Carless Racing Fuels.

   
GNM Sweden AB

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

1300 Rallycup, Dramatik direkt från början med ett lyckligt slut!
PRESSRELEASE

Lördagen den 16/4 var det gruspremiär för 1300 Rallycup. Tredje deltävlingen för året kördes i Nybro där Nybro RC i fint väder arrangerade Zabra-Rallyt på underbara smålandsvägar. Tävlingens längd var 41 km fördelat på fyra härliga sträckor. Rallyt kördes utan noter vilket innebar en liten annan typ av körning och utmaning för de tävlande.

Direkt på SS1 visade Jan-Erik Eriksson och hans co-driver Magnus Nilsson övriga i startfältet att de skulle bli svårslagna under dagen. Paret var 7,8 sekunder före MK Ramunders Joacim Rydin. Tredje tid satte lite överraskande Kenneth Rikardsen från Kolsva MS som i sin tur blev distanserad med 12,8 sekunder av Eriksson. SS1 blev dramatisk och skördade en del offer. Ola Strömberg bröt med motorras, för hans del så slutade dagen lyckligt i alla fall, mer om det lite längre ned i texten. Jimmy Kujanpää rullade och tappade dyrbar tid, han gav dock inte upp dagen utan fortsatte och tog sig till slutmålet. Mattias Lagström slog bort ett framhjul och så var hans dag förstörd. Frans Harrén-Söderbäck från Nyköping åkte av och tvingades bryta med en stukad framvagn.

På SS2 fotsatte Jan-Erik i sitt höga tempo och var sträcksnabbast igen bara 2,8 sekunder före Daniel ”Fräsen” Eriksson från Eskilstuna med Pelle Wilén i högerstolen. Tredje tiden återigen till Rikardsen som var ytterligare 2 sekunder långsammare. Här fick duktige Hampus Böe tyvärr kasta in handuken då kopplingen rasade i starten på sträckan.

Dagens längsta sträcka SS3 som mätte 12,38 km vanns knappt av Jan-Erik endast 0,2 sekunder före Rydin och 1,1 sekund före junioren Robin Norling från SMK Nyköping. Robin börjar verkligen få upp tempot i sin orangefärgade Mk1:a. Christian Granfors fick här växellådsproblem dock fullföljde ”Krille” tävlingen. Värre gick det för Linus Kasa som fick ett befarat motorras och även för ungdomsåkaren Pontus Florin där en drivaxel gav upp. Båda tvingades tyvärr att bryta.

Då skulle det avgöras på dagens sista sträcka SS4. Jan-Erik visad sig svårslagen och tog den fjärde sträcksegern för dagen. Tvåa på sträckan styrde ”Fräsen” in slagen med 0,9 sekunder och trea Rydin 2,4 sekunder bakom Erikson. Bara att lyfta på hatten för paret Eriksson och Nilsson de visar verkligen hur suveräna, jämna och säkra de är i sin körning just nu. Jämnhet visar också Joacim Rydin som följer upp vinterns fina resultat med en total andra plats idag. En mycket bra prestation även av ”Fräsen” som kniper tredjeplatsen och visar att grusunderlaget passar honom bra. Även en överaskande fin prestation av Kenneth Rikardsen som slutar femma idag och kommer att blir att räkna med framöver.

I juniorklassen så var tidigare nämnda Robin Norling i en klass för sig. Robin var snabbast på alla fyra sträckorna under dagen och var totalt 27,2 sekunder för årsdebuterande Markus Kujanpää från Södertälje KRC. Simon Pettersson som bytt sin MK1:a mot en MK2:a slutade trea 41,2 sekunder efter Norling.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att av de 22 startande ekipagen så tog sig 16 till slutmålet i Nybro. Det som är kul är att man kan se täta och spännande sekund fighter i hela resultatlistan och cupen lever verkligen upp till sitt motto ”Mycket rally för pengarna”. 1300 Rallycup är på god väg att bli populärare än någonsin. Om samtliga bilar som finns tillgängliga för cupen i Sveriges avlånga land skulle komma till start samtidigt kan startfältet hamna runt 30 bilar! Nästa deltävling är i Götene den 21/5 det ska bli spännande att se hur många bilar som kommer till start då.

Hur var det nu med Ola? Jo innan lördagens prisceremoni så överraskade han alla inklusive sin Brittmarie genom att paret gifte sig på scenen så om nu Ola inte kom i mål i den här deltävlingen så vann han i alla fall sin Brittmarie och det är ju större än störst. Stort Grattis!


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-04-17 18:15






Shakedown i eftermiddag, följ resultaten inför Rallye Monte Carlo.
© M-Sport.Sen onsdag eftermiddag inleds shakedown inför Rallye Monte Carlo, klockan 16:01 rullar bilarna iväg på den 3,35km långa Gap-sträckan för att känna på bilarna och underlaget. Efter några vändor på sträckan och tillbaka till service har de tävlande drygt ett dygn på sig innan tävlingen rullar iväg på ...

