pettersson -26,4
10. Joakim Hiljeström -38,6


Sedan var det dags för ytterligare två sträckor. 1300 rallycup har ett unikt poängsystem som gör att man blir motiverad av att fortsätta även efter ett missöde. Det finns nämligen alltid separata SS-poäng att köra om. Det samt de fantastiska vägarna avgjorde definitivt att paret Strömberg/Ålund valde att fortsätta ett annars hopplöst läge. De satte snabbaste tiden på båda sträckorna och samlade värdefulla poäng. Tre ekipage fick kasta in handduken på SS2 pga motorproblem. Det var Daniel Eriksson, Mattias Lagström och Johan Bengtsson med codrivers. Flera ekipage fick känna på snövallarna. Däribland snabba Marcus och Robin som förlorade halva timmen på SS3. Men självklart fortsatte även de i sin jakt på poäng.

Ställningen i topp efter tre körda sträckor var oförändrat Jan-Erik och ”Mange” i ledning. Nu följda av Rydin/Simensen.

Topp tio efter SS3:
1. Jan-Erik Eriksson 30:20,9
2. Joakim Rydin -26,4
3. Christian Granfors -29,6
4. Hampus Böe -38,2
5. Joakim Hiljeström -47,5
6. Jimmy Kujanpää -51,5
7. Thobias Wahlström -52,6
8. Kenneth Rikardsen -1:00,2
9. Simon Pettersson -1:12,1
10. Krister Morén -1:41,5

SS4 startade på mycket bred landsväg som vissa tävlande tycker är i snabbaste laget åtminstone i början. Men i cupen var det inte många klagomål. Troligen därför att de små bilarna inte orkar komma upp i några högre farter utan här gäller det verkligen att få med sig den fart man fått upp runt de snabba svängarna. En konst som är mycket lärorik. Ola och Brittmarie satte riktmärket och lika säkert var det JanE som var närmast efter. Placeringen efter Jan-Erik var det riktig huggsexa om. Ingen av teamen Rydin, Granfors, Böe, Hiljeström, Kujanpää och Wahlström tänkte ge sig.
När alla kommit ur skogen mer eller mindre omtumlade så ledde självklart Team JanE med 43,9 sekunder före Rydin, Granfors ytterligare 2,2 sek efter. Men det var inte över ännu. Efter sista servicen skulle så 2,5 mil långa SS5 avgöras.
Med hjälp av oanvända snövallar med sitt startnummer ett så kunde Team BlästerMäster ta sig igenom med ytterligare en sträckvinst, straxt följd av JanE/Magnus.Trea där blev starkt körande Jimmy Kujanpää som nu fått bort värsta rattrosten och hade satt allt på ett kort. Genom att Joakim Rydin skottade snö här tillsammans med ett gäng andra Sukkor i en ökänd högerkurva (Snövallen var kvar när Ola kom, men inte efter att han hade passerat). I Granfors fall var det ett trilskande växelreglage som orsakade tidstappet och placeringen. I övriga fall var det nog snödrivorna eller kanske avsaknaden av dessa.

Slutsegern alltså till teamet Eriksson/Nilsson med dryga minuten till Södertörns Kujanpää/Marions. På köpet blev det segerpokal i B-klassen för de sistnämnda.
”Vi körde tävlingen utan att vara nära snövallarna, dem är vi rädda för” sa Jan-Erik efter målgången.


