Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hemmasegrar i Skilling 50.
PRESSRELEASE

Skillingaryds MK arrangerade i lördags den 14 maj den andra deltävlingen i årets Scalextric Rally Cup. Skilling 50 erbjöd två sträckor varav en kördes två gånger, sammanlagt 18 km vilket är lagom mycket och är ett sätt att visa för alla att klubben är mån om att de som kör cupen skall få tävla under bästa tänkbara förhållande. Scalextric Rally Cup fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp i karriären och de som är rallymotionärer och bidrar starkt till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.
Tolv av de 66 ekipagen kommer från den arrangerande klubben. Bland klubbens förare fanns också tänkbara favoriter till både totalseger och klassegrar.
Först ut var klassen för Ungdomar, förare som ännu inte fyllt arton utan övningskör tillsammans med en rutinerad handledare. Segrade där gjorde de seriöst satsande Victor och Jens Hansen från Hörby.

I Grupp E lotsade arrangörsklubbens kartläsare sina förare både till segern och till andraplatsen. Perry Allert gav med sin rutin C-föraren Joakim Persson från Tidaholm sådan trygghet att det räckte till att köra på tiondelen lika med A-föraren Jesper Larsson, Kristianstad, guidad runt i Skillingarydsskogarna av hemmaklubbens Jennie Blansch vars bror Joakim i par med Ulf Karlsson gjorde ett tillfälligt inhopp på rallybanan och kom fyra bland de 11 startande i klassen.

I klassen för äldre bilar, Appendix K, segrade Michael Klar och Erik Eriksson från Toarp.

Alexander Axelsson, Skillingaryds MK, tillsammans med Nellie Karlsson tog en överlägsen seger i Volvo Original. Hela trettiofem sekunder blev marginalen ner till klubbkamraten Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson på andra plats. Alexander blev också sexa totalt före ett stort antal betydligt mer trimmade bilar, bara ytterligare ett bevis på att Alexander är inne i en mycket positiv trend för tillfället.

”Riktigt roligt både att vinna och att placera sig så bra totalt i hemmatävlingen inför vänner, bekanta och sponsorer i publiken”, säger en glad Alexander

Ytterligare två ekipage från hemmaklubben kom in bland den fem främsta i Volvo-klassen. Marcus Kjellkvist/Angelica Ekwurtzel kom på fjärde plats vilket är en av hans bästa placeringar i karriären. På femte plats hittar vi Johan Axelsson/Samuel Toftgård som utmanade lillebror Alexander om segern men en dikesvisit på sista sträckan raserade den möjligheten. Övriga placeringar för Skillingaryds förare blev Börje och Oscar Åkerhag åtta, Stefan Stigemyr/Aki Eronen nia, Kevin Andersson/ Emma Svensson fjortonde och John och Dennis Oscarsson slutligen på plats sexton av 23.

I klassen för trimmade bilar hittar vi årets totalsegrare. David Lindström med dottern Emma, Skillingaryds MK, men utmanades ända in i mål av bröderna Jonas och Joakim Blom, Norrahammar, men marginalen blev till slut fem sekunder. Trea blev segraren från Nässjö MK:s deltävling i cupen för några veckor sedan, B-föraren Pierre Melin, Nässjö, med pappa Åke i kartläsarstolen. Fyra slutade Birger Palm/Håkan Carlsson Team Skogsåkarna Tranås och femma Anton Claesson/Björn Bergstrand, Grimslöv. Bäst bland C-förarna lyckades Rasmus Lindahl, Norrahammar med kartläsaren Oskar Mejving, Skillingaryd. Rasmus är ännu ett bevis på att rally är en ärftlig åkomma då pappa Samuel genom åren både tillhört den svenska eliten som junior och på senare år varit bland de bästa Volvo Original förarna i södra Sverige.

För Skillingaryds MK laddas nu batterierna om inför Skilling 500 den 2 juli.


» Pressrelease från Skillingaryds MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-05-15 09:28


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Tidigare nyheter:
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.