Publicerad: 2020-01-22 05:42


Lappi trivs med lättkörd Fiesta WRC, jämför med Yaris och C3 WRC.
© M-Sport.Tre WRC säsonger, tre olika team, det är utgångsläget för Finske Esapekka Lappi som därmed än en gång har ett nytt team att lära när säsongen startar i erkänt tuffa Rallye Monte Carlo. Men med tre olika team och bilar vet han också vilken som är bäst.
- Första intrycket av Ford Fiesta WRC är att...

Publicerad: 2020-01-21 22:02


Inför Rallye Monte Carlo, tider, startande och nyheter.
© Hyundai Motorsport.På torsdag kväll smäller det, då inleds WRC säsongen 2020 med Rallye Monte Carlo. 88 ekipage till start i flera spännande klasser över 30 mil och 16 sträckor - med redan sen eftermiddag idag inleds shakedown!

11 ekipage i WRC klassen där årets nya konstellationer ska testas, Hyundai Motorsport gå...

Publicerad: 2020-01-21 20:53


Bara Ogier & Loeb i nya WRC bilar till Rallye Monte Carlo.
© Toyota Gazoo Racing.När WRC säsongen inleds är det bara två förare som kommer med helt nya WRC bilar, det är de främsta WRC åkarna som fått nya bilar till säsongsupptakten. Ny hos Toyota Gazoo Racing är hela besättningen, en helt ny bil får dock bara Sebastien Ogier när han inleder märkets och sin jakt på VM titlar. Så...

Publicerad: 2020-01-21 20:39


Dags för prisutdelning och fest i E-Cupen!
© emotorsport.seDen 22:e februari är det dags att fira av 2019 års pristagare i E-Cupen, då är det Prisutdelning/Årsträff i Gränna Mk:s klubbstuga med start klockan 18:00.
- Vi börjar med möte där vi diskuterar 2019 års serie och
eventuella ändringar inför 2020, därefter prisutdelning som avslutas med mat och ...

Publicerad: 2020-01-21 19:41


Westlund tillbaka efter svåra olyckan, gläds åt comebacken, nöjd med premiären.
© Mattias EkströmI helgen var 18-årige rallytalangen Adam Westlund tillbaka i rallybil efter den otäcka olyckan under sensommaren. Efter en lång rehabilitering var det så äntligen grönt ljus för att åka rally igen, årspremiären gjordes i Norge.
- Nu har jag och teamet varit i Norge och kört första tävlingen efte...

Publicerad: 2020-01-20 22:19


Veckans TV tablå, 8 timmar från Rallye Monte Carlo med start ikväll!
© emotorsport.seIkväll inleds Rallye Monte Carlo för TV-tittarna, då inleder Sveriges Television sin satsning på VM serien med ett halvtimmas magasin inför säsongen och premiären. Sedan får man lugna sig fram till fredag kväll, då kör RedBull TV sitt första av totalt tre sammandrag under helgen som alla går vid 22-...

Publicerad: 2020-01-20 20:12


Videofilmer från WRC förarnas tester inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.I början på december inledde WRC teamen testerna inför säsongspremiären med Rallye Monte Carlo, sedan dess har mängder av mil och dagar lagts, framför allt på teamens nya besättningar för att vara förberedda till premiären.

Värm upp inför helgens VM fest i de franska bergen, teamen har testat på ...

Publicerad: 2020-01-20 19:59


Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
© emotorsport.se Rallye Monte Carlo innebär extra bemanning för VM teamen, för att bättra på noterna i snabbt skiftande förhållanden finns ett gäng extra besättningar på plats. Detta för att så sent som möjligt, minimum 70 minuter före sträckan start köra igenom och korrigera eventuella förändringar på underlag åt ...

Publicerad: 2020-01-20 19:36


Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
© KNA Rally Finnskog.I Sverige har en mängd tävlingar ställts in, bland annat SM premiären i Sandviken som var helt utan vintervägar. Samma problem drabbar nu Norska Mästerskapet vars andra deltävling, Rally Finnskog med basen i Kongsvinger tar samma beslut. Där saknas vintervägar, även de snösäkra Svullrya-sträckorna h...

Publicerad: 2020-01-20 13:01


Tidigare nyheter:
Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
Rally GB ersätter Chile i JWRC kalendern.
Dacia och Fiat redo för R4 debut i WRC serien, så ser Sandero och 500X R4 ut.
Karta, så körs Rallye Monte Carlo sträcka för sträcka.
Jocius redo för Monte Carlo & Rally Sweden i M-Sports Fiesta WRC - men vem är han?
Givande rallypremiär för Kristoffersson, trots problem.
Nya Fiesta R2t levererad i 100 exemplar.
Del 10; Vem kör vad 2020, bl.a. 'Mirage special' & Joel byter VOC mot Dansk Escort MK2:a!
Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!



Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]





Bloggar:



Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05




Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



www.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.