Slutställning LBC-ruschen 1300 Rallycup:
1. Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson 55:40,8
2. Jimmy Kujanpää/Anna Marions -1:17,5
3. Christian Granfors/Henrik Lund -1:27,8
4. Thobias Wahlström/Magnus Johansson -1:31,8
5. Joacim Rydin/Magnus Simensen -1:45,4
6. Hampus Böe/Markus Böe -2:01,3
7. Kenneth Rikardsen/Thomas Binbach -2:15,2
8. Joakim Hiljeström/Peter Wester -3:33,3
9. Simon Pettersson/Millan Kilman -3:35,8
10. Robin Norling/Mattias Sundström -4:04,9
11. Rolf Andersson/Göran Adolfsson -6:41,5
12. Krister Moren/Ronnie Maxe -8:52,7
13. Ola Strömberg/Brittmarie Ålund -19:26,3
14. Marcus Morén/Robin Hallman -24:20,5
15. Frans Harrén Söderbäck/Patrik Johansson

Bästa C-förare blev trots allt Krister Morén/Ronnie Maxe.
Bästa Junior Jimmy Kujanpää före Hampus Böe.
Vi fanns även representerade bland ungdomsrallyåkarna där Pontus Florin/Björn Andersson tog en fin tredjeplats med sin fina Mk1:a.

I totala 1300 rallycuptabellen gick nu Jan-Erik och Magnus upp till ledning före Strömberg/Ålund. I den ordningen kommer de alltså starta när första sommartävlingen tar vid nere i Zabrarallyt Nybro om bara drygt en månad.

Vintercupen vanns mycket knappt av Ola och Brittmarie före Jan-Erik och Magnus. Trea blev Christian Granfors/Henrik Lund. Det kan Ola tacka det unika poängsystemet för och att de lyckades ta de nödvändiga sträcksegrarna efter sina avåkningar.

Mer info och tabeller på: www.1300rallycup.se

”1300 Rallycup. Mycket Rally för Pengarna”


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-03-15 19:18


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
© Tom Kristensson Motorsport34-årige Joakim Sjöberg från Skövde, men tävlande för Hofors MS, blir Tom Kristenssons nye co-driver nästa säsong.
Joakim är en rutinerad co-driver, och har sedan debuten 2003 gjort bl.a. 13 VM-tävlingar, de flesta i WRC2, men även i JWRC. Han har även tävlat i EM och i olika nationella mästerskap ...

Publicerad: 2019-11-10 16:23


Katsuta vann Japanska WRC träningen.
© Central Rally Aichi/Gifu.I natt tog Central Rally Aichi/Gifu målgång, det Japanska provtävlingen som nästa år ska agera WRC final den 19-21:e november. Takamoto Katsuta i fältets vassaste bil, en Toyota Yaris WRC tog segern med bred marginal. 13 av 14 sträckor kördes, en ställdes in, så hade man en körtid på 1:20 timmar på ...

Publicerad: 2019-11-10 09:39


Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.se36 ekipage kom till start i Privatbostäders Rallysprint under lördagen där Stenungsunds MS och MK Väst arrangerade. Stenungsunds Mattias Olsson tog hem tre av fyra sträckor. Efter drygt 13 minuters körning var Mattias 12,4 sekunder före Roger Ohlsson. 40 sekunder från vinnaren var totaltrean Lars Ol...

Publicerad: 2019-11-09 15:29


Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
© emotorsport.seMed knappt 20 dagar till start har anmälningslistan bytts mot startlista, det är vad som borde vara världens tuffaste rally det handlar om. Det är East African Safari Classic Rally, den klassiska upplagan över åtta dagars tävlande med enskilda dagar längre än en hel SM säsong, och då snackar vi hist...

Publicerad: 2019-11-08 21:40


Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
© emotorsport.sePrivatbostäders Rallysprint med Stenungsunds MS / MK Väst som arrangör, rallyspecial på grus med ca 14km special fördelat på två sträckor som går dubbelt.

De 40 tillgängliga platserna bokades snabbt där sex ekipage går i 4wd klassen, favorit är snabbe Mattias Olsson i Ford Fiesta R5 som möter bla...

Publicerad: 2019-11-07 20:16


Tidigare nyheter:
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.
Kreim snabbast i Lausitz Rallye, Gröndal tvåa totalt, Binbach bröt.
Pettersson bäst i Addinolsprinten.
BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Kennard Hire Rally Australia 14-17/11


Svenska RallyCupen:
Prisutdelning & Årsfest 16/11
